Creepy Crawler Alert: Hoe zich te ontdoen van Huis Duizendpoten

Laag gedeelte van meisjesreinigingsvloer met stofzuiger thuis

Huisduizendpoten kunnen angst zaaien bij zowat iedereen die ze in hun huis tegenkomt. Deze plagen hebben wormachtige lichamen met meerdere sets lange, griezelige poten. Huisduizendpoten blijven het liefst uit het zicht, dus als je er een tegenkomt, zal het hoogstwaarschijnlijk een onwelkome verrassing zijn voor zowel jou als de duizendpoot.

Hoe zien huisduizendpoten eruit?

De lichamen van huisduizendpoten lijken afgeplat en langwerpig te zijn. Hun lichamen bevatten talloze segmenten, die elk een paar benen bevatten. Op de vrouwelijke huisduizendpoot zijn de laatste paar benen langwerpig tot bijna twee keer de lengte van haar lichaam, waardoor ze er nog groter en bedreigender uitziet.

“Hoewel ze giftige kaken hebben die ze gebruiken om gif te injecteren en hun prooi te doden, zijn de kaken niet krachtig genoeg om de menselijke huid gemakkelijk te doorboren”, aldus PestWorld.org. “Duizendpoten zullen echter af en toe bijten uit zelfverdediging, wat wat gelokaliseerde pijn en zwelling kan veroorzaken, vergelijkbaar met die van een bijensteek.”

Hoe kom je aan huisduizendpoten?

Huisduizendpoten komen je huis binnen op zoek naar onderdak en voedsel. Ze brengen hun dagen liever door op donkere, vochtige plaatsen en hun nachten op jacht naar voedsel. Huisduizendpoten eten ander ongedierte zoals zilvervisjes, kakkerlakken en spinnen – maar dat maakt huiseigenaren niet gelukkiger om ze te zien.

De aanwezigheid van huisduizendpoten kan wijzen op een mogelijk groter probleem met ander ongedierte in uw huis. Als je een aantal huisduizendpoten gaat zien, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de mogelijkheid van een ernstige secundaire besmetting.

Hoe te controleren op huisduizendpoten

Een huisduizendpootplaag kan moeilijk te herkennen zijn vanwege het ongrijpbare gedrag van deze plaag. Meestal blijven huisduizendpoten het grootste deel van de dag op vochtige en donkere plaatsen. Als u uw huis wilt controleren op duizendpoten, moet u uw zoektocht beginnen in elk gebied met een geschiedenis van waterproblemen. Onder gootstenen en in de kelder zijn goede plekken om te beginnen met het zoeken naar huisduizendpoten.

U kunt ook controleren op huisduizendpoten door te kijken naar activiteit wanneer ze meestal actief zijn. Als je een nachtbraker bent, maak dan van de gelegenheid gebruik om rond te kijken naar huisduizendpoten de volgende keer dat je laat opstaat. Begin uw zoektocht in gebieden zoals de badkamer, keuken of kelder waar vocht het meest waarschijnlijk optreedt. Houd er rekening mee dat ze heel snel kunnen rennen en ze lopen rechtop … dat klopt … ze lopen op hun achterpoten!

Lees ook:   Eenvoudige en gemakkelijke front-of-house landschapsideeën die u moet proberen

Hoe lang kunnen huisduizendpootbesmettingen duren?

In de juiste omstandigheden kunnen vrouwelijke huisduizendpoten tot vijf jaar leven en als ze gewond raken, kunnen ze hun benen opnieuw laten groeien. Ook zal de vrouwelijke duizendpoot zich tijdens die lange levensduur meerdere keren voortplanten. Het Penn State Department of Entomology wijst erop dat een vrouwelijke duizendpoot in haar leven maar liefst 150 nakomelingen kan krijgen. Een huisduizendpootplaag die klein begint, kan in de loop van het leven van een vrouwelijke duizendpoot uitgroeien tot zeer grote aantallen.

Hoe zich te ontdoen van huis duizendpoten, stap voor stap

Als u wilt weten hoe u zich kunt ontdoen van huisduizendpoten, begin dan met het volgen van de stapsgewijze richtlijnen hieronder. Een paar proactieve stappen van uw kant kunnen u helpen om van de duizendpoten van het huis af te komen die momenteel in uw huis zijn en voorkomen dat er in de toekomst meer naar binnen komt.

Stap 1: Behandel eventuele waterproblemen rond uw huis.

Huisduizendpoten worden aangetrokken door gebieden die donker en vochtig zijn. Als u waterproblemen rond uw huis heeft, zoals een lek onder uw gootsteen, creëert u onbedoeld een ideale ruimte voor duizendpoten in het huis. Het oplossen van waterproblemen zal uw huis minder aantrekkelijk maken voor deze plaag.

Stap 2: Geef je huis een grondige schoonmaakbeurt.

Het stofzuigen van de hoeken en spleten van uw huis met behulp van een krachtige stofzuiger kan huisduizendpoten opzuigen die zich overdag proberen te verbergen. Zorg ervoor dat u de inhoud op een manier weggooit waardoor de duizendpoten niet terug in uw huis kunnen kruipen.

Stap 3: Verwijder ander ongedierte in uw huis.

Huisduizendpoten voeden zich met ander ongedierte zoals kakkerlakken, zilvervisjes en spinnen. Als je een ander type plaag hebt, kan dit huisduizendpoten in je huis aantrekken. Het uitroeien van andere soorten ongedierte kan u helpen zich te ontdoen van huisduizendpoten.

Producten die u kunt gebruiken om een huisduizendpootplaag te behandelen

  • Krachtige stofzuiger. Een krachtige stofzuiger zoals de Shark Navigator Lift-Away Professional NV356E kan worden gebruikt om hartpoten van het huis op te zuigen die moeilijk te bereiken zijn door een ander methode.
  • Kleverige valstrik. Kleverige vallen zoals de Trapper Insect Trap die strategisch rond uw huis is geplaatst, kunnen huisduizendpoten vangen wanneer ze naar buiten komen om op voedsel te jagen.
  • Pesticidenspray. U kunt een pesticidenspray zoals Ortho Home Defense Insect Killer gebruiken om duizendpoten in het huis te elimineren en uw huis te beschermen tegen opnieuw plagen.
  • Pesticide korrels. Pesticidekorrels zoals Ortho Home Defense Insect Killer Granules kunnen door de buitenkant van uw huis worden verspreid en huisduizendpoten doden die op zoek zijn naar een weg naar binnen.
Lees ook:   Milieuvriendelijke en natuurlijke bijenbestrijdingsmethoden

Wil je geen chemische reinigingsmiddelen gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van huisduizendpoten afkomt

Leren hoe je op natuurlijke wijze van duizendpoten afkomt, is niet ingewikkeld. U begint met het verwijderen van de elementen in uw huis die hen in staat stellen om te gedijen, inclusief vochtige gebieden en ander ongedierte. Zodra u er zeker van bent dat u de ideale omgeving voor huisduizendpoten hebt geëlimineerd, zodat ze niet terugkeren, kunt u beginnen met het wegwerken van degenen die zich momenteel in uw huis bevinden.

Een krachtige stofzuiger en zelfgemaakte kleverige vallen zijn twee natuurlijke en gemakkelijke manieren om van huisduizendpoten af te komen zonder chemische pesticiden te gebruiken. Gebruik uw stofzuiger om gebieden schoon te maken die moeilijk toegankelijk zijn en vaak over het hoofd worden gezien – dit zijn ideale plaatsen voor duizendpoten in huis. Je kunt zelfgemaakte kleverige vallen maken door een laag vaseline op zwaar papier of karton te leggen. Plaats de vallen in de buurt van gebieden waar huisduizendpoten zich waarschijnlijk bevinden om het ongedierte te vangen en te verwijderen.

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen om huisduizendpoten te behandelen

Er zijn twee situaties waarin u een professionele verdelger moet bellen om huisduizendpoten te behandelen: wanneer uw inspanningen om ze uit te roeien zijn mislukt, of wanneer het duidelijk wordt dat hun aanwezigheid een teken is van een andere plaag. Een hardnekkige huisduizendpootplaag kan moeilijk volledig te elimineren zijn zonder professionele hulp. Wanneer uw duizendpootplaag wijst op een ander type plaag in uw huis, moet u hulp inschakelen om ervoor te zorgen dat u alle plagen elimineert.

Lees ook:   DIY Stump Verwijderen: Tips en trucs

Hoe je huisduizendpoten uit je huis kunt houden

Uitzoeken hoe je van huisduizendpoten afkomt en ze buiten houdt, houdt in dat je naar de omgeving in je huis kijkt. Heb je vochtige, donkere gebieden waar huisduizendpoten zich kunnen verstoppen? Zijn er andere plagen in uw huis waar duizendpoten zich mee kunnen voeden? Als u op een van beide vragen ja hebt geantwoord, is de belangrijkste stap die u kunt nemen om de problemen aan te pakken die huisduizendpoten in uw huis aantrekken.

De bottom line op huisduizendpoten

De duizendpoot van het huis kan een eng gezicht zijn voor huiseigenaren, en je eerste vraag kan zijn: “Bijten duizendpoten?” Ja, huisduizendpoten kunnen bijten en je achterlaten met twee rode vlekken en gelokaliseerde pijn. Gelukkig zijn huisduizendpootbeten ongewoon en veroorzaken ze zelden ernstige problemen.

Deze plagen zijn veel meer geïnteresseerd in het voeden met andere soorten ongedierte. Huisduizendpoten brengen dagen door op donkere, vochtige plaatsen en komen ’s nachts naar buiten op zoek naar ander ongedierte om te eten, zoals kakkerlakken, spinnen en zilvervisjes. Een huisduizendpootplaag kan wijzen op problemen met het ongedierte dat hun voedselvoorziening is. U kunt zelf omgaan met huisduizendpoten met natuurlijke en chemische opties of de hulp inroepen van een ongediertebestrijdingsprofessional.

Veelgestelde vragen

Zijn huisduizendpoten giftig?

Je hoeft je geen zorgen te maken dat huisduizendpoten giftig zijn, tenzij je van plan bent ze als een exotische snack te eten. U kunt zich echter zorgen maken dat deze plaag giftig is. Experts van Penn State wijzen erop dat deze plaag gif heeft, maar zelden significante problemen veroorzaakt voor mensen die beet krijgen.

Hebben huisduizendpoten 100 poten?

Vrouwelijke huisduizendpoten hebben 15 paar poten.

Wie kan mij helpen omgaan met een huisduizendpootplaag?

Kijk naar lokale ongediertebestrijdingsprofessionals voor hulp bij het uitroeien van huisduizendpoten uit uw huis. Opties voor het doden van sommige andere soorten ongedierte kunnen ook succesvol zijn in het elimineren van huisduizendpoten.

Wat is mijn eerste stap als ik professionele hulp wil krijgen bij het omgaan met huisduizendpoten?

Bel een lokale ongedierteprofessional en plan een ongedierte-inspectie voor uw huis.