Decoreren met olijfgroen: 10 ideeën voor de herfst en daarna

Olijfgroen is on-trend – en het lijkt erop dat het de komende jaren een van de meest stijlvolle kleuren zal zijn. Het varieert sterk in tint en verzadiging van koele tot warme tinten, waardoor je veel flexibiliteit hebt bij het versieren met olijfgroen. Ook bekend als vracht, salie en zelfs chartreuse, is de kleur vrij veelzijdig. Het is de perfecte tint om dit najaar aan je leefruimte toe te voegen. Hier zijn enkele prachtige interieurs om u te inspireren om te proberen te decoreren met olijfgroen. Update uw ruimte met olijf om een warm, modern herfstgevoel aan uw huis toe te voegen.

Photographee.eu/ Shutterstock

Voeg Olive Green Window Treatments toe

Wanneer je versiert met olijfgroen rond je ramen, kies dan voor een rijkere, gedurfdere schaduw of patroon, omdat je slechts een klein deel van het gordijn ziet.

Photographee.eu/ Shutterstock

Voeg accentmeubels toe in olijfgroen voor de herfst

De olijftint werkt goed met bijna elke kleur en slaagt erin om een kamer op te warmen voor de herfst. Als je niet klaar bent om je permanent te committeren aan een olijfgroene bank, voeg dan een olijfkleurige hoes toe aan je eetkamerstoelen, bank of poef om de toon te brengen wanneer je in de stemming bent.

BongkarnGraphic/ Shutterstock

Kleed je eetkamertafel dit najaar aan met Olive

De kleur olijf werkt heel goed met andere traditionele herfsttinten zoals rood, oranje en goud. Voeg een vleugje olijf toe aan uw eetkamer of tafel om uw huidige ruimte te moderniseren.

LEKSTOCK 3D/ Shutterstock

Verf een focale muur olijfgroen

Voor een snelle, gedurfde manier om je favoriete olijfgroene tint aan je huis toe te voegen, schilder je een enkele muur in olijf. Vergeet niet om de kamer te accessoriseren met de focuskleur om de look samen te trekken.

Photographee.eu/ Shutterstock

of schilder de hele kamer in olijfgroen

Schilder uw kamer in een donkerdere, neutralere tint van olijfgroen of een lichte, koele versie voor een warme en rustige omgeving. De kleur olijf vult alle houttinten en natuursteenmaterialen vrij goed aan, waardoor het decoreren met olijfgroene muren eenvoudig is.

Volgtheflow/ Shutterstock

Behang een muur met een patroon met olijf

Voeg leven toe aan je muren (en kamer) met een getextureerd of gedessineerd behang met olijf. De nieuwste achtergronden zijn gemakkelijk schoon te maken en gemakkelijk te verwijderen als u huurt.

Photographee.eu/ Shutterstock

Combineer olijfgroen met andere warme herfsttinten

Roest, terracotta, pompoen en sinaasappel zijn natuurlijke partners van de kleur olijf. Andere warme herfsttinten die er geweldig uitzien met het groen zijn goud en rood zoals wijnen en bourgognes.

Kryvenok Anastasiia/ Shutterstock

Decoreren met olijfgroene accenten

Er zijn veel manieren waarop je kunt accessoriseren met olijfgroen, waaronder kunst aan de muur, kussens en dekens, vazen en andere objecten. Voeg er een paar in je favoriete olijfgroene tint toe aan een neutrale kamer.

Vadym Andrushchenko/ Shutterstock

Voeg een olijfgroen tapijt toe aan uw kameromgeving

De muren zijn vaak de go-to plek om een accentkleur toe te voegen. Maar buiten de muren bieden uw vloeren veel vierkante meters die klaar zijn om te worden gepersonaliseerd. Een vloerkleed in olijfgroen kan de perfecte manier zijn om de kleur aan je kamer toe te voegen voor de herfst.

Photographee.eu/ Shutterstock

Voor een frisse look combineer je olijfgroen met geel of turkoois

De jaren ’60 en ’70 zijn hot in woondecoratie. Wat betekent dat je veel combinaties van vintage kleuren zult zien (zelfs voor de herfst en de feestdagen) die een glimlach op je gezicht toevoegen, zoals olijf en felgeel of olijf en turkoois.

Lees ook:   Slimme open plankideeën om je ruimte te verdelen en te veroveren

Voel je je aangetrokken tot de meer levendige, verkwikkende tint olijf? Of hou je van de zachte, rustgevende koelere toon van olijfgroen? Als je van ze allebei houdt, mix en match dan de polaire kleur in je huis.