Do’s en Don’ts om inbrekers af te schrikken | Rechtstreeks uit de monden van indringers

Uw huis moet een veilige haven zijn waar u zich comfortabel en beschermd voelt. Als u echter het slachtoffer bent van een inbraak, zult u zich onveilig en geschonden voelen dat een vreemdeling voet in uw huis heeft gezet en door uw spullen heeft gesnuffeld.

Het onderzoeksteam van KGW nam contact op met gevangenen die tijd uitzitten voor inbraak in het Oregon Department of Corrections en stelde verschillende vragen over elke inbraak. Op basis van die informatie hebben we een handige lijst met do’s en don’ts gemaakt die potentiële inbrekers zullen afschrikken.

Do: Zorg ervoor dat uw huis volledig op slot zit, inclusief ramen

Veel inbrekers komen woningen binnen via ontgrendelde deuren of ramen. Af en toe trappen ze een deur in om toegang te krijgen, maar de meesten vermijden het breken van glas met het risico zichzelf te snijden.

Don’t: Verberg waardevolle spullen op voor de hand liggende plaatsen

Als je de neiging hebt om je belangrijke items in je slaapkamer te verbergen, kennen inbrekers deze truc en zullen ze rechtstreeks naar die kamer gaan. Ze weten ook dat ze op minder voor de hand liggende plaatsen moeten kijken, dus je moet proberen sluw te zijn over waar je deze dingen opslaat.

Volgens een gevangene doorzoeken ze de meest willekeurige plaatsen, waaronder: “Overal! Van de kachel en vriezer tot het aquarium en toilettank, boekenplanken en in dozen ontbijtgranen.”

Do: Overweeg een huisbeveiligingssysteem of -tekens

Het hebben van een huisbeveiligingssysteem is inderdaad een effectief afschrikmiddel omdat inbrekers op hun hoede zijn voor het afgaan van het alarm of mogelijk op camera worden vastgelegd. Soms kan een bord in de tuin voldoende zijn om inbrekers op afstand te houden.

Lees ook:   De ultieme checklist voor onderhoud van het herfsthuis om uw huis klaar te maken voor koeler weer

Sommige gevangenen vermeldden dat “grote bomen, struiken of struiken rond het huis …” bood een uitstekende dekking voor inbrekers om in te breken zonder gezien te worden. Laat je tuin niet overwoekerd raken en zorg ervoor dat je goede verlichting hebt, zodat mensen te zien zijn als ze rond je huis proberen te slingeren.

Do: Schakel de Dog Squad in

Overweeg om een grote, luidruchtige hond aan je gezin toe te voegen. Dit soort honden zijn beter in het weghouden van indringers omdat de meeste inbrekers bereid zijn om rond kleinere honden te werken.

Een gedetineerde zei dat “honden een deal-breaker voor mij zijn. Grote rassen, thuisbeschermers, zijn het beste om mensen buiten te houden.”

Don’t: negeer je buren

Het leren kennen van je buren helpt je meer bewust te zijn van wie er in de buurt is en zorgt ervoor dat indringers opvallen als ze niet op hun plaats zijn als ze het gebied omhullen. Bovendien betekent het laten weten van je buren wanneer je de stad uit gaat, dat ze ook je huis in de gaten kunnen houden terwijl je weg bent. Ze kunnen zelfs je post verzamelen of je planten water geven en je kunt de gunst teruggeven als ze op vakantie gaan.

Do: Overweeg om lichten of een radio of tv aan te laten terwijl je uit bent

Als blijkt dat er iemand thuis is, zeiden de meeste inbrekers dat ze “absoluut niet” zouden proberen in te breken. U kunt ook een programmeerbare lichtschakelaartimer kopen waarmee u kunt plannen wanneer u uw lichten moet inschakelen, zodat u niet elke keer dat u vertrekt hoeft te onthouden.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van zilvervisjes

Don’t: Beknibbel op aanvullende beveiligingsmaatregelen

Veel inbrekers stellen voor om “uw ramen en deuren te beschermen” om gemakkelijke toegang via traditionele ingangen te voorkomen. Dit kan het toevoegen van onbreekbaar glas zijn, investeren in raamsloten of sensoren, of het toevoegen van bewegingslampen bij de ingangen.  Het voelt misschien alsof je de extra beveiliging nooit nodig hebt, maar je zult blij zijn dat je het hebt als er inbraakpogingen in de buurt zijn.

Meer informatie over ADT-huisbeveiliging

Houd uw huis veilig

Niemand wil het slachtoffer worden van een home invasion, dus volg deze eenvoudige do’s en don’ts, zoals verteld door inbrekers zelf, om uw eigendom zo goed mogelijk te beschermen.