10 verstandige manieren om te besparen op de verwarming van winterhuizen

De winter is donker, koud, lang en … nou ja, duur, althans als het gaat om het verwarmen van een huis. De kosten van stookolie stijgen elk jaar en elektriciteit is niet goedkoop. Hoe kunnen we geld besparen en toch het huis op een aangename temperatuur houden?

Gelukkig zijn er een aantal manieren om de verwarmingskosten te beteugelen, en de meeste zijn eenvoudig te implementeren. Deze 10 tips helpen je om van het seizoen te genieten en je iets minder zorgen te maken over de kosten van het verwarmen van je huis.

Energie-audits

Het is moeilijk om te weten welke wijzigingen kunnen worden aangebracht om uw rekeningen te verlagen, maar hulp is slechts een telefoontje verwijderd. Uw lokale elektriciteitsbedrijf beoordeelt graag uw behoeften, levensstijl en patronen van energieverbruik. Een vertegenwoordiger zal door uw huis gaan om de structuur te inspecteren, uw apparaten te onderzoeken en de isolatie te meten.

Zodra dit is gebeurd, zal het bedrijf suggesties doen (en helpen implementeren) voor een efficiënter energieverbruik. Vaak komen de suggesties met kortingsprikkels die uw factuur nog verder helpen verlagen.

Daisy-Daisy / Getty Afbeeldingen

Luchtlekken

Of u nu in een nieuw huis of een ouder huis bent, tochtige ramen, deuren en zolders laten koude lucht binnen en trekken verwarmde lucht naar buiten. Het is belangrijk om eventuele lekken af te dichten om de warmte binnen te houden. Begin met het controleren van de weersinvloeden rond uw ramen en deuren en vervang deze als deze versleten lijkt.

Controleer vervolgens op eventuele lekken waar verwarmde lucht in een onvoltooide zolderruimte kan sijpelen. Sneden in de gipsplaat om verlichtingsarmaturen en plafondventilatoren te installeren, creëren ook eenvoudige vluchtroutes. Sluit de openingen af met siliconen- of latexkit.  Door luchtlekken af te dichten, kunt u een energiebesparing van ongeveer 30 procent realiseren.

Lees ook:   Hoe slangen weg te houden van uw tuin en huis

Grace Cary / Getty Afbeeldingen

Thermostaat

Het is verleidelijk om je thermostaat in de wintermaanden in te stellen op een comfortabele 75 graden, maar dit is een trefzekere manier om je energiekosten te verhogen. Hoe lager de instelling, hoe meer besparingen u zult realiseren.

De algemeen overeengekomen laagste comfortabele instelling is 68 graden; het op 75 graden houden kan 15 procent meer kosten. Als 68 graden koud lijkt, kun je altijd een trui en slippers dragen om warm te blijven.

Als je de thermostaat ’s nachts op 62 zet, bespaar je nog meer op je energierekening. En als je een paar dagen weg bent, zet je de temperatuur lager op 55; dit is de laagste instelling die u kunt gebruiken zonder dat de leidingen bevriezen.

Chris Henderson / Getty Afbeeldingen

Isolatie

Isolatie is misschien wel het belangrijkste onderdeel om een huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Om geld te besparen, moet u ervoor zorgen dat u het juiste isolatieniveau op zolder en tussen de binnenmuren heeft. Warmteverliezen kunnen bijna 30 procent toevoegen aan uw energierekening.

Isolatie heeft een R-waarde gemeten aan de hand van de hoeveelheid warmte die er doorheen mag. Hoe hoger de waarde, hoe kleiner de kans dat warmte ontsnapt, wat resulteert in een lagere energierekening. Warmte stijgt op en ontsnapt gemakkelijk via een zolder als de ruimte niet goed geïsoleerd is.

Afbeeldingsbron / Getty Images

Haard

Open haarden zijn uitstekende warmtebronnen en kunnen een kamer binnen enkele minuten verwarmen. Knuffelen met een kopje warme chocolademelk en een goed boek voor een vuur is ook een ontspannen manier om een koude winteravond door te brengen. Open haarden hebben echter hun nadelen.

Net als luchtlekken in gipsplaten en onafgewerkte zolderruimtes, is een open haarddemper die open blijft wanneer deze niet in gebruik is, een uitnodiging voor verwarmde lucht om te ontsnappen en koude lucht om uw huis binnen te stromen. Sluit de demper na elk gebruik en, nog belangrijker, open deze voordat u een vuur aansteekt, anders vult uw huis zich met rook.

Lees ook:   Hoe schimmel in uw kelder te voorkomen en te verwijderen

Douglas Sacha / Getty Afbeeldingen

Ventilatieopeningen of radiatoren

Ventilatieopeningen en radiatoren kunnen een doorn in het oog zijn in een kamer; ze zijn ontworpen om functioneel te zijn, niet mooi. In een poging om ze te bedekken, gebruiken veel mensen meubels of raambehandelingen om de ventilatieopeningen of schermen over de radiatoren te verbergen. Deze methoden dienen alleen om de luchtstroom te belemmeren, waardoor de oven veel harder werkt.

Het is het beste om ze te accepteren voor wat ze zijn en de luchtstroom vrij door de ruimte te laten bewegen. Een truc die zal helpen om deze te verbergen zonder de luchtstroom te belemmeren, is om ze in dezelfde kleur te schilderen als de muur of de vloer, zodat ze naar de achtergrond verdwijnen.

Vachiraphan Phangphan / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Plafondventilatoren

Hoge plafonds zijn geweldig, maar ze kunnen uw verwarmingsrekeningen verhogen als de warme lucht naar de top van de kamer stijgt. Als u een plafondventilator hebt, verandert u de richting van de messen; stel het in om de lucht langs de muren naar beneden te duwen door de stroom van de ventilator om te keren.

Circulerende warme lucht terug door de kamer zal de kamer gelijkmatiger verwarmen en de inspanning verlichten die uw kachel nodig heeft om de kamer op een comfortabele temperatuur te houden.

Raambehandelingen

Raambehandelingen zijn mooie kenmerken in een woonkamer of slaapkamer, maar ze doen veel meer dan kleur toevoegen aan een ruimte. Volle gordijnen, vooral die gemaakt van een wol-katoenmix, helpen om een kamer te isoleren van de koude lucht die door de ramen sijpelt. Bekleed de raambehandelingen om meer isolatie te bieden en een andere laag om de kou ’s avonds buiten te houden.

Lees ook:   Hoe u uw douchekop kunt reinigen en waarom het zo belangrijk is

Serdar Acar / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Ruimteverwarming

Het lijkt misschien een goed idee om een ruimteverwarming in te schakelen voor een beetje extra warmte in een kleine ruimte, maar ze vormen verschillende bedreigingen. Ten eerste zijn ze duur om te bedienen, ongeacht het type; elektrische lopen uw rekening op en kerosine kan duur zijn. Ten tweede zijn ze gevaarlijk; het per ongeluk omver rijden kan brand veroorzaken en letselschade veroorzaken. De waargenomen besparingen zijn het risico niet waard.

Gebied Tapijten

Vloerkleden worden vaak gebruikt als een ontwerpelement in een kamer; ze voegen kleur en stijl toe terwijl ze een ruimte verenigen. Tijdens de koude wintermaanden hebben ze een andere belangrijke functie: tapijten voegen een isolatielaag toe aan de vloer, vangen koele lucht eronder op en voorkomen dat deze omhoog sijpelt en de kamer koelt. De warmte van het vloerkleed houdt je voeten ook geroosterd.

De beste manier om uw stookkosten laag te houden, is door uw huis efficiënt te verwarmen terwijl u de kou buiten houdt. Voldoende isolatie op zolder, zware raambehandelingen en een extra vloerkleed op de vloer helpen om een kamer warm te houden. Houd de warme lucht binnen, matig de temperatuur en het duurt niet lang voordat u de besparingen realiseert.

Nog op zoek naar extra besparingen? Neem contact op met uw lokale HVAC-dealer om seizoensgebonden onderhoud te plannen om ervoor te zorgen dat uw oven soepel werkt.

Neem dat spaargeld en waag je ergens warm of investeer in iets speciaals. Beide opties zijn beter dan het betalen van hoge stookkosten. Wat zou je doen met het geld dat je bespaart?