Bekijk de nieuwste kraantrends van marktleiders

Misschien is nergens het huwelijk tussen vorm en functie duidelijker dan in kranen. In uw keuken en badkamers, en zelfs in uw wasruimte of aan uw bar, zijn kranen niet alleen praktisch, maar kunnen ze ook kunstwerken zijn. U bevindt zich misschien nog steeds in het dal van beslissingen over hardhouten vloeren in keukens en badkamers, en of boerenbakken nog steeds trendy zijn of dat de keukenwerkdriehoek een verouderde ontwerpregel is. Nadat u echter hebt gelezen wat de experts uit de industrie van verschillende van de topbedrijven Freshome hebben verteld over de nieuwste kraantrends en -ontwerpen, is uw enige kraanbeslissing welke u moet kiezen.

GRAFF

Close-up van gouden kraan en kraan op gootsteen

EyeEm / Getty Afbeeldingen

“Van kust tot kust zien we een snelle verschuiving in de voorkeuren voor kraanstijlen, waarbij de markt weggaat van traditionele stijlen en naar hedendaagse silhouetten en afwerkingen”, aldus Celine Marcotte, business development manager bij GRAFF.  “Wat we levende afwerkingen noemen, die in de loop van de tijd verouderen, zijn immens populair, waarbij Brushed Brass bijzonder populair is, samen met Gunmetal en Rose Gold,” voegt ze eraan toe.

GRAFF’s Vintage collectie is een eerbetoon aan de historische Chicago Fire Department Illinois Fire Safety Alliance. Het is geïnspireerd op het ontwerp van brandslangsproeiers, met een moderne tuit en gedurfde handgrepen.

Kohler

Metalen wastafelkraan in de badkamer dichtgeschoten met stromend water

Aitken / Getty Afbeeldingen

Eric Moore, interieurontwerper bij het Kohler Design Center, beschrijft enkele van hun recente kraantrends. “Bij Kohler zijn we trots op het ontwikkelen van producten in de voorhoede van design en technologie om zeer duurzame, unieke producten te creëren die vorm en functie combineren”, zegt Moore.  “Onze nieuwste afwerkingsinnovatie – en de eerste in zijn soort in de industrie – is een nieuwe Ombré-kraanafwerking voor het bad, die verkrijgbaar is in twee sets kleurencombinaties: roségoud tot gepolijst nikkel en titanium tot roségoud,” zegt hij. ” De nieuwe afwerking maakt gebruik van een innovatieve techniek die twee levendige metalen afwerkingen samenvoegt om een subtiele maar opvallende overgang van licht naar donker te maken.” Moore voegt eraan toe dat Ombré ook Kohler’s gepatenteerde fysieke dampafzettingsproces (PVD) gebruikt om een kras- en aanslagbestendig oppervlak te creëren.

Lees ook:   Hoe de juiste raamgordijnen te selecteren

Close-up van moderne keukenkraan en spoelbak

Edwards / Getty Afbeeldingen

Moore zegt dat een andere belangrijke trend het mixen en matchen van afwerkingen en producten is. “Soms kan het lastig zijn om de perfecte aanvulling van producten te bereiken, dus we hebben het gemakkelijk gemaakt met onze nieuwe KOHLER Components kraancollectie,” zegt hij. “Huiseigenaren kunnen tuiten, handgrepen en afwerkingen mixen en matchen voor een op maat gemaakte omgeving, waarbij moderne ontwerpen worden gecombineerd met tijdloze vormen.”

Delta

Hand van vrouw die kraan dichtdraait in keukenWestend61 / Getty Afbeeldingen

Andere kraantrends zijn technologische innovaties. “Enkele van de nieuwste trends zijn de toegenomen technologie en nieuwe relevante afwerkingen”, zegt Peggy Gallagher, senior productmanager bij Delta. Ze zegt dat er een trend is voor meer functionaliteit en innovatieve manieren om technologie te integreren. “We zijn altijd op zoek naar betere manieren om met water te leven, en we begrijpen ook dat consumenten op zoek zijn naar een kraan die deels keukenkraan, deels ‘keukenassistent’ is.” Ze legt ook uit: “Naast innovaties in afwerkingen, willen consumenten geavanceerde functionaliteit, unieke spuitpatronen en aanraking of handsfree activering.”

“Een van onze nieuwste innovaties voor de keuken waar ik enthousiast over ben, is onze nieuwe spuittechnologie, Delta® ShieldSpray™ Technology,” zegt Gallagher. “Een geconcentreerde straal drijft hardnekkige rotzooi weg, terwijl een innovatief schild van water spetters bevat en de rommel opruimt, zodat je minder tijd kunt besteden aan weken, schrobben en shirtruilen.” De nieuwe spuittechnologie is momenteel beschikbaar in verschillende populaire Delta-keukencollecties.

Franke

Moderne keuken

Tesei / Getty Afbeeldingen

Een van de meest voorkomende kraantrends is verhoogde functionaliteit. “De consument van vandaag gedijt ook op producten met multifunctionaliteit”, zegt Heather Jach, retail marketing manager van Franke Kitchen Systems. “Kranen met de mogelijkheid om 360 graden te draaien, te schakelen tussen volle en naaldspray en gemakkelijk te docken met magnetische docking, zoals de Franke Pescara kraan, zijn steeds populairder geworden”, zegt ze.

Lees ook:   10 eenvoudige ideeën voor zomerdecoratie

Een andere trend zijn point of use kranen. “Consumenten blijven interesse tonen in milieuvriendelijk ontwerp en technologie – zoals het Franke StillPure-systeem, dat het waterverbruik en de levensduur van het filter bijhoudt via een app die koppelt met de telefoons van consumenten,” zegt Jach. De Franke 3-in-1 kraan levert warm water, koud water en gedestilleerd water om ervoor te zorgen dat je zuiver water hebt wanneer je het nodig hebt om te koken, voor te bereiden of te spoelen.

Rohl

Gootsteen en potplant bij raam thuis

EyeEm / Getty Afbeeldingen

Het aanbieden van een brede selectie afwerkingen blijft een van de belangrijkste kraantrends. “Een van de grootste trends die we zien voor zowel keuken- als badkranen is de verscheidenheid aan afwerkingen die nu beschikbaar zijn”, zegt Greg Rohl, vice-president en ontwerpleider, House of ROHL. “In het afgelopen jaar hebben we een toegenomen interesse gezien in mat metallic, evenals levende afwerkingen, die onbehandeld zijn en daarom na verloop van tijd patina zullen zijn omdat het wordt blootgesteld aan verschillende elementen.” Een andere nieuwe afwerking is de Satin English matte gold finish van Perrin &Rowe. “Vanwege deze populariteit in beide afwerkingsstijlen, hebben we een nieuw Satin Unlacquered Brass geïntroduceerd,” zegt hij. “Net als bij ongelakt messing, zal deze nieuwe afwerking patina zijn, maar heeft een matte afwerking, in plaats van een gepolijste glans.”

Rohl zegt dat een andere trend donkerdere gootsteen- en kraanafwerkingen is. Hij legt uit dat consumenten niet meer bang zijn om kleur te introduceren. “Na getuige te zijn geweest van de groeiende populariteit van zwarte roestvrijstalen apparaten in de keuken, zie je nu dezelfde trend in zowel gootstenen als kranen in het hele huis.” ROHL biedt nu een Black Matte-afwerking in verschillende kraanstijlen. “Deze voegen zich bij onze Black Matte Fireclay Sinks, die al jaren een populaire afwerking zijn voor onze Allia Sink Collection, evenals onze nieuwe zwarte roestvrijstalen spoelbakken.”

Lees ook:   5 manieren om te werken met kleurrijke voeg

Elkay

Gootsteen

EasyBuy4u / Getty Afbeeldingen

Andere professionals uit de industrie zien ook kraantrends die donkere kleuren in de keuken introduceren. “We zien een fashion forward mix van donkere en metallic kleuren”, zegt Dan Worst, productmanager bij Elkay. “Deze kraan [in the photo above] brengt een meer klassieke stijl naar de keuken en biedt een prachtige functie met handige functies zoals de neerklapbare spuitkop.” Worst zegt dat dit ontwerp een van de meest populaire in de Elkay-lijn is. Het is momenteel beschikbaar in Antique Steel, Chrome en Lustrous Steel, maar hij zegt dat er dit jaar meer opties gepland zijn om te lanceren.

Worst beschrijft deze kraan als een “al lang bestaande favoriet voor keukens en bars” die “strakke moderne lijnen combineert met commerciële ontwerpen die er net zo goed uitzien als ze functioneren.” Hij voegt eraan toe dat deze “populaire kraan momenteel wordt geleverd in Chroom en Glanzend Staal, met plannen om dit jaar ook een matzwart en geborsteld goud uit te brengen.” Wat zijn je favorieteaucettrends? Laat het ons weten in de comments!