Hoe een badkamer te delen (en de vrede te bewaren)

Verminder rommel door dingen off-site te houden.

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Wat huisdrama betreft, moet de badkamer een van de meest voorkomende hoofdrolspelers zijn. Met onroerend goed tegen een premie en meer mensen dan badkamers, kan delen je zeker in warm water doen belanden – en niet de rustgevende soort. Of je nu deelt met een huisgenoot, echtgenoot of je kinderen, je kunt een deel van de stress wegnemen bij het splitsen van de ruimte. Met de juiste organisatie kunt u het drama uit de badkamerroutine halen en opslaan voor belangrijkere plaatsen. (Laat ons niet eens beginnen aan de keuken!) Probeer deze tips om te leren hoe je een badkamer kunt delen en de rust kunt herstellen.

Investeer in badkamer caddies

Wanneer je al je spullen in de badkamer bewaart, is het probleem tweeledig. Ten eerste rommelt het een ruimte die misschien al te klein aanvoelt. Ten tweede maakt het het moeilijk om bij je spullen te komen als iemand de badkamer gebruikt. Houd indien mogelijk je badkamerspullen bij je met behulp van een caddy-systeem. Wijs elke persoon in huis zijn eigen caddy toe, die zijn zeep, shampoo, tandenborstel en al de rest van zijn goodies bij de hand houdt. Toen ik opgroeide, deelde ik een badkamer met mijn vier broers en een caddysysteem was van onschatbare waarde om de vrede te bewaren. De caddies kunnen naar de badkamer worden gedragen en er weer uit. Dit houdt de ruimte netjes en ieders poten af van spullen die niet van hen zijn.

Lees ook:   Kerstversiering ideeën brengen de kerstsfeer in uw woonkamer

Witte badkamer met handdoeken op de deur

Aparte handdoeken

Ik heb het geluk dat ik geen badkamer hoef te delen met mijn drie kinderen. Toch hebben ze een manier om af en toe naar mijn hoofdbadkamer te migreren. Een manier waarop ik alles georganiseerd houd, is door aan elke badkamer een specifieke kleur handdoek toe te wijzen. Dit is logisch of je nu meerdere badkamers hebt of meerdere mensen die één badkamer delen. Het toewijzen van een kleur aan elke persoon of elke badkamer maakt wasgoed supereenvoudig. Het kan je ook een idee geven van wie zijn handdoeken op de grond heeft achtergelaten.

Met kleurgecodeerde handdoeken hoeft u geen handdoekbalken te verdelen of haken aan de muren toe te voegen. Elke persoon is verantwoordelijk voor zijn kleur, zijn wasgoed en het netjes houden van zijn handdoeken.

Hoofdslaapkamer met uitzicht op hoofdbad

Tijd beperken

We hebben onlangs een master badkamerrenovatie afgerond die zo uitgebreid was dat we onze spullen een paar weken naar de kinderbadkamer moesten verplaatsen. Door met vijf mensen te delen in plaats van twee, leerden we al snel dat de beste manier om te leren hoe je een badkamer kunt delen en de rust kunt bewaren, is om de badkamertijd helemaal te beperken. In plaats van dat mijn dochter haar make-up en haar voor de badkamerspiegel deed, was onze nieuwe regel deze: de badkamer is alleen om te douchen, tanden te poetsen of naar de badkamer te gaan. Al het andere kan in andere kamers worden gedaan zonder de badkamer voor andere mensen vast te binden. Een strikte regel voor alleen badkamerspullen betekent dat het open blijft voor de belangrijke dingen.

Lees ook:   Nieuwe Home Toolbox: alles wat u nodig hebt voor eenvoudige huisreparaties

Wees creatief: je kunt contacten opnemen bij het aanrecht of een make-upspiegel op je bureau plaatsen. Het is niet nodig om de badkamer te gebruiken voor dingen die gemakkelijk ergens anders kunnen worden gedaan.

Natuurlijk licht master badkamer

Schema rond piekmomenten

Laten we eerlijk zijn: hoe gevoelig je ook bent voor het delen van een badkamer, er zullen altijd bepaalde momenten zijn waarop je de crunch voelt. Met iedereen die ’s ochtends als eerste rondrent, is het piektijd in de badkamer. Dit kan zeker spatten en stress veroorzaken, dus het is het beste om rond die tijden te plannen. Als sommige leden van het huishouden ’s nachts kunnen douchen om de druk te verlichten, zorg er dan voor dat je die tijd plant. Of besluit een half uur eerder op te staan om in en uit de badkamer te komen voordat de rest van het huishouden begint te roeren. Let op wanneer het gebruik van de badkamer het hoogst lijkt te zijn en plan je dag rond tijden waarop het niet zo gek is.

Schone moderne badkamer

Wijs de reiniging toe

Je hoopt dat al je huisgenoten – of ze nu echtgenoot, vriend of kind zijn – na zichzelf opruimen. Badkamers kunnen rommelig, rommelig en ronduit vies worden en helaas is niet iedereen bereid om de badkamer zo netjes te houden als jij. In plaats van alleen maar te hopen dat de badkamer schoon blijft, wees proactief. Plan schoonmaaktijden in en wijs de schoonmaak specifiek aan iemand toe. Zonder toegewezen reiniging is het maar al te gemakkelijk om die tandpasta op de gootsteen aan iemand anders te wijten.

Lees ook:   Wat is een overgangsbadkamer en hoe kun je deze look krijgen?

Sla het schoonmaakdrama over en zorg ervoor dat iedereen een beurt neemt. Op die manier, als de badkamer rommelig blijft, weet je precies wie zijn gewicht niet trekt.

Hé, we leggen veel druk op badkamers. De kleine ruimte is alles van een spa tot een make-up stoel, catwalk en rustige plek. Zorg ervoor dat het niet de belangrijkste bron van stress in je huis wordt. Hoewel de badkamer in uw huis misschien niet perfect is, kan het weten hoe u het kunt delen, georganiseerd blijven en de dagelijkse ruzies in uw ruimte verminderen.