Hoe zich te ontdoen van Junebugs

Juni bug

Als je het geluid van de zomer associeert met het constante gedreun van junikevers die op je dek of ramen slaan, dan is het tijd om actie te ondernemen. Hoewel deze door licht geobsedeerde kevers onschadelijk lijken voor mensen, zijn ze dat allesbehalve als het gaat om de gezondheid van uw gazon en tuin.

We zullen je vertellen hoe je van juni-insecten afkomt (inclusief door natuurlijke ongediertebestrijding), en ook de vragen beantwoorden: wat is een juni-kever, wat eten juni-insecten en waar komen juni-insecten vandaan? Blijf lezen om erachter te komen!

Wat trekt june bugs aan?

Juniwantsen worden aangetrokken door het licht, maar wat zou ze nog meer in je tuin of huis brengen? Om de motieven van dit insect te begrijpen, is het belangrijk dat we eerst begrijpen waar ze vandaan komen.

Juniwantsen verwijzen naar bijna 300 soorten kevers uit het geslacht Fylylfaga. Ze worden vaak gevonden op het noordelijk halfrond en hebben meestal een roodbruin uiterlijk. Maar verschillende soorten kunnen sterk variëren in kleur, waaronder iriserend groen of blauw.

Wat eten junibeestjes? Als plantgedreven soort worden ze vooral aangetrokken door de vegetatie in je achtertuin. Volwassen juniwantsen eten boom- en struikbladeren, terwijl baby’s (bekend als engerlingen) in de grond leven en zich voeden met de wortels van planten, waaronder gras. Dit kan lelijke schade aan uw achtertuin veroorzaken, om nog maar te zwijgen van de roofdieren die ze aantrekken, waaronder sluipwespen, slangen, vogelspinnen, stinkdieren en mollen.

Hoe weet ik of ik juni bugs heb?

U kunt gaten in de bladeren van uw struiken of bomen opmerken, wat aangeeft dat volwassen juni-insecten erop hebben gesnackt. Of, als uw tuin bruine vlekken heeft, kunnen juni-insectenlarven in de grond leven. Tot slot, heb je een probleem met dieren zoals mollen of stinkdieren die gaten in je gazon graven? Ze voeden zich met de engerlingen en proberen er misschien ’s nachts bij te komen.

Lees ook:   Home Security Guide: Hoe u zich veilig kunt voelen in uw nieuwe huis

De beste manier om te bevestigen of je een juni-keverprobleem hebt, is door een klein stukje bruin of dood gras op te graven en op zoek te gaan naar de grijswitte engerlingen eronder. Ze zien eruit als dikke rupsen en krullen op in een ‘C’-vorm als ze worden gestoord.

Hoe zich te ontdoen van juni bugs, stap voor stap

Stap 1: Richt de engerlingen eerst op het optimale tijdstip

Het uitroeien van je juni-insectenplaag is gemakkelijker terwijl ze nog steeds engerlingen zijn, in plaats van wanneer ze volgroeide, vliegende volwassenen zijn geworden. Deze engerlingen blijven tot de herfst in de buurt van het bodemoppervlak, dus besproei begin september het oppervlak van uw gras met een insecticide om ze te richten.

Stap 2: Verwijder de volwassenen met een zelfgemaakte val

Met de engerlingen verzorgd, kun je je nu richten op de volwassen junibeestjes om te voorkomen dat ze meer eieren leggen. Om ze aan te trekken, zet je een val op met een grote pot vol met een half kopje melasse en een half kopje heet water. Schud samen en begraaf de val dan in de buurt van een struik die ze graag eten, zodat alleen de opening boven de grond is. Dit verdrinkt hen in wezen zodra ze erin vallen. Controleer je stroperige val en vul elke ochtend bij.

Stap 3: Verwijder de juni-bugs met de hand

Als je nog steeds de vreemde juni-bug op bladeren in je tuin opmerkt, trek dan gewoon wat handschoenen aan en verwijder ze met de hand voordat je ze in een pot met zeepsop plaatst om ze weg te gooien.

Stap 4: Spuit insecticide in je achtertuin

Als al het andere faalt, zijn er enkele sterke insecticiden op de markt die volwassen juni-insecten doden. Houd er echter rekening mee dat deze insecticiden ook andere, meer nuttige insecten in uw tuin zullen doden.

Lees ook:   Wanneer is de beste tijd om gras water te geven?

Producten die u kunt gebruiken om een juni-insectenplaag te behandelen

  • BioAdvanced Complete Insect Killer: Deze kant-en-klare oplossing doodt oppervlakte-insecten in 24 uur terwijl bodeminsecten, zoals engerlingen, tot 3 maanden worden gedood.
  • Spectracide Bag-A-Bug Japanse keverval: dit product vangt kevers op een gebied van 5.000 vierkante voet en gaat het hele keverseizoen mee.
  • Bonide Annual Grub Killer: Deze korrels bieden rooicontrole voor bijna alle grasbeschadigende rooisoorten en gaan het hele seizoen mee. Het stopt hun voedingsactiviteit terwijl ze onmiddellijk doden.
  • Dawn Ultra Dishwashing Liquid Dish Soap: Wanneer afwasmiddel wordt gemengd met water, biedt het een oplossing voor het verdrinken van de junikevers, terwijl het niet schadelijk is voor kinderen of huisdieren. Merk op dat deze methode alleen effectief is wanneer de junikevers in het mengsel worden gedropt. Om ze ervan te weerhouden om je tuin helemaal te bezoeken, voeg je gehakte knoflook toe aan de mix.
  • Golden Barrel Unsulfered Blackstrap Molasse: Melasse is een effectief ingrediënt als je een zelfgemaakte junikeverval wilt maken die de kevers aantrekt en vervolgens verdrinkt.

Als u geen chemicaliën wilt gebruiken, probeer dan deze volledig natuurlijke oplossingen

Samen met the stappen die eerder zijn vermeld, zijn er ook enkele natuurlijke, chemicaliënvrije huismiddeltjes om van juni-insecten af te komen. De meest populaire is een natuurlijke juni insectenwerende spray met een eetlepel minerale olie, een pint water, een eetlepel afwasmiddel en een hele knoflook gesneden in teentjes, vervolgens gehakt. De knoflook werkt als een afschrikmiddel voor de kevers, omdat ze de geur haten. Spray dit direct op de juni-insecten of overal waar ze vaak komen, zoals struikbladeren, om ze weg te houden.

Je kunt ook investeren in een insecten zapper (de grotere soort, omdat junikevers grote insecten zijn). Zet het op in de buurt van hun favoriete lichtbron om de bevolking te verminderen en hopelijk te elimineren.

Lees ook:   Hoe sprinklerkoppen stap voor stap aan te passen

Hoe te voorkomen dat juni-bugs terugkeren

Ten eerste kunt u proberen om roofdieren van juni-insecten, zoals vogels, aan te moedigen door vogelbaden in uw tuin op te zetten. Vogels houden ervan om de kevers te eten en hun aanwezigheid kan zelfs keverpopulaties ontmoedigen.

Als alternatief kunt u diatomeeënaarde (DE) rond uw tuin of terras strooien om juni-insecten weg te houden. Probeer een natuurlijk, biologisch product van voedselkwaliteit te gebruiken, omdat DE gemakkelijk in contact kan komen met mensen en huisdieren en het huis in kan worden gelopen.

Waar het op neer komt

Juni-insecten lijken in eerste instantie misschien geen bedreiging, maar ze kunnen de vegetatie en het gras van uw tuin vernietigen, om nog maar te zwijgen van het aantrekken van grotere, schadelijkere roofdieren in uw eigendom, waaronder slangen, vogelspinnen en sluipwespen. Als je je afvraagt hoe je van juni-insecten af kunt komen, begin dan met het richten van hun larven (of engerlingen) eerst onder het oppervlak van je gazon, voordat je de volwassen juni-keverpopulatie elimineert met sprays (chemisch of natuurlijk), vallen en afschrikmiddelen zoals diatomeeënaarde.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik juni-insecten uit de buurt van lichten houden?

Schakel uw verlichtingsarmaturen over op LED- of gele “bug” -lampen om te voorkomen dat ze worden aangetrokken. Je kunt ook een grote bug zapper in de buurt van de lichtbron plaatsen, of een keverval (zoals de Bag-a-Bug) naast je lampen plaatsen.

Zullen juni-insecten roofdieren trekken?

Ja, veel dieren eten graag junibeestjes, voornamelijk stinkdieren en wasberen. Andere roofdieren zijn slangen, spinnen, vogels, kikkers, mollen en sluipwespen.

Hoe weet ik dat de juni-bugs verdwenen zijn?

Als je je tuinverlichting kunt inschakelen zonder juni-insecten in de buurt te zien of te horen vliegen, is de kans groot dat ze weg zijn. Er mogen ook geen nieuwe bruine vlekken op je gras of gaten in bladeren zitten.