10 klassieke misvattingen van interieurontwerpers

Moderne slaapkamer met groene wanden en bed met houten hoofdeinde

Photographee.eu / Shutterstock

Er is een onwaarheid (of moeten we zeggen veel onwaarheden) onder de algemene bevolking over wat een interieurontwerper eigenlijk doet, of waarom we ze zouden moeten inhuren.

Sommigen denken dat interieurontwerp draait om het spelen met stoffen en meubels, waardoor alles mooi en perfect wordt. En sommigen denken dat design alleen is wat ze zien in populaire televisieprogramma’s en onbereikbaar is voor zichzelf. Helaas toont televisie slechts een klein deel van het vak; er zijn veel andere verantwoordelijkheden die achter de schermen plaatsvinden, dus we gaan proberen de gordijnen (misschien bloemen- of damastgordijnen?) op te heffen en je de vele facetten van interieurontwerpers te laten zien.

Hier zijn 10 klassieke misvattingen of mythes van interieurontwerpers die we willen ontkrachten:

Artem Perevozchikov / Getty Afbeeldingen

1) Interieurontwerp is meestal een vrouwelijk beroep

Er zijn talloze stereotypen binnen deze industrie, maar de grootste is dat design overwegend een vrouwelijk beroep is, en de mannen die er wel aan meedoen zijn, zoals dit Journal Of Interior Design-artikel aangeeft, ‘Gay until proven proven straight’.

Dit is het meest belachelijk in het jaar 2015! Het is duidelijk dat design een baan is die openstaat voor elk geslacht, en een man kan gemakkelijk geïnteresseerd zijn in deze carrière waar ruimtelijk redeneren een overheersende vaardigheid is. Laten we deze mythe nu in de prullenbak gooien, zullen we?

ArchiViz / Getty Afbeeldingen

2) Ontwerpers spelen gewoon met stofstalen

Een groot deel van de taak van een interieurontwerper is om ruimtes functioneel, veilig en mooi te maken. Ze spelen niet alleen met stoffen, verf en decoratieve items; ze moeten ruimtevereisten, lay-outs bepalen, blauwdrukken van bouwers en architecten lezen, goed thuis zijn in bouwvoorschriften en inspectievoorschriften.

Als u met een geaccrediteerde ontwerper werkt, kunt u er zeker van zijn dat ze veel meer van school hebben bereikt dan alleen de tegengestelde kleuren op een kleurenwiel.

Paul Viant / Getty Afbeeldingen

3) Interieurontwerpers zijn onbetaalbaar

Dit is een grote – veel mensen gaan ervan uit dat interieurontwerpers alleen voor de rijken zijn. Dit is zo’n enorme onwaarheid die de meeste mensen ervan weerhoudt de telefoon op te nemen om een ontwerper om hulp te bellen.

Lees ook:   Geweldig ondersteboven huis

Dit is wat iedereen moet weten: ontwerpers werken binnen uw budget. Als u slechts hulp wilt bij één kamer, of slechts een muurkleur, zijn de meesten bereid om advies te geven voor die zeer kleine projecten. Pak de telefoon en vraag ze gewoon of ze bereid zijn om een kleine, budgetvriendelijke baan aan te nemen. Je zult zo blij zijn dat je dat hebt gedaan!

CreativaStudio / Getty Afbeeldingen

4) Ontwerpers zijn stijf en strak

We begrijpen hoe deze mythe is ontstaan – televisie. Natuurlijk zijn er veel ontwerpshows die een rigide ontwerper benadrukken die moeilijk lijkt om mee om te gaan; wie verwacht dingen ‘op hun manier of op de snelweg’ – we suggereren dat veel van dit een act is voor televisie om geweldige kijkcijfers te krijgen.

Helaas kan het sommige gewone mensen ervan weerhouden om naar een ontwerper te kijken voor hulp. Ontwerpers leven net als de rest van ons, ze zijn niet rijk (nou ja niet veel van hen) en ze zijn nuchterder dan veel mensen denken.

irina88w / Getty Afbeeldingen

5) Ontwerpers zijn alwetend

Hoewel de meeste ontwerpers zeker veel meer over design zullen weten dan de gemiddelde leek, maakt het hen niet alwetend. Als klant moet u duidelijk en beknopt zijn over uw wensen, behoeften en budgetbeperkingen.

Ontwerpers kunnen je alleen geven wat ze weten, en als informatie ontbreekt, nou, dan zullen ze de lege plekken invullen met hun eigen persoonlijke ideeën over wat je nodig hebt en wilt. Het kan een droom zijn die uitkomt voor een ontwerper om de woorden ‘Doe wat je wilt’ te horen, maar dit scenario zal waarschijnlijk niet resulteren in een huis dat spreekt tot wie je bent.

Lees ook:   Andersen Windows

vicnt / Getty Afbeeldingen

6) Hun huizen zijn perfect op het podium

We stellen ons voor dat een ontwerper een perfect huis heeft. Het grappige is dat velen het veel te druk hebben met het werken aan andermans huizen, waardoor ze heel weinig tijd overhouden voor hun eigen huis.

Natuurlijk krijgen ze kortingen bij alle grote showrooms, waardoor ze de mogelijkheid hebben om het huis van hun dromen te ontwerpen (wat veel ontwerpers voor zichzelf hebben gedaan), maar dit is niet het geval voor alle ontwerpers. De meeste ontwerpers knijpen op zondagmiddag in kleine momenten om zich te concentreren op hun eigen huis en we weten allemaal dat een geweldig ontwerp niet in een halve dag kan worden voltooid.

Sisoje / Getty Afbeeldingen

7) Ik kan het zelf doen Waarom zou ik inhuren?

Dit is een grote misstaption. Veel mensen hebben het gevoel dat ze een goed oog hebben voor vorm, functie en kleur, waardoor ze hun eigen huis kunnen ontwerpen. Hoewel je misschien een goed idee hebt van wat je wilt en hoe je het kunt krijgen, blijven er nog steeds enkele waardevolle voorstanders van ontwerp die alleen een ontwerper je kan geven.

Ten eerste hebben ontwerpers toegang tot showrooms die je simpelweg niet mag. Ook zijn die showrooms diep afgeprijsd voor ontwerpers die u op hun beurt diezelfde korting kunnen bieden. Ontwerpers worden ondersteund door intensieve vierjarige graden, ze weten echt meer over design dan de rest van ons, zelfs als we goed zijn met kleur, stijl, enz.

FollowTheFlow / Getty Images

8) Ze zullen mijn smaak niet weerspiegelen

Je wilt dat je huis weerspiegelt wie je bent – niemand wil achterblijven met een huis dat eruitziet als een muffe, valse tijdschriftomslag waar het lijkt alsof niemand ooit echt zou wonen.

Een goede ontwerper zou nooit zijn eigen smaak laten samengaan of de smaak van een klant overnemen.  Voordat een project begint, zal een ontwerper bij u zitten en al uw wensen en behoeften leren kennen. Pas nadat er een duidelijk beeld is gemaakt en goedgekeurd, creëren ze vervolgens uw ruimte. Ja, JOUW ruimte. Uiteindelijk moet een ontwerp weerspiegelen wie je bent.

Lees ook:   Koopgids: hoe de juiste keukenapparatuur te kiezen

hikesterson / Getty Images

9) Mijn bescheiden huis is het ontwerp niet waard

Elk huis verdient een geweldig ontwerp, hoe klein of hoe groot ook. Hoewel het lijkt alsof design alleen voor de rijken en beroemdheden is, is het gewoon niet waar. En zoals we hierboven hebben vermeld, kan ontwerp voor iedereen betaalbaar zijn en zelfs de kleinste budgetten kunnen een goed ontworpen huis creëren.

Ongeacht de grootte, uw huis moet uw kasteel zijn. We raden u aan contact op te nemen met een lokale ontwerper die binnen uw budget kan werken. Verander uw kleine, bescheiden ruimte in een ruimte die u met trots thuis noemt.

Wachirawut Priamphimai / EyeEm / Getty Afbeeldingen

10) Een ontwerper geeft me geen leefbare ruimte

Zoals we hierboven al zeiden, willen we niet achterblijven met een muffe, valse tijdschriftomslag waar iedereen bang is om te gaan zitten, laat staan te leven.

Er zijn veel ontwerpers die bedreven zijn in het creëren van een huiselijke omgeving die leefbaar blijft, maar er ook geweldig uitziet. Voordat u beslist wie u wilt inhuren, moet u de ontwerper om foto’s van eerdere projecten vragen en hen vertellen dat u een ruimte wilt die mooi en leefbaar is. Misschien heb je kinderen, honden etc.. een goed opgeleide ontwerper kan een huis creëren dat aan al uw woonbehoeften voldoet.

Zoals je kunt zien, kan een interieurontwerper vrijwel elke ruimte veranderen in iets van leefbare schoonheid. Ontwerpers kunnen veel misvattingen bestrijden, maar hun vaardigheden en expertise overtroeven alle mythes. Betalen voor de expertise van een ontwerper is de moeite waard; ze hebben de kracht om van een eenvoudige en eenvoudige ruimte een gelukkig huis te maken.

Hebben we ontwerpmythes voor je ontkracht?