Hoe zich te ontdoen van muggen voorgoed

Close-up van schimmelmuggen die op gele plakband worden geplakt

We zijn er allemaal geweest – je vergeet dat oude fruit weg te gooien of het afval buiten te zetten en plotseling is je keuken besmet met muggen. Maar het eerste wat je moet doen voordat je muggen gaat verwijderen, is ervoor zorgen dat de insecten in je huis in feite muggen zijn. Er zijn veel kleine gevleugelde beestjes, vergelijkbaar met fruitvliegjes, die in je huis kunnen komen.

Lees verder om te ontdekken hoe je kunt zien of je een muggenprobleem hebt en, zo ja, hoe je buiten van muggen afkomt en hoe je muggen in je huis kunt verwijderen.

Hoe muggen eruit zien

Muggen zijn kleine, gevleugelde insecten die donkerbruin zijn en lange, dunne lichamen hebben. Ze zijn ongeveer een kwart centimeter lang. Ze zien eruit als kleine vliegen, maar kunnen niet goed vliegen. Schimmelmuggen, een ander type mug, zijn zwart en hebben lange poten.

Muggen vliegen in grote aantallen en bezetten vaak grond en andere natte gebieden. Hoewel ze niet per se gevaarlijk zijn, zijn muggen moeilijk te verwijderen en zijn ze hinderlijk. Dit is de reden waarom eigenaren van onroerend goed willen weten hoe ze onmiddellijk en voorgoed van muggen uit hun tuin en huis kunnen komen.

Close-up van een donkervleugelige schimmelmuggen.

Henrik Larsson / Shutterstock

Waar muggen vandaan komen

Muggen komen voornamelijk van eieren gelegd in onrijpe vruchten. Zodra de vrucht rot, eten de larven de vrucht om uit te groeien tot volwassen muggen. Muggen kunnen ook uw huis binnenkomen via een open deur of raam. Het is gebruikelijk om een paar van deze insecten naar binnen te laten druppelen als je een vuilnisbak in de buurt hebt met een muggenplaag.

Muggen kunnen van buitenaf je huis binnenkomen, tevoorschijn komen uit eieren die in producten zijn gelegd en eieren in potgrond laten groeien. Zodra muggen in je huis zijn, leven ze in rottende materie en vochtige gebieden. Hoewel de meeste muggen niet bijten, veroorzaken degenen die wel jeukende beten veroorzaken. Bovendien kan de oogmuggeel roze ogen overbrengen en kan de schimmelmuggeel zaailingen en kamerplanten doden door zich te voeden met hun wortels.

Hoe te controleren op muggen

Om te controleren op muggen in je huis, hoef je niet ver te zoeken. Wanneer je een plaag hebt, zie je ze in grote aantallen rondvliegen in de buurt van rot fruit, afval en natte gebieden. Zoek naar ruimtes in uw huis waar u mogelijk waterschade heeft om te controleren op muggen, zoals een lekkend dak of kruipruimte.

Lees ook:   De beste ongediertebestrijdingsdiensten van

Uw huisdier kan ook geplaagd worden door muggen. Dit gebeurt vaak buiten wanneer je hond of kat aan het spelen is en een zwerm tegenkomt. Muggen bewonen ook vervuilde grond buiten en in potplanten waar vocht en schimmels zich kunnen ontwikkelen. Om te controleren op schimmelmuggenlarven in uw tuin en planten, schuift u een paar aardappelpartjes in de grond en laat u ze daar een paar dagen staan. Trek ze vervolgens uit om te controleren op larven – als je ze ziet, heb je vervuilde grond.

Hoe lang kan een muggenplaag duren?

Een muggenplaag kan duren zolang het warm weer is en voedsel en vocht beschikbaar zijn. Over het algemeen sterven muggen bij koude temperaturen en gedijen ze wanneer de temperaturen tussen 75 en 80 graden Fahrenheit liggen. Het is mogelijk voor muggen om binnen te blijven leven in het laagseizoen als ze een warme en natte plek vinden om te gedijen.

Hoe zich te ontdoen van muggen, stap voor stap

Het wegwerken van muggen heeft alles te maken met consistente verwijderingsinspanningen. Bekijk deze stappen om te leren hoe u op een paar eenvoudige, gestroomlijnde manieren van muggen afkomt.

Stap 1: Verwijder alle mogelijke bronnen van muggen binnenshuis.

Gooi rottend fruit weg, repareer lekken die vocht in huis veroorzaken en verwijder vervuilde potgrond. Om te controleren op vervuilde grond doe je een paar aardappelpartjes in de pot. Controleer ze na een paar dagen om te zien of je muggen of larven hebt.

Stap 2: Dood bugs op zicht

Gebruik een insecticide binnenshuis zoals Hot Shot Kitchen Bug Killer om muggen op zicht te doden. Zet muggenvallen om de resterende muggen te vangen. Voor de meest effectieve resultaten plaatst u er meerdere rond uw huis.

Stap 3: Ontdoe je van muggen in potplanten

Verwijder vervuilde grond en plaats een val in de nieuwe grond, zoals Garsum Yellow Sticky Stakes.

Lees ook:   Hoe schimmel in uw kelder te voorkomen en te verwijderen

Stap 4: Verwijder muggen buiten

Verander potgrond met larven erin en gebruik een insecticide op basis van permethrine zoals Martin’s Permethrin 10% Multipurpose Insecticide en een insectengroeiregulator zoals Pivot 10 IGR. Om deze oplossingen beter te laten werken, belucht u uw gazon met een handmatige beluchter.

Stap 5: Voorkom toekomstige plagen

Ruim vuile vaat op, maak vuilnisbakken schoon met bleekmiddel en laat ze drogen en vang muggen op totdat ze weg zijn.

Producten die u kunt gebruiken om een muggenplaag te behandelen

  • Hot Shot Keuken Bug Killer: Wanneer je te maken hebt met muggen in je huis, is dit formula is veilig om binnenshuis te gebruiken met de juiste ventilatie.
  • Bonide Systemische Kamerplant Insect Control: Plaats dit insecticide in de grond van kamerplanten om te voorkomen dat muggeneieren in larven veranderen.
  • Garsum Gele Sticky Stakes: Deze niet-toxische kleverige vallen trekken muggen aan en vangen ze.
  • Martin’s Permethrin 10% Multipurpose Insecticide: Gebruik dit product voor de eerste schoonmaak na een ernstige muggenplaag voor zowel binnen- als buitenruimtes.
  • Pivot 10 Insectengroeiregulator: Dit biedt effectieve controle van muggen gedurende maximaal zeven maanden.
  • Black + Decker Elektrische Bug Zapper: Dit doodt muggen buitenshuis zonder insecticiden te gebruiken.

Huismiddeltjes om op natuurlijke wijze van muggen af te komen

Er zijn nogal wat huismiddeltjes om op natuurlijke wijze van muggen af te komen. Deze huismiddeltjes omvatten meestal het aantrekken van muggen met een rottende of zoete, gefermenteerde vloeistof om ze te vangen en te verwijderen. Vul bijvoorbeeld een kopje met appelciderazijn, 1 eetlepel suiker en een paar druppels afwasmiddel en bedek de beker met doorzichtige plasticfolie. Prik een paar gaten in het plastic met een pen en laat het in het getroffen gebied achter. Muggen verzamelen zich in de val en sterven. Het plaatsen van verschillende vallen op verschillende locaties is de meest effectieve manier om van muggen af te komen.

Hoe je muggen uit je huis kunt houden

Om muggen uit je huis te houden, moet je er een plek van maken waar muggen niet willen zijn. Neem vocht, voedsel en beschutting weg en het zal moeilijk zijn voor muggen om te gedijen. Laat geen eten of vuile vaat ’s nachts weg. Zorg ervoor dat u uw gootsteen en keuken vrij laat van voedsel dat muggen kan aantrekken. Haal je afval regelmatig buiten en dek alle prullenbakken af.

Lees ook:   Wat u moet weten over Brinks Home Security systemen

Zorg ervoor dat je je vuilnisbak af en toe schoonmaakt om slechte geuren en rotte voedselsappen te verwijderen die muggen graag eten. Als er lekkages of vochtige gebieden in uw huis zijn, los deze problemen dan zo snel mogelijk op. Tot slot, als je potplanten hebt die schimmelmuggen herbergen, koop dan nieuwe potgrond.

De bottom line op muggen

Muggen zijn hinderlijke, veel voorkomende huishoudelijke plagen die worden aangetrokken door vochtige gebieden en rottend voedsel. Om ze uit je huis te houden, verwijder je alles wat muggen aantrekt, zoals rottend fruit, potgrond van slechte kwaliteit, vuile vaat en etterende rommel. Het instellen van een kleverige muggenval of een natuurlijke muggenval voor huismiddeltjes kan ook het aantal en plagen verminderen terwijl u met het probleem omgaat.

Muggen worden ook aangetrokken door arme grond met onvoldoende drainage buiten. Om het probleem op te lossen, belucht uw gazon elk jaar, vervangt u arme grond door verse grond en brengt u een ongediertebestrijder op de grond aan.

Veelgestelde vragen

Kunnen muggen je bijten?

Ja, muggen kunnen je bijten – maar alleen bepaalde soorten, zoals bijtende muggen, die de menselijke huid kunnen breken. De meeste muggen doen je op geen enkele manier kwaad.

Zijn muggen en fruitvliegen hetzelfde?

Nee, muggen en fruitvliegjes zijn niet hetzelfde. Fruitvliegen hebben langere lichamen en kortere antennes. Muggen zien er over het algemeen helderder uit dan fruitvliegen en hebben langere poten dan fruitvliegjes. Terwijl fruitvliegen graag in afvoeren wonen en in kleine aantallen kunnen vliegen, blijven muggen liever in groepen en leven ze in planten of rottend fruit.

Wat doodt muggen onmiddellijk?

Zelfgemaakte en in de winkel gekochte vallen kunnen muggen onmiddellijk doden. Deze lokken muggen in een oplossing of oppervlak dat ze meteen doodt.

Kunnen drogere lakens muggen doden?

Nee, drogere lakens stoten alleen muggen af, maar ze doden ze niet.