Hoe zich te ontdoen van Goffers

Hoe zich te ontdoen van Gophers

Als je een gopher-ravage in je tuin hebt, maak je dan geen zorgen. We bieden een stapsgewijze handleiding voor het wegwerken van gophers in uw tuin of huis.

Hoe zien goffers eruit?

Gophers zijn groter in omvang dan muizen en meestal kleiner dan ratten, gemiddeld vijf tot 14 centimeter lang. Ze zijn donkerbruin of zwart met witte vacht op zowel hun staart als poten. Hun voorpoten hebben grote klauwen en ze hebben vier grote snijtanden aan de voorkant van hun mond.

Omdat gophers erg timide zijn en zelden in contact komen met mensen, herkennen de Centers for Disease Control and Prevention gophers niet als dragers van ziekten zoals hondsdolheid. Een vaker voorkomend gevaar is hun potentieel om vlooien en teken over te brengen naar buitendieren.

Hoe kom je aan gophers?

Gophers zijn te vinden in Noord- en Midden-Amerika, meestal in gebieden met stevige grond die rijk is aan vocht en klei. Een groot deel van de Verenigde Staten is gastvrij voor gophers, maar de westelijke tweederde van het land, evenals staten in het zuidoosten (zoals Alabama, Florida en Georgia) blijken populaire habitats te zijn.

Gophers voeden zich met planten, fruit en groenten en voelen zich aangetrokken tot werven met veel plantenleven, met name alfalfa, wortels, paardenbloemen, grassen, aardappelen, radijsjes, boomschors en tulpen.

Hoe te controleren op gophers

Om te controleren op gophers, zoekt u naar verplaatste aarde of waaiervormige heuvels van 12 ” tot 18 ” breed en 4 ” tot 6 ” hoog. Deze terpen hebben een gat aan één kant. Controleer bovendien ook uw gewassen en planten op schade. Gophers eten de plantenwortels van onder de grond, maar ze kunnen ook bovengrondse planten naar beneden trekken in hun tunnels.

Controleer ten slotte op problemen met uw hulpprogramma’s, omdat gophers door ondergrondse kabels, sprinklersystemen en plastic waterleidingen kunnen kauwen op zoek naar water. De tanden van een gopher groeien voortdurend, dus kauwen op dingen zoals kabels helpt om hun snijtanden te behouden.

Lees ook:   Hoe u uw sprinklersysteem kunt overwinteren

Hoe zich te ontdoen van gophers, stap voor stap

Als je je afvraagt hoe je van gophers af kunt komen, heb je geluk. We hebben hieronder drie van de meest effectieve en humane methoden geschetst:

1. Gebruik een elektronisch afweersysteem

Ultrasone pulsen die van deze systemen worden uitgezonden, kunnen allerlei soorten dieren in uw tuin afstoten, inclusief gophers, hoewel het onderzoek naar effectiviteit niet overtuigend is. Ze kosten tussen de $ 14 en $ 80 en zijn te vinden bij de meeste bouwmarkten en online. Velen kunnen gebieden tot 7.500 vierkante voet bedekken. Ze beweren te werken door een zeer irritant geluid onder de grond uit te zenden om de gophers te verdrijven. De meeste van deze systemen komen in de vorm van spikes, die in de grond worden gestoken. Zodra de gopher uw eigendom heeft verlaten, kunt u de spikes in uw tuin achterlaten om te voorkomen dat nieuwe gophers hun intrek nemen.

2. Gebruik vloeibare of korrelige insectenwerende middelen

Bij gebruik met het elektronische systeem kunnen vloeibare en korrelige insectenwerende middelen verder helpen om gophers uit uw tuin te verdrijven. Deze producten bevatten meestal ricinusolie (waar knaagdieren niet tegen kunnen), evenals roofdierurine of andere chemicaliën waaruit ze willen vluchten. U kunt het afweermiddel rechtstreeks in de gophergaten en op uw planten strooien of spuiten. U wilt producten gebruiken die niet giftig en veilig zijn voor zowel kinderen als huisdieren.

3. Gebruik een levende val om te vangen en los te laten

De eerste twee stappen zijn soms effectief, maar als u na een paar weken nog steeds merkt dat u een gopher-probleem heeft, moet u mogelijk levende vangst gebruiken om de gopher ver weg van uw eigendom te vangen en vervolgens los te laten. In tegenstelling tot onmenselijke vallen die dicht op het dier sluiten, gebruikt levend vangen een grote kooi om de gopher veilig te huisvesten totdat je ze verplaatst. Je kunt live vallen vinden in bouwmarkten of online, variërend van gemiddeld $ 20 tot $ 60.

Lees ook:   Hoe zich snel en effectief van vlooien te ontdoen

Producten die u kunt gebruiken om een gopher-plaag op te lossen

  • Victor gopher sonic spike: Sonic pulsen worden elke 30 seconden uitgezonden die beweren gophers te irriteren en weg te drijven, met een oppervlakte van maximaal 7.500 sq. ft.
  • Chase Mole &Gopher Repellent: Met een vloeistofspuit met slanguiteinde kunt u uw tuin bedekken met vloeistofafweermiddel om gophers humaan te verwijderen en te voorkomen dat anderen hun intrek nemen.
  • Nature’s Defense dierenwerende korrels: Deze 100% biologische, natuurlijke en niet-toxische afstotende korrels hebben een kruidengeur waar gophers (en 19 andere soorten ongedierte en dieren) niet tegen kunnen.
  • AB Traps leven humane val: Zodra de gopher is gevangen, zorgt het vergrendelingsmechanisme ervoor dat deze niet kan ontsnappen. De herbruikbare kooi houdt de gopher veilig totdat deze op een andere locatie kan worden losgelaten.
  • Castorolie: Gophers worden sterk afgeschrikt door de smaak en smell van ricinusolie, maar het zal ze niet schaden wanneer het rond hun holen of op uw vegetatie wordt gestrooid.

Wanneer een professional bellen om van gophers af te komen

Vraag je je nog steeds af hoe je van gophers afkomt? Als je elke methode tevergeefs hebt geprobeerd, is het misschien tijd om een professionele verwijderingsdienst voor dieren in het wild in te schakelen. Hoewel het misschien duurder lijkt dan doe-het-zelfmaatregelen, kunnen professionals u tijd, energie en extra stress besparen. Gophers kunnen uitgebreide schade aan uw gewassen, planten, ondergrondse kabels en meer veroorzaken, wat in de loop van de tijd kan resulteren in duizenden euros aan schade. Een professional zal uw situatie beoordelen voordat hij beslist welke maatregelen moeten worden genomen.

Lees ook:   Hoe kauwgom uit tapijt te krijgen in zes stappen

Hoe u gophers uit uw tuin kunt houden

Nu je weet hoe je van gophers af kunt komen, wil je ook preventieve maatregelen nemen om gophers voorgoed weg te houden. Maak uw eigendom minder bewoonbaar door uw planten en groenten moeilijker toegankelijk te maken. Plaats een beschermende barrière van draad of gaas eromheen en pak fruit of groenten op zodra ze op de grond vallen. Verminder de vegetatie door struiken terug te snoeien en probeer je grond zoveel mogelijk in te pakken om het moeilijker te maken voor gophers om door te graven.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je gophers in een tuin?

Je tuin zal gophers aanspreken als het veel vegetatie heeft (vooral fruit en groenten zoals wortels, aardappelen, radijsjes en alfalfa) of grond die rijk is aan vocht en klei. Gophers komen vooral voor in de westelijke en zuidoostelijke gebieden van de Verenigde Staten.

Zijn gophers gevaarlijk?

Gophers staan niet bekend als gevaarlijke dieren voor mensen. Ze zijn erg timide en komen zelden bovengronds. Als je een gopher ziet, raak hem dan niet aan of voer hem niet, want ze kunnen bijten als ze worden geprovoceerd.

Wat is het verschil tussen moedervlekken en gophers?

Zowel gophers als mollen kunnen schadelijke gaten in je tuin veroorzaken, maar het zijn verschillende dieren die verschillende behandelingen vereisen. Gophers zijn middelgroot, ongeveer 12 centimeter lang, en hebben vier grote snijtanden die altijd worden blootgesteld. Mollen zijn kleiner, meten 6 tot 8 centimeter lang met puntige snuiten, minuscule ogen en peddelachtige voorvoet.