Waterkasten: essentieel of een verspilling van badkamerruimte?

Een watercloset zorgt voor privacy.

Wanneer u een badkamer ontwerpt, zult u waarschijnlijk de trends van 2019 in badkamertechnologie en de nieuwste kraantrends bekijken voor inspiratie. Een waterkast is een andere badkamerfunctie die populair is bij sommige huiseigenaren , maar het wordt door anderen als onnodig beschouwd. Dus, hoe weet je of het de juiste keuze is voor je huis? Als je nog nooit van een waterkast hebt gehoord, Elle H-Millard van de National Kitchen + Bath Association (NKBA) legt uit: “De waterkast is in feite een toilet in zijn eigen kamer.” Heeft u een toilet nodig in de eigen kamer? Laten we het uitzoeken.

Voordelen

Shop deze producten nu: Wandspiegel – Kleine handdoekenNathan Outlaw, president bij Onvico, een algemeen aannemings- en ontwerp-bouwbedrijf in Thomasville, GA, vertelt Freshome dat hij altijd waterkasten aanbeveelt voor hoofdbadkamers. “Ze helpen privacy toe te voegen voor de toiletgebruiker en stellen een echtgenoot in staat om de badkamer te blijven gebruiken wanneer het anders misschien te gênant was geweest.” H-Millard zegt zelfs dat huiseigenaren zelfs twee waterkasten in de hoofdbadkamer kunnen hebben. “Je zou waterkasten aan de zijkant kunnen hebben en je kunt er twee hebben – de zijne en de hare – die elke persoon zijn eigen ware privacy garanderen.” Dit zou ook een ideaal scenario zijn in een Jack en Jill-badkamer.

Waterkast stylich

Shop deze producten nu: Modern toilet – RegendoucheZe zegt dat waterkasten trending zijn. “Dit is een zeer Europese beweging die de VS stormenderhand verovert.” Ironisch genoeg zegt H-Millard dat Amerikanen hun douches openen net zoals ze hun toiletten afsluiten. “De douchezones zijn volledig blootgesteld, maar we sluiten de meer privé-functies in de badkamer af”, legt ze uit. “Baden in het bijzijn van anderen lijkt acceptabeler, maar we hebben nog steeds onze privacy nodig bij het gebruik van de waterkast.”

Lees ook:   Hoe kerstverlichting op te hangen

Watertoilet en tandenborstel

Shop deze producten nu: tandenborstelhouder – moderne kraanEen voordeel van een waterkast is dat het uw badkamer hygiënischer kan maken.  Tandenborstelhouders zijn bijvoorbeeld een van de “Nasty 9” – de negen kiemrijkste plaatsen in uw huis. Toen we spraken met Dr. Charles Gerba, een microbioloog aan de Universiteit van Arizona die beter bekend staat als “Dr. Germ”, waarschuwde hij tegen het opbergen van je tandenborstelhouder dicht bij het toilet. Wanneer het toilet wordt doorgespoeld, kunnen al die deeltjes die door de lucht worden gespoten op de tandenborstelhouder terechtkomen. Een waterkast zorgt ervoor dat je tandenborstel – en andere toiletartikelen – op veilige afstand van de commode staan.

Nadelen

Waterkast claustrofobisch

Shop deze producten nu: toiletkraan – toiletborstelHoe veel extra ruimte neemt een waterkast in beslag? Niet veel, volgens H-Millard. “Als het geen ADA-noodzakelijke waterkast is, kunnen ze zo klein zijn als 3 ‘x 5’,” zegt ze. Maar als ze te klein zijn, kunnen ze de gebruiker claustrofobisch maken. Een andere zorg is dat waterkasten soms waardevolle ruimte in beslag kunnen nemen die voor iets anders kan worden gebruikt.

Shop deze producten nu: badkraan – handdoeken “We hebben verschillende hoofdbadkamers waaruit we de waterkast hebben verwijderd om de badkamer te helpen openen,” zegt Outlaw. ” In sommige gevallen neemt de toevoeging van de waterkast gewoon te veel ruimte in beslag en voelt een badkamer donker en krap aan.” Hij heeft echter een andere oplossing. “In deze gevallen raden we over het algemeen een vrijstaande plank of een soort meubilair aan om het uitzicht te blokkeren en privacy te bieden aan de persoon die het toilet gebruikt.”

Lees ook:   Goodman Verwarming en Koeling

Andere overwegingen

Watercloset met ramen

Koop deze producten nu: Lights Over Mirror – HanddoekhouderEen waterkast kan zo klein of groot zijn als je nodig hebt. Houd echter altijd rekening met de wederverkoopwaarde als u overweegt om het uitgebreid te maken. Huizenkopers waarderen het misschien niet dat het waardevolle badkamerruimte in beslag neemt. Hoewel het een kleine kamer is (in een kamer), beknibbel niet op het ontwerp. Er zijn verschillende soorten fantastische badkamerbehangontwerpen die van de waterkast de meest stijlvolle ruimte van de badkamer kunnen maken. Een matglazen deur is een andere optie om te voorkomen dat de waterkast er saai uitziet. Het zal ook voorkomen dat deze afgesloten ruimte er donker en grauw uitziet. En hoewel de waterkast een eigen lamp heeft, moet u er rekening mee houden dat de deur gesloten is wanneer deze in gebruik is, dus zorg ervoor dat de verlichting voldoende is. Als ruimte een probleem is, overweeg dan om een zakdeur te gebruiken. Een andere overweging: Outlaw zegt dat gastenbadkamers niet echt een aparte kast nodig hebben, omdat ze minder snel meer dan één bewoner tegelijk hebben.

Watercloset voldoende verlichting

Koop deze producten nu: Spiegellamp – Badmeubel