De beste matrassen om online te kopen

Vrouw die verfrist wakker wordt op comfortabele matras

Iedereen heeft een goede nachtrust nodig, wat het winkelen voor een online matras zo’n stressvolle onderneming maakt. Met een duizelingwekkend aantal online matrasbedrijven om uit te kiezen, hebben degenen die een nieuw matras nodig hebben nogal wat opties om te overwegen om de beste online matras te vinden. Gelukkig kunt u met online winkelen voor een matras veel onderzoek doen voordat u een beslissing neemt zonder de zware verkoopdruk die u soms in een winkel zult vinden.

Als u naar een nieuw huis of appartement verhuist, kan het kopen van een nieuw matras bovenaan uw prioriteitenlijst staan. Matrassen zijn omslachtig om te verplaatsen en vaak toe aan vervanging wanneer u van huis verandert. Online matrassen komen direct voor uw deur, waardoor u niet meer hoeft uit te zoeken hoe u ze tussen plaatsen kunt verplaatsen of opbergen. Een matras dat in een doos wordt geleverd, maakt bezorgen en lossen nog handiger als het verhuistijd is.

De 5 beste online matrassen van

Onderzoeken welk bedrijf de beste online matras aanbiedt, kan onbetaalbaar tijdrovend zijn. Om u te helpen tijdens uw verhuizing met een matras, geeft de volgende gids een overzicht van de beste online matrasbedrijven om te helpen bij het vinden van de beste matras om online te kopen.

 • Beste budgetvriendelijke matras: ViscoSoft reageert
 • Beste technologie in een matras: Paarse Hybride Premier
 • Beste matras voor het milieu: Avocado Groen
 • Beste matras voor lichte slapers: Nectar Weelderig
 • Beste allround matras: De Casper

Methodologie: Om onze selecties te maken, hebben we een lijst samengesteld met 10 populaire matrasmerken en deze geëvalueerd op prijs, type matras, slaaptype, winkelvoordelen en online beoordelingen van matrassenbedrijven. We hebben ook gekeken naar online beoordelingen van retailsites zoals Amazon (indien beschikbaar) en naar consumentenbeoordelingsbureaus zoals JD Power en Consumer Reports. Vervolgens hebben we het onderzoek beoordeeld en onze selecties beperkt tot de top vijf, waarbij we elk aan een specifieke categorie hebben toegewezen op basis van hun respectieve verdiensten. Prijzen en functies zijn geldig vanaf 18 maart .

Beste budgetvriendelijke matras: ViscoSoft React

Waarom we voor de ViscoSoft React Matras hebben gekozen
De React Matras is een van de twee matrassen die ViscoSoft aanbiedt. Prijzen variëren van $ 449 voor de tweeling tot een portemonnee-vriendelijke $ 749 voor een Californische koning. De React is een matras in hybride stijl met binnenspoelen en een toplaag schuim. U heeft de keuze tussen twee schuimopties: warmteafvoerend, gel-geïnfundeerd traagschuim of body-contouring latexschuim. Er is geen prijsverschil tussen de twee opties en beide zijn aanpasbaar aan alle slaapposities.

ViscoSoft noemt stevigheid niet specifiek, maar klantrecensies geven aan dat de matras medium-stevig slaapt. Van de matrassen die we hebben geanalyseerd, had ViscoSoft het laagste verschil in kosten tussen maten en heeft het de laagste prijs voor een Californische koning, waardoor het de meest budgetvriendelijke keuze is.

ViscoSoft biedt een proefperiode van 120 dagen, waarin u een matras om welke reden dan ook kunt retourneren. Bestellingen worden uitgevoerd door Amazon, dus er worden geen leverings- of set-upservices geleverd. Verzending is gratis en elk matras wordt geleverd met een beperkte garantie van 10 jaar. Het bedrijf heeft 98% positieve recensies op Google en het matras heeft een vijfsterrenbeoordeling op Amazon met recensenten die de prijs-kwaliteitverhouding en pijnverlichting aanprijzen.

ViscoSoft React matras details

 • Maten: twin, twin XL, full, queen, king, California king
 • Aangeboden modellen: Hybride schuim of hybride latex
Lees ook:   30 kamerhoge ramen die interieurs overspoelen met natuurlijk licht

Voor- en nadelen van de ViscoSoft React matras

Pros Tegens
 • Proefperiode van 120 dagen
 • Gratis verzending
 • Materialen van Amerikaanse makelij
 • Beperkte uren voor klantenondersteuning
 • Medium stevigheid is misschien niet ideaal voor alle slapers

Beste technologie in een matras: Purple Hybrid Premier

Waarom we voor het Purple Hybrid Premier matras hebben gekozen
Zowat elk online matrassenbedrijf prijst zijn geavanceerde technologie aan, maar Purple onderscheidt zich als het gaat om ontwerp, engineering en materialen. Het meest unieke kenmerk op alle matrassen is het Purple Grid, een speciale laag van een gepatenteerd hyperelastisch polymeer met duizenden koelkanalen in de open lucht en drukverlagende ondersteuning.

De open rasterlaag beweert koeler te slapen dan traditionele traagschuimmatrassen, omdat er minder oppervlak is om warmte te absorberen. Alle drie de matrasmodellen van Purple bieden deze functie, waarbij de toplijn Purple Hybrid Premier ook een drie- of vier-inch Purple Grid-laag biedt als responsieve steunspoelen die dynamische drukontlasting, ondersteuning en duurzaamheid bieden. De Purple Matras past zich aan alle slaaphoudingen aan, waarbij het Hybrid Premier-model vooral ideaal is voor positiewisselaars en zijslapers. De matras wordt beschouwd als van gemiddelde stevigheid.

Gezien het geavanceerde ontwerp bevindt de Purple Mattress zich aan de duurdere kant van het spectrum met zijn instapmodel twin Purple Mattress die $ 649 kost. De luxe Purple Hybrid Premier kost $ 2.699 voor een Californische koning.

Klanten lijken dol te zijn op de Purple Mattress. In 2019 werd het bedrijf door J.D. Power erkend als de beste matras in een doos op basis van klanttevredenheid. Het bedrijf heeft ook een viersterrenbeoordeling van Consumer Affairs.

Purple biedt een proefperiode van 100 nachten en een beperkte garantie van 10 jaar. Aankoop van The Hybrid Premier is inclusief thuisbezorging en installatie zonder extra kosten en het bedrijf zal uw oude matras weghalen.

Purple Hybrid Premier matras details

 • Maten: twin XL, full, queen, king, California king, split king
 • Aangeboden modellen: De Purple Mattress, The Purple Hybrid en The Purple Hybrid Premier met drie-inch of vier-inch Purple Grid.

Voor- en nadelen van de Purple Hybrid Premier matras

Pros Tegens
 • Koeler dan gewone traagschuimmatrassen
 • Proefperiode van 100 nachten
 • Gratis verzending
 • 10 jaar beperkte garantie
 • De consensus van beoordelingen is dat het aan de stevige kant slaapt, dus het is misschien niet ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een zacht matras
 • Niet geschikt voor slapers van meer dan 300 pond
 • Hoogste prijs matrassen die we hebben beoordeeld

Beste matras voor het milieu: Avocado Green

Waarom we voor het Avocado Green matras hebben gekozen
Voor sommige mensen betekent een goede nachtrust ook dat ze weten dat het matras waarop ze slapen een minimale impact had op het milieu. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijk matras, is Avocado Green een van de meest duurzame opties op de markt van vandaag. De Avocado Green is een hybride veer- en schuimmatras gemaakt van biologisch gecertificeerde latex, wol en katoen. Het bedrijf maakt ook een veganistische versie zonder de wol.

Maar hoe slaapt het? Volgens Consumer Reports was de Avocado Green de hoogst gewaardeerde matras van 2019. De stevig aanvoelende Avocado Green presteerde “uitstekend” op de side-support- en back-supporttests van de ratingorganisatie. Als u gevoelig bent voor de “ontgassende” geur die door andere matrassen wordt uitgestoten, zult u blij zijn te weten dat Avocado Green-matrassen vrij zijn van chemicaliën zoals polyurethaan, katoenen pesticiden en chemische vlamvertragers.

Lees ook:   Hoe te voorkomen dat leidingen bevriezen (en wat te doen als ze bevriezen)

De Avocado Green heeft een hoge instapprijs in vergelijking met andere matrasbedrijven, beginnend bij $ 899 voor een twin-size bed. De Californische koningsprijs is ook aan de bovenkant van andere premium hybride matrassen voor $ 1.779. Een optionele pillow top die extra centimeters en ondersteuning toevoegt, is beschikbaar op alle matrassen en varieert in prijs van $ 300 tot $ 600. De vegan versie, die de wol vervangt door biologisch katoen en latex, is dezelfde prijs als de originele Green matras.

Avocado biedt een royale proefperiode van een jaar en een beperkte garantie van 25 jaar. Gratis verzending is beschikbaar via FedEx, of klanten kunnen upgraden naar thuisbezorging en -installatie voor $ 199.

Avocado Green matras details

 • Maten: twin, twin XL, full, queen, king, California king
 • Aangeboden modellen: De Groene Matras en de Vegan Matras

Voor- en nadelen van de Avocado Green matras

Pros Tegens
 • Proefperiode van één jaar
 • 25 jaar beperkte garantie
 • Gemaakt in de VS
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Alle organische materialen
 • Duurder dan andere matrassen
 • Slaapt aan de stevige kant, wat misschien niet ideaal is voor degenen die de voorkeur geven aan een zachter matras
 • De zwakste beoordeling van Consumer Reports was voor stabilisatie, wat betekent dat je je partner kunt voelen bewegen als ze van slaaphouding veranderen

Beste matras voor lichte slapers: Nectar Lush

Waarom we voor het Nectar Lush matras hebben gekozen
Als het minste geluid of beweging je slaap verstoort, is de Nectar Lush misschien de perfecte match voor jou. De all-foam premium matras is voorzien van een verkoelende hoes en gelakt traagschuim om te voorkomen dat je zwetend wakker wordt. Volgens recensenten resulteren de hoogwaardige materialen en constructie in een uitzonderlijk stil matras, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over piepjes die uw slaap verstoren. Het schuim met hoge dichtheid beweert ook de bewegingsoverdracht te verminderen, zodat je minder snel wakker wordt gemaakt door je slaappartner. Nectar matrassen worden beschouwd als goed voor side en rug slapers, maar niet zozeer voor buikslapers.

Het Lush-model, dat een stap hoger is dan het instapmodel nectarmatras van het bedrijf, heeft een pre-promotionele startprijs van $ 1.099 voor een tweeling en loopt op tot $ 1.799 voor een Californische koning. Nectar stond vorig jaar op de derde plaats van online slaapbedrijven voor klanttevredenheid door J.D. Power. Nectar biedt een lange proefperiode van een jaar om het matras uit te proberen, evenals een levenslange beperkte garantie. Bij uw aankoop kunt u de installatie met witte handschoenlevering opnemen voor een vergoeding van $ 149.

Nectar Lush matras details

 • Maten: twin, twin XL, full, queen, king, California king
 • Aangeboden modellen: De Nectar en de Nectar Lush

Voors en tegens van de Nectar Lush Mattress

Pros Tegens
 • Proefperiode van één jaar
 • Geassembleerd in de VS
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Levenslange garantie
 • Misschien niet goed voor buikslapers
 • Klanten melden dat het retourproces omslachtig kan zijn

Beste allround matras: De Casper Original matras

Waarom we voor Het Casper Original matras hebben gekozen
Casper is een van de originele bed-in-a-box bedrijven (bedrijven die hun matrassen online verkopen, meestal in dozen of tassen) en het is nog steeds een van de meest populaire. Hoewel het een goedkoper Element-matras en een eersteklas Wave-matras aan zijn productassortiment heeft toegevoegd, zeggen recensenten van de Original Mattress dat het alles biedt wat de meeste slapers nodig hebben om een goede nachtrust te krijgen tegen een betaalbare prijs, waardoor het de beste allround keuze is onder matrassen die we hebben geanalyseerd.

Lees ook:   De perfecte kinderbadkamer ontwerpen

Pre-promotionele prijzen voor de originele matras van volledig schuim variëren van $ 595 voor een tweeling tot $ 1.295 voor een Californische koning. De Casper is ook verkrijgbaar als hybride die tegen een meerprijs een laag binnenveren toevoegt. Beide typen bieden Zoned Support, wat betekent dat het schuim steviger is onder de heupen, maar zachter onder de schouders en benen om een optimale uitlijning van de wervelkolom te creëren. Casper matrassen worden geleverd met een proefperiode van 100 dagen en een beperkte garantie van 10 jaar. Thuisbezorging en -installatie lopen een extra $ 149.

Consumer Reports beoordeelde de hybride versie van The Original Mattress zeer hoog, na de Avocado Green Mattress. Het presteerde bovengemiddeld voor rug- en zijslapers tijdens tests en versloeg de Avocado Green Mattress op stabilisatie – dus je hebt minder kans om je partner wakker te maken als je midden in de nacht moet opstaan.

Omdat Casper een van de meest populaire slaapbedrijven is die vandaag de dag actief zijn, zijn er tal van beoordelingen beschikbaar. Casper heeft gemiddeld 4,5 sterren op Trustpilot en beide versies van The Original Mattress hebben meer dan vier sterren van Amazon-shoppers. Casper werd in 2019 ook door J.D. Power op de tweede plaats geplaatst voor klanttevredenheid als het gaat om bed-in-a-box-aanbiedingen.

De Casper matras details

 • Maten: twin, twin XL, full, queen, king, California king
 • Aangeboden modellen: The Casper, The Wave en The Casper Essential

Voors en tegens van The Casper matras

Pros Tegens
 • Gratis verzenden en retourneren
 • 100 nachten, zonder risico
 • 10 jaar beperkte garantie
 • Ademend, opencellig schuim dat beweert warmte af te voeren
 • Gemaakt in de VS
 • Slaapt aan de zachte kant, wat degenen die een steviger matras nodig hebben, kan uitschakelen
 • Sommige klanten melden dat de matras warm slaapt

Veelgestelde vragen

Is het online kopen van een matras een goed idee?

Sommige mensen kopen liever een matras online voor het gemak van onderzoek en lage verkoopdruk, terwijl anderen liever een showroom bezoeken om de matras persoonlijk te testen. De meeste online matrasbedrijven bieden een lange proefperiode, waardoor meer shoppers zich comfortabel voelen bij het kopen van een matras voordat ze het in een showroom testen, hoewel sommige beide opties bieden. Als u niet zeker weet of u van een online matras houdt, controleer dan de voorwaarden van de proefperiode voordat u bestelt.

Wat is het beste online matras?

Er zijn veel online matrasbedrijven en het bepalen welke het beste online bed biedt, hangt af van uw favoriete slaaphouding, comfortvoorkeuren en budget. Lees positieve en negatieve recensies op meerdere websites en beperk uw selectie van daaruit.

Hoeveel moet ik betalen voor een online matras?

Online matrassen variëren sterk in prijs, van een paar honderd euro tot tienduizenden euros. De gemiddelde queen-size matras die online wordt verkocht, is echter ongeveer $ 1.000.