Hoe zich te ontdoen van mieren en ze voorgoed weg te houden

mieren op pot honing in de keuken- hoe zich te ontdoen van mieren

Hoe zien mieren eruit?

Mieren zijn veel voorkomende insecten die elk continent van de wereld bewonen, behalve Antarctica. Hoewel ze in verschillende kleuren voorkomen, hebben ze allemaal drie lichaamsregio’s: het hoofd met antennes, thorax en buik.  Als je vliegende mieren ziet, betekent dit dat het volwassen mannetjes zijn die snel zullen sterven na de paring. Vleugelloze mieren zijn verantwoordelijk voor de mierenplaag van uw eigendom.

Op een gegeven moment is het waarschijnlijk dat huiseigenaren moeten weten hoe ze zich kunnen ontdoen van mieren in hun tuin of woning. Mieren zijn winterharde insecten die gemakkelijk kolonies in de grond en in gebouwen kunnen maken. Niet alleen kunnen sommige soorten hout eten, maar ze kunnen ook pijnlijke beten en reacties veroorzaken bij mensen met allergieën of een immunologische gevoeligheid.

Terwijl alle mieren kunnen bijten, niet alle soorten zullen waarschijnlijk mensen bijten. Vuurmieren zijn de meest agressieve soorten en zijn de meest voorkomende bijters. Een blaar met rode vlekken vormt zich kort na een vuurmierenbeet. Timmerman, stoep, acrobaat, veld en gekke mieren kunnen ook mensen bijten wanneer ze herhaaldelijk worden geprovoceerd. Het is meestal gemakkelijk om te zien wanneer je door een mier bent gebeten, omdat het gebied opzwelt en een stekend gevoel heeft.

Close-up foto van twee zwarte mieren
Phichak / Shutterstock

Hoe krijg je mieren in het huis?

Mieren leven praktisch overal, hoewel ze hun kolonies eerder in de buurt van stabiele voedselbronnen zoals vet en suiker plaatsen. Gebieden die verantwoordelijk zijn voor deze bronnen zijn vuilnisbakken, recipiënten en zelfs composthopen. Mieren leven van nature in de grond en maken nesten op vochtige plaatsen in de natuur. Ze kunnen echter ook nesten vormen in huizen als hun scouts toegang vinden en een betrouwbare bron van zoete en vette snacks die in de buurt zijn achtergelaten.

Scout mieren komen meestal in de keuken terecht omdat dit is waar de meerderheid van de voedselvoorbereiding plaatsvindt. Als huiseigenaren niet ijverig zijn in het opruimen van rommel zoals kleverige frisdranklekkages of oliespetters van frituren, kan deze onoplettendheid zich manifesteren als een onbedoelde wenskaart voor scoutsmieren in huis.

Een mierenplaag kan problemen betekenen voor huiseigenaren, omdat alle soorten ziekten en bacteriën zoals salmonella kunnen verspreiden. Zwarte timmermieren kunnen de structuur van uw huis in gevaar brengen door zich in hout te graven en nesten te bouwen. Vertrouwd raken met methoden voor het voorkomen en aanpakken van een mierenplaag kan niet alleen uw huishouden redden van onnodige gezondheidsproblemen en een verlies van voedsel, maar ook helpen voorkomen dat verliezen de schade veroorzaakt door mieren in huis renoveren en repareren.

Hoe mieren te identificeren en hoe mierennesten te vinden

Om mieren te identificeren, moet je hun kleur, grootte, of ze vleugels hebben en hoe ze bewegen noteren. Aangezien er meer dan 700 mierensoorten in Noord-Amerika zijn, is het ook een goed idee om een foto te maken en deze aan een professionele verdelger te laten zien voor officiële identificatie.

Mierennesten kunnen zich buiten of in huis vormen. Als ze buiten zijn, kun je de top van elke mierenhoop zichtbaar zien, omdat ze eruit zien als korrelige heuvels met een gat erop. Wanneer nesten zich in het huis vormen, hebben mieren de neiging om hun kamp op te zetten in vochtige lijsten of vloeren. Mierenkolonies in muren en vloeren zijn vaak een bijwerking van waterschade door lekkende leidingen.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van Goffers

Om te controleren op mieren in uw tuin, noteer het aantal mierenheuvels dat u ziet. Als er veel in de buurt zijn en je ziet veel mieren rondscharrelen, heb je een tuinplaag. Om een nest in uw huis te vinden, zoekt u naar waar u waterschade ziet. Snijd een paar kleine gaatjes in dit door water beschadigde gebied om het nest in de muur of vloer te lokaliseren. Mogelijk hebt u professionele hulp nodig om de exacte locatie van het nest te bepalen, omdat hun nesten gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien, zich kunnen vergissen of worden verduisterd door delen van uw huis waarvan u zich misschien niet bewust bent.

Hoe lang kan een mierenplaag duren?

Een mierenplaag kan duren zolang je het onbehandeld laat. Het achterlaten van voedselkruimels of morsen rond het huis kan de schaal van de plaag intensiveren. Waar mieren ook gaan, ze laten een geurspoor achter om hun kolonie te helpen volgen. Als er voedsel wordt gevonden, zullen de mieren die terugkeren een lokkend, met feromoon doordrenkt geurspoor afzetten. Deze geur zal scouting onder de mieren aanmoedigen en escaleren. Zolang de mieren gelukkig zijn en toegang hebben tot een comfortabel nest in uw tuin of huis, hebben ze geen reden om te verhuizen of te stoppen met het kweken van hun kolonie. Hun groei zal direct correleren met hun avontuurlijke stappen om voedsel te zoeken. Soms kan alleen al de geur van chapstick voldoende zijn om mieren naar een slaapkamer op de bovenverdieping te lokken. Ondanks het niet vinden van voedsel of het achterlaten van een met feromoon doordrenkt spoor, is er nog steeds een subtiel spoor achtergelaten dat zal vertrekken ruimte voor een toekomstige scout om het pad nog eens te proberen.

Hoe zich te ontdoen van mieren, stap voor stap

Bewoners die willen leren hoe ze zich kunnen ontdoen van mieren in het huis, zullen blij zijn te weten dat een plaag volledig te repareren is. Door deze stappen te volgen, hebben veel mensen hun huizen teruggewonnen van mieren.

Stap 1: Mierenaas instellen

Stel mierenaas in rond je huis, zoals TERRO Liquid Ant Baits of Raid Max Double Control Ant Baits. De verkennersmieren zullen het vergiftigde aas terugbrengen naar de kolonie en het aantal mieren verminderen.

Stap 2: Stofzuigen

Stofzuig elke centimeter van uw huis, vooral tapijten en stoffering. Gooi de inhoud van de stofzuiger onmiddellijk na het reinigen weg. Natte stofzuigers en stoomreiniging hebben de voorkeur boven standaard stofzuigmethoden.

Stap 3: Weg met het mierennest

Als je waterschade in de muren hebt, snijd dan in de gipsplaat en vind het nest en besproei het vervolgens met een insectenverdelger binnenshuis zoals Ortho Home Defense Insect Killer. Als je het nest niet kunt vinden, bel dan een verdelger. Zorg ervoor dat u ook voor het door water beschadigde gebied zorgt om verdere plagen te voorkomen.

Als je je afvraagt hoe je mierenhopen kunt verwijderen, maai dan het gazon en breng vervolgens een insectenverdelger aan die bifenthrin bevat op het hele gazon. Als er na zes weken nog steeds nesten verschijnen, herhaalt u het proces.

Lees ook:   3 functies om naar te zoeken in een koolmonoxidemelder

Producten die u kunt gebruiken om een mierenplaag te behandelen

  • Raid Max Double Control Ant Baits beheersen mierenpopulaties door voortdurend mieren uit te nodigen om zijn vergiftigde aas terug naar het nest te brengen.
  • Ortho Fire Ant Killer vernietigt brandmierennesten in de tuin om gezinnen veilig te houden.
  • Ortho Home Defense MAX Insect Killer beschermt de omtrek van het huis en is veilig om binnen te spuiten om mieren te doden.
  • Ortho BugClear Lawn Insect Killer is een ander effectief insecticide voor werven.

Hoe zich te ontdoen van mieren met natuurlijke remedies

Als je geen uitroeiingschemicaliën wilt gebruiken, zijn er huismiddeltjes voor mieren die ook werken. Hieronder staan enkele remedies die elk zijn gemaakt om een verscheidenheid aan huishoudens te contouren. Meng een deel azijn en een deel water in een spuitfles en spuit de oplossing op de mieren en nesten. Je kunt mierensporen ook elimineren door citroensap op hun sporen te spuiten, hoewel citroensap een korte periode van effectiviteit heeft. Voor meer serieuze tegenmaatregelen en natuurlijke remedies voor mierenplagen, lees de volgende ideeën verder.

Diatomeeënaarde is de hoogst aanbevolen natuurlijke remedie wanneer plagen merkbaar escaleren, maar niet drastisch zijn of iemands gezondheid beïnvloeden. Zorg ervoor dat het zoet water afkomstig is van diatomeeënaarde, omdat het niet giftig is. Food-grade diatomeeënaarde voldoet aan deze norm. U kunt het op uw tapijt afstoffen voordat u stofzuigt, of het in een duster plaatsen en moeilijk bereikbare gebieden afstoffen.

Het emulgeren van de diatomeeënaarde in een oplossing van water en oregano-olie is een populair huishoudelijk brouwsel voor Caribische bewoners die op de grond wonen en regelmatig mierenproblemen ondervinden. Een tip is om deze oplossing op een beperkt gebied te plaatsen, in direct zonlicht, om te zien of verkleuring of aanslag kan optreden. Ondanks dat beide verbindingen een lage reactiviteit hebben, is het slim om eerst te experimenteren.

Als er geen honden in het huishouden zijn, is diatomeeënaarde en kaneelpoeder een geweldige natuurlijke remedie. Deze combinatie kan binnen en op de terpen buiten worden afgestoft. Een zware coating rond de randen van het huis, vensterbanken, deuringangen en rond de buitenkant van glazen schuifkozijnen. Als je honden hebt, vermijd dan zwarte peper en zwaar gebruik van kaneelpoeder, omdat ze schadelijk en mild giftig voor hen zijn. U kunt eenvoudigweg uw toevlucht nemen tot diatomeeënaarde, omdat het op zichzelf een effectief ingrediënt is.

Als u zich in een gebied bevindt dat winderig is, regelmatig regen tegenkomt of een sprinklersysteem heeft, zal oregano-olie niet lang meegaan.

Heb je moeite met het afstoffen van een oppervlak met diatomeeënaarde? Wrijf oregano-olie op het gebied en stof vervolgens de diatomeeënaarde eroverheen. Deze combinatie zorgt voor een sterke tegenmaatregel die ook niet giftig is.

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen om mieren te behandelen

Wanneer u de locatie van het nest niet kunt vinden of mieren in uw huis blijft zien nadat u alles hebt gedaan om het probleem op te lossen, is het tijd om een verdelger te bellen. Hardnekkige mieren hebben vaak meerdere nesten die moeilijk te lokaliseren zijn. Een professionele verdelger weet hoe hij zich moet ontdoen van mieren met gespecialiseerde instrumenten en insecticiden die niet in veel winkels verkrijgbaar zijn.

Lees ook:   Hoe tapijt te reinigen als een pro

Hoe mieren weg te houden

Je kunt mieren weghouden door een paar preventieve stappen te volgen.

  • Zorg ervoor dat u geen voedsel voor lange tijd weglaat.
  • Verzegel alle dozen en containers in uw voorraadkast. Cleeen up eten en drinken morst meteen.
  • Als uw vuilnisbakken of buitenrecipiënten lekken, repareer en dicht die lekken dan. Plaats vervolgens oregano-olie en diatomeeënaarde aan de binnenkant, de lip en / of het deksel, evenals aan de buitenkant van de recipiënt. Vermijd het gebruik van giftige stoffen.
  • Controleer de plinten, ramen en deuropeningen van uw huis op kleine scheuren of gaten die toegang verlenen aan mieren. Als je gebieden vindt waar mieren kunnen binnenkomen, sluit ze dan onmiddellijk af.
  • Behandel eventuele waterschade in uw muren of omlijsting zo snel mogelijk.

De bottom line op mieren

Mieren zijn een veel voorkomende huishoudelijke en tuinplaag die gezondheids- en financiële risico’s met zich meebrengen. Het is belangrijk om te leren hoe u zich kunt ontdoen van mieren binnen en buiten uw huis om schade te voorkomen en de levensduur van de integriteit van uw huis te waarborgen. Elimineer mierenhopen en nesten om te voorkomen dat je wordt gebeten of veel betaalt om beschadigde vloeren en muren te repareren. Je kunt mieren elimineren met effectieve insecticiden en aas in de winkel of door natuurlijke ingrediënten zoals azijn en kaneel te gebruiken. Wanneer plagen hardnekkig worden, aarzel dan niet om een professionele verdelger te bellen.

Veelgestelde vragen

Q:

Wat is een snelle manier om van mieren af te komen?

Een:

Een snelle manier om van mieren af te komen, is door mierenaas rond het huis te plaatsen en insecticide rond de omtrek van uw huis en in uw tuin te spuiten. Als u merkt dat kolonies en hun structuren duidelijk zijn, is het spuiten van insecticide op hen een effectieve manier om van mieren af te komen. Wees echter op uw hoede, omdat insecticiden ook een negatieve invloed kunnen hebben op tuiniermethoden zoals bestuiverstuinen.

Q:

Doodt borax mieren?

Een:

Ja, borax (ook bekend als natriumboraat) is een veel voorkomend ingrediënt in reinigingsmiddelen en doodt mieren. Als het gaat om doe-het-zelf-uitroeiing, gebruiken veel huiseigenaren borax voor mierenplagen. Deze verbinding is gemakkelijk verkrijgbaar bij bouwmarkten en op Amazon.

Q:

Trekken mierenaas meer mieren aan?

Een:

Nee, mierenaas zal niet meer mieren aantrekken. Het zal echter de mieren aantrekken die al in uw huis zijn besmet en werken aan het verminderen van de aantallen van de kolonie door gif terug te brengen naar het nest, of zelfs naar de oorsprong van de mierenplaag in de buurt van uw huis.

Q:

Waar plaats ik mierenaas?

Een:

Plaats mierenaas op alle plaatsen waar mieren graag naartoe gaan, zoals onder gootstenen, in kasten, hoeken en langs muren. Houd verleidingen zoals suikerhoudende morsen opgeruimd, zodat de mieren minder opties hebben voor voedsel.