7 natuurlijke ongediertebestrijdingsmiddelen die werken

Veel huishoudens overwegen de langetermijngevolgen van het gebruik van chemische ongediertewerende middelen en het in eigen hand nemen van natuurlijke ongediertebestrijdingsmiddelen. Hoewel er wetten bestaan om consumenten te beschermen tegen gevaren in de commerciële ongediertebestrijdingsindustrie, is het machtig om uw eigen natuurlijke ongediertebestrijding te maken, zodat u precies weet wat u spuit.

Er zijn ook praktische redenen om je eigen insectenwerende middelen te maken met natuurlijke ingrediënten. Kinderen en huisdieren kunnen gemakkelijk chemicaliën binnenkrijgen of in contact komen met chemicaliën, die effecten kunnen hebben die zo mild zijn als huidirritatie of zo ernstig als een oproep tot Poison Control. Na verloop van tijd hebben deze chemicaliën het potentieel om op lange termijn schade toe te brengen aan de gezondheid van uw gezin.

Van natuurlijke mierenbestrijding tot natuurlijke muizenafweermiddel, deze huismiddeltjes en trucs helpen ongewenste plagen op natuurlijke wijze weg te houden.

Natuurlijke ongediertebestrijdingsmiddelen

De volgende zeven natuurlijke ongediertebestrijdingsmiddelen werden onderzocht op basis van verschillende factoren. Ten eerste moesten ze een aantal bewezen eigenschappen hebben voor effectiviteit tegen een gerichte groep plagen. Ten tweede moesten ze veilig zijn voor mensen en huisdieren en ingrediënten vermijden die veel voorkomende allergenen zijn. Ten slotte moesten ze iets zijn dat je waarschijnlijk al in huis zou hebben of gemakkelijk zou kunnen verwerven.

  • Knoflook brouwsel
  • Lavendel en basilicum
  • Zelfgemaakte vliegenvallen
  • Botanisch knaagdierafweermiddel
  • Afwasmiddel mierenspray
  • Azijn tekenafweermiddel
  • Pepermunt spinnenspray

Knoflookbrouwsel om tuinongedierte af te schrikken

Deze remedie komt van het Peace Corps, dat documenteerde hoe eenvoudige en toegankelijke ingrediënten te gebruiken om ongedierte te bestrijden. Hoewel gericht op gewassen en tuinen, is dit recept waardevol en veilig overal aan de buitenkant van uw huis. Meng de helft van een kopje fijngehakte knoflook met driekwart liter water en laat 24 uur trekken. Het resultaat is een sterk brouwsel dat rupsen, stinkwantsen, mieren, bladluizen en ander ongedierte effectief kan afschrikken. En vampiers natuurlijk.

Knoflook is gemakkelijk te verkrijgen en heeft een lage kans om een allergeen te zijn voor gezinnen of huisdieren. Verdeel het mengsel met een spuitfles of een pompspuit aan de buitenkant van uw huis en rond deuropeningen en ramen.

Lees ook:   2 'Don'ts' en 1 grote 'do' bij het kiezen van een nieuw huisbeveiligingssysteem

Lavendel en basilicum om muggen af te schrikken

Muggen kunnen hinderlijk zijn wanneer u probeert te genieten van uw tuin of buitenruimte. Bepaalde planten stoten van nature muggen af, maar ze moeten in de buurt zijn van de gebieden die je wilt beschermen. Het planten van citronella, lavendel en basilicum aan het einde van je tuin zal bijvoorbeeld niet helpen, maar planten rond je terras kan helpen muggen weg te houden.

Deze methode is zeker niet zo effectief als het gebruik van een synthetisch afweermiddel zoals DEET, maar het ondersteunt een langetermijnplan om te voorkomen dat muggen uw huis als een ontmoetingsplaats gebruiken.

Zelfgemaakte vliegenvallen om huisvliegen te bestrijden

Een van de meer vervelende huisplagen is de gewone huisvlieg. Deze insecten kunnen zich in groenten en fruit bevinden voordat ze ooit in uw huis komen, dus geen enkele hoeveelheid luchtdichte opslag kan ze volledig voorkomen. Het is dus belangrijk om te proberen ze te beheersen.

In plaats van zich tot chemicaliën te wenden of te proberen ze uit het bestaan te slaan, zet je een thuisvliegenval op. Voeg een mengsel van afwasmiddel en suiker toe aan een glazen pot (ongeveer halfvol), rol vervolgens een stuk papier in een kegel in de opening van een glazen pot en plak het vast. Dit zal vliegen aantrekken en passief doden. Deze eenvoudige tool is effectief, vooral als je een stuk oud fruit in de pot stopt als aas. Bovendien heb je waarschijnlijk alle onderdelen en ingrediënten in huis en is gewone afwasmiddel het enige synthetische ingrediënt.

Botanisch knaagdierafweermiddel om muizen en ratten af te schrikken

Muizen kunnen uitgebreide schade aanrichten in gebieden waar ze graag rondhangen, meestal de keuken of rommelige kamers. Volgens de CDC kunnen muizen en andere knaagdieren tot 35 verschillende ziekten dragen. Hoewel je het gebruik van gif en agressieve chemicaliën kunt vermijden door mechanische vallen te gebruiken, is het menselijker als je kunt voorkomen dat ze in de eerste plaats je huis binnenkomen.

Lees ook:   Nieuwe 2018 Smart Home-technologie die u misschien wilt

Een van de meest gerenommeerde opties voor natuurlijke muizenwerende middelen is Botanical Rodent Repellent. Deze spray is volledig natuurlijk en gemaakt met zeer weinig ingrediënten, waaronder douglassparextract, dus het zou allergieveilig moeten zijn voor de meeste huishoudens.

Afwasmiddel om mieren af te schrikken

Afwasmiddel redt de dag weer als een onschadelijk, gemakkelijk te vinden ingrediënt om mieren af te schrikken, die snel in uw huis of keuken kunnen koloniseren. Mieren zijn notoir moeilijk af te weren, maar een eenvoudige spray bestaande uit een derde deel afwasmiddel, een derde deel zuiveringszout en een derde delen witte azijn zal niet alleen mieren afschrikken, maar ze ook doden zonder enige nadelige effecten op uw gezin, huisdieren of andere dieren in het wild.

Het is belangrijk op te merken dat mieren zich in een willekeurig patroon verspreiden voordat ze een lijn vormen om een huis binnen te gaan of een voedselbron te exploiteren, dus zorg ervoor dat je over mieren spuit die je willekeurig ziet rondscharrelen en vervolgens een barrière tussen je huis en het buitenleven opwerpt. Dit zal de “scouting” mieren doden en ervoor zorgen dat anderen niet achter hen aan zullen lopen.

Tekenafweermiddel voor u en uw pup

Teken zijn de laatste decennia steeds gevaarlijker geworden met de verspreiding van de ziekte van Lyme. Gelukkig is het vrij eenvoudig om teken te voorkomen, samen met eventuele ziekten die ze kunnen brengen.

Een doe-het-zelfspray bestaande uit twee kopjes witte azijn, een kopje water en 15-20 druppels pepermuntolie die op kleding worden gespoten terwijl ze buiten zijn in gebieden waar teken leven, zal voorkomen dat ze zich in de eerste plaats aan je willen hechten. Het is ook gemakkelijk te gebruiken op uw hond die teken in huis kan halen.

Pepermuntspray om spinnen af te schrikken

Hoewel de meeste onschadelijk zijn, kunnen sommige spinnen als behoorlijk gevaarlijk worden beschouwd en kunnen ze je zelfs een vervelende beet geven. Gelukkig heb je zelden te maken met deze soorten en kan een eenvoudige pepermuntspray worden gemaakt en aangebracht door je kinderen.

Lees ook:   12 stappen om zelf een sprinklersysteem te installeren

Meng een paar druppels pepermuntolie in een half kopje water en spuit rond ramen, deuropeningen en andere ingangen in je huis. Zorg er wel voor dat je een kleinere glasspuit gebruikt, want een beetje ervan gaat een lange weg.

Veelgestelde vragen

Wat is een natuurlijk muizenafweermiddel?

Typisch, een natuurlijk muizenafweermiddel is een product dat verschillende materialen combineert die muizen associëren met een gebrek aan beschikbaar voedsel. Muizen wonen op plaatsen waar hardhout en andere planten hen van voedingsstoffen voorzien, terwijl plaatsen met groenblijvende bomen (zoals douglasspar) dat niet doen, dus muizen gaan instinctief verder.

Zijn er natuurlijke remedies voor vliegen?

Ja, maar niet typisch als afweermiddel. Vliegen komen meestal je huis binnen via voedsel en rijpen als ze uitkomen uit kleine eieren, dus je zult ze waarschijnlijk moeten vangen. Er zijn veel commerciële en chemische vallen, maar je kunt gemakkelijk en goedkoop je eigen maken met eenvoudige huishoudelijke ingrediënten zoals afwasmiddel en suiker.

Zijn natuurlijke ongediertemiddelen veilig voor huisdieren?

Voor het grootste deel wel. Het voordeel van het gebruik van natuurlijke of zelfgemaakte remedies is minder agressieve chemicaliën in uw huis, die door huisdieren kunnen worden ingenomen. Zorg ervoor dat u geen hoge concentraties essentiële oliën, onverdunde afwasmiddel of iets anders dat schadelijk kan zijn in grote doses rond huisdieren.

Zijn natuurlijke plaagmiddelen effectief?

Effectiviteit is moeilijk te bepalen uit natuurlijke ongediertebestrijdingsmiddelen, daarom zijn wetenschappelijke instellingen terughoudend om hun voordelen of effectiviteit te erkennen. Ze houden echter stand omdat ze vaak werken. Hoewel ze misschien niet elke keer 100% effectief zijn tegen elke plaag, kunnen natuurlijke remedies veilig worden getest zonder onnodig schadelijke chemicaliën in uw huishouden te introduceren.