Hoe zich te ontdoen van drainvliegen, stap voor stap

Zicht op de gootsteen, afvoer en stromend water

Of u nu in een appartement of eengezinswoning woont, vliegen kan een constant probleem zijn. Als u de deur of het raam te lang open laat staan, kunnen deze plagen binnen blijven en afval dat te lang buiten is gelaten, kan nog meer aantrekken. Afvoervliegen kunnen bijzonder vervelend en moeilijk te verwijderen zijn.

Deze gids laat u zien hoe u afvoervliegen kunt identificeren, biedt stapsgewijze tips voor het wegwerken van afvoervliegen en helpt u te bepalen wanneer het tijd is om een professional om hulp te vragen.

Hoe zien afvoervliegen eruit?

Afvoervliegen zijn extreem klein en meten ergens tussen de 2 en 5 millimeter lang. Deze vliegen hebben kleine ronde vleugels en zijn meestal grijs van kleur. Ook bekend als filter- of rioolvliegen, worden ze aangetrokken door stilstaand water en vliegen ze niet erg goed. Ze komen meestal van oppervlakte naar oppervlakte door te springen. Met eieren die elke 48 uur kunnen uitkomen, hebben deze vliegen de neiging om tot drie weken te leven voordat ze sterven.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bijten drainvliegen geen mensen.

Kleine afvoervlieg

Nitin Chandra / Shutterstock

Hoe kom je aan afvoervliegen?

Afvoervliegen komen normaal gesproken niet via je afvoeren in huis. Hoewel ze zich kunnen verzamelen in de buurt van afvoeren en gootstenen met zittend water, komen afvoervliegen meestal het huis binnen via extreem kleine gaten. Zelfs als je je ramen en deuren goed hebt gesloten, is het mogelijk om een afvoervliegenplaag te krijgen.

Afvoervliegen vormen geen enkele vorm van onmiddellijke bedreiging anders dan overlast te veroorzaken. Er bestaat een zeldzame mogelijkheid dat afvoervliegen een drager van ziekten kunnen zijn omdat ze de neiging hebben zich te verzamelen rond stilstaand water en rioolwater.

Hoe te controleren op afvoervliegen

Afvoerwantsen verzamelen zich graag rond stilstaand water, afvoerpannen en leidingen. Als u denkt dat u een probleem met de afvoervlieg heeft, plaatst u ten minste één volledige dag wat tape over uw afvoeren en inspecteert u vervolgens de andere kant van de tape.

Voor een mogelijke afvoervliegbesmetting in uw tuin, gebruikt u een plastic beker om eventuele open waterafvoeren te bedekken en controleert u de beker na een paar dagen. Afvoervliegen beginnen zich meestal in de beker te verzamelen terwijl ze een uitweg zoeken.

Lees ook:   De beste vuilnisbakken volgens het MYMOVE-team

Als u denkt dat uw huisdier besmet is met afvoervliegen, gebruik dan een fijne kam om elk deel van zijn lichaam te inspecteren. Zorg ervoor dat je de vacht ver genoeg naar achteren borstelt, zodat de huid zichtbaar is.

Hoe lang kunnen drainvliegenplagen duren?

Drain vliegenplagen duren normaal gesproken tot 20 dagen, wat de totale levenscyclus van het insect is. Als je de plaag niet vangt, kunnen afvoervliegen zich snel voortplanten en de cyclus helemaal opnieuw beginnen.

Als u een afvoervliegenplaag ontdekt, verwijder dan al het stilstaande water, rioolwater en alles wat ruikt. Dit zal helpen de totale tijd van besmetting te verkorten.

Hoe zich te ontdoen van drain vliegen, stap voor stap

In de meeste gevallen, als u kunt leren hoe u zich kunt ontdoen van afvoermuggen en deze stappen kunt volgen, hoeft u geen professionele hulp te zoeken. U wilt het verwijderingsproces onmiddellijk na het ontdekken van de plaag starten, omdat afvoervliegen eieren kunnen leggen, uitkomen en de levenscyclus kunnen herhalen.

Stap 1: Ontstop eventuele afvoeren

Afvoervliegen zijn het gelukkigst als ze een verstopte of langzaam bewegende afvoer hebben gevonden. Zorg ervoor dat je deze afvoeren eerst verzorgt door ze te ontstoppen.

Stap 2: Reinig de afvoeren

Je moet alle ontbindende rommel in je afvoer verwijderen. Je moet warm water door de afvoer laten lopen en een slang gebruiken om zoveel mogelijk te verwijderen. Slangen zijn gereedschappen die vaak worden gebruikt om afvoeren effectief te ontstoppen en komen in de vorm van een metalen slang. Vergeet niet om een zachte schrobbeweging te gebruiken om zoveel mogelijk vuil te verwijderen.

Stap 3: Maak de U-val schoon

Open en reinig de U-val die zich onder je gootsteen bevindt. Afvoermuggen zullen daar vaak ook samenkomen.

Stap 4: Gebruik een enzymreiniger

Om alle deeltjes te verwijderen die overblijven na het reinigen van uw afvoeren met een slang, giet u een enzymreiniger of Drano in de afvoer. Terwijl Drano zal helpen de klus te klaren, biedt de enzymreiniger de meeste dekking in de pijp en laat een laag chemicaliën achter die zorgt voor een soepele doorgang van vuil en deeltjes in de toekomst.

Stap 5: Spoel je drain af

Nadat de vooraf bepaalde hoeveelheid tijd is verstreken sinds je de enzyme cleaner of Drano in je leidingen hebt gegoten, is het tijd om te spoelen met warm water. Laat het water twee tot drie minuten lopen voordat je het uitschakelt.

Lees ook:   Ultrasone ongediertewerende middelen: werken ze?

Het volgen van deze stappen moet de broedplaats van eventuele afvoervliegen effectief elimineren. Als je na twee weken nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid afvoervliegen opmerkt, zul je need om andere afvoeren in het huis te controleren en schoon te maken met behulp van dezelfde stappen.

Producten die u kunt gebruiken om een drainvliegenplaag te behandelen

  • Natural Armor Fruit en Drain Fly Killer: Deze geloplossing werkt op zowel afvoervliegen als fruitvliegen en hoeft alleen maar in de afvoer te worden gegoten na warm water.
  • InVade BioDrain Oplossing: Dit product maakt gebruik van citrusolie en microben om een verscheidenheid aan vliegen aan te pakken, waaronder afvoervliegen.
  • Plaag Peeve: Deze drainbehandeling bevat zowel chemicaliën als natuurlijke ingrediënten. Het laat ook een zoete druivengeur achter in de afvoer nadat de behandeling is voltooid.
  • Amerikaanse Bio-Systems Drain Gel: Deze drain- en fruitvliegmoordenaar gebruikt een gel om toekomstige plagen onder controle te houden.

Wil je geen chemische reinigingsmiddelen gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van afvoervliegen afkomt

Chemicaliën zijn niet altijd het antwoord bij het zoeken naar een effectieve manier om afvoervliegen te doden. Natuurlijke, huismiddeltjes kunnen de truc doen als je de nodige items in huis hebt.

Pak eerst een metalen slang en duw deze langzaam zoveel mogelijk rond de afvoer. Giet vervolgens kokend water in de afvoer. Om te zien of je nog vliegen over hebt, vul je een kom met een gelijke hoeveelheid suiker en azijn en voeg je tot 10 druppels afwasmiddel toe. Zet de kom naast de gootsteen. Drain vliegen zullen je mengsel ruiken en verdrinken zodra ze in de kom landen.

Een andere natuurlijke, zelfgemaakte afvoerreiniger omvat het mengen van een half kopje zout, een half kopje zuiveringszout en een kopje azijn in een kom en het in de afvoer gieten. Nadat je het mengsel een nacht hebt laten zitten, giet je kokend water in de afvoer.

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen om afvoervliegen te behandelen

Een drainvliegenplaag mag niet langer dan 20 dagen duren. Als je hebt geprobeerd om afvoervliegen zelf te verwijderen met de bovenstaande stappen op al je afvoeren en vliegen nog steeds merkbaar zijn in je huis, is een professionele verdelger misschien je beste optie.

Lees ook:   DIY Stump Verwijderen: Tips en trucs

Hoe u afvoervliegen uit uw huis kunt houden

In tegenstelling tot andere insecten hebben afvoervliegen de mogelijkheid om uw huis binnen te komen via de kleine openingen in uw raam en deurschermen. Als afvoervliegen iets ruiken dat ze lekker vinden in je huis, zullen ze een manier vinden om binnen te komen.

De beste manier om afvoervliegen uit uw huis te houden, is door uw afvoeren om de week schoon te maken met een mengsel van zout, zuiveringszout en azijn, gevolgd door kokend water. Zorg ervoor dat je je deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten houdt om te voorkomen dat ze een weg vinden naar hun gewenste broedplaats.

Ten slotte, omdat afvoervliegen dol zijn op water en rioolwater, moet u ervoor zorgen dat stilstaand water wordt verwijderd en het gebied onmiddellijk wordt schoongemaakt.

De bottom line op drainvliegen

Afvoervliegen zijn als ziektedragers weinig reden tot zorg. Hoewel ze meestal in de buurt van besmet water worden gevonden, wagen ze zich niet weg van hun voedselbron en leven ze niet lang genoeg om lange afstanden af te leggen. Als een plaag duidelijk is, moeten huiseigenaren nog steeds de juiste stappen ondernemen om het uit te roeien en een plan maken voor regelmatige afvoerreiniging om toekomstige problemen te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Zijn er verschillende soorten afvoervliegen?

Er zijn zes onderfamilies van drainvliegen en 2.600 verschillende soorten. De overgrote meerderheid draagt geen enkele vorm van ziekte en de meeste soorten leven in vochtige klimaten.

Hoe lang moet ik wachten met warm water na het gebruik van een afvoerbehandeling?

De hoeveelheid tijd die u wacht, is afhankelijk van de behandeling. Hoewel de meeste merken vereisen dat de chemische stof ’s nachts in de afvoer zit, is het het beste om de instructies van de fabrikant te volgen.

Hoeveel eieren legt een afvoervlieg?

Vrouwelijke afvoervliegen leggen tussen de 30 en 100 eieren net boven de waterlijn waar het meeste rioolwater en verontreinigingen zich bevinden.