Eenvoudige en gemakkelijke front-of-house landschapsideeën die u moet proberen

Modern huis met prachtig landschapsontwerp in de voortuin

Afgezien van de locatie, is de aantrekkingskracht van de stoeprand een van de grootste bijdragen aan de waarde van uw huis. En wat maakt of breekt je stoeprand aantrekkingskracht? Uw voortuin landschapsarchitectuur. In feite bleek uit een studie van de Michigan State University dat een goed landschap 5-11% kan toevoegen aan uw waargenomen huiswaarde. Je voortuin is immers de eerste indruk die mensen krijgen als ze langs je huis rijden of naar je voordeur lopen.

Laat je landschapsarchitectuur herleven en breng nieuw leven in je stoeprandaantrekkingskracht met deze eenvoudige doe-het-zelfprojecten. En het beste van alles – dit zijn allemaal projecten die je in een weekend kunt doen zonder de bank te breken.

12 eenvoudige voortuin landschapsideeën die een serieuze stoeprandaantrekkingskracht kunnen toevoegen

1. Voeg rotsfuncties toe

Zelfs als u een ander materiaal gebruikt voor een tuinbedrand, breekt het toevoegen van rotsen of stenen het profiel op voor een ingetogen natuurlijk accent. In veel gevallen kunnen landschapsideeën met rotsen ook een belangrijke functie hebben, zoals het maken van een rotsoverloop voor uw regengoten die ervoor zorgen dat een gebied niet te modderig wordt. Andere ideeën zijn het opbreken van een bed of het toevoegen van erwtengrindranden aan je looppaden. Dit project loopt slechts ongeveer $ 20 – $ 50, afhankelijk van hoeveel oppervlakte u bestrijkt.

Gazon loopbrug aangelegd met grote zwarte stenen en witte kiezels
AePatt Reis / Shutterstock

2. Verlichting toevoegen

Landschapslampen zijn goedkoop (zo goedkoop als $ 20) en meestal op zonne-energie. Dit betekent dat je eenvoudig de kleur lichten kunt kiezen die je leuk vindt, ze in de grond kunt steken langs je loopbrug of aan de rand van een bloembed, en ze zichzelf kunt laten aandrijven om je voortuin ’s nachts te verlichten.

U kunt ook upgraden naar opvallende functies zoals lantaarns, verlichting die uitsteekt in een loopbrug of zelfs faux rocks met geïntegreerde lichten die naadloos opgaan in de landschapsarchitectuur.

verlichting voor achtertuin
Virrage Afbeeldingen / Shutterstock

3. Upgrade een bedrand

Door simpelweg de border op je bloembedden te upgraden of te verfrissen, verandert het hele uiterlijk van de planten en functies die er al zijn. Straatstenen, kant-en-klare blokken en natuursteen die behouden blijft met een plastic gazonrandkit van $ 30 zijn allemaal goede kandidaten, afhankelijk van de stijl van uw huis.

mooi gesnoeide planten in voortuin met stenen border
Rawmn / Shutterstock

4. Plant bodembedekker om lelijke gebieden te verbergen

Niet alle werven zijn vlak en gras zal niet op alle plaatsen groeien. Je kunt een bodembedekker gebruiken, zoals Pachysandra, om groen en kleur toe te voegen aan gebieden waar schaduw of hellingen het moeilijk maken voor gras om te groeien. Met seizoensgebonden onderhoud kan bodembedekker er netjes en professioneel uitzien zonder de delen van uw tuin in te halen waar gras en andere functies schitteren.

Pachysandra bodembedekker tegen grijze steen
StockHastic / Shutterstock

5. Plant meerjarige struiken voor je huis

Zodra je meerjarige struiken zoals Azalea’s of Hortensia’s plant, zullen ze jaar na jaar teruggeven terwijl ze bloeien en kleur toevoegen aan de voorkant van je huis. Velen zijn vrij goedkoop (ongeveer $ 40) en zijn gemakkelijk bij te houden. Zorg ervoor dat u een expert op uw lokale kwekerij raadpleegt voor informatie over hoe u ze met voldoende ruimte kunt planten, wanneer u moet snoeien en hoe u de vaste planten kunt snoeien om logge groei te voorkomen.

Bakstenen huis met twee verdiepingen met Japanse esdoorns en Azalea's in voortuinlandschap
Svineyard /Shutterstock

6. Maak een tuinbed rond je brievenbus

Plant wat Kruipende Jasmijn of eenjarige bloemen naast je brievenbus. Maak een eenvoudige rand om een klein beetje mulch te bevatten. Deze hele scape kan worden bereikt voor ongeveer $ 75 en kan kleur en persoonlijkheid toevoegen aan het einde van uw oprit.

Brievenbus omgeven door kleurrijk bloemperk naast groen gazon
Theresa Martinez / Shutterstock

7. Haal oude mulch eruit en verfris

Alleen omdat er mulch in het tuinbed zit, betekent niet dat het er goed uitziet. Mulch kan uitdrogen, waardoor uw bedden er slechter uitzien voor slijtage. Revitaliseer uw landschap met een donkergekleurde mulch die contrasteert met uw struiken en bloemen. U kunt zakken mulch kopen bij uw lokale bouwmarkt voor minder dan $ 10 / zak. De hoeveelheid mulch die je nodig hebt, hangt af van de grootte van je bloembedden.

Twee verdiepingen victoriaanse stijl huis met prachtige voortuin landschap
JPL Ontwerpen / Shutterstock

8. Bouw een bloembed rond een boom

Als je voortuin al een boom heeft, zal het toevoegen van een bloembed het veel karakter geven. Deze bedden moeten overeenkomen (of op zijn minst uitlijnen met) dee bedden aan de voorzijde van uw huis. Voeg kleur toe in de vorm van eenjarigen of vaste planten. Al met al kost dit project waarschijnlijk $ 100 tot $ 300, afhankelijk van de border en planten die je koopt.

Drie bomen omringd door pin k en rode bloemen in groene tuin
Hannahmariah / Shutterstock

9. Verbeter je gras

Een grauw gazon kan onmiddellijk de oorspronkelijke schattigheid van uw huis wegnemen. Door een beluchtermachine te huren voor ongeveer $ 100, verbetert u de penetratie van voedingsstoffen aanzienlijk voor een voller, gezonder uitziend gazon. Zelfs een eenvoudige herzaaiing met een zak zaden van $ 50 – $ 70 helpt dunne plekken op te vullen en vlekken op uw hele eigendom te voorkomen.

Blauw huis met weelderig groen gras in de voortuin
Artazum / Shutterstock

10. Plant een schaduwboom

Met heldere lentebloesems of schitterende herfstkleuren, zal een inheemse hardhouten boom geplant in uw voortuin jaren van schoonheid aan de buitenkant van uw huis brengen. Hoewel sommige zeldzame soorten bomen duur zijn en zorg vereisen, zijn de meeste bomen uit uw omgeving winterhard, veerkrachtig en betaalbaar op uw lokale kwekerij. Verwacht ongeveer $ 100 – $ 200 te betalen voor een aanzienlijke boom, plus verzendkosten.

boom schaduw over huis
Andrew Zarivny/ Shutterstock

11. Plant een sierkleurige boom

Terwijl een grote schaduwboom een vorstelijk tintje kan geven aan de landschapsarchitectuur van uw voortuin, biedt de subtiele pop van een kleurrijke boom, zoals een Japanse esdoorn, een helder brandpunt in uw tuin. Sommige soorten Japanse esdoorns kunnen vrij duur zijn, maar andere zijn vrij betaalbaar en kosten ongeveer $ 100. Ze zijn ook snelgroeiend en beginnersvriendelijk voor de beginnende tuinarchitect. Als je je moedig voelt, probeer dan een kersenboom.

Bloeiende kersenboom en roze en witte bloemen in de voortuin
Hannamariah / Shutterstock

12. Een vogelbad opzetten

Je kunt een lichtgewicht vogelbad in antieke stijl krijgen voor minder dan $ 40. Vogelbaden zijn een manier om een waterpartij toe te voegen zonder het gedoe van wateraansluitingen en onderhoud. Bovendien zal je innerlijke vogelaar springen van vreugde wanneer je mooie, gevleugelde bezoekers krijgt.

Vogelbad met groen landschap
Marcel Gross / Shutterstock

Tips voor onderhoudsarme landschapsarchitectuur

Veel geweldige functies en planten kunnen schoonheid toevoegen aan uw voortuin, maar uiteindelijk kost het veel tijd om het hele jaar door te onderhouden. Om dingen beheersbaar te houden, overweeg deze tips voordat u een voortuin landschapsproject uitvoert.

  1. Onderzoek de groei en het onderhoud van uw planten voordat u koopt. Sommige bodembedekkers zoals Myrtle of Stonecrop kunnen snel uit de hand lopen, dus zoek naar variëteiten die slechts één of twee keer per jaar hoeven te worden gerand.
  2. Plant vaste planten waar mogelijk. Eenjarige bloemen geven veel kleur en dimensie aan een bloembed, maar ze gaan slechts een paar maanden mee. Voor ervaren tuinarchitecten is een eenvoudige truc om vooral te investeren in meerjarige struiken en struiken om het grootste deel van het werk jaar na jaar te doen en vervolgens in eenjarigen te werken als je de tijd en het verlangen hebt.
  3. Onderhoud de randen van je tuinbed. Dit kost wel wat werk, maar het is het later zeker waard. Door een eenvoudige randschop te gebruiken, kunt u eenvoudig en snel strakke lijnen behouden rond de functies waarvoor u tijd en geld hebt geïnvesteerd om te bouwen. Een goede tuinrand wordt zelden opgemerkt, maar het ontbreken ervan biedt een rommelige uitstraling die tijd kost om uit te graven en te herdefiniëren.
Lees ook:   Deurbelcamera's Koopgids

Veelgestelde vragen

Q:

Hoeveel kost het om een voortuin aan te leggen?

Een:

Het belangrijkste dat je nodig hebt, is gereedschap, dus investeer in een spade, tuinhark, handtroffel en een goede kruiwagen. Deze tools kosten u minder dan $ 150 en gaan enkele jaren mee van landschapsprojecten en onderhoud. Maak een lijst van wat je nodig hebt voor je volgende landschapsproject en stel een redelijk budget in.

Q:

Hoe kan ik mijn voortuin er beter uit laten zien?

Een:

Zelfs de meest eenvoudige ideeën voor het landschap van de voortuin zullen teleurstellend zijn zonder nette trim, gezonde planten en groen gras. Richt uw energie op het handhaven van strakke lijnen rond uw landschapselementen en help uw gras en planten er levendig en gezond uit te zien.

Q:

Welke landschapsarchitectuur is de moeite waard om alleen te doen?

Een:

De meeste eenvoudige voortuinprojecten kunnen vrij gemakkelijk zonder hulp worden afgehandeld, zelfs voor een beginner. Maar projecten waarbij een grote hoeveelheid vuil, steen of grotere planten moeten worden vervoerd, kunnen de moeite waard zijn om de professionals binnen te halen. Zelfs als u geen voertuig heeft dat deze elementen kan vervoeren, bieden kwekerijen in het hele land bezorgdiensten voor mulch en planten tegen redelijke kosten.

Q:

What is het verschil tussen landschapsarchitectuur en onderhoud?