Hoe vocht in de badkamer te verminderen

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.
Dus je bent klaar met douchen – en plotseling voelt het alsof je in deel twee van je douche zit. Maar het is een koud, triest infuus van een douche. Je kijkt omhoog en er druipt condens van het plafond, mogelijk zelfs van de ventilator zelf. Condensatie is niet alleen irriterend, het is ook potentieel schadelijk voor gipsplaat, hout en verf. Dus als je vocht in de badkamer hebt, zijn hieronder verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je badkamer zo droog mogelijk blijft. En zelfs als je geen huidige zichtbare vochtproblemen hebt, kun je met deze tips nog steeds toekomstige problemen voorkomen en je badkamer minder vochtig houden.

De tips variëren van eenvoudige oplossingen zoals het openen van de verwarmingsventilatie in de badkamer tot het kopen van een luchtontvochtiger of nieuwe badkamerventilator. Het oplossen van het vocht in de badkamer probleem loopt meestal van gratis tot ongeveer $ 200 aan de bovenkant voor grote badkamerventilatoren. De duurste optie, het krijgen van verwarmde vloeren, kan in de mid-honderden euros lopen. Deze tips kunnen ook een paar minuten duren of een paar uur of zo duren om te voltooien. In een middag en met een paar honderd euro max, kunt u vocht in de badkamer minimaliseren.

Nadisja / Shutterstock

Koop nu deze producten: Uitlaatventilator – Duck Decor

Basisprincipes van condensatie

Om te beginnen, wat is condensatie? De meesten van ons weten dat het gewoon water is dat zich ophoopt in vochtige lucht. Meer specifiek, het is wanneer vochtige lucht een koud oppervlak raakt en de waterdruppels vormt die we kennen als condensatie. Hoe warmer vochtige lucht wordt, hoe meer het kan afzetten als condensatie, daarom merken we er zoveel van na warme douches. Te veel condensatie kan betekenen dat er water langs de oppervlakken van uw badkamer druppelt. Verfafwerkingen kunnen chippen en behang kan worden verpest als water zich verzamelt. En, erger nog, schimmel kan zich beginnen te vormen als er te veel onopgelost vocht in de badkamer is. Lees dus verder om te leren hoe u deze problemen kunt voorkomen. En vergeet niet om schimmel te controleren en te verwijderen als je al een tijdje condensatieproblemen hebt.

Vocht in de badkamer Witte ventilator

Radovan1 / Shutterstock

Koop nu deze producten: Ventilatieventilator – Badkamertegels

Lees ook:   Compacte Living Cube multifunctionele meubels en opslag

Vind manieren om de luchtdroger te houden

Gelukkig is het niet zo moeilijk om je badkamer vrij te houden van schimmel en overtollige condensatie als het lijkt. Door de volgende tips te proberen, zul je misschien zelfs merken dat het verminderen van vocht in de badkamer gemakkelijker was dan je dacht:

  • Controleer een van uw verwarmings- en koelopeningen om er zeker van te zijn dat ze niet gesloten of gedeeltelijk gesloten zijn. Zelfs zoiets kleins als dat kan verminderen hoeveel droge lucht er in de badkamer komt, waardoor condensatieproblemen ontstaan.
  • Als u vindt dat uw badkamer te vochtig is, open dan gewoon ramen in de badkamer als u ze heeft. Het is een goede manier om de badkamer te luchten als het mooi weer is.
  • Alles wat warmte aan de kamer toevoegt, kan de ruimte uitdrogen. Als je verwarmde vloeren in de badkamer wilt, is dit misschien je excuus.
  • U kunt ook een draagbare luchtontvochtiger toevoegen, die meestal ergens tussen de $ 20 en $ 50 loopt voor kleinere modellen.
  • U moet controleren of uw ventilator het werk aankan. Uw badkamer moet een afzuigkap hebben om het vocht elders te vervoeren, vooral als uw badkamer geen ramen heeft. Reinig het stof en vuil uit de buurt van de ventilator om deze efficiënt te laten werken.
  • Je kunt een ontwasembare spiegel kopen, die verwarmingspads aan de achterkant van de spiegel heeft. Omdat de spiegel warm is, kan er geen condensatie op de spiegel ontstaan, wat leidt tot minder vocht in de badkamer.
  • Je kunt ook anticondensatieverf kopen, waardoor de kans op schimmel en verfschilfering kleiner wordt, omdat water niet op de muren blijft.
Vocht in de mistspiegel van de badkamer

Denys Kurbatov / Shutterstock

Koop deze producten nu: Badkamerventilator – Tandenborstelhouder

Lees ook:   Maak je buren jaloers met deze moderne ideeën voor het versieren van de veranda

Pas uw doucheroutine aan om vocht in de badkamer te verminderen

Een andere eenvoudige manier om vocht te verminderen, is door je doucheroutine aan te passen. Dit zijn meestal ook enkele van de goedkoopste en gemakkelijkste tips.

  • Zoals hierboven vermeld, betekent warmere vochtigheid meer condensatie. Neem gewoon koelere douches.
  • Veeg uw douche, spiegel en gootsteen na gebruik af om stilstaand water dat in de lucht zal verdampen te verminderen.
  • Haal alle natte handdoeken of kleding onmiddellijk uit de badkamer om verder vocht in het gebied te voorkomen.

En vergeet niet, begin eerst met de gemakkelijkste oplossingen en werk je een weg naar de meer betrokken, dure. Je wilt niet proberen een badkamerventilator te vervangen als blijkt dat je alles hebt moeten doen wals open een verwarmingsopening.