Wanneer moet u uw gazon en andere meststoftips bemesten

man bemestend gras

Als u op zoek bent naar dat perfecte groene gras, moet u waarschijnlijk op een gegeven moment investeren in gazonmeststof. Proberen te achterhalen hoe vaak en wanneer u uw gazon moet bemesten, kan lastig zijn. Ondanks hun beste inspanningen, merken veel mensen dat ze moeite hebben om hun gazons te laten ontkiemen, terwijl hun buren gras hebben dat vol en groen is.

En als u uw huis probeert te verkopen, is het hebben van een groen gazon vooral belangrijk. In feite bleek uit een studie van Homelight dat gazonverzorging het meest effectieve stoeprandaantrekkingskrachtproject is, en het uitgeven van minder dan $ 300 aan gazonverzorgingsdiensten kan tot 352 procent rendement op de investering hebben.

Dus, hoe maximaliseer je de impact van bevruchting? Het krijgen van een gazonmeststofschema kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder uw type gras, uw klimaat en uw specifieke meststof. Maar wees niet bang – met wat onderzoek en toewijding kun je de juiste formule voor gelukkig gras vinden. Hier zijn enkele tips over hoe en wanneer u uw gazon moet bemesten, zodat het er het grootste deel van het jaar geweldig uitziet.

Tekenen dat uw gazon bemest moet worden

Uitzoeken wanneer je je gazon moet bemesten lijkt misschien een gokspel, maar je gras geeft je de hele tijd visuele aanwijzingen over wat het nodig heeft. De volgende tekenen dat het misschien tijd is om uw gazon te bemesten, lijken misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om ze niet over het hoofd te zien.

  • Tragere groei: Als je weet dat het groeiseizoen is voor jouw type gras, kan dit een teken zijn dat je gazonmest nodig hebt.
  • Messen worden geel: Sommige grassen kunnen geel of bruin worden van te weinig water geven, maar het kan ook een teken zijn dat het gras sommige voedingsstoffen mist, met name fosfor.
  • Wisselende seizoenen: Als je weet dat het groeiseizoen om de hoek staat, is het misschien tijd om te bemesten. Meestal is de lente de tijd voor die eerste voeding.

Wanneer moet u uw gazon bemesten?

Zoals eerder vermeld, is de algemene vuistregel dat de lente een van de beste tijden is om uw gazon te bemesten. In de meeste gebieden van de VS werkt de eerste voeding het beste half april, omdat het de weg vrijmaakt voor sterke wortels en dicht bij het begin van het warmere seizoen ligt. Maar als je serieuze hulp nodig hebt om je gras op peil te krijgen, stellen sommige experts voor om je bemestingsschema al in februari te starten met een grasmeststof die speciaal is ontworpen voor koeler weer.

Lees ook:   10 verstandige manieren om te besparen op de verwarming van winterhuizen

Dit zijn echter slechts algemene regels. Je wilt er ook rekening mee houden of je gras in het warme of koele seizoen hebt. Grassen van het warme seizoen genieten van temperaturen tussen 80-95 graden Fahrenheit en gaan slapen in de winter, die tussen de drie en vijf maanden kan duren. Sommige van deze grassen omvatten Bermuda, St. Augustine, Bahia en Centipede. Ze worden het liefst vroeg en laat gevoerd, maar niet te veel tijdens de directe hitte van de zomer. Plan met gras in het warme seizoen een vroege voorjaarsvoeding, een late voorjaarsvoeding en vervolgens een late zomervoeding.

Grassen van het koele seizoen zijn onder andere: Bentgrass, Kentucky bluegrass, zwenkgras en raaigras en geven de voorkeur aan temperaturen tussen 60-75 graden Fahrenheit. Ze groeien het hele jaar door, behalve in de midden- en late wintermaanden. Voor deze grassoorten is de algemene regel voor hun gazonmestschema om twee keer in de herfst te voeden (rond september en november), dan in het voorjaar en dan na de eerste grote groeispurt.

Voor zover wanneer niet om uw gazon te bemesten, vermijdt u halverwege de dag tijdens de hete maanden, omdat de meststof het gras kan verbranden. Breng ’s ochtends kunstmest aan om te profiteren van dauw in de vroege ochtend, wat zorgt voor een goede absorptie. Vermijd avondbemesting, omdat het ’s nachts laten zitten van bewaterde meststof op het gras kan leiden tot schimmelgroei.

Maak (en volg) een gazonmestschema

Het maken van een schema helpt je op schema te blijven om op de juiste momenten te bemesten. Neem het op als onderdeel van uw algehele gazonverzorgingsplan, dat ook water geven, onkruidonderhoud, hoe laag of hoog het gras moet maaien, moet omvatten. Houd een plan voor het hele jaar en splits het op per seizoen. Het is ook belangrijk om uw gazonmestschema jaarlijks te herzien en aan te passen, omdat sommige algemene regels voor uw specifieke gazon werken en andere mogelijk niet.

Lees ook:   Beste videodeurbelcamera's

Hoe u uw gazon correct kunt bemesten, stap voor stap

Nu je een idee hebt van wanneer, hoe vaak en op welk moment van de dag je je gazon moet bemesten, kun je het werk als volgt doen.

Stap 1: Kies de juiste meststof

Je zult wat onderzoek moeten doen. Meststoffen hebben drie primaire ingrediënten: stikstof, fosfor en kalium, maar hebben andere verbindingen die van invloed kunnen zijn op hoe uw gras voedingsstoffen ontvangt. Je hebt slow en quick-releasebehandelingen, vloeistof, pellets en organische meststoffen ook.

Stap 2: Bereid uw tools voor

Zoals elke klus, moet u weten welke hulpmiddelen nodig zijn om uw grasmeststof toe te passen. Het kan afhangen van de grootte van uw gazon en het type meststof dat u kiest. Bekijk onze onderstaande lijst met tools die u nodig hebt om de klus te klaren.

Stap 3: Bekijk de weersvoorspelling

Nu je de juiste meststof voor de tijd van het jaar hebt gekozen en in de juiste gereedschappen hebt geïnvesteerd, controleer je het weer. Zoek naar dagen met gematigde temperaturen waar er tijdvensters zijn zonder regen. Sommige mensen vinden het ook niet erg om kort na een regenbui te bemesten.

Stap 4: Geef een dag of twee water voor het bemesten

Idealiter wil je dat het gras een beetje vochtig is voordat je gaat bemesten, maar geef niet te veel water omdat het voedingsstoffen kan verdunnen en wegspoelen en kan bijdragen aan de groei van schimmels.

Stap 5: Bemesten en nabewateren

Breng grasmeststof aan met behulp van gereedschappen uit de lijst. Als u een broadcast- of roterende strooier gebruikt, begint u aan de buitenkant van het gazon en werkt u zich een weg naar binnen. Je kunt iets overlappen om ervoor te zorgen dat je elk oppervlak bedekt. Geef het gazon na het aanbrengen een lichte watergift om voedingsstoffen te absorberen. Water geven na het aanbrengen is van cruciaal belang. Sla die stap niet over.

Lees ook:   DIY Stump Verwijderen: Tips en trucs

Stap 6: Controleer uw planning

Na al uw onderzoek naar klimaat en grastype, moet uw jaarlange schema op zijn plaats zijn. Begin met de voorbereidingen voor de volgende ronde. Maak aantekeningen over wat je hebt geleerd en voeg ze toe aan je gazonmestschema.

Stap 7: Pas indien nodig aan

Er zijn veel algemene regels voor warm weer en koud weer grassen, maar sommige mensen wonen in overgangsgebieden van het land waar je beide soorten gras kunt zien. Zoek naar visuele aanwijzingen en pas uw schema en processen aan voor het bemesten van uw gazon als dat nodig is.

Wat je nodig hebt voor de klus

Het bemesten van een gazon is relatief eenvoudig om zelf te doen, maar het vereist wel wat gereedschap:

  • Broadcast strooier
  • Handbediende spreider
  • Tuinslang
  • Sprinkler (voor bewatering)
  • De juiste meststof voor het seizoen en uw grassoort

Veelgestelde vragen

Hoe vaak bemest je je gazon?

Het kan variëren per regio, klimaat en grastype. Begin met het onderzoeken van uw specifieke gras, kijk vervolgens naar uw klimaat en maak een schema.

Kan ik bemesten na het maaien van het gazon?

Ja, en laat een kleine hoeveelheid grasmaaisel achter, waardoor stikstof in het gras vrijkomt. Zorg ervoor dat je het water geeft na het bemesten en vermijd de piekhitte van de dag, die verbranding kan veroorzaken, of tot in de avond, wat kan leiden tot schimmelgroei.

Wat is de beste meststof voor mijn gazon?

Veel fabrikanten maken producten voor specifieke seizoenen en tijden van het jaar. Meststoffen bevatten drie primaire ingrediënten: stikstof, fosfor en kalium. Het is het beste om uw grastype te bestuderen, een bodemmonster te nemen en onderzoeksaanbevelingen te doen voor uw gras, gebied en bodemgesteldheid.