Lentetaken om uw huis koeler te houden tijdens de zomer

Nu de dagen warmer worden, denk je misschien aan al het plezier dat je deze zomer zult hebben: cookouts, roadtrips of dagen op het strand. Maar misschien wilt u ook wat tijd nemen om na te denken over een van de niet-zo-leuke delen van de zomer: die verhoogde energierekeningen terwijl u de AC constant gebruikt om een koeler huis te houden tijdens de zomer. Gelukkig zijn er verschillende manieren om vooruit te plannen om het gemakkelijker te maken om het huis te koelen.

Deze ideeën lopen van het vervangen van koelapparatuur tot het simpelweg toevoegen van een luifel buitenramen. De kosten kunnen verwaarloosbaar zijn (zoals in het geval van weatherstripping) of in de duizenden euros lopen (zoals in het geval van landschapsarchitectuur of een nieuwe AC-eenheid). Maar als u belangrijke delen van uw huis hebt moeten vervangen en u uw energiekosten wilt verlagen, kan het de prijs vooraf waard zijn. Bovendien hebben de meeste van deze ideeën slechts één middag nodig om te implementeren. Hieronder staan verschillende manieren om in de zomer een koeler huis te houden.

Koeler huis in zomerraam shot

Controleer uw vensters

Je ramen zijn de plek waar je de meeste koude lucht verliest en de meeste warmte krijgt. Warmtewinst en -verlies zijn goed voor 25 tot 30 procent van het energieverbruik voor verwarming en koeling van woningen, volgens de EPA. Het updaten naar nieuwe raamtechnologieën, zoals low-e stormramen, kan echter helpen om 12 tot 33 procent per jaar aan verwarmings- en koelingskosten te besparen.

Maar als u een ouder huis heeft, kan het vervangen van ramen nadelen met zich meebrengen. En het kan duur zijn, met honderden euros per venster. Dus als u uw ramen op dit moment liever niet vervangt, kunt u andere opties kiezen om in de zomer een koeler huis te krijgen:

Lees ook:   Hoe voegmiddel schoon te maken

  • Plaats luifels over ramen zodat minder warmte direct op het raam slaat en in huis terechtkomt.
  • Vervang alleen de ramen die de meeste lucht lekken. U kunt een professionele inspecteur inhuren om een zogenaamde “blower door” -test uit te voeren om de locatie van de meeste luchtlekken te bepalen. Maar als het al erg genoeg is, kun je het meestal zien omdat het gewoon tochtig is rond dat raam of die deur.
  • Investeer in weatherstripping rond ramen en deuren om te voorkomen dat ze lucht lekken. Verschillende deuren en ramen hebben verschillende weatherstripping-behoeften, waarover u hier in detail kunt lezen.

Koeler huis in zomerboom buitenraam

Repareer uw landschapsarchitectuur om in de zomer een koeler huis te houden

Een ander idee is om van buiten naar binnen te denken. Met andere woorden, plan uw landschapsarchitectuur zo dat u meer schaduw rond uw huis heeft. Simpel gezegd, als de zon je ramen niet kan raken, kan het je huis niet zo veel verwarmen.

Kijk naar je huis om te zien welke ramen het meeste natuurlijke zonlicht binnenlaten. Kijk dan of er een grote boom of struik is die je buiten het raam kunt zetten om het zonlicht te belemmeren.

Je zult echter voorzichtig moeten zijn met dit idee. Bomen die te dicht bij het huis zijn geplant, kunnen de fundering verstoren als wortels zich naar buiten uitbreiden. Misschien wilt u een professionele hoveniersdienst raadplegen als u voor deze optie kiest.

Koeler huis in de zomer AC Unit

Vervang uw ac unit

Als uw AC-eenheid oud is, kan het vervangen ervan een directe weg zijn naar een koeler huis in de zomer. Oudere of minder hoogwaardige AC-units werken minder efficiënt. Volgens de EPA kan het vervangen van een oude airconditioner door een nieuwere energiezuinige eenheid 20 tot 40 procent besparen op de koelkosten van uw huis.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van Eekhoorns

Bovendien gebruiken veel oudere eenheden ook een koelmiddel genaamd Freon, R-22 of HCFC-22, dat in 2010 in nieuwe HVAC-systemen werd verboden, waardoor basisreparaties zoals een koelvloeistofwissel onbetaalbaar werden. Dus als het een tijdje geleden is dat je een apparaat hebt geïnstalleerd, is het misschien een goed idee om het te laten vervangen voordat het je in de steek laat op de heetste dagen van de zomer. (U kunt hier meer lezen over het vinden van de juiste AC-eenheid.) Uw nieuwe AC-unit moet ongeveer 15 jaar meegaan. Neem contact op met uw lokale HVAC-dealer om de juiste unit voor uw huis te vinden.

En vergeet niet dat wanneer u in de zomer naar een koeler huis werkt, u een optie kiest die past bij uw budget. Zelfs eenvoudige weatherstripping rond uw meest tochtige venster kan op de lange termijn helpen.

Waarom werkt mijn airconditioner niet?
Koel blijven: hoe de juiste airco-eenheid te kiezen
HVAC Basics: Wat is een goede SEER-beoordeling?
Uw energiezuinige droomhuis bouwen
Slimme manieren om een lelijke HVAC-unit te verbergen