De 5 beste roestverwijderingsproducten van 2023

Vuile oude douchekop close-up met kalkaanslag en verkalkte, roestige douchemengkraan en schimmeltegels op achtergrond, reinigend badkamerconcept

De producten die hier te zien zijn, zijn onafhankelijk geselecteerd op basis van grondig onderzoek van ons redactieteam. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een commissie ontvangen.

Het ontdekken van roest op uw auto, metaalbewerking of waar dan ook in uw huis is op zijn best irritant en kan in het slechtste geval aanzienlijke schade veroorzaken. Als roest te lang op metalen voorwerpen blijft zitten, zal het metaal beginnen af te breken en te desintegreren, waardoor het permanent wordt beschadigd.

U kunt uw roestproblemen snel oplossen voordat ze uit de hand lopen met een roestverwijderaar.  Deze producten zijn speciaal ontworpen om roest en andere vormen van corrosie van metaal te reinigen en te verwijderen. Het werkt door te reageren met de roest om het op te lossen en verdere schade aan uw bezittingen te voorkomen. Om u te helpen uw zoekopdracht te verfijnen, hebben we enkele van de beste roestverwijderaars getrokken die de klus zeker zullen klaren.

Hoe we de beste roestverwijderaars hebben gekozen

We hebben de volgende roestverwijderaars beoordeeld op basis van hun voor- en nadelen, prijs en gebruiksgemak. Vervolgens hebben we ze gecategoriseerd op basis van de belangrijkste voordelen van elk product. We hebben ook gekeken naar klantrecensies en veel voorkomende klachten van klanten voor elk roestverwijderingsproduct.

De beste roestverwijderaars van 2023

 • Beste overall: Evapo-Rust
 • Beste roest + vlekverwijderaar: Whink Roestvlekkenverwijderaar
 • Beste voor zware roest: WD-40 Specialist Rust Remover Soak
 • Beste voor huishoudelijk gebruik: Iron Out Spray Roest Stain Remover
 • Beste voor heavy duty roest: Corroseal Water-Based Rust Converter Metal Primer

Beste overall: Evapo-Rust

Pros

 • Niet-giftige chemicaliën
 • Geen bescherming nodig
 • Biologisch afbreekbaar
 • Gemiddelde Amazon beoordelingsscore van 4,3 van de 5 sterren

Tegens

 • Sommige beoordelingen vermelden dat het een paar kleine donkere gebieden achterlaat

Evapo-Rust is een roestverwijderaar met industriële sterkte waarmee u de klus snel en veilig kunt klaren. Het mooie van Evapo-Rust is dat het op waterbasis is, dus het is niet giftig en onschadelijk voor je huid – geweldig om te gebruiken in huis rond kinderen en huisdieren.

Lees ook:   Hoe sprinklerkoppen stap voor stap aan te passen

De formule is zuurvrij en verwijdert zware roest van gereedschappen en andere items zoals fietsen en auto’s. Het is ook biologisch afbreekbaar, dus het is gemakkelijk veilig weg te gooien. In vergelijking met andere removers kost Evapo-Rust ongeveer $ 11 voor een 32 oz. container, wat een vrij goede prijs is.

Prijs controleren

Beste roest + vlekverwijderaar: Whink Roestvlekkenverwijderaar

Pros

 • Sterke roestvlekverwijderaar
 • Verwijdert zware roest
 • Geen geuren
 • Gemiddelde Amazon beoordelingsscore van 4,7 van de 5 sterren

Tegens

 • Bevat gevaarlijke chemicaliën
 • Oog- en huidbescherming aanbevolen

Het mooie van Whink Roestvlekkenverwijderaar is de veelzijdigheid. Omdat het is gemaakt met fluorwaterstofzuur, kan het worden gebruikt om zware roest te verwijderen, maar het kan ook worden verdund en gebruikt op stoffering, tapijten en zelfs uw badkamer om taaie vlekken te verwijderen.

Het bevat echter wel gevaarlijke chemicaliën en huidcontact moet worden vermeden. Neem de juiste voorzorgsmaatregelen om uw ogen en huid te beschermen voor gebruik. Pas op dat je het ook niet op iets te delicaat gebruikt. Whink is een op zuur gebaseerde remover en is harder in vergelijking met anderen op onze lijst met roestverwijderingsproducten.

Dit is een uiterst betaalbare roestverwijderaar die vlekken oplost, wat betekent dat u minimaal schrobt. Deze roestverwijderaar is een echte aanrader; klanten prijzen de veelzijdigheid en sterkte van deze roestvlekkenverwijderaar. Whink Rust Stain Remover is ongeveer $ 15 voor een 32 oz. container, maar het is meestal te koop bij Amazon.

Prijs controleren

Het beste voor zware roest: WD-40 Specialist Roestverwijderaar Soak

Pros

 • niet-toxische chemicaliën
 • Geen bescherming nodig
 • Veilig voor de meeste metalen
 • Gemiddelde Amazon beoordelingsscore van 4,3 van de 5 sterren

Tegens

 • Laat een geur achter

WD-40 Specialist Rust Remover Soak is een uiterst effectieve roestverwijderaar waarmee u snel en eenvoudig elk type roest van elk oppervlak kunt verwijderen, waardoor het een geweldige universele roestverwijderaar is. Het is sterk en veilig voor de meeste metalen, waardoor het geweldig is voor autorestauratie, machines en gereedschappen.

Het is uiterst effectief in het verwijderen van roest vanwege de geavanceerde formule en verschillende additieven. Het is biologisch afbreekbaar en gebruikt geen zuur of agressieve chemicaliën om de roest te verwijderen. Hierdoor heb je geen speciale apparatuur nodig en is het veilig als het komt op je handen. Het kan echter zijn dat u meer van deze roestverwijderaar moet toepassen dan andere formules om de nodige concentratie te hebben om de klus te klaren.

Lees ook:   Hoe maak je je eigen Japanse tuin

Klanten zijn enthousiast over dit product en geven commentaar op de veelzijdigheid ervan – maar houd er rekening mee dat veel beoordelingen naar de geur verwijzen en zeggen dat het een tijdje kan duren voordat het na het aanbrengen verdwijnt. WD-40 Specialist Rust Remover Soak zit meestal rond de $ 25 voor een gallon-formaat container.

Prijs controleren

Beste voor huishoudelijk gebruik: Iron Out Spray Roest Stain Remover

Pros

 • Eenvoudig te gebruiken spuitfles
 • Ongelooflijk veelzijdige roestvlekverwijderaar voor binnenshuis
 • Betaalbare prijzen
 • Gemiddelde Amazon beoordelingsscore van 4,3 van de 5 sterren

Tegens

 • Extra schrobben kan nodig zijn
 • Bevat zuren

Iron Out Spray Rust Stain Remover is een allround roest- en roestvlekverwijderaar die over de hele linie goed presteert. Het kan worden gebruikt om watervlekken van oppervlakken, vlekken van chromen accenten rond het huis en markeringen van roestvrijstalen koelkastdeuren te verwijderen. Houd er rekening mee dat het zuren bevat, dus het is aan te raden om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om uw ogen en huid te beschermen.

De fles stelt dat het geweldig is in badkamers, keukens, tapijt, stof en werkt bijzonder goed met chroom. De roestverwijderaar is gemakkelijk te gebruiken en produceert zeer weinig geur – goed voor kleine binnenruimtes.

Met overweldigend positieve klantrecensies zijn we niet de enigen die denken dat dit een handig product is om onder je gootsteen te hebben. Op de prijsschaal is Iron Out Spray Rust Stain Remover redelijk betaalbaar, met een prijs van ongeveer $ 6,50 voor een 16oz. Spuitfles.

Prijs controleren

Beste roestomvormer: Corroseal Water-Based Rust Converter Metal Primer

Wanneer iets volledig bedekt is met zware roest, zullen normale huishoudelijke roestverwijderaars gewoon niet doorsnijden. Roestconverters, zoals de naam al aangeeft, zetten de roest chemisch om in een ander materiaal dat het materiaal onder de roest beschermt, waardoor het een geweldige primer is voor alle metalen oppervlakken waarop u verf wilt aanbrengen.

Corroseal Rust Converter and Primer maakt gebruik van een industriële sterkte formule die geschikt is voor een verscheidenheid aan materialen en is vooral goed op auto’s. Hoewel dit een industrieel product is, is het niet-corrosief, niet-ontvlambaar en veilig te gebruiken binnen het huishouden.

Notitie: Als het over verroeste gebieden wordt geschilderd, zal het gebied verkleuren en een duidelijke film vormen over de oude verf. Houd er voor gebruik rekening mee dat u mogelijk opnieuw over de Corroseal moet schilderen als er verkleuring optreedt.

Corroseal is ontworpen om de zwaarste roestplekken te helpen verwijderen. Het product is goed beoordeeld en bijna 1.400 beoordelingen noemen de effectiviteit, prijs en het gebruiksgemak als de belangrijkste redenen om te kopen. Voor de volle prijs is Corroseal ongeveer $ 98, maar je kunt het meestal veel goedkoper te koop vinden bij Amazon.

Prijs controleren

Waar het op neer komt

Een niet-giftige roestverwijderaar is een geweldig item om in uw huishoudelijke schoonmaakkast te hebben. Het kan uw bezittingen redden van permanente schade en ze een nieuw leven geven. De ernst van uw roestprobleem, of wat u van uw roestverwijderaar wilt, bepaalt het beste product voor u.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn eigen roestverwijderaar maken?

Je kunt thuis roestverwijderaar maken met behulp van gewone huishoudelijke ingrediënten zoals zuiveringszout en azijn.

Zal roestverwijderaar de verf beschadigen?

Van zuur is bekend dat het verf dof of verwijdert, dus zorg ervoor dat u een op water gebaseerde of milde zure remover koopt om schade te voorkomen.

Is roestverwijderaar veilig te gebruiken op keukengerei?

Ja dat is zo. Maar zorg ervoor dat u kiest voor een niet-giftige remover die biologisch afbreekbaar is en dat u uw keukengerei grondig goed wast voordat u ze gebruikt.