Badkamerideeën – De ultieme gids voor ontwerpbronnen

Badkamer

Badkamers zijn een van de meest populaire en vaak gerenoveerde kamers in huis. En aangezien ze een ruimte met veel verkeer zijn (en een waar updates merkbaar zijn), kan dit een aanzienlijk effect hebben op de restwaarde. Denk bij het starten van een badkamerrenovatieproject aan zowel nut als ontwerp. Badkamers zijn vaak moeilijke taken omdat meerdere componenten moeten worden gerangschikt om in een kleine ruimte te passen en te functioneren. Er zijn ook meerdere waterelementen, dus het is noodzakelijk om het project correct te doen, van sanitair tot ventilatie. Vanwege frequent gebruik en de resulterende slijtage, hebben badkamers de neiging om na ongeveer 20 jaar te beginnen met afbreken, of dat nu een eeuwig lekkende kraan is of afbrokkelende voeg, of chippende tegels (of alle drie). Gemiddeld kosten badkamerrenovaties $ 16.724, dus uw ontwerp moet zowel opzettelijk als strategisch zijn om een hoog rendement op de investering te garanderen en een functionele ruimte te creëren. Dat gezegd hebbende, badkamers zijn meestal kleine, afgesloten kamers, dus ze zijn ook een plek in uw huis waar u een beetje kunt spelen met kleur en textuur.

Enkele van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden bij het overwegen van verschillende ideeën voor het verbouwen van badkamers zijn het kiezen van materialen die gemakkelijk te onderhouden zijn, het maximaliseren van de energie-efficiëntie en het waar mogelijk focussen op helderheid. Als u het project zelf doet, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van vergunningen en bouwvoorschriften en bekijk deze 10 dingen die u niet moet doen bij het aanpakken van een huisverbeteringsproject. En voordat u aan de slag gaat, raadpleegt u onze 15-punten checklist die u door alles zal leiden, van het nemen van de juiste metingen en het maken van een renovatietijdlijn tot welk deel van de klus u moet beginnen. Als u ervoor kiest om niet de doe-het-zelf-route te volgen, bekijk dan onze zeven essentiële tips voor het inhuren van een aannemer. Hoe dan ook, bepaal hoe u het meeste uit uw ruimte kunt halen. We hebben alles behandeld, van kleine badkamerideeën die zich richten op functie tot het optimaal benutten van uw budget door kleine dingen zoals verfkleur te veranderen of gefaseerd te upgraden. Of u nu op zoek bent naar master badkamerideeën of gastbadkamerideeën, we hebben onze beste badkamerontwerptips en -adviezen samengesteld om u te helpen uw droomkamer met elk budget te creëren.

Lees ook:   Beste keukenvloerideeën

Muren

Luxury bath, Inn at Sunrise Point, Camden, Maine, Verenigde Staten
Wachirawut Priamphimai / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Tegel wordt om vele redenen vaak gebruikt in badkamers. Het is esthetisch aantrekkelijk, het reflecteert licht, het is duurzaam, het is gemakkelijk schoon te maken en het is een eenvoudige manier om de ruimte op te frissen. En opties in overvloed voor badkamertegelideeën, van materiaal tot implementatie. Tegel halverwege de muur om lambrisering te maken, gebruik klassieke witte metrotegels, tegel de hele muur, maak een rand van 4-6 inch of combineer meerdere stijlelementen met welk materiaal je maar wilt. Het gebruik van tegels is echter duurder dan schilderen, dus als u een beperkt budget heeft, kiest u een iteratie die er niet veel van gebruikt of gebruikt u gewoon verf. Zorg ervoor dat het juiste additief wordt gemengd met uw verfkleur om te voorkomen dat het meeldauw wordt en als u tegels gebruikt, zoek dan naar vlekbestendige specie (duurder maar de extra kosten waard). Wit en gebroken wit zijn de meest populaire badkamerkleurideeën en neutrale kleuren helpen ook om de ruimte kalm en fris te laten aanvoelen. Het kiezen van een monochroom kleurenpalet, waarbij u het hele kleurenschema baseert op één hoofdkleur, is een andere populaire optie en zorgt ervoor dat de ruimte groter aanvoelt.

Verlichting

mooie badkamer
Paul Bradbury / Getty Images

Het kiezen van de juiste verlichting in uw badkamer is belangrijk omdat een lichte, lichte kamer groter zal aanvoelen. Goede verlichting kan de ruimte transformeren en alle andere ontwerpelementen laten opvallen. Tenzij je bijzonder handig bent met elektrisch werk, laat elektrische projecten over aan professionals, tenzij je gewoon een armatuur verwisselt. In termen van efficiëntie, installeer LED-verlichting. Ze verbruiken minstens 75% minder energie en gaan 25 keer langer mee dan gloeilampen (en verwarmen de kamer niet).

Vloeren

Een mooie moderne badkamer
JodiJacobson / Getty Afbeeldingen

Er zijn veel opties voor badkamervloeren, dus overweeg eerst onze tips voor het selecteren van een materiaal voor uw vloeren, waarmee u kunt kiezen wat het beste werkt voor uw ruimte. Over het algemeen zijn grotere vloertegels en patronen subtiel en beter voor kleine badkamers. Als u keramische tegels op de vloer plaatst, zoek dan naar een graad van 1 of 2, een waterabsorptie van minder dan 7% en een wrijvingscoëfficiënt boven .60, die antislip zijn en bestand zijn tegen water. Je wilt ook een meer ondoordringbare tegel voor de vloer vanwege blootstelling aan water. Vinyl voelt beter aan op blote voeten dan keramische tegels en het is een van de meer populaire vloeren keuzes omdat het goedkoop en praktisch is (veilig, gemakkelijk te installeren en te onderhouden). Een kenmerk waar kopers naar op zoek zijn in de huidige markt is stralingsverwarmde vloeren, die niet alleen zorgen voor warme voeten in de koudere maanden, maar ook de vloer sneller laten drogen, waardoor de kans op uitglijden of vallen wordt verminderd. Het is ook energiezuinig.

Lees ook:   Achtertuin landschapsideeën die perfect zijn voor entertainment

Armaturen en afwerkingen

gedetailleerd bad
cr8tivguy / Getty Afbeeldingen

Volgens de National Kitchen and Bath Association nemen badkamerarmaturen gemiddeld 20% van het renovatiebudget in beslag, dus houd bij het kiezen van armaturen en afwerkingen rekening met wie de ruimte gebruikt en hoe zwaar deze zal worden gebruikt. Is het een kinderbadkamer? Dan zijn kunststof laminaatvloeren en werkbladen een goede optie omdat ze zowel duurzaam als goedkoop zijn (en high-end materiaal is van minder belang voor kinderen). Je zult jezelf later bedanken voor het gebruik van afwerkingen die onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden zijn. Kies in dat opzicht kwarts in plaats van marmer en zorg ervoor dat glazen douchedeuren worden behandeld met antivlekkende middelen. In termen van armaturen wilt u een hoogwaardige constructie zoals volledig messing onderdelen en een PVD-afwerking die bestand is tegen krassen. Basischroom is goedkoper dan materialen als nikkel of brons. Low budget, high impact swaps omvatten het vervangen van specifieke functies; hier is onze gids over hoe je de beste badkamermeubels kunt kiezen. Overweeg bij het aanbrengen van wijzigingen waar u opslag in de kamer creatief kunt verbergen en voor energie-efficiëntie moet u op zoek gaan naar toiletmodellen met een laag debiet.

Douches en badkuipen

Moderne grote badkamer met grote ramen
sl-f / Getty Afbeeldingen

Hoewel je misschien geen bad wilt of zelfs gebruikt, zou elk huis er een moeten hebben om kopers te sussen die dromen van een spabad of mensen met jonge kinderen (of honden!). Maak gebruik van de douche/badruimte om zones in de kamer te definiëren en een accentmuur te creëren door de tegel die u gebruikt te veranderen. U wilt een tegel selecteren met een waterabsorptie van minder dan 3% (lager dan wat wordt aanbevolen voor de vloeren) en een goede tractie heeft (een wrijvingscoëfficiënt die groter is dan of gelijk is aan .60). Als u debatteert tussen een open of gesloten douche, bekijk dan onze voor- en nadelen om uw beslissing te nemen.

Lees ook:   Hoe vocht in de badkamer te verminderen

Verfraaien

decoratieve badkamer
GreenPimp / Getty Afbeeldingen

Als je je geen volledige darmbaan kunt veroorloven, is opknappen een manier om de ruimte nieuw leven in te blazen zonder een fortuin uit te geven. Er zijn veel eenvoudige ideeën voor het inrichten van badkamers die u kunt implementeren, van het veranderen van de hardware op uw kasten tot een nieuwe verflaag. Kleuren en texturen die er in andere kamers in uw huis opzichtig uitzien, zijn prima in de badkamer, zoals donkere tinten zoals bordeauxrood of wilde prints en patronen. Naast het schilderen zijn er andere eenvoudige badkamerdecoratie-ideeën, zoals het opfrissen van de accessoires van de kamer, zoals vloermatten, toiletpapierhouders, zeepdispensers en handdoeken. Prijzige items zoals aangepaste vloerpatronen of aanrechtmaterialen zullen niet zo moeilijk zijn voor uw budget als in een keuken, omdat de ruimte veel kleiner is.

Inspiratie

Foto van een eigentijds ogende badkamer
contrastaddict / Getty Images

Als u niet helemaal weet wat u wilt of nodig heeft, bekijk dan onze andere badkamerontwerpideeën voor enkele van de heetste badkamertrends en innovaties, of blader door andere inspirerende ideeën zoals onze marmeren badkamergalerij of onze 30 mooie en ontspannende badkamers. Als u nog steeds ontwerpen op grafiekpapier schetst, bekijk dan onze ideeën over hoe u het meeste uit uw badkamerindeling kunt halen.