5 manieren om de perfecte spabadkamer te creëren

spa badkamer

Katherine Zenteno / EyeEm / Getty Images

Spa-dagen zijn een prachtige manier om weg te komen en te ontspannen. Maar ze kunnen duur worden en het kan moeilijk zijn om de tijd te nemen om er een te bezoeken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u een spabadkamer in uw eigen huis kunt maken. Op die manier kan elke dag een uitstapje naar de spa zijn. U hoeft geen tijd uit uw schema te nemen om naar een traditionele spa te reizen of de forse kosten te betalen. Uw spa-voorzieningen bevinden zich in het comfort van uw eigen huis. Lees verder om te leren hoe u een ontspannende spabadkamer kunt maken.

eigentijdse minimalistische badkamer met zwarte houten wanden en grote grijze matte en houteffect tegels. ronde spiegel met houten frame staat op de houten zwarte muur. ronde grijze stenen wastafel en roestvrijstalen wastafelkraan bevindt zich bovenop de grijze stenen ijdelheidsunit met drie laden. vrijstaand zwart stenen bad en vloer gemonteerde inox kraan is op een platform met houteffect tegels. lange vloertegels met houteffect. zwart plafond met strip cove verlichting en ingebouwde spots. achtergrond is mijn istock afbeelding

tulcarion / Getty Images

Remodelleer met behulp van diepe kleuren en natuurlijke texturen

De overkoepelende esthetiek van veel spa’s zit in hun natuurlijke texturen. Veel spa’s gebruiken natuurstenen muren, diepe houtkleuren en andere ontspannende, zen-achtige elementen zoals potplanten om een gevoel van natuurlijke sereniteit te creëren. U kunt deze ontwerpesthetiek zelf nabootsen voor een spa-achtige badkamer. Streef naar natuursteen en warme houttexturen, of iets anders dat voor jou persoonlijk natuurlijk en ontspannend lijkt. Qua kleuren wilt u misschien ook kiezen voor donkerdere, gedempte kleuren zoals donkere houtsoorten en donkergrijze steen. Een donkerder kleurenschema kan een meer ontspannen gevoel geven in een badkamer, in plaats van de intense energie van licht en heldere kleurenschema’s.

Bad in luxe inn met open haard, Inn on Lake Granbury, Granbury, Texas, Verenigde Staten

Jon Lovette / Getty Afbeeldingen

Scheid het bad van de rest van de ruimte

Om ervoor te zorgen dat uw badkamer minder “badkamer-ey” aanvoelt, kunt u manieren bedenken om het bad van de rest van de ruimte te scheiden. Plaats het bad bijvoorbeeld in een gebogen ruimte zoals hierboven.  Je kunt de kuip ook achter een scheidingswand plaatsen, een letterlijke muur of een tijdelijke scheidingswand. Voor een extra spa-gevoel ga je voor een scheidingswand met een cultureel / oosters ontwerp. Wat dit bereikt is een ruimte waar je echt in kunt ontspannen, in plaats van naar een toilet te staren terwijl je het spa-leven probeert na te bootsen. Je voelt je op die manier meer in je eigen oase – zoals een badhuis of warmwaterbron.

jacuzzi bad

Perkus / Getty Afbeeldingen

Investeer in een jacuzzi

Als er één manier is om je thuis in een spa te voelen, is het het opnieuw creëren van het gevoel van een hot tub in de badkamer. Jacuzzi’s zijn geweldig voor het toevoegen van dingen zoals essentiële oliën en zeep, omdat het borrelende water zal helpen de natuurlijke geuren te verspreiden. Ze hebben ook de neiging om gemakkelijker stoom te genereren en kunnen u helpen een gezichtsbehandeling in uw eigen badkamer te krijgen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze goed zijn om in te ontspannen terwijl je een haarbehandeling of gezichtsmasker laat instellen, zoals je zou kunnen in een echte spa. Het gebruik van jacuzzi’s voor het opnieuw creëren van een spa thuis lijkt eindeloos.

moderne badkamer

Ibrahim Akcengiz / Getty Afbeeldingen

Kies voor kunstzinnige elementen voor een spabadkamergevoel

Een andere manier om een thuisbadkamer meer spa-achtig te maken, is door voor die kunstzinnige armaturen te gaan. Spa’s maken regelmatig gebruik van een interessante en unieke inrichting, dus het is logisch om hetzelfde te doen als u een spa-badkamer wilt. Een voorbeeld hiervan zijn de gootstenen erboven, of andere kunstzinnige gootstenen zoals verhoogde bladvormige kommen en natuurstenen gootstenen. Misschien wilt u ook geometrische spiegels proberen, zoals die op de foto. De foto hierboven laat ook zien hoe kamerplanten een direct ontspannen gevoel geven aan de badkamer. Bamboe en kleine rubberplanten zijn goede keuzes omdat deze een meer exotische uitstraling hebben. En traditionele spa’s houden van exotische looks. Je kunt nog wilder gaan door elementen te combineren die je normaal niet in een badkamer zou zien, zoals een kleine open haard voor een extra gezellig gevoel zoals je in een spa zou krijgen.

badtop, home, beauty, interieur, huis, tuin, Keulen, NRW, Duitsland

westend61/ Getty Afbeeldingen

Maak gebruik van nissen en andere vlakke oppervlakken

Elke fatsoenlijke spa weet goed gebruik te maken van kaarsen voor een meer ontspannen sfeer. De foto hierboven laat zien hoe goed een basis alkoof kan worden gebruikt om dat kaarslicht aan de gang te krijgen. Een alkoof zou ook de kaarsen uit de weg van het water of gevaarlijke douchegordijnen houden. Langs dezelfde lijnen kan een alkoof items zoals rietverspreiders of wierook veilig uit de buurt van het water houden. Als u geen grote verbouwingen wilt doen, speciale planken of een beetjeblespace voor elementen zoals geurkaarsen, rietverspreiders of wierook is de gemakkelijkste manier om een instant spa-badkamer te krijgen. Wat denk je? Valt een van de bovenstaande tips je op? We horen graag hoe u van plan bent om uw badkamer te transformeren.

Lees ook:   Welke gebruikt meer water: douchen of een bad nemen?