De defining a style-serie: wat is modern boerderijontwerp?

LUGOSTOCK – stock.adobe.com

Koop deze producten nu: Slaapkamerplanten – Tafellamp – Deken – KussensWe hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina. Er is een reden waarom zovelen van ons halsoverkop blijven vallen voor boerderijstijl. De unieke kijk op comfort en eenvoud creëert een aura die ervoor kan zorgen dat iedereen zich thuis voelt, zelfs als ze nog nooit een voet op een boerderij hebben gezet. Sommige mensen schrikken echter terug vanwege de veronderstelling dat deze esthetiek een beetje verouderd kan aanvoelen. We gaan bewijzen dat die mensen ongelijk hebben. Hieronder vindt u onze gids voor het uitvoeren van modern boerderijontwerp. Lees deze tips en houd ze in de voorhoede van je geest terwijl je aan je eigen interieur werkt. Met een beetje geluk bereikt u de perfecte balans tussen klassiek comfort en moderne flair.

Lichte eethoek met grote eettafel en stoelen in een Spaanse moderne boerderij.

Getty Afbeeldingen

Koop deze producten nu: Eettafel – Hanglampen – Boekenplank – Vloerkleed

Zet praktisch nut voorop

Als je kijkt naar het reilen en zeilen van het boerenleven, is het geen verrassing dat de bruikbaarheid hoogtij viert. Hoewel u functionaliteit en gebruik altijd als een integraal onderdeel van elk ontwerp moet beschouwen, moet het in dit geval uw eerste overweging zijn. Wat betreft hoe je dat kunt laten gebeuren, is planning de sleutel. Voordat je begint met de kern van je herontwerp, neem je de tijd om naar de ruimte te kijken. Overweeg details zoals de stroom van de kamer, de verlichting en de meubelopstelling. Overweeg wat werkt en wat niet, en welke wijzigingen u kunt aanbrengen om gebruiksgemak uw eerste prioriteit te maken. Als je dan klaar bent om te beginnen met het verzamelen van je ontwerpelementen, onthoud dan dat functie je primaire focus moet zijn. Laat uw meubels en opbergmogelijkheden centraal staan in de kamer, boven eventuele decoratieve elementen.

LUGOSTOCK – stock.adobe.com

Koop deze producten nu: Koelkast – Plafondlamp – Fruitschaal – Keukenkar

Lees ook:   Beste ovenmerken

Kies een neutraal palet

De kleuren die u kiest, zijn cruciaal om deze look te laten werken. Weg zijn de saliegroenten en karnemelkgeel die verwijzen naar oudere boerderijstijlen. Tegenwoordig is een neutraal kleurenpalet een cruciaal onderdeel van elk modern ontwerp, en het opnemen van een in uw boerderij geïnspireerde ruimte zal het ding zijn dat helpt om uw fris, schoon en volledig actueel te houden. Zoals altijd wilt u de 60-30-10-regel in gedachten houden. Hier is wit de natuurlijke keuze om de rol van je dominante tint te vervullen. Voor je andere twee kleuren, denk aan het gebruik van aardse tinten zoals grijs, bruin en bruin. Houd er rekening mee dat je accenttint de meest gedurfde van allemaal moet zijn. In een boerderijontwerp zullen de afwerkingen die u kiest ook een belangrijke rol spelen. In plaats van te kiezen voor frisse, heldere tinten zoals je zou doen in een echt modern ontwerp, kun je overwegen om kleuren te kiezen die een beetje een vintage of antiek gevoel hebben. Dit zorgt voor een kleine knipoog naar de klassieke boerderijstijl zonder al te overdreven te voelen.

LUGOSTOCK – stock.adobe.com

Shop deze producten nu: Tv’s – Center Table – Sofa – Table Decor

Mix en match meubels

Vervolgens is het tijd om je te concentreren op meubels. Traditioneel vertrouwden boerderijontwerpen sterk op eenvoudige houten meubels om het grootste deel van hun interieurs te vullen. Dat moet je ook in je ruimte opnemen. Het type hout en afwerking dat u gebruikt, is aan u, maar kies waar mogelijk voor stukken met strakke en eenvoudige lijnen. Om de look een modernere draai te geven, wil je nog een laag comfort in de ruimte brengen. Denk aan het balanceren van de natuurlijke materialen in de kamer met dingen als pluche banken, comfortabele accentstoelen en barkrukken met kussens. Je kunt ook het gevoel van de kamer verbeteren door items zoals kussens en dekens in je ontwerp te gooien.

Neil – stock.adobe.com

Koop deze producten nu: Wandspiegel – Wandlampen – Handdoekhanger – Gootsteenkraan

Lees ook:   Beste traagschuimmatras

Voeg industriële accenten toe

Ten slotte moet u denken aan de puur decoratieve elementen die uw ontwerp. Hier raden we aan om sterk te leunen op industrieel geïnspireerde stukken. Niet alleen zijn industriële stukken vaak gebaseerd op de machines die worden gebruikt voor de landbouw, maar ze ervaren op dit moment ook een piek in populariteit, waardoor ze de perfecte rode draad zijn om je look af te maken. Houd daarom rekening met hangende schuurdeuren, houten mantels, op ijzer geïnspireerde verlichtingsarmaturen en gegalvaniseerde metalen opbergemmers. In boerderijontwerp zijn de beste accenten degenen die ook een functionele rol spelen, dus zoek naar stukken die een doel dienen.

Getty Afbeeldingen

Shop deze producten nu: Gordijnen – Wandlamp – Laken – Lade opslagFarmhouse-stijl bestaat al tientallen jaren, maar dat betekent niet dat het synoniem hoeft te zijn met oma’s huis en vervlogen tijden. Neem deze gids over modern boerderijontwerp als inspiratie. De tips en adviezen in dit bericht zijn de sleutels tot het creëren van een op een boerderij geïnspireerde ruimte die gelijke delen warm, gastvrij en actueel aanvoelt. Wat vind je van modern boerderijontwerp? Zou je bereid zijn om de look in je eigen huis uit te proberen? Deel uw mening met ons in de reacties hieronder.