Hoe u uw gedeeltelijk open plattegrond kunt laten voelen als een echt open concept

Het plaatsen van de bank zodat deze naar buiten kijkt, is een directe manier om een ruimte te openen.

We kunnen niet allemaal de meest open plattegronden hebben. Veel woningen werden gebouwd voordat open concepten algemeen werden geaccepteerd. Dat betekent dat ze vaak dragende muren hebben die niet zomaar kunnen worden neergehaald, wat in veel huizen leidt tot een gedeeltelijk open plattegrond. Of misschien heb je een huis gebouwd of gekocht dat voor een open concept ging, maar niet voor een volkomen open concept. Een gedeeltelijk open plattegrond is in feite het hebben van een paar ruimtes die open zijn, in plaats van een hele open plattegrond. Een keuken en zithoek kunnen bijvoorbeeld in elkaar uitlopen, en dan kan de woonkamer nog steeds zijn eigen aparte ruimte zijn. Als alternatief kunnen alle kamers worden verbonden, maar er zijn gedeeltelijke barrières tussen ruimtes. Als je in een huis bent met een gedeeltelijk open plattegrond, maar je zou willen dat je ruimte nog meer open kon aanvoelen, zijn er eigenlijk verschillende manieren om het oog te misleiden. Dit zijn eenvoudige ideeën die geen hele verbouwing vereisen of moeten verhuizen. Ze zijn ook relatief goedkoop of gratis, zoals $ 100 of zo voor een roomdivider. Deze ideeën vereisen vaak alleen het herschikken van het meubilair dat je momenteel hebt of het toevoegen van andere kleine details. En voor de meeste van deze ideeën duurt het slechts een paar uur of zo om dingen te plannen en te herschikken. Het algemene doel is om het meeste te halen uit de open ruimte die je hebt.

Koop deze producten nu: Area Rug – Getufte Salontafel

Lees ook:   10 eenvoudige stappen om uw ideale salontafel te kiezen

Let op hoe je je meubels indeelt

Je eerste doel is om de open ruimte die je wel hebt zo open mogelijk te laten voelen. Dat geeft het gevoel van een echt open concept. En de gemakkelijkste manier om dat te doen, is kijken hoe je de meubels rangschikt. Meestal zullen volledige open ontwerpen een mate van organisatie in de ruimte creëren door meubelstukken in een vierkant patroon tegenover elkaar te laten staan. Dat blokkeert visueel zithoeken als hun eigen ruimtes, waardoor structuur wordt gecreëerd. Met een gedeeltelijk open plattegrond heb je niet die extra open ruimte om mee te spelen en te organiseren. Je moet een gevoel van zoveel mogelijk openheid creëren. Dus om dat te doen, plaatst u eenvoudig meubels zodat deze de ruimte niet afsluiten. Een paar manieren om meubels te plaatsen voor een meer open gevoel zijn:

  • Laat de bank naar buiten gericht zijn naar de rest van de ruimte, ideaal geplaatst langs een muur.
  • Houd stoelen klein en plaats ze in de buurt van de muren.
  • Vermijd omvangrijke meubels die de ruimte visueel scheiden, zoals extreem grote sectionale banken of gigantische fauteuils.
  • U kunt elementen zoals salontafels of poefs vermijden, die visueel rommelig kunnen zijn en de ruimte meer kunnen scheiden.

Het thema hier is het minimaal houden van meubels en open voor de rest van het gebied. Zolang je die principes in gedachten houdt, kan zowat elke esthetische stijl van meubels eerlijk spel zijn.

Gedeeltelijk open plattegrond ontwerpstijlen

Shop deze producten nu: Sectional Leather Couch – Eetkamerstoelen

Manieren vinden om visuele cohesie tussen ruimtes te creëren

Een andere truc om die gedeeltelijk open plattegrond er nog opener uit te laten zien, is om de ruimtes zo te versieren dat ze een vergelijkbare esthetiek hebben. Het is gebruikelijk in echt open huizen voor ruimtes om ontwerpelementen zoals vergelijkbare kleurenschema’s, patronen en texturen te delen. Dus om dat gevoel van cohesie te creëren, kun je hetzelfde doen met gedeeltelijk open ontwerpen. Een paar ideeën voor die gedeeltelijk open plattegrond zijn:

  • Zorg voor hetzelfde kleurenschema op de muren tussen de ruimtes.
  • Ga voor één opvallend element dat in alle ruimtes werkt, zoals rustieke of donkere lijsten.
  • Koop verschillende stukken uit dezelfde kunstcollectie en plaats ze gelijkmatig door de ruimtes.
  • Roomdividers kunnen hier zelfs werken. Als je ze langs de muren plaatst waar ruimtes elkaar ontmoeten, kunnen ze eigenlijk een visuele brug creëren die de ruimtes met elkaar verbindt.
  • Gebruik hetzelfde gedurfde vloerpatroon in meerdere ruimtes. Probeer voor meer gemak een verbindingsvloermateriaal dat over uw bestaande vloer kan gaan, vaak een zwevende vloer genoemd.
Lees ook:   Wat zijn de verschillende soorten vloertegels?

Kortom, hoe meer u een samenhangend ontwerp creëert tussen de verbonden ruimtes die u wel hebt, hoe meer uw huis zal lijken op het volledige open conceptontwerp.

Gedeeltelijk open plattegrond minimalisme stijl

Shop nu deze producten: Plantenbak mand – Opknoping Wandspiegel

Ga voor een minimalistische uitstraling in je gedeeltelijk open plattegrond

Een ander gemakkelijk idee om die gedeeltelijk open plattegrond te openen, is om gewoon minimalistisch te gaan. Ruimtes hebben een manier om er veel opener uit te zien als ze niet rommelig zijn (stel je voor). Dus als je een ruimte wilt die er meer open uitziet, wil je misschien de geest van minima omarmenlism. Je hebt bijvoorbeeld maar één lange bank in de zithoek. Of je kiest voor een minimalistisch bankontwerp voor een eettafel. Zoals hierboven vermeld, zou je de ruimte meer open kunnen houden door af te zien van een salontafel. Of je kunt een heel kleine accent salontafel hebben. Minimalisme is leuk omdat het vereist dat je prioriteit geeft aan wat je het meest waardeert in een ruimte. En vergeet niet dat een goede vuistregel voor het openen van uw gedeeltelijk open plattegrond is om ervoor te zorgen dat elk van de ruimtes visueel in elkaar overvloeit.