7 manieren om uw tuin meer privé te maken

Zithoek op terras met gazon op achtergrond

Zithoek op terras met gazon op achtergrond

Portra Images / Getty Images

Privacy. Het meest begeerde item op alle verlanglijstjes in de achtertuin. Want hoe fantastisch je balkon ook is of hoe uitnodigend je chimenea ook is, alle zomerse magie komt gierend tot stilstand als je het gevoel hebt dat je te zien bent. Deze 7 yard privacy-ideeën – gestapeld van gemakkelijk tot moeilijk – helpen je om je ruimte af te sluiten en te ontspannen met een beetje meer privacy.

1. Maak een potted screen

achtertuin

Hannamariah/ Getty afbeeldingen

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Wie houdt er niet van een containertuin? Bijna elke soort plant kan in een pot worden gekweekt en potten zijn niet permanent, dus dit is een geweldige optie voor huurders. Zelfs een forever home kan profiteren van dit ontwerpidee: potplanten zijn een no-brainer voor het toevoegen van groen aan harde oppervlakken zoals balkons en patio’s. Voor maximale privacy, plant variëteiten van bamboe, hoge grassen, fruitbomen of arborvitae (de meest populaire groenblijvende privacyboom die er is).

2. Installeer een Faux Hedge

Een buitenzwembad in een californische tuin in de buitenwijken met palmbomen en kussens

Andreas von Einsiedel / Getty Images

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Geen water geven, niet snoeien en niet wachten tot de haag vorm krijgt – dit is een fantastische optie als je het niet erg vindt om in het begin iets meer te betalen. Haagpanelen zijn verkrijgbaar in meerdere maten en kunnen zelfs worden uitgerust met geluidswerende isolatie om de privacyfactor te verdubbelen.

3. Laat een haag groeien

Frans landgoed met Italiaans tuinontwerp van biologische streekplanten door Dominique Lafourcade

Andreas von Einsiedel/ Getty beelden

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Liever het echte werk? Het op natuurlijke wijze plaatsen van een haag kost wat meer moeite, inclusief het plukken van de juiste plant (Hoe hoog zal deze groeien? Wat voor licht heeft het nodig? Hoe vaak moet het worden bewaterd en gesnoeid?) en dan planten. Buxus en liguster zijn de klassieke keuzes voor hagen, maar bloeiende struiken zoals rododendron of laurier kunnen ook 8 voet lang worden.

Lees ook:   Hoe het gazon te maaien: een stapsgewijze handleiding

4. Hang gordijnen op

Liefdevol seniorenkoppel dansen op balkon. Gelukkige man en vrouw brengen samen vrije tijd door. Ze zijn thuis.

Morsa Images / Getty afbeeldingen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Strategisch geplaatste stroken stof voegen privacy en een luchtige kustsfeer toe. Dit is de meest budgetvriendelijke optie op onze lijst, vooral als je al een terras of prieel hebt. We hebben gegrommeted buitengordijnen te koop gezien, maar je kunt ook druppeldoeken gebruiken die zijn besproeid met een waterbestendige coating.

5. Beklim planten op een latwerk

traliewerk voor planten

Mint Images / Getty Images

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Je moet ijverig voor de planten zorgen terwijl ze groeien en naar boven kruipen, maar je hoeft niet te wachten tot de planten groeien om privacy te hebben – omdat het traliewerk vrij goed werk zal leveren om elk zicht onmiddellijk te blokkeren.

6. Laat een verticale tuin groeien

huis met verticale tuin

Yasser Chalid / Getty Images

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Twee vliegen in één klap – vul je verticale tuin met kruiden en groenten om het hele seizoen door de eetbare voordelen te plukken. Bouw je eigen of koop een paar kant-en-klare torenplanters.

7. Zet een pergola op

pergola privacy

Zhanen Mo / EyeEm / Getty Images

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Het toevoegen van een pergola is zeker een investering, maar er is geen betere manier om een buitenwoonkamer te bouwen. Maak de look af met buitengordijnen en marktverlichting om uw niet-zo-geheime tuin om te toveren tot een privébestemming voor sprankelende zomeravonden.

Hoe bent u van plan om uw terras dit seizoen te personaliseren?