8 eenvoudige manieren om kleur toe te voegen aan uw moderne boerderijkeuken

Rustieke eetkamer.

Rustieke eetkamer.Ventura / Getty

Moderne boerderijstijl is een enorme invloed op keukens op dit moment. HGTV’s “Fixer Upper” stuwde deze warme en gastvrije blik in onze keukens op een grote manier. Om deze stijl te bereiken, is het belangrijk om te beginnen met de onmisbare elementen voordat je je eigen creatieve accenten inbrengt. Zodra u de basis van de moderne boerderijstijl hebt genageld, kunt u deze personaliseren met uw eigen kleurenpalet. Hieronder schetsen we acht eenvoudige tips voor het toevoegen van je eigen kleurrijke accenten met behoud van een ontspannen en rustieke sfeer.

Moderne must-haves in boerderijstijl

  • Rustieke architectonische kenmerken zoals open balken, houten vloeren en onafgewerkte schoorstenen zijn de meest herkenbare elementen van het moderne boerderijontwerp.
  • Witte of lichtneutrale kleuren zijn het meest voorkomende palet.
  • Meubels zijn vaak ambachtelijk gemaakt of ontworpen met een ambachtsliedenachtige uitstraling.
  • Verlichting moet het modernste element van de kamer zijn, met behulp van glanzende metalen.

Moderne boerderij keukenSergejevitsj / Getty

1. Begin met kleurrijke kasten

Wit- en houtkleurige kasten zijn nog steeds razend populair, maar meer kleurrijke opties zoals grijs en marineblauw bestormen het toneel. Deze kleuren kunnen uw moderne boerderijkeuken verankeren. Tweekleurige kasten, meestal wit over grijs of marineblauw, creëren interesse in een keuken zonder architecturale kenmerken.

Mooie keukenkamer met groen eiland en boerderij gootsteen.Alabn / Getty

2. Glazen kastdeuren onthullen een vleugje kleur

Een slimme manier om kleur toe te voegen aan je keuken is door de binnenkant van je keukenkastjes te schilderen, waardoor de kleur uit glazen deuren kan gluren. Je kunt deze pop van kleur ook gebruiken in de achterkant van rekken of boekenkasten. Gedempte neutrale kleuren en pastelkleuren zijn een natuurlijke pasvorm voor rustieke decoratie, vooral in kasten en planken.

Lees ook:   Wat is trending in badkamerontwerp? De National Kitchen + Bath Association onthult alles

Keuken Boerderij GootsteenTriggerFoto’s / Getty

3. Voeg kleur toe met een tegel backsplash

De meest populaire tegel backsplash kleuren voor moderne boerderij keukens zijn wit of grijs. Historisch gezien hebben metrotegels en chevronpatronen – meestal in neutrale kleuren – het backsplash-ontwerp gedomineerd. Na jaren van witte en neutrale keukens zijn cement backslash en vloertegels met kleurrijke patronen een groeiende trend die kleur terugbrengt in keukens.

Moderne boerderij keukenOneillbro / Getty

4. Mix je metalen armaturen

Satijnen messing, koperen en bronzen armaturen zijn niet alleen welkom in een moderne boerderijkeuken, maar het mengen en matchen ervan creëert een aangepaste look zonder veel kleur toe te voegen. Uw keukenkraan is de meest prominente metalen functie op ooghoogte, dus kies er een die past bij uw backsplash en werkbladen. Verlichting is ook een goede plek om metalen te mixen en matchen, omdat het cruciaal is voor het hele keukenontwerp.

mooie boerderij stijl keukenFototroop / Getty

5. Ga verder dan witte muren

Geschilderde witte muren zijn een steunpilaar van de moderne boerderij keukendecoratie. Lichtneutrale muren pronken met de rustieke houten elementen en benadrukken architectonische elementen. Eenvoudige neutrale muren zijn misschien niet jouw ding – dat is waar de gedempte pastelverfkleuren van vandaag binnenkomen. U kunt nog steeds pronken met de rustieke kenmerken van uw keuken met een zachte pastel muurkleur. Kies je muurkleur nadat je je kast, tegel en werkblad hebt gekozen. Met zoveel verfkleurkeuzes is het gemakkelijker om later de juiste kleur te kiezen dan om grotere items aan bestaande muren te koppelen.

Frans vakantiehuis in de ProvenceEinsiedel / Getty

6. Voeg kleurrijke gerechten toe aan open rekken

Dikke en rustieke rekken zijn trouw aan de moderne boerderijstijl. Ongelakt houten planken zijn de meest stijlspecifieke keuze, maar als je van een minder rommelige look houdt, kun je je planken de kleur van je muren schilderen. Gerechten en kommen in uw favoriete kleuren die op planken worden geplaatst, brengen kleur in uw keuken met heel weinig moeite. Open rekken geven je ook een plek voor accessoires zonder je werkbladen rommelig te maken.

Lees ook:   5 van de meest ingenieuze Japanse huisontwerpen gepresenteerd op Freshome

INTERIEUR HERFST HORLOGE PARTY BOERDERIJGuffey / Getty

7. Kies kunst aan de muur voor je keuken

Met tientallen andere beslissingen in het spel, worden kunstwerken voor de keuken gemakkelijk over het hoofd gezien. Of u nu kiest voor een iconische grote klok of een bord, uw kunst aan de muur is een eenvoudige manier om kleur toe te voegen aan uw neutrale muren. Het geheim van het gebruik van kunstwerken in moderne boerderijdecoratie is schaal. Grote kunst aan de muur geeft uw keuken charme en vintage karakter. Houd je kunstpalet aan de muur eenvoudig met twee of drie kleuren; drukke patronen en felle kleuren kunnen afleiden van de eenvoud van je ontwerp.

Moderne Scandinavische en woonkeuken interieur met grote houten tafel en stoelen tegen lichte houten vloer, helder witte muren en meubels met tv, apparatuur en hangende gloeilampenPodshyvalov / Getty

8. Overweeg een onverwachte accentkleur op je plafond

Er is een vijfde muur in je keuken – het plafond. Ja, je kunt kleur in de kamer brengen door je plafond als accentmuur te gebruiken. Als er een kleur is die u graag zou willen opnemen, maar u wilt uw muren neutraal houden, kan uw plafond de oplossing zijn. Het is een dappere decoratiebeweging en we raden aan om verfkleuren grondig te proeven voordat je je perfecte kleur kiest. Gedempte pasteltinten en neutrale kleuren kunnen een grimmige witte keuken verzachten zonder de kamer donkerder te maken.

Het creëren van een moderne boerderijkeuken lijkt misschien intimiderend, maar het gaat allemaal om het spijkeren van de basis en het toevoegen van je eigen persoonlijke kleur. Ga je deze populaire look implementeren in je keuken? Laat het ons weten in de comments.