Hoe zorg je voor je gazon en landschapsarchitectuur voor de winter

Wanneer de herfst begint, hebben de koelere temperaturen en de obsessie over uw gazon de neiging om weg te gaan, toch? De realiteit is dat je nog steeds zorg- en onderhoudsklussen moet doen voor je tuin om het in het voorjaar groen te laten worden. Om winter- en koudeschade te voorkomen, volgt u deze tips om u te helpen uw gazon en landschapsarchitectuur voor te bereiden voordat de kou begint.  Je zou immers niet willen dat je harde werk van dit jaar volgend voorjaar opnieuw wordt herhaald, toch?
elenaleonova / Getty Afbeeldingen

  • Blijf water geven: Een misvatting tijdens de winter over gras is dat het stopt met groeien, sterft en geen water nodig heeft tot het voorjaar.  Dit kan niet verder van de waarheid zijn. Als je in een klimaat woont waar het sneeuwt, zal de smeltende sneeuw voldoende zijn om het waterpeil in het gras op peil te houden. Terwijl als u in een warmer klimaat woont, u kunt bezuinigen op het besproeien van uw gazon, maar niet stoppen.  Het gras wordt slapend en heeft in de winter geen snelle groeioutput, maar het heeft nog steeds vocht nodig.
  • Bemesten en voeren: Uw gras- en landschapsplanten moeten meststof krijgen voordat de winter begint. Bezoek uw lokale huisverbeteringscentrum of tuincentrum om te leren welke producten goed zijn voor uw klimaat en regio.  Planten hebben voedsel nodig om zich gedurende het winterseizoen mee te voeden, en kunstmest zal helpen de basis sterker te maken voor het volgende seizoen. Doe dit tijdens de herfst voordat de eerste sneeuw valt.
Lees ook:   DIY Stump Verwijderen: Tips en trucs

Yellow Dog Productions / Getty Images

  • Gras moet worden gemaaid totdat het vertraagt in de groei: De lengte van uw gras is van vitaal belang om het gezond te houden tijdens de slapende fase. Als het gras te kort is, kan de koude wind de wortels bereiken en later in het seizoen dode secties veroorzaken. Als het gras te lang is, kunnen de messen schimmel of ziekte krijgen. Stop met gras maaien nadat je merkt dat het stopt met groeien en laat het een paar weken staan. Dit moet zorgen voor een goede lengte.
  • Hark bladeren en puin regelmatig: Gras heeft tijdens de wintermaanden nog steeds toegang tot zonlicht nodig. Hark bladeren en puin gedurende het hele seizoen op om ervoor te zorgen dat gras voldoende licht en lucht krijgt.  Schimmel, en ziekte, komt vaak voor in de wintermaanden wanneer bladeren en puin over gras blijven. Laat afvalzakken, vuilnisbakken of andere zware voorwerpen ook niet voor langere tijd op gras liggen.

baona / Getty Afbeeldingen

  • Snoei bomen en struiken: Afhankelijk van uw klimaat moeten struiken en bomen vóór het winterseizoen worden gesnoeid. Bezoek uw tuin – bouwmarkt voor tips voor snoeitijden en hoe ver u ledematen moet snijden. Bloeiende planten en bomen hebben verschillende snoeischema’s en moeten worden onderzocht voordat u begint met knippen.
  • Belucht en onkruid uw gazon: Het plaatsen van gaten in uw tuin en het uittrekken van grond wordt beluchting genoemd. Dit helpt bij de meststof; water en lucht komen diep in het gras.  Overweeg om uw gazon te beluchten voordat het winterseizoen begint. Overweeg om onkruid en vreemde planten te verwijderen voordat de winter begint.  Spray onkruidverdelger voordat de winter begint. Dit zorgt ervoor dat wanneer de lente komt onkruid uit de herfst geen invloed heeft op uw nieuwe gazon.
Lees ook:   Deurbelcamera's Koopgids

Uw tuin en landschapsarchitectuur komen in het voorjaar beter en frisser terug met herfstonderhoud nu. Met preventief onderhoud wordt uw gazon beschermd tegen ziekte en schadelijke kou naarmate de wintermaanden beginnen.  Overweeg het mulchen van plantenbedden en landschapsgebieden om een extra barrière te bieden tegen koude en harde winterwinden.  Samen met uw tuincentrum kunt u uw gazon en landschapsarchitectuur voorbereiden op de komende wintermaanden.

Welke herfstrituelen doe je routinematig om je gazon fris te houden voor de lente? We horen graag yogardening tips!