Laminaat vs. Vinyl vloeren

vrouw die op hardhouten vloer op blote voeten loopt

Laminaat en vinylvloeren zijn beide uitstekende alternatieven voor hardhout, steen en tegels wanneer u op zoek bent naar kosteneffectieve vloeroplossingen. Ze zijn niet alleen allebei duurzaam, ze zijn ook voorzien van eenvoudige installatie en onderhoud. Bij het vergelijken van laminaatvloeren versus vinyl zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder in welke kamers elke vloer het beste werkt, de beschikbare soorten vloeren en de voordelen en kosten van elk. Deze gids biedt een diepgaande vergelijking van laminaat- versus vinylvloeren om u te helpen beslissen welk vloertype het beste is voor uw project.

Laminaatvloer

Leer alles over laminaatvloeren, inclusief wat het is, waar het het beste voor is, de verschillende soorten laminaatvloeren die beschikbaar zijn en de voordelen en kosten die ermee gepaard gaan.

Wat is laminaatvloer?

Laminaatvloer is een economische en functionele vloerinstallatieoptie die goed presteert en goed aanvoelt onder de voeten. Laminaat bestaat uit vier lagen gecoat met hars: een topslijtlaag, een bedrukte, decorlaag, een vezelplaatlaag en een backinglaag, en is er in vele stijlen die natuurhout en steen nabootsen. Hoewel dit product krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken is, vinden sommige huiseigenaren dat vocht ervoor kan zorgen dat het opzwelt en het gemakkelijk schilfert. Vanwege de efficiënte materialen en productie is laminaatvloer relatief goedkoop in vergelijking met andere vloerproducten. Waar laminaatvloeren te gebruiken. De beste kamers om te installeren laminaatvloer omvatten kamers met een hoger verkeer, zoals eet-, familie- en woonkamers. Hoewel hardhout waarde toevoegt aan uw huis, zal het gebruik van laminaat het uiterlijk van deze vloer nabootsen met extra duurzaamheid. Je kunt stijlen vinden die eruit zien als esdoorn, eiken, steen, tegels en meer. Als u laminaat over een bestaande vloer moet installeren, kunt u dit doen met het onopvallende ontwerp.

Lees ook:   10 kerstkaartweergave-ideeën die uw mooiste kaarten laten zien

Soorten laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn er in vele stijlen die bij uw inrichting passen, naast lijm- en lijmloze installaties met in elkaar grijpende planken (bekend als “zwevende vloer”) of een backinglijmlaag.  De lijmoptie helpt bij het creëren van een afdichting tussen de vloerplanken, wat gunstig kan zijn bij het installeren in ruimtes waar vaak morsen voorkomt, zoals in badkamers en keukens.

Voordelen laminaatvloeren

Afgezien van het feit dat het een goedkope installatie is die er opmerkelijk realistisch uitziet, heeft laminaatvloer veel andere voordelen, inclusief de sterkte, krasbestendigheid en duurzaamheid. Je zult ook merken dat het vlekbestendig is, er is een breed scala aan stijlen beschikbaar en het is een uitstekende keuze voor die last van allergieën.

Kosten van laminaatvloeren

De gemiddelde totale kosten voor een laminaatvloerproject variëren tussen $ 4 en $ 5 per vierkante voet. Uitgesplitst betekent dit dat u kunt verwachten te betalen tussen $ 2 en $ 3 per vierkante voet voor installatie. De kosten voor materiaalgemiddelden $ 1,50 per vierkante voet, waarbij de onderlaagprijzen gemiddeld zijn $.30 per vierkante voet. Als u ervoor kiest om de installatie zelf te doen, hoeft u alleen maar rekening te houden met de kosten van de grondstoffen, samen met eventuele tools die je nodig hebt om het project te voltooien.

Vinyl vloeren

Laten we nu eens kijken naar vinyl vloeren, inclusief wat het is, waar het het beste voor is, de beschikbare soorten en de kosten en baten.

Wat is vinylvloer?

Vinyl vloeren productieproces omvat synthetische materialen die zijn gemaakt van PVC (polyvinylchloride plastic). Flexibele vellen vinyl ontwikkelen zich wanneer kleine stukjes PVC extreme hitte ondergaan en in dunne lagen drukken. Deze planken kunnen eruit zien en aanvoelen als een verscheidenheid aan materialen, waaronder keramische tegels, steen en hout. Het is gemakkelijk om vinyl, linoleum en laminaatvloeren te verwarren vanwege hun overeenkomsten. Het verschil is dat de samenstelling van vinylvloeren volledig synthetisch is, terwijl linoleum en laminaat natuurlijke materialen bevatten. Dat betekent dat vinyl een eenvoudigere installatie heeft en minder kost.

Lees ook:   Achtertuin landschapsideeën die perfect zijn voor entertainment

Vinylvloeren zijn het beste voor:

Vinyl vloeren is het beste voor veel kamers in uw huis, waaronder modderkamers, de keuken, badkamers en wasruimtes. Als u een afgesloten terras heeft, is vinylvloer ook een uitstekende keuze voor dit gebied. Omdat vinyl over elk oppervlak wordt geïnstalleerd, werkt dit materiaal ook goed in kelders.

Soorten vinyl vloering

Er is drie hoofdtypen van vinylvloeren, waaronder vinylplanken, vinylplaten en peel-and-stick vloeren. Daarnaast heb je ook drie keuzes met betrekking tot de structuur en de kwaliteit. Deze omvatten luxe vinylplanken, die van hogere kwaliteit zijn dan concurrerende stijlen vanwege hun dikte en duurzaamheid, WPC-vinylvloeren, een waterdichte optie met een vierlaagse constructie, en vinylplanken met een harde kern, die een steen-plastic composietkern hebben die uitstekend geschikt is voor gebieden met veel verkeer in uw huis.

Vinyl vloeren voordelen

Vinylvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden, waterbestendig, comfortabel onder de voeten, kosteneffectief en duurzaam. U zult ook merken dat het eenvoudig te installeren is en, ongeacht waar die installatie plaatsvindt, profiteert u van de vlekbestendigheid van vinylvloeren.

Kosten van vinylvloeren

De prijs voor het installeren van vinylvloeren ligt tussen $ 2 en $ 3 per vierkante voet. Arbeid voor installatie heeft hetzelfde kostenbereik, tussen $ 2 en $ 3 per vierkante voet. Nogmaals, als u ervoor kiest om de vloer zelf te installeren, hoeft u alleen rekening te houden met de kosten van de grondstoffen, samen met eventuele benodigde gereedschappen.

Laminaat vs. vinylvloeren

Er zijn verschillen en overeenkomsten bij het vergelijken van laminaat versus vinylvloeren. Het beste is om te bepalen in welke ruimte de installatie zal plaatsvinden en vervolgens te beslissen welk materiaal het beste is voor die kamer. Bij het vergelijken van laminaatvloeren versus vinyl, is een andere overweging die u kan helpen beslissen of u synthetische of volledig natuurlijke materialen wilt gebruiken.

Lees ook:   De beste matrassen om online te kopen

Veelgestelde vragen

Zijn vinyl en laminaat hetzelfde? Vinyl vloeren is verkrijgbaar in tegels of vellen; het is flexibel en gemakkelijk te onderhouden. Laminaatvloer is stijf, heeft in elkaar grijpende randen en hoeft zich niet aan de ondervloer te hechten, terwijl vinyl tijdens de installatie een zelfklevende achterkant of lijm gebruikt. Beide materialen bootsen het uiterlijk van keramische tegels, hout en steen na. Wat is duurzamer, vinyl of laminaat? Terwijl vinylvloeren gemakkelijker te installeren zijn, is laminaatvloer duurzamer. Het is schadebestendig en ideaal voor gebieden met veel verkeer en huizen met kinderen of huisdieren. Is laminaat of vinylvloer beter voor badkamers? Laminaatvloeren zijn vocht-, kras- en vlekbestendig en zijn duurzaam tijdens zwaar voetverkeer, waardoor het een geweldige optie is. Het heeft wel siliconen afdichting rond kuipen en toiletten nodig om ervoor te zorgen dat er geen water onder komt. Vinylvloeren, met name vinyl, zijn een goede keuze voor badkamers, omdat de peel-and-stick-variëteiten gevoelig kunnen zijn voor waterlekken. Moet ik een professional inhuren om mijn vloer te installeren? Afhankelijk van uw ervaringsniveau kunt u laminaat- of vinylvloeren installeren als een doe-het-zelfproject. Als u niet zeker weet hoe u de ruimte moet meten en berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft, is het een goed idee om een professional in te huren. Ze weten of een onderlaag is noodzakelijk, of er al dan niet een bestaande vloer moet komen, hoe materiaal te snijden en hoe rijen planken correct te monteren.