Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw huis deze zomer energiezuinig blijft

Close-up weergave van airconditioning buitenunits in de achtertuin

Voor velen van ons is de zomer synoniem geworden met hoge energierekeningen. Maar zelfs als u een van die mensen bent die hun ac te allen tijde moet laten draaien, zijn er dingen die u kunt doen om de energiekosten te verlagen. Daartoe hebben we de volgende gids gemaakt. Hieronder vind je een lijst met verrassend eenvoudige tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je huis deze zomer energiezuinig blijft. Ga de warmere maanden niet in zonder.

Optimaliseer uw HVAC

De eerste stap die elke huiseigenaar zou moeten nemen om ervoor te zorgen dat hun huis energiezuinig is, is om hun HVAC-systeem in goede staat te houden. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door de moeite te nemen om het HVAC-onderhoudsschema bij te houden. Hoewel dat echt het hele jaar door een inspanning is, staan de zomermaanden allemaal in het teken van twee taken. Laat eerst een HVAC-professional een seizoensgebonden controle uitvoeren. Ten tweede, zorg ervoor dat u het luchtfilter regelmatig vervangt.

Tijdens de inspectie zal de professional kijken naar de aansluitingen, spanning, lijnen, vinnen, pannen, spoelen, koelmiddelniveaus, blowersysteemcomponenten en meer. Hij of zij zal ook bewegende delen smeren, vuile componenten reinigen en de blower kalibreren.

Draag ook je steentje bij. Het reinigen van het filter zorgt ervoor dat stof en vuil niet vast komen te zitten in de componenten van uw HVAC-unit. Ze kunnen onnodige slijtage aan het systeem veroorzaken.

Nadat de inspectie is voltooid en nieuwe filters zijn geplaatst, kunt u uw HVAC-systeem verder optimaliseren door de thermostaat voor het seizoen in te stellen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de temperatuur aan te passen aan het weer, doe dat niet. Als u dit doet, verbruikt u meer energie en kunt u uw koelrekeningen verhogen. In plaats daarvan raden experts aan om het systeem elk seizoen op een beheersbare temperatuur in te stellen en het vervolgens met rust te laten.

Lees ook:   15 no-grass achtertuin landschapsarchitectuur ideeën
zeehond

Sluit uw huis af

U bent waarschijnlijk gewend om te horen over het dichten van scheuren en luchtlekken in uw huis in combinatie met advies over hoe u uw huis warmer kunt houden tijdens de wintermaanden. Hoewel deze manoeuvre zal helpen om warme lucht in uw huis te houden, zal het ook helpen om de koele lucht te houden waar deze hoort. De realiteit is dat als alle koele lucht uit uw huis ontsnapt, uw HVAC-systeem veel harder moet werken. Als de koele lucht echter blijft zitten, kan uw systeem eerder worden uitgeschakeld, waardoor u energiekosten bespaart.

Idealiter helpt een professional u bij het detecteren van de gebieden waar lucht uit uw huis lekt. Als je echter nog niet dat niveau van een verbintenis wilt aangaan, kun je een deel van dit werk zelf doen. Zorg er gewoon voor dat uw zolder goed geïsoleerd is en gebruik kit of weatherstripping om een goede afdichting op al uw deuren en ramen te creëren.

waaier

Fan jezelf

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, is een van de gemakkelijkste manieren om jezelf koel te houden in de zomer om te investeren in een plafondventilator van hoge kwaliteit. Hoewel plafondventilatoren de lucht niet direct koelen, werken ze goed met uw ac door de koele lucht sneller te laten circuleren. Volgens het ministerie van Energie kunt u met plafondventilatoren uw thermostaat tot vier graden hoger instellen, wat geld bespaart.

De sleutel om een plafondventilator te helpen zijn werk te doen, is om aandacht te besteden aan de richting waarin de lucht stroomt. De meeste fans hebben zowel een “met de klok mee” als “tegen de klok in” instelling. In de zomer wil je dat de bladen op je ventilator tegen de klok in draaien. Op die manier duwen ze de koele lucht weer naar beneden naar je toe. De truc om te bepalen of de ventilator goed is ingesteld, is gewoon om onder de ventilator te gaan staan terwijl deze aan staat en te kijken of je een briesje voelt. Als je dat doet, is het correct ingesteld. Zo niet, dan hoeft u alleen maar een ladder te kopen en de instelling te wijzigen.

Lees ook:   Maak tuinwerk gemakkelijker met deze opgeruimde checklist
oven

Gebruik energiezuinige apparaten en verlichting

Wist je dat slechts 10 tot 15 procent van de elektriciteit die gloeilampen verbruiken wordt gebruikt om licht te creëren? De rest wordt omgezet in warmte. Gelukkig kun je deze percentages bestrijden door nieuwere, energiezuinige lampen te gebruiken, die koeler draaien. Bovendien helpt het uitschakelen van alle lichten die u niet gebruikt om het creëren van overtollige warmte te stoppen.

Een van de beste manieren om je energieverbruik in de zomer te monitoren, is door een slimme thermostaat te gebruiken. Deze beginnen rond de $ 60 en passen de temperatuur automatisch aan volgens uw instellingen. Op die manier maakt uw airconditioning geen overuren wanneer dat niet nodig is. Sommige energieleveranciers bieden zelfs kortingen voor klanten die een slimme thermostaat gebruiken.

Net als verlichting kan de elektronica in uw huis ook overtollige warmte-energie creëren. Apparaten zoals je wasmachine, vaatwasser en oven zijn de grootste boosdoeners. Je kunt giheb jezelf een voorsprong door te investeren in gecertificeerde, energiezuinige modellen van deze producten. De beste manier om energie te besparen is echter om het gebruik van deze apparaten op warmere dagen te vermijden. Wacht tot het een beetje afkoelt om die was te doen en kijk naar alternatieve kookmethoden zoals grillen.

Verwarming en koeling must-reads

Waarom werkt mijn airconditioner niet?
Koel blijven: hoe de juiste airco-eenheid te kiezen
HVAC Basics: Wat is een goede SEER-beoordeling?
Uw energiezuinige droomhuis bouwen
Slimme manieren om een lelijke HVAC-unit te verbergen