Hoe zich snel en effectief van vliegen te ontdoen

De producten die hier te zien zijn, zijn onafhankelijk geselecteerd op basis van grondig onderzoek van ons redactieteam. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een commissie ontvangen.

Vliegen zijn kleine en schijnbaar onschadelijke plagen die het potentieel hebben om grote problemen te veroorzaken. Geschat wordt dat gewone vliegen meer dan 100 ziekten dragen die ze verspreiden naar voedsel en andere oppervlakken via uitwerpselen en regurgitatie. Gelukkig zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om met succes om te gaan met vliegen in uw huis en te voorkomen dat ze terugkomen.

Hoe zien vliegen eruit?

Annop Youngrot/ Shutterstock

Er zijn veel rassen van vliegen en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. Volwassen vliegen variëren in grootte van 1/16 van een inch tot meer dan 3/4 van een inch en ze kunnen dramatisch variëren in kleur. Er zijn echter enkele fysieke kenmerken die hetzelfde zijn voor alle rassen van vliegen. Een van de meest unieke fysieke kenmerken van een vlieg is het feit dat het slechts één set vleugels heeft die de vlieg onderscheidt van de meeste andere vliegende plagen en u kan helpen een positieve identificatie te maken.

Hoe kom je aan vliegen?

Vliegen komen je huis binnen op zoek naar voedsel, vocht en beschutting. Vliegen zijn niet kieskeurig als het gaat om wat ze graag eten. Voedsel dat overblijft op borden, kruimels op de grond of afval in een vuilnisbak zonder deksel zijn allemaal dingen die vliegen kunnen aantrekken. Sommige soorten vliegen hebben een vochtrijke omgeving nodig om hun eieren te leggen en kunnen vaak gebieden in huizen vinden, zoals badkamers of afvoeren, die het vocht leveren dat ze nodig hebben. Vliegen kunnen uw huis binnenkomen via een scheur in een scherm, een scheur in een raam of een deur die vaak wordt geopend.

Hoe lang kunnen vliegbesmettingen duren?

Vliegen worden aangetrokken door rottend organisch materiaal en sommigen van hen hebben deze materie nodig om succesvol te broeden. Als je probeert te achterhalen waar vliegen vandaan komen en hoe je van vliegen af kunt komen, zijn de eerste twee stappen die je moet nemen om het type vliegenplaag dat je hebt te identificeren en vervolgens de bron van de rottende materie te lokaliseren die hen in staat stelt om te gedijen.

Sommige soorten vliegen zijn in staat om volledig binnenshuis te leven en te broeden, terwijl anderen slechts een deel van hun levenscyclus binnen kunnen doorbrengen. Experts van de Texas A &M AgriLife Extension wijzen erop dat de vliegen die hun hele levenscyclus binnenshuis kunnen voltooien, meestal minder dan 1/8 inch zijn en de phorid-vlieg, fruitvlieg, afvoervlieg en de schimmelmuggeel omvatten. Het feit dat dit soort vliegen de hele levenscyclus binnenin kunnen doorlopen, betekent dat een plaag voor onbepaalde tijd kan doorgaan zolang de vliegen toegang hebben tot een voedselbron.

Lees ook:   12 stappen om zelf een sprinklersysteem te installeren

Grotere rassen van vliegen kunnen meer dan 1/4 van een inch op volwassen leeftijd zijn. Deze grotere vliegen omvatten de huisvlieg, soldatenvlieg, vleesvlieg en blaasvlieg. Dit soort vliegen broeden meestal niet binnen omdat ze rottende materie nodig hebben, zoals dierlijke uitwerpselen, afval of kadavers van dieren om te fokken. Als u problemen heeft met grote vliegen in uw huis, kan dit een indicatie zijn dat er een broedplaats in de buurt is. Als een knaagdier bijvoorbeeld op uw zolder of in een muur sterft, kan het dit soort vliegen voorzien van de broedomgeving die ze nodig hebben. De plaag zal doorgaan totdat je stappen onderneemt om de broedplaats van de vliegen te elimineren.

Hoe zich te ontdoen van vliegen, stap voor stap

Als u op zoek bent naar informatie over hoe u van vliegen af kunt komen en wilt weten hoe u vliegen weg kunt houden zodra u ze uit uw huis hebt uitgeroeid, volgen hier stapsgewijze instructies.

Stap 1: Elimineer gemakkelijk toegankelijke voedselbronnen in uw huis.

Vliegen moeten eten en veel huizen bieden gemakkelijke toegang tot voedsel voor vliegen. Als u vliegen weg wilt houden, moet u ijverig zijn in uw inspanningen om morsen op te ruimen, tellers af te vegen en ervoor te zorgen dat afval op de juiste manier wordt weggegooid.

Stap 2: Sluit inbreuken die vliegen binnenlaten.

Om in je huis te komen, moeten vliegen een soort breuk of opening vinden. Dit kan een deur- of raamscherm zijn met een scheur, een deur of raam dat niet goed sluit, of een soort scheur. Deze onderhoudsproblemen kunnen het voor vliegen gemakkelijk maken om binnen te komen.

Stap 3: Kies een oplossing die vliegen doodt of vangt.

Er zijn een aantal opties om van vliegen af te komen. Als u op zoek bent naar opties om vliegen te doden, kunt u bug zappers en chemische oplossingen overwegen. Je kunt vliegen vangen door een kleverige vliegenval of tas uit te zetten die is ontworpen om vliegen aan te trekken en te vangen. Er zijn ook een aantal huismiddeltjes voor vliegen, zoals de fruitvliegval DIY-optie hieronder beschreven.

Producten die u kunt gebruiken om een vliegenplaag te behandelen

  • Kleverige vliegenval: Vliegen in je huis zijn vervelend en kunnen moeilijk te vangen en te doden zijn. Een kleverige vliegenval kan je helpen om van vliegen af te komen door het onmogelijk te maken dat ze wegvliegen zodra ze op de strook plakpapier landen.
  • Fruitvliegval: Als u op zoek bent naar een product om u te helpen zich te ontdoen van fruitvliegen, kan de Terro Fruit Fly Trap helpen door fruitvliegaas te gebruiken om de vliegen in de val te trekken en te voorkomen dat ze terugvliegen.
  • Bug zapper: Als je je afvraagt hoe je buiten van vliegen afkomt, kun je een bug zapper gebruiken. Bug zappers gebruiken UV-licht om ongedierte aan te trekken en elektrocuteren ze vervolgens zodra ze in de buurt komen.
  • Vernevelend insecticide: Om buiten van vliegen af te komen, kunt u een vernevelingsinsecticide gebruiken. Dit vereist een insectenvernevelaar en insecticide dat speciaal voor dit doel is ontworpen.
Lees ook:   Hoe schimmel in uw kelder te voorkomen en te verwijderen

Wil je geen chemische reinigingsmiddelen gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van vliegen afkomt

Er zijn een aantal niet-chemische en huismiddeltjes om van vliegen af te komen. Drie van de producten die in de vorige sectie zijn genoemd – de kleverige vliegenval, de fruitvliegval en de bug zapper – kunnen vliegen verwijderen zonder agressieve chemicaliën. U kunt ook uw eigen vliegenvallen maken als u zeker wilt weten dat er geen chemicaliën in de oplossing zitten die u kiest.

Een eenvoudige kom met appelciderazijn en afwasmiddel op het aanrecht kan fruitvliegjes aantrekken en ervoor zorgen dat ze verdrinken. De experts van A &M AgriLife Extension schetsen hoe je een doe-het-zelf fruitvliegenval kunt maken met behulp van een frisdrankfles van twee liter en appelciderazijn. Snijd de bovenkant van de fles af om een trechter te maken en keer de bovenkant van de fles om in de onderste helft. Doe op de bodem van de fles een paar ons appelciderazijn. De azijn zal de vliegen aantrekken en ze zullen gemakkelijk in de trechter kunnen vliegen, maar zullen het moeilijk vinden om uit te vliegen.

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen om vliegen te behandelen

Helaas zijn er momenten waarop een vliegenplaag simpelweg te groot of koppig is om zonder professionele hulp te elimineren. Als je hebt geprobeerd om zelf met vliegen om te gaan met weinig tot geen succes, is het tijd om een professionele verdelger te bellen. De realiteit is dat het soms moeilijk kan zijn om de bron van een vliegenplaag te lokaliseren en als je niet met succes aanpakt wat het vliegprobleem veroorzaakt, zal het voor onbepaalde tijd doorgaan. Een professionele verdelger kan u helpen bij het behandelen van de vliegen die u momenteel lastig vallen en de bron van het probleem vinden om toekomstige problemen te elimineren.

Hoe vliegen weg te houden

Het belangrijkste onderdeel van het weghouden van vliegen is het elimineren van dingen in je omgeving waardoor ze kunnen gedijen. Ruim kruimels, morsen en overgebleven voedsel meteen op om te voorkomen dat vliegen naar binnen worden aangetrokken. Zorg ervoor dat u afval op de juiste manier weggooit in een vuilnisbak met een goed sluitend deksel. Als vliegen je plotseling problemen bezorgen, betekent dit dat er iets in of rond je huis is dat hen de omstandigheden biedt die ze nodig hebben om te broeden. Rottend organisch materiaal – zoals afval, dierlijke uitwerpselen en kadavers van dieren – is wat veel soorten vliegen nodig hebben voor de fokkerij. Zoek en verwijder alle rottende materie die je in of in de buurt van je huis vindt om vliegen bij de bron te stoppen en ze uit je huis te houden.

Lees ook:   Hoe zelfgemaakte tapijtreiniger te maken en te gebruiken

De bottom line op vliegen

Het komt erop neer dat het plagen zijn die ziekten naar mensen kunnen verspreiden. Vliegen brengen veel van hun tijd door in of rond rottend organisch materiaal zoals dierlijke uitwerpselen, afval en kadavers van dieren. Als ze in je huis komen, kunnen ze de ziektekiemen en bacteriën die ze tegenkomen verspreiden door op je oppervlakken en je voedsel te landen. U kunt stappen ondernemen om vliegen te voorkomen door consistent te zijn met uw schoonmaakinspanningen, afval op de juiste manier te verwijderen en rottende stoffen die zich in of in de buurt van uw huis bevinden te verwijderen. Een andere stap voor preventie is het dichten van eventuele inbreuken rond uw eigendom die vliegen binnenlaten. Als vliegen al een probleem zijn in uw huis, kunt u producten kopen om ze te vangen of te doden, doe-het-zelfvallen maken of professionele hulp inhuren om ze eruit te krijgen.

Veelgestelde vragen

Waar voelen vliegen zich toe aangetrokken?
Vliegen worden aangetrokken door rottende materie die vaak in afval of voedsel wordt aangetroffen.

Hoe voorkom ik dat vliegen mijn huis binnenkomen?
Inspecteer de buitenkant van uw huis op inbreuken waardoor vliegen naar binnen kunnen. Besteed speciale aandacht aan de gebieden rond uw deuren en ramen. Zoek naar scheuren en gescheurde schermen die groot genoeg zijn voor vliegen om er doorheen te passen.

Wat veroorzaakt zoveel vliegen rond mijn huis?
Als u een plotselinge toename van vliegactiviteit in of rond uw huis opmerkt, betekent dit dat er rottend organisch materiaal in de buurt is. Een dood knaagdier in een muur, dierlijke uitwerpselen in de achtertuin of afval in de buurt van yons huis zijn allemaal mogelijke bronnen.