Hoe zich te ontdoen van Eekhoorns

Oostelijke Chipmunk met zijn wangzakken vol voedsel

Er zijn een aantal destructieve knaagdieren die problemen kunnen veroorzaken in uw tuin en rond uw huis en ratten, muizen, gophers en mollen worden vaak gehaat door veel huiseigenaren. Maar een knaagdier dat de meeste mensen over het hoofd zien, is de eekhoorn. Dit kleine knaagdier is schattig en leuk om in actie te zien, maar het kan ook problemen veroorzaken in je tuin en je tuin. Als eekhoorns problemen bij u thuis veroorzaken, wilt u weten hoe u van chipmunks af kunt komen. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om er snel en humaan vanaf te komen.

Hoe zien eekhoorns eruit?

Als u wilt weten hoe u zich kunt ontdoen van chipmunks, moet u ervoor zorgen dat u eerst weet hoe ze eruit zien. Een goede identificatie helpt u bij het kiezen van de juiste verwijderingsoptie. Chipmunks zijn kleine knaagdieren die ongeveer 5 1/2 “-6 1/2” lang zijn. Chipmunks zijn bruin met donkere strepen die langs hun zijkanten en rug gaan, evenals een witte streep die door het midden van hun rug gaat. Hun unieke kleuring biedt hen camouflage voor de gebieden die ze van nature bewonen.

Ondanks hun schattige uiterlijk zijn chipmunks potentieel gevaarlijke plagen omdat ze ziekten naar mensen kunnen verspreiden. De Centers for Disease Control and Prevention wijzen erop dat chipmunks ernstige kwalen zoals tularemie en pest kunnen verspreiden, die beide potentieel ernstige gevolgen hebben voor de mens. Dus als je je gedwongen voelt om te proberen de eekhoorn in je tuin een beetje knuffel te geven, doe het dan niet.

Hoe kom je aan chipmunks?

Chipmunks brengen hun tijd het liefst door in bossen, boomlijnen en langs hekken. Dit knaagdier is echter aanpasbaar en is gevonden in een breed scala aan omgevingen. Als u in de buurt woont van een gebied dat een natuurlijke habitat is voor chipmunks, kunnen ze in uw tuin terechtkomen terwijl ze op zoek zijn naar voedsel. Chipmunks besteden het grootste deel van hun tijd aan het zoeken naar en opslaan van voedsel. De rest van hun tijd wordt besteed aan graven, eten en paren. Als je planten, bloembollen of vogelvoeders in je tuin hebt, zijn eekhoorns er waarschijnlijk omdat voedsel gemakkelijk te vinden is.

Als u een eekhoornplaag heeft, zult u eekhoorngaten in uw tuin opmerken. Deze gaten leiden naar holen waar chipmunks veel van het voedsel opslaan dat ze verzamelen. De gaten en tunnels die chipmunks creëren, kunnen lelijk zijn en uw inspanningen om een mooie tuin te onderhouden saboteren. Bovendien is het moeilijk om te genieten van bewegen en spelen in een tuin die doorzeefd is met gaten.

Lees ook:   Hoe muggen voorgoed uit uw huis te houden

Hoe te controleren op chipmunks en chipmunk gaten

Terwijl je de antwoorden op je vraag onderzoekt hoe je van chipmunks af kunt komen, zul je merken dat je een aantal opties hebt. Als je eenmaal weet hoe chipmunks eruit zien, is de volgende stap om te weten wanneer je ze moet zoeken. Chipmunks zijn het meest actief gedurende de dag en kunnen vaak halverwege de ochtend en halverwege de middag worden gespot. Begin uw zoektocht naar deze knaagdieren op een moment van de dag waarop u weet dat ze het meest waarschijnlijk actief zijn.

U kunt uw kansen op het spotten van een eekhoorn vergroten door de holen in uw tuin te vinden. Chipmunks beschermen hun holen en zullen vocaliseren om u te laten weten of u te dichtbij komt. Holen zijn kleine gaten in de grond en kunnen meestal worden gezien in de buurt van loopbruggen.

Het is niet gebruikelijk om een chipmunk probleem in uw huis te hebben. Deze knaagdieren hebben de neiging om buiten te blijven, maar vinden af en toe hun weg naar binnen. De Humane Society suggereert dat elke eekhoorn die zich in uw huis bevindt, daar niet wil zijn en gewoon een manier nodig heeft om te ontsnappen.

Hoe zich te ontdoen van chipmunks, stap voor stap

Als u wilt weten hoe u op humane wijze van chipmunks af kunt komen, zijn er een aantal opties. Hoewel deze knaagdieren schattig zijn, kunnen ze ook destructief en gevaarlijk zijn. De beste optie voor u als huiseigenaar – en voor de chipmunks – is dat ze worden gevangen, verwijderd en opnieuw gehuisvest in een gebied verder weg van mensen.

Stap 1: Stoot chipmunks uit uw tuin

U kunt ultrasoon geluid gebruiken dat niet detecteerbaar is voor het menselijk oor om knaagdieren zoals chipmunks uit uw tuin en tuin te houden. U kunt apparaten vinden die dit online doen voor minder dan $ 50.

Stap 2: Verwijder factoren rond uw huis die chipmunks aantrekken

Chipmunks eten sommige soorten planten, bollen en vogelzaad. Als je merkt dat er bepaalde dingen in je tuin zijn waar de chipmunks zich het liefst mee voeden, verwijder ze dan of zet ze buiten bereik.

Lees ook:   Hoe slijm uit tapijt te krijgen

Stap 3: Neem beschermende maatregelen bij het aanplanten van je tuin

De Humane Society beveelt aan om het gebied te omringen met een grindbarrière zonder planten en een draad of plastic bodembedekker te gebruiken om bollen te beschermen tegen chipmunks.

Producten die u kunt gebruiken om een eekhoornplaag op te lossen

  • Levende vallen: Vallen zoals de Kensizer Small Animal Humane Live Cage kunnen chipmunks vangen zonder ze te beschadigen, zodat je ze op humane wijze uit je tuin kunt krijgen
  • Ultrasone apparaten: De Garden Secrets Compact Solar Ultrasonic Animal Repellant is een ultrasoon apparaat dat u kan helpen chipmunks uit uw tuin te krijgen en ze weg te houden met behulp van geluid
  • Korrelig afweermiddel: Korrelig afweermiddel zoals Havahart Critter Ridder 3146 Animal Repellent is niet dodelijk voor chipmunks, maar kan helpen ze uit uw tuin te houden door ze af te weren met zowel de smaak als de geur
  • Afstotende spray: U kunt uw tuin ook besproeien met een afweermiddel zoals Ortho Animal B Gon All Purpose Animal Repellent Ready-to-Use Spray die werkt door een geur te gebruiken die aanstootgevend is voor chipmunks en ander ongedierte

Wanneer een professional bellen om van chipmunks af te komen

Het kan moeilijk zijn om zelf van chipmunks af te komen zonder echte training of ervaring. Als u zich op een plek bevindt waar u er niet achter kunt komen hoe u van chipmunks in uw tuin af kunt komen, is het tijd om een professional te bellen. Uiteindelijk zal een pro in staat zijn om de chipmunks in je tuin veel sneller te vangen en terug te brengen dan je alleen zou kunnen doen. Als je weinig tijd hebt en de chipmunks zo snel mogelijk weg wilt hebben, zoek dan professionele hulp.

Hoe u chipmunks uit uw huis kunt houden

Chipmunks maken er geen gewoonte van om huizen te besmetten. Het voedsel en onderdak dat ze zoeken is buiten. Dat gezegd hebbende, kunnen chipmunks per ongeluk hun weg naar uw huis vinden. De Humane Society wijst erop dat de beste manier om een eekhoorn uit je huis te krijgen, is om hem een pad te geven om te ontsnappen. Sluit binnendeuren af en open een nabijgelegen buitendeur. Zorg ervoor dat u kinderen en huisdieren uit de weg houdt, zodat de eekhoorn niet schrikt. In de meeste gevallen zal de chipmunk de uitweg vinden. Als deze methode niet werkt, kunt u een live trap instellen of een professional inschakelen.

Lees ook:   Hoe zorg je voor je gazon en landschapsarchitectuur voor de winter

De bottom line op chipmunks

De bottom line op chipmunks is dat ze een van de schattigste plagen zijn die er zijn. Maar het feit blijft dat ze nog steeds schade aan uw tuin kunnen veroorzaken en mogelijk ziekten kunnen verspreiden. Er zijn een aantal humane opties die u kunnen helpen bij het afstoten en wegwerken van chipmunks. Als u de verschillende beschikbare producten zonder geluk probeert, is de beste optie om professionele hulp in te schakelen, zodat u chipmunks uit uw tuin kunt halen en ze opnieuw kunt laten huisvesten op een plek die beter is voor alle betrokkenen.

Veelgestelde vragen

Q:Hoe krijg je chipmunks in een tuin?

Een:

Chipmunks komen in je tuin op zoek naar voedsel en een plek om een hol te graven. Als je planten, een vogelvoeder of aarde hebt, dan is je tuin eerlijk spel voor eekhoorns.

Q:Hoe herken je chipmunk gaten?

Een:

Kijk rond looppaden en in je tuin voor kleine gaatjes. Ze zullen groot genoeg zijn voor een knaagdier dat iets kleiner is dan een eekhoorn om in te passen.

Q:Hoe herken je chipmunks?

Een:

Zoek overdag naar chipmunks, want dat is de tijd dat ze het meest actief zijn. Je kunt een eekhoorn herkennen aan de unieke strepen die langs hun rug en zijkanten gaan.

Q:Kan ik chipmunks kwijtraken zonder ze te doden?

Een:

Er zijn een aantal humane manieren om van chipmunks in uw tuin af te komen zonder ze schade toe te brengen. U kunt ze bijvoorbeeld vangen met behulp van een levende val en ze loslaten in een gebied weg van mensen en in de buurt van bomen en borstel.

Q:Hoe gaan ongedierteprofessionals om met chipmunks?

Een:

U kunt een ongedierteprof vinden die de eekhoorns in uw tuin zal vangen en verplaatsen. Voordat u een professional inhuurt, moet u vragen om een gedetailleerde beschrijving van hoe ze omgaan met chipmunks.