Heb je een hekel aan die bakstenen open haard? 12 manieren om het er beter uit te laten zien

Uw bakstenen open haard is een betrouwbare warmtebron en, als het houtgestookt is, helpt het ook om uw verwarmingskosten laag te houden. Maar het verouderde ontwerp is misschien een doorn in het oog geworden en jaren van roet kunnen het er nog erger uit laten zien. We hebben verschillende manieren gevonden om uw stenen open haard er beter uit te laten zien – veel, veel beter.

Taco kwarts tegel

SteveAarons / Getty Afbeeldingen

Een manier om uw open haard bij te werken, is door deze te bedekken met tegels. “Omdat tegels echter een glad oppervlak vereisen en baksteen dat allesbehalve is, moet je een cementen backerboard gebruiken”, adviseert J.B. Sassano, president van Mr. Handyman. “Met deze handige uitvinding kun je de martelende taak van het toevoegen van lagen mortel overslaan om een vlak oppervlak te creëren waarop de tegel kan worden bevestigd,” vertelt hij Freshome. “In plaats daarvan bevestig je de tegel aan het bord en het bord aan de open haard.”

Porseleinen tegel

KatarzynaBialasiewicz / Getty Afbeeldingen

Shayla Copas van Shayla Copas Interiors in Little Rock, AK vertelt Freshome dat kamerhoge, grote, getextureerde tegels rond een open haardmuur trending zijn. Het ontwerp brengt het buitenleven naar binnen.

Waterval

Neil Podoll/ Shutterstock

Mike Nutter van Ply Gem raadt aan om een steenfineer aan je open haard toe te voegen. Sommige steenfineerproducten hebben een in elkaar grijpend systeem waarvoor geen mortel nodig is. Ook zegt hij dat steenfineer lichter en goedkoper is. “In vergelijking met echte steen is steenfineer tot de helft van het gewicht, waardoor een eenvoudiger installatieproces ontstaat.” Met betrekking tot de kosten legt Nutter uit: “Steenfineer kan in prijs variëren van $ 6 tot $ 9 per vierkante voet, vergeleken met natuursteenbekleding, die $ 15 tot $ 30 per vierkante voet kan kosten.”

Lees ook:   Hoe het uiterlijk van tijdloos ontwerp te bereiken

Steen

Perry Mastrovito / Getty Images

De lichtgekleurde plaatsteen in deze open haard contrasteert met de diepgrijze kleur op de aangrenzende muren en verbindt alle andere grijstinten met elkaar. Steenplaten zoals deze zijn verkrijgbaar in marmer, graniet, kalksteen, marmer, kwarts, kwartsiet en onyx.

Gestapelde steen/gestapeld steenfineer

urbazon / Getty Afbeeldingen

Shop deze producten nu: Statief vloerlamp – Comfort Chair – Gestapelde stenen tegelsNiets verslaat het uiterlijk van een gestapelde stenen open haard, maar een gestapeld stenen fineer is eenvoudig te installeren en minder duur. En het is moeilijk om het verschil tussen de twee te zien.

Milieuvriendelijk

tulcarion / Getty Images

Kus je stenen haard vaarwel met deze Ecosmart haard die bio-ethanol gebruikt en milieuvriendelijk is. Het produceert geen rook en heeft geen ventilatieopening nodig. Schoonmaken houdt in dat je het afveegt met een vochtige doek.

Beton

Cavan Images / Getty Images

Een betonnen open haard omlijsting past goed in deze eigentijdse woning. Naast dat het een composietmateriaal is, kan beton ook kleur toevoegen. Betonnen schouwen zijn verkrijgbaar in kleuren zoals kalksteen, taupe, tin, grafiet, schemering, houtskool en wit linnen.

Warmgewalst staal

Westend61/ Getty Afbeeldingen

In dit eigentijdse ontwerp creëert de warmgewalste stalen open haard met zwarte stalen klinknagels een industriële sfeer en maakt een dramatisch statement.

Schilderen

Michael Robinson / Getty Images

Issabel Williams, een bemanningslid bij Fantastische diensten in Londen, beveelt verf en kunst aan om uw open haard bij te werken. “Je kunt je gewone bakstenen open haard een moderne rustieke make-over geven als je hem wit schildert”, vertelt ze aan Freshome. Williams raadt ook aan om de ruimte boven de open haard te gebruiken om een schilderij op te hangen.

Lees ook:   11 slimme manieren om uw bonuskamer te gebruiken

Houten schouw met kleine tegels

Mint Images / Getty Images

“Een houten schouw en aanzienlijke kraagstenen kunnen een gevoel van warmte toevoegen en visuele scheiding bieden tussen de voorkant van de open haard en de bovenmuur,” zegt Williams.

Kamerhoge schoorsteenmantel

Vostok / Getty Afbeeldingen

Williams raadt ook aan om het houtwerk tot aan het plafond uit te breiden. Het zwart-wit contrast werkt goed op de foto hierboven.

Gemengde materialen

Cavan Images / Getty Images

Kun je niet maar één materiaal kiezen? Dat hoeft niet met deze open haard die steen, tegels en roestvrij staal combineert, die goed werken tegen de warme, natuurlijke kleuren in de kamer.

tulcarion / Getty Images

In dit moderne huis wordt gepolijst beton gebruikt voor de haardhaard. De wandpaneelmantel is gemaakt van gepolijste betonstroken, met hout boven en onder de open haard. Wat zijn enkele van je favoriete ideeën voor moderne open haarden?