De beste gazonbeluchters

gazonbeluchter

Als uw gazon gele vlekken heeft, gebieden met groeiachterstand of als u gewoon niet het rijke groene gazon kunt krijgen dat u wilt, is een gazonbeluchter misschien iets dat u nodig hebt. Compacte grond doodt vaak goed onderhouden gazons, waardoor huiseigenaren verbijsterd achterblijven wanneer hun gazon er na regelmatig onderhoud nog steeds onderbewaterd uitziet.

Er zijn echter een heleboel tuinbeluchters op de markt, dus het kiezen van de juiste kan ontmoedigend zijn. Er zijn meerdere soorten, sommige handmatig aangedreven, andere met krachtige elektromotoren, dus het is moeilijk om te weten welke je nodig hebt.

We hebben de populairste bedrijven en hun productrecensies onderzocht om een uitgebreide lijst samen te stellen van de vijf beste gazonbeluchters van . Deze gids helpt u te bepalen welke beluchter het beste werkt voor u en uw tuin, ongeacht welk project u wilt aanpakken.

De 5 beste gazonbeluchters van

In ons onderzoek vielen deze bedrijven en producten op in algemene prestatiekwaliteit, klanttevredenheid en duurzaamheid.

 • Het beste voor uw budget: Yard Butler
 • Beste overall: Brinly
 • Beste spike beluchter: Abco tech
 • Beste vervanging van garantieonderdelen: Agri-fab
 • Beste gemotoriseerde beluchter: GreenWorks

Methodologie: We vergeleken meerdere lijsten met de beste gazonbeluchters, vergeleken en stelden een eindtelling samen van de vijf meest genoemde bedrijven en hun modellen uit elke lijst. Elke bron testte de beluchters zelf zonder betaling van fabrikanten te accepteren. We hebben ook rekening gehouden met klantrecensies.

Yard Butler Lawn Coring Beluchter: het beste voor uw budget

Deze handmatige stekkerbeluchter is het meest betaalbare en toch hoogwaardige product op onze lijst. Met een gewicht van minder dan $ 40 is de Yard Butler een uitstekend hulpmiddel voor mensen met kleinere werven die niet willen investeren in een dure motorstekker, maar dezelfde effectiviteit willen.

Lees ook:   Nieuwe 2018 Smart Home-technologie die u misschien wilt

Dit model heeft een klinkende 4,6 van de 5 sterren op Amazon. Hoewel de Yard Butler uitstekende beoordelingen heeft, moet u er rekening mee houden dat dit is ontworpen voor kleinere werven, omdat het strikt handmatig is en veel werk vereist.

Brinly PA-40BH Tow-Behind Plug Beluchter, 40-inch: Beste overall

Onze beste algemene beluchter, voor $ 269, de Brinly-grasbeluchter heeft drie inch, warmtebehandelde stalen buizen die compacte grond binnendringen, en een 40-inch tray bovenop voor zaden en kunstmest. Het is gemakkelijk te slepen achter elke grasmaaier, ATV of golfkarretje en werkt geweldig met grote werven.

Abco Tech Gazonbeluchterschoenen: beste spikebeluchter

Dit product consistent gerangschikt voor gebruiksgemak. De Abco Tech Lawn Aerator Shoes worden geleverd met drie verstelbare riemen voor een veilige pasvorm op bijna elk paar outdoorschoenen.  Als u in een zijwaartse beweging over uw tuin loopt, wordt uw gazon snel belucht zonder veel werk. Deze zijn ook betaalbaar voor ongeveer $ 26 op Amazon.

Klantrecensies zetten de Abco Tech op slechts 3,7 van de 5 sterren vanwege gemengde beoordelingen over de effectiviteit van dit model voor taaie, droge bodems. Hoewel een meerderheid van de klanten tevreden was, hadden degenen met grotere gazons en compactere bodems het moeilijk met deze beluchter. Als u een kleinere tuin heeft en een gemakkelijke manier wilt om uw gazon te beluchten, geef dan eerst water om ervoor te zorgen dat deze goed werk doen.

Deze zijn ook betaalbaar voor iets minder dan $ 26 op Amazon.

Agri-Fab Tow Plug Aerator: Beste vervanging van garantieonderdelen

Net als de Brinly is deze sleepbare stekkerbeluchter geweldig voor grotere werven met compactere grond. Het heeft ook een 40-inch tray voor zaden en kunstmest en kan gemakkelijk achter elke grasmaaier worden aangesloten. Argi-fab staat ook bekend om zijn fantastische garantievervangingsplan.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van muizen in 5 stappen

De Agri-Fab zal in wezen hetzelfde werk doen als de Brinly voor de iets meer betaalbare prijs van $ 151. Klantrecensies plaatsen het echter iets onder Brinly. Het product krijgt 4 van de 5 sterren op Amazon. Sommige klanten schreven dat het moeilijk was om te monteren, met een paar die zeiden dat het 2-4 uur duurde om goed in elkaar te zetten.

Sun Joe Elektrische Verticuteermachine + Lawn Dethatcher: Beste gemotoriseerde beluchter

Deze gemotoriseerde beluchter, verticuteermachine en dethatcher is een van de meest veelzijdige en krachtige beluchters op de markt. De motor van 12 ampère maakt de grootste gazons gemakkelijk te bewerken, en de veelzijdigheid tussen eenvoudig onthaken en grondiger beluchten maakt dit een ongelooflijk handig hulpmiddel om in de buurt te hebben.

Maar The Sun Joe is een van de meest betaalbare beluchters op de lijst, voor $ 13860. Klantbeoordelingen gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. De meeste klanten die een lagere beoordeling gaven, vonden de afvalinzamelzak te klein en het apparaat zelf kan een beetje zwaar zijn.

Dingen om te overwegen bij het winkelen voor een gazonbeluchter

 • Er zijn twee soorten gazonbeluchters: plug en spike. Het is essentieel om het verschil tussen de twee te kennen en welke meer geschikt is voor het gazon waaraan u werkt.
 • Spike-beluchters zijn gewoon spikes die zijn ontworpen om gaten in de grond te slaan, dus ze zijn het meest geschikt voor kleinere, gemakkelijkere projecten en met lichtere bodems.
 • Plug beluchters slaan grotere gaten in de grond en verwijderen grond / puin terwijl ze werken. Deze zijn het meest geschikt voor zware, compacte bodems en grotere gazons.
 • Stekkerbeluchters worden vaak geleverd met een elektrische, batterij- of gasmotor om hardere bodems aan te kunnen. Deze kunnen duurder zijn, terwijl spike-beluchters eenvoudiger zijn ontworpen en iets betaalbaarder zijn.
 • Vergeet niet om rekening te houden met de grootte van uw gazon! Dit is belangrijk bij het kiezen van een gazonbeluchter. Grotere eigenschappen vereisen een bredere stekkerbeluchter, terwijl kleine gazons alleen een kleinere spike-beluchter nodig hebben om de klus te klaren.
 • Last but not least is het belangrijk om het verschil te kennen tussen dethatching en scarifiers. Dethatching is het zachte proces van het verwijderen van dood grasmaaisel, terwijl verticuteerinrichtingen zowel beluchting als ontharing doen. Sommige gazonbeluchters hebben deze functies.
Lees ook:   Ideeën om uw landschapsrand te perfectioneren

Veelgestelde vragen

Moeten alle gazons belucht worden?

Nee. Als u in een gebied woont met losse grond die gemakkelijk ademt, hoeft uw gazon hoogstwaarschijnlijk niet te worden belucht. Alleen dichte, compacte bodems moeten worden belucht.

Hoe vaak moet ik een gazonbeluchter gebruiken?

Het beste advies is eens in de twee jaar beluchten.

Moet ik mijn gazon zaaien en bemesten na het beluchten?

Als u uw tuin een extra boost wilt geven, is zaaien en bemesten na het gebruik van een stekkerbeluchter het perfecte moment, maar het is niet nodig.