8 essentiële tips voor gazonverzorging bij warm weer

Automatisch sprinklersysteem dat het gazon besproeit

Warm weer brengt zijn eigen gevaren met zich mee voor uw gazon, dat wordt aangevallen door de hete zomerzon, onkruid, insecten en, natuurlijk, voetverkeer van het vermaken van gasten en spelende kinderen.

Of je nu een uitgestrekt landgoed hebt met uitgebreide landschapsarchitectuur of je woont in een stedelijke buurt met meer struikgewas dan gazon, er zijn altijd gazonverzorgingstips voor warm weer die je buitenhuis kunnen helpen. Zorg ervoor dat je stoeprand er geweldig uitziet en je gazon er mooi uitziet met deze 8 tips om het er fris uit te laten zien onder de brandende zon.

1. Beoordeel uw gazontype en geografische locatie

Bepaal welk type gazon u heeft voordat u begint met het lezen van welk type gazonverzorging u moet uitvoeren. In veel landen zoals de VS kunt u kijken naar de plantzone voor uw staat en gemeente. Dit zal u helpen bij het bepalen van het groeiseizoen voor uw gazon, evenals struikgewas en landschapsarchitectuur. Het toont u ook informatie over water- en bodem- en verlichtingsvereisten voor uw geografische locatie.

Als u bijvoorbeeld in het zuidwesten woont, moet u mogelijk evalueren of u om te beginnen een gazon hebt, rekening houdend met waterbeperkingen en de levensvatbaarheid van groen gras in meer dan 100 temperaturen. Veel huiseigenaren kiezen voor landschapsarchitectuur met stenen of andere ideeën. In andere gebieden, zoals de Pacific Northwest, heb je je handen vol aan wilde grasgroei te midden van nat weer.

2. Identificeer probleemgebieden

Als je eenmaal je plantzone hebt bepaald is het nu tijd om te kijken naar het klimaat van je eigen gazon. Nazomer betekent meestal hetere zonnestralen voor langere delen van de dag. Controleer uw gras om te zien of bepaalde plekken geen water hebben of worden aangevallen door seizoensgebonden insecten of zelfs ziekte. Zie onderstaande tips voor het bestrijden van insecten en dood gras.

Overweeg een gazonverzorgingsdienst in uw regio in te huren als u niet bekend bent met de lokale noodomstandigheden die uw landschapsarchitectuur kan doorstaan. Schaduwbomen, overhangen van uw huis en schaduw van uw huis kunnen planten helpen die in nood zijn door de zon, terwijl degenen die niet zijn afgeschermd stevige planten moeten zijn.

3. Water en beluchting

Hoeveel u uw gazon water geeft, hangt af van waar u woont, met zuidelijke en westelijke gazons die meer water nodig hebben vanwege de hogere aanhoudende temperaturen. Volgens Milorganite kunnen gazons een centimeter water per week nodig hebben.

Lees ook:   Alles wat u moet weten over ADT-huisbeveiligingssystemen

Beluchting is een andere manier om ervoor te zorgen dat uw gazon de beste kans krijgt om een hete zomer te overleven.

“Gazonbeluchting is het proces van het doorboren van de grond met kleine gaten die vitale elementen, zoals lucht en water, helpen om de basis binnen te dringen. Dit proces helpt de wortels om diep te groeien, wat op zijn beurt een sterker en levendiger gazon oplevert”, aldus Trees.com.

U kunt uw gazon beluchten met een handgereedschap, een vloeibare beluchter of een elektrisch gereedschap zoals een spike-gereedschapsbeluchter die u aan de achterkant van uw grasmaaier kunt bevestigen.

4. Laat uw gazon niet lastigvallen

Mieren, wormen, engerlingen, kevers … oh mijn! Deze kleine wezens zien er misschien niet uit als veel, maar ze kunnen in de warmere maanden schade aanrichten aan uw gazon en landschapsarchitectuur.

Engerlingen kunnen bijvoorbeeld de wortels van je gazon wegvreten en je zult het je niet realiseren totdat je plotseling in de late zomer rare bruine en dode plekken hebt in je eens groene tuin.

Kevers kunnen door uw tuin tunnelen en uw grond uitdrogen of onstabiel maken.

Summit Turf Services raadt aan om een gazonproduct met merknaam te gebruiken of een gazonprofessional uw tuin te laten behandelen om insectenschade te elimineren, maar biedt ook enkele andere opties op hun website:

  • Houd uw gazon gemaaid en de landschapsarchitectuur gesnoeid. Dit beperkt de plaatsen waar insecten zich moeten verstoppen en broeden. Let op stilstaand water in bloempotten, vuilnisbakken en andere containers, omdat dit broedplaatsen zijn voor insecten, vooral muggen. Probeer zand te gebruiken om de vochtige gebieden onder het dek of rond buitenkranen te drogen.
  • Essentiële oliën zijn geweldig vanwege hun insectenafstotende kracht en aroma. Meng pepermunt, citroengras en citronella-oliën samen voor een geweldige zelfgemaakte insectenspray in de buitenlucht.
  • Denk aan specerijen. Mieren haten kaneel en chilipoeder. Strooi deze kruiden op je gras voor een insectenbarrière en vergeet niet rond het dek en de picknickplaatsen. Als je al mierenheuvels in je tuin hebt, zal kokend water en muntthee de mierenkolonie doden.

5. Je gazon maaien en voeden

Hoewel u misschien niet denkt dat het maaien van uw gazon enig effect kan hebben op de groei van uw gras of de gezondheid ervan, denk dan nog eens goed na. Het maaien van uw gazon met een doffe grasmaaier kan de toppen van gras versnipperen en het er slecht en onontgonnen uit laten zien. Gras dat te laag wordt gemaaid, kan resulteren in te veel zonbereikg de wortels van uw gazon en zorg ervoor dat het verbrandt.

Lees ook:   De beste muizenvallen

Scotts.com biedt de hele zomer verschillende stadia van gazongrasverzorging. In het eerste deel van het seizoen raden ze aan om hoog te maaien om je gras dieper te laten groeien voor een betere toegang tot water. Scotts stelt ook voor om onkruid te wieden en te behandelen voor insecten, terwijl je eraan denkt om dat grasmaaisel bovenop het vers gemaaide gazon te laten blijven. Wist je dat ze kapot gaan en uiteindelijk je gazon voeden?

Als het gedurende het zomerseizoen warmer wordt, geef je je tuin ’s ochtends water, terwijl het de hele dag op de koelste temperatuur is. “Naarmate de zomerhitte toeneemt, zal uw gazon minder water verliezen aan verdamping als u tussen 6 en 10 uur ’s ochtends water geeft”, aldus Scotts.

Het voeden van uw gazon is ook belangrijk: “Voeden in de vroege zomer helpt het gazon te versterken, zodat het beter bestand is tegen de hitte en droogteomstandigheden waar de zomer beroemd om is.” Scotts biedt verschillende gazonvoeding voor verschillende klimaten.

6. Moet je kunstmest gebruiken in de zomermaanden?

Het extension-kantoor van de Universiteit van Minnesota suggereert dat u het gebruik van meststoffen vermijdt wanneer uw planten onder hitte- of droogtestress staan. Voor grasgazons, breng geen meststoffen aan totdat er vocht aankomt om dat droogteprobleem te verlichten.

Hun website legt uit: “Meststoffen zijn niet toegankelijk voor planten in zeer droge bodems.” Als u in de zomer bemest, zijn tips onder meer het water geven van de grond voordat u de meststof gebruikt, waardoor water in de grond kan weken en het vermijden van het wassen van korrelige meststof op harde oppervlakken zoals trottoirs, opritten en straten.

7. Wat als je gras al bruin is?

Bruin gras is niet per se dood. Het kan gewoon sluimerend zijn. Hoe kun je dat zien? Volgens Green View Fertilizer: “Dood gras lijkt bruin en levenloos, niet langer met de groene kleur of rechtopstaande houding van gezond gras. Omdat het dood is, kan dit gras niet worden gereanimeerd of weer gezond worden gemaakt. Bijna precies hetzelfde als dood gras is slapend gras. Rust is een beschermend mechanisme dat grassen in het koele seizoen in staat stelt om voedingsstoffen en energie te besparen om de hitte van de zomer te overleven. “

Lees ook:   Hoe u uw leegstaande huis kunt overwinteren terwijl u weg bent

Green View Fertilizer raadt aan om een “sleep” -test uit te voeren om te zien of uw gras dood of slapend is. “Trek gewoon een handvol gras van je grasmat. Als het gras gemakkelijk van de grond kan worden verwijderd, is het dood; als het gras enige weerstand heeft, is het waarschijnlijk in een slapende toestand.”

Je kunt ook een stuk gras meer dan normaal water geven om te zien of het terugkomt naar zijn groene kleur.

Als het slapend is, geef het dan spaarzaam water, maai alleen als dat nodig is en vermijd het te bemesten.

Als uw gazon dood gras heeft dat zich in dikte heeft opgehoopt, moet het mogelijk worden losgemaakt of geharkt om het opgehoopte dode gras of “hooi” te verwijderen. Hierdoor kunnen lucht en zonlicht naar beneden reiken in uw gezonde gras om een gezonde groeistimulatie te bevorderen.  Raadpleeg een gazonserviceprofessional als u niet zeker weet hoeveel riet u moet verwijderen.

8. Overweeg om het volledig te veranderen

Een traditioneel gazon van gras is misschien niet het antwoord voor u. Grasgazons kunnen veel tijd in beslag nemen en zijn soms niet geschikt voor bepaalde klimaten.

Neem een kijkje in uw ruimte en kijk of er andere opties zijn die meer geschikt zijn voor uw smaak en energieniveau, zoals stenen of grindpaden omringd door verschillende bodembedekkers zoals mulch, mos, bloembedden of waterpartijen.

Bekijk hier enkele van onze opties voor tuinfuncties.

Waar het op neer komt

Kortom, je gazon is wat je ervan maakt. Het groen en gezond houden van een grasveld kan veel werk zijn, maar je zult merken dat werk stressverlichtend is en het kan een bevredigende hobby worden. Warm weer brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee voor tuinwerk, maar met onze handige tips kun je een tuin hebben om trots op te zijn.

Bronnen: USDA, Milorganite Nitrogen Fertilizer, Scotts, Trees.com, Summit Turf Services, University of Minnesota en Green View Fertilizer.