De beste gazonmeststof voor gezond gras

Mooie witte kleur eengezinswoning in Phoenix, Arizona USA met grote groene grastuin, grote boom en rozen

Verhuizen naar een nieuw huis is spannend, maar wat als je nieuwe gazon niet opgewassen is tegen snuff? Of misschien hoopt u uw huis te verkopen en weet u dat een mooi gazon een stoeprand kan toevoegen en uw verkoopprijs kan verhogen. Als u een worstelende tuin nieuw leven moet inblazen, investeer dan in hoogwaardige kunstmest. We weten dat er een heleboel opties op de markt zijn, dus begin met deze gids om de beste gazonmeststof te vinden om uw gras weer groen te maken.

De beste gazonmeststof van

Met zoveel merken in uw lokale bouwmarkt, kan het kiezen van de beste meststof voor gras lastig zijn. Moet je kiezen voor een gazonmeststof die organisch of synthetisch is? Vloeistof of korrels? Is het product veilig in de buurt van huisdieren en kinderen? Zijn sommige opties beter voor bepaalde regio’s?

Om die vragen te beantwoorden, laten we eerst de beste gazonmeststoffen van per categorie bekijken:

 • Meest veelzijdig: Simple Lawn Solutions Lawn Booster
 • Beste organische meststof: Pearl Valley Organics Coop Poep
 • Beste kunstmest: Miracle Grow Shake en Feed
 • Het beste voor de veiligheid van huisdieren: Milorganite Langzame afgifte
 • Beste waarde: Scotts Green Max Gazon Eten

Methodologie: Om onze lijst met de beste gazonmeststoffen te vinden, hebben we de beste producten verzameld die op Amazon worden verkocht op basis van klanttevredenheidsbeoordelingen. Geen enkel product dat hieronder is beoordeeld, heeft minder dan een 4-sterrenbeoordeling ontvangen. Vervolgens hebben we onze lijst gedestilleerd op basis van waarde, type (organisch / synthetisch) en bruikbaarheid.

Meest veelzijdig: Simple Lawn Solutions Lawn Booster

Simple Lawn Solutions Lawn Booster is misschien wel de meest veelzijdige gazonmeststof op de markt. Het is niet alleen veilig, maar het zal ook de groei van elk type gras stimuleren. Het wordt geleverd met een handige sproeikop en combineert zowel organische als chemische voedingsstoffen voor een volledig, uitgebalanceerd gazonregime.

Simple Lawn Solutions Lawn Booster: de voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Goed voor elk type gras, waaronder St. Augustine, Bermuda, Duizendpoot, Bluegrass en meer
 • Volledig natuurlijk, kindveilig, huisdiervriendelijk
 • Commerciële kwaliteit met micronutriënten
 • Beslaat slechts 3.200 vierkante meter
 • Omdat het korrels zijn, kan overmatig gebruik leiden tot afvloeiing naar afvoersystemen
Lees ook:   Effectieve opties voor het verwijderen van zwarte schimmels voor uw huis

Beste organische meststof: Pearl Valley Organics Coop Poop

Pearl Valley Organics Coop Poop wordt voornamelijk gebruikt in bloembedden, hoewel veel mensen het ook gebruiken voor hun gazons. Zoals je misschien al geraden hebt, is het hoofdingrediënt 100% natuurlijke dierlijke mest. Niets is organischer dan dat!

Pearl Valley Organics Coop Poop: de voor- en nadelen

Pros Tegens
 • 100% natuurlijke organische stoffen
 • Veilig voor kinderen en huisdieren
 • Geweldig voor bloembedden en moestuinen, ook
 • Alle biologische kan betekenen minder effectief
 • Mist micronutriënten, die toegevoegde chemicaliën zijn

Beste kunstmest: Miracle Grow Shake and Feed

Miracle Grow is een vertrouwde naam in plantenvoeding – en hun Shake and Feed-product is geen uitzondering. Dit is de beste kunstmest die er te vinden is. Het bevat alle noodzakelijke micronutriënten die gras nodig heeft voor een gezonde groei, samen met natuurlijke, organische materialen. Miracle Grow biedt misschien wel de beste mix van organische en chemische meststoffen voor het beste van twee werelden.

Miracle Grow Shake and Feed: de voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Korrels zorgen voor een gemakkelijke verspreiding op het gazonoppervlak
 • Bevat micronutriënten waaronder stikstof, fosfor, magnesium, ijzer en meer
 • Bevat natuurlijke ingrediënten zoals dierlijk afval en compost
 • Het is niet biologisch, dus het is niet veilig voor huisdieren en kinderen
 • Kan gras verbranden als het niet wordt gebruikt zoals voorgeschreven
 • Moet de gebruiksaanwijzing zorgvuldig opvolgen

Het beste voor de veiligheid van huisdieren: Milorganite Slow Release

Milorganite Slow Release komt het dichtst in de buurt van volledig natuurlijk en huisdierveilig dat u zult vinden in een in zakken verpakt meststofproduct. Maar wees gewaarschuwd, de natuurlijke componenten (d.w.z. dierlijke mest) is aantrekkelijk voor honden, die het kunnen proberen te consumeren. Houd het product buiten bereik van huisdieren, want als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, kan het uw hond licht ziek maken. Het zal je hond niet doden, maar hij zal de geur aantrekkelijk vinden (hoewel je zijn gevoelens waarschijnlijk niet zult delen).

Milorganite Slow Release: de voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Volledig natuurlijk en biologisch
 • Veilig voor gebruik rond kinderen en huisdieren
 • Hoog stikstofgehalte om gezond gras te stimuleren groei
 • Volgens gebruikers van het product stinkt het een beetje (vanwege de volledig natuurlijke componenten)
 • Geen micronutriënten
 • Van honden is bekend dat ze het consumeren
Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van spinnen, stap voor stap

Scotts Green Max Lawn Eten: Beste prijs-kwaliteitverhouding

Scotts Green Max is misschien wel de beste waarde in gazonmeststof. Voor ongeveer $ 45 kunt u meer dan 10.000 vierkante voet van uw tuin bedekken. De essentiële micronutriënten ijzer is inbegrepen, wat snel resulteert in groener gras. Dus in plaats van een uitgebreid project, zal het gazon er binnen een paar dagen beter uitzien dan het in jaren heeft gedaan. Met dit product kunt u meer gebied in minder tijd bestrijken, wat resulteert in minder productgebruik en meer geldbesparing.

Scotts Green Max Lawn Food: de voor- en nadelen

Pros Tegens
 • Beslaat 10.000 sq. ft
 • Bevat micronutriënten
 • Bevat aanvullend ijzer
 • Zorgvuldig gebruik vereist
 • Geen organische materialen
 • Buiten bereik van kinderen houden

Soorten gazonmeststof: Organische meststof versus synthetische

Ongeacht de meststof, elk is samengesteld uit een combinatie van stikstof, fosfor en kalium. Dit zijn de drie basisvoedingsstoffen voor planten.

In de VS vertonen alle zakken een code, bekend als een meststofkwaliteit, die aangeeft hoeveel stikstof, fosfor en kalium er in het product zitten. Als het etiket op een zak gazonmeststof van 100 pond bijvoorbeeld 25-15-20 aangeeft, betekent dit dat de zak 25 pond stikstof, 15 pond fosfor en 20 pond kalium bevat.

Sommige gazonmeststoffen bevatten ook zogenaamde micronutriënten. Dit zijn bepaalde metalen en mineralen waarvan bekend is dat ze een betere groei in sommige planten en grassen mogelijk maken.

De soorten gazonmeststoffen vallen echter echt in twee hoofdcategorieën: organisch en synthetisch. Wat is het verschil?

Organische meststoffen

Deze producten zijn samengesteld uit 100% natuurlijke verbindingen, meestal mest of soortgelijke afvalproducten. Organische meststoffen bevatten de voedingsstoffen die nodig zijn voor uw gazon, maar de hoeveelheden zullen een beetje fluctueren.

Synthetische meststoffen

Deze zijn gemaakt van chemische verbindingen – dezelfde voedingsstoffen die worden aangetroffen in organische meststoffen, maar gemaakt in een laboratorium. Synthetische meststoffen bevatten de optimale niveaus van elke voedingsstof om gras van hoge kwaliteit te garanderen.

Lees ook:   De beste slimme thermostaten

Opmerking: Als u chemische meststoffen niet zorgvuldig toepast, kunnen ze het gras verbranden. (Dit is over het algemeen geen probleem met organische stoffen.)

Dingen om te overwegen bij het winkelen voor kunstmest

Bij het winkelen voor gazonmeststof, moet u rekening houden met de locatie van uw gazon, het type gras en de tijd van het jaar.

Veel merken zoals Scotts hebben producten die speciaal zijn ontworpen voor zuidelijke of noordelijke klimaten. Anderen zijn gespecialiseerd in het behandelen van verschillende soorten gras zoals Bermuda, Kentucky Bluegrass, Johnson-gras en anderen. Elk van deze producten bevat de benodigde micronutriënten om dat specifieke gras goed te voeden, maar ze zijn over het algemeen synthetisch.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste gazonmeststof voor het vroege voorjaar?

De lente is de beste tijd van het jaar om een gazonmeststof toe te passen, omdat het gras dan nieuwe groei begint uit te stellen. Natuurlijk is elk moment een goed moment als het gazon in slechte staat is, maar de lente is het beste. Dat gezegd hebbende, de beste gazonmeststof voor gebruik in de lente is Scotts Turf Builder Triple Action. Het voedt niet alleen het gras, maar het doodt ook dat vervelende onkruid dat de hele winter slapend heeft gelegen.

Hoe kies ik een meststof voor mijn gazon?

Er is geen one-size-fits-all oplossing voor gazonmeststoffen. Veel hangt af van het gras en de regio. Budget speelt vaak ook een rol. Maar het belangrijkste om in gedachten te houden bij het kiezen van een meststof voor uw gazon is hoe goed u het op de juiste manier kunt aanbrengen. Als het verkeerd wordt toegepast, zal kunstmest niet effectief zijn.

Welke gazonmeststof heeft de meeste stikstof?

Stikstof is misschien wel de belangrijkste voedingsstof in kunstmest. Hierdoor bevatten sommige meststoffen veel hogere concentraties stikstof dan andere. De hoogste concentraties worden aangetroffen in producten op basis van ureum, vaak aangeduid als ammoniumnitraat; de concentraties lopen vaak op tot 47%.