Denk je dat wallpaper verouderd is? Het kan uw badkamer daadwerkelijk bijwerken

Behang. Alleen al de aanblik of het geluid van dat woord roept meestal 18 op.Þ Eeuwse schilderachtige of bloemige afbeeldingen of, erger nog, de opzichtige, hoofdpijnverwekkende ontwerpen die in de jaren 1970 op grote schaal – en wild – populair waren. Behang maakt echter een comeback. Misschien is “reïncarnatie” een beter woord, omdat de nieuwe trend in behang er gelukkig radicaal anders uitziet dan de stijlen van weleer. In feite kan behang eigenlijk in de badkamer worden gebruikt om glamour, elegantie, drama en zelfs plezier te creëren. Hieronder staan enkele van de verschillende opties om te overwegen:

Halfwandige toepassing

John Keeble / Getty Afbeeldingen

Je hoeft niet de hele badkamer te behangen. Spaarzaam gebruikt, zoals het behang dat onder de stoelraillijst op de foto hierboven is aangebracht, kan het nog steeds een krachtige indruk maken. “Behang dat smaakvol is gedaan, kan karakter toevoegen aan elke kamer, vooral badkamers en slaapkamers”, zegt Angela Williams, een in Birmingham, AL gevestigde makelaar bij Extreme Agent Realty. “Ik stel niet voor om een hele kamer te behangen, maar accentmuren zijn trendy,” zegt Williams.

Bijgewerkte klassieker

fototroop / Getty Images

Glam

JodiJacobson / Getty Afbeeldingen

Dit handgeschilderde, gedessineerde behang brengt het metaal in de console, schansen en kraan naar voren. In combinatie met de kroonluchter creëert het een blitse badkamerontwerp. “Behang is het afgelopen decennium echt veranderd”, legt Kimberly Schmunk, interieurontwerper bij Focus Builders, uit. “Er zijn verschillende nieuwe ontwerpers die een verscheidenheid aan frisse en grafische ontwerpen en texturen hebben.”

Ingetogen

Paul Bradbury / Getty Afbeeldingen

Lees ook:   Koopgids: hoe de juiste keukenapparatuur te kiezen

Het aqua linnen behang in dit Miami master bad vult de grijstinten en witte tinten in het ontwerp aan.

Dramatisch

Mint Images / Getty Images

Als je een flair hebt voor het dramatische, kun je het zeker uitdrukken in een prachtig en levendig behangen plafond. Dit specifieke ontwerp heet Circus Mural en bestaat uit verschillende stroken behang.  “Ik ben een grote fan van muurschilderingen of ‘fotobehang’, wat behang op zeer grote schaal behang is,” zegt Schmunk. Andere populaire soorten muurschilderingen en fotobehang omvatten opties zoals baksteeneffecten, marmer, onderwaterafbeeldingen, sportthema’s en graffiti.

Capricieus

EyeWolf / Getty Afbeeldingen

Dit behangontwerp is een ode aan het feit dat veel mensen het grootste deel van hun leestijd in de badkamer doorbrengen. Houd er echter rekening mee dat Williams niet de enige makelaar is die niet volledig is verkocht op basis van de verdiensten van behang. “In mijn ervaring heeft behang, hoewel het geen dealbreaker is, over het algemeen een negatieve invloed op een verkoop”, zegt Sheila Trichter, een agent bij Warburg Realty. “Het eerste wat veel kopers vragen is: ‘Hoe duur en moeilijk is het om het behang te verwijderen?’ Hoe mooi ook.” Mark Ferguson, een makelaar in onroerend goed, investeerder en de auteur en maker van Investfourmore.comEens. “Ik ben nooit een fan geweest van behang en dat kan zijn omdat het zo vervelend is om op te stijgen en we er veel van moeten verwijderen”, zegt hij. “Ik heb gezien dat het terug begint te komen en ik denk dat het gek is – ik zou het niet in een huis plaatsen waar ik aan het revalideren was, omdat ik denk dat het slechts een klein deel van de bevolking zou aanspreken.”

Lees ook:   Betaalbare handgemaakte kasten voor onderscheidende keukens door British Standard

Peel en Stick

YinYang / Getty Afbeeldingen

Als je denkt dat je misschien een behangontwerp in je badkamer wilt proberen, maar je weet niet zeker of je het leuk zult vinden of niet, ben je misschien comfortabeler met verwijderbaar behang. Omdat je gewoon de achterkant eraf pelt en het papier op de muur plakt, is het gemakkelijk om het te verwijderen of te verplaatsen.