De ultieme gids voor het verplaatsen met huisdieren

Gelukkig stel dat met hond speelt terwijl ze bij de deuropening in een nieuw huis zitten

Tussen het inpakken en vervoeren van al uw bezittingen, kan het verhuisproces behoorlijk stressvol zijn, en dat is zonder de extra stress van het verhuizen met huisdieren.

In feite, met bijna 70% van de Amerikanen die een huisdier bezitten, is het een probleem waar de meesten van ons op een of ander moment mee te maken hebben. Van de eigenaren van gezelschapsdieren heeft 70% honden en 45% katten. Dat zijn veel harige vrienden om te overwegen wanneer je naar een nieuw huis verhuist.

Terwijl je bezig bent om dingen op orde te krijgen voor je grote verhuizing, kun je niet over het hoofd zien hoe deze verandering ook Fido of Fluffy kan beïnvloeden. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de gezondheid van uw huisdier en een actieplan ontwikkelt dat deze stap gemakkelijk maakt voor alle betrokkenen.

 • Begin vroeg met plannen
 • Hoe u uw huisdieren kalm kunt houden tijdens uw verhuizing
 • Huisdier die uw huis waterdicht maakt
 • Zorg voor uw huisdier na de verhuizing
 • Huisdieren en de pandemie
 • Dierenangst: hoe u uw huisdier kunt helpen
 • De ultieme gids voor het bewegen met je katten

Verhuist u en wilt u de voorschriften voor huisdieren weten? Bekijk onze gids per staat. Bekijk ook onze tips over bewegen met honden in het bijzonder.

Begin vroeg met plannen

Overweeg het type woning

Houd rekening met de grootte, het energieniveau en de huidige levensstijl van uw huisdier bij het selecteren van uw nieuwe huis, vooral wanneer u met een hond verhuist. Grotere dieren hebben meer ruimte nodig om zowel in uw huis als in de achtertuin te rennen, dus een groter huis zou het beste bij hun behoeften en levensstijl passen. Kleinere honden en katten kunnen echter omgaan met minder ruimte – zoals een klein huis of appartement.

Als u uw nieuwe huis huurt, zorg er dan voor dat de verhuurder dieren toestaat. Dit kan u helpen problemen later te voorkomen. Proberen om een huisdier binnen te sluipen is nooit een goed idee en kan ertoe leiden dat je eruit wordt geschopt (en je borg niet terugkrijgt), wat een uiterst verwarrende tijd kan zijn voor zowel jou als je dier.

Wees eerlijk tegen uw huisbaas over uw huisdieren, hun grootte en hun energieniveau voordat u een huurovereenkomst ondertekent. U kunt zelfs een “cv” voor huisdieren maken om uw huisbaas kennis te laten maken met uw dier en hun trainingscertificeringen en vaccinaties te benadrukken.

Bekijk de buurt

Als je met een hond verhuist, is de kans groot dat je de buurt vrij regelmatig verkent tijdens wandelingen. Daarom is het slim om het hele gebied dat u overweegt te verkennen, om ervoor te zorgen dat het goed past.

Een paar vragen om jezelf te stellen:

 • Zijn er losse honden of andere dieren waar je pup last van kan hebben?
 • Zijn de nabijgelegen wegen druk of gevaarlijk?
 • Zijn er nabijgelegen, beloopbare parken of gebieden waar uw hond kan rennen?

Wanneer u met huisdieren verhuist, kan het rekening houden met de veiligheid van uw nieuwe buurt helpen zorgen voor een gelukkig thuis voor uw dieren en u ook wat gemoedsrust geven.

Vind een dierenarts en dierenziekenhuis in de buurt

Als u ver weg van uw huidige huis verhuist, is het vinden van een dierenarts en dierenziekenhuis in uw nieuwe omgeving cruciaal. Een gestreste hond kan kauwen op (en slikken) iets dat ze niet zouden moeten doen, dus het is belangrijk om het adres en telefoonnummer van een dierenarts bij de hand te hebben, zodat uw huisdier geen langdurige verwondingen ervaart.

Houd belangrijke documenten bij de hand

Voordat u begint met verhuizen, neemt u contact op met uw huidige dierenarts om een kopie van de medische dossiers en vaccinaties van uw huisdier te krijgen. Dit voorkomt reisproblemen (vooral als u vliegt). Hoewel elektronische kopieën een geweldig milieuvriendelijk alternatief zijn, geven sommige luchtvaartmaatschappijen en landen de voorkeur aan fysieke records, dus het is de beste keuze om beide opties bij de hand te hebben.

Het chippen van uw huisdier voor de verhuizing is een ander goed idee, omdat het kan helpen ervoor te zorgen dat ze naar huis worden gestuurd als ze toevallig afdwalen. Als uw dier al is gechipt, zorg er dan voor dat u de informatie bijwerkt met uw nieuwe adres, zodat uw huisdier naar de juiste locatie kan worden teruggebracht.

Introduceer hun huisdierdrager vroeg

Zet hun bench een paar dagen voor de verhuizing op om je dier te laten rondsnuffelen en erin te laten liggen terwijl je nog in een vertrouwde omgeving bent. Dit zal helpen om de dag van stress te verminderen en uw dier meer te laten wennen aan het worden gekist wanneer de verhuistijd komt.

Op bijzonder lange reizen kan het toevoegen van hun favoriete dekens en speelgoed dit vertrouwde gevoel helpen bevorderen, wat een verhuizing iets minder intens maakt.

Overweeg een huisdierverhuizer

Huisdierverhuizers zijn gespecialiseerd in het verplaatsen van dieren in een comfortabele omgeving met toegang tot water, voedsel en zindelijkheidspauzes.

 • Blauwe Collar Pet Transport: Dit huisdiertransportbedrijf biedt verschillende opties om uw huisdier veilig naar uw bestemming te brengen. Ze omvatten gedeelde of privé-grondritten, begeleide lucht of privéjet. Als u uw voertuig ook moet verplaatsen, zullen ze het gebruiken om uw huisdier naar binnen te vervoeren, zodat beide naar uw nieuwe huis gaan.
 • Pet Airways: Dit is een privéluchtweg voor levering alleen voor huisdieren. Uw huisdier wordt veilig in een bench geplaatst en verzorgd door stewardessen aan boord.
 • Air Animal: Het bedrijf is een familiebedrijf in de verhuizing van huisdieren en biedt nationale en internationale verhuisdiensten voor huisdieren. Ze bieden VIP en economy “opties voor het verplaatsen van huisdieren met behulp van commerciële luchtvaartmaatschappijen en hun levende dierlijke verhuisproducten.”
 • Animal Land Pet Movers: Dit bedrijf heeft kantoren op vijf continenten en biedt een persoonlijke huisdierverhuizingsadviseur die alle commerciële vluchtplanning afhandelt, ervoor zorgt dat al het papierwerk wordt voltooid, de benodigde opnamen op hun plaats zijn, enz.
 • Capital Pet Movers: Capital Pet Movers opereert vanuit Virginia en Maryland en biedt binnenlandse, internationale en militaire verhuisdiensten via het vliegtuig, evenals een dierentaxi voor leveringen over land.

Hoe u uw huisdieren kalm kunt houden tijdens uw verhuizing

Verhuizen is veel hard werken, vooral als je lange afstanden verplaatst of veel huisdieren hebt om rekening mee te houden. Maar door prioriteit te geven aan het geluk van je huisdier, kun je de verhuisdag voor iedereen een beetje gemakkelijker maken. Bovendien kan uw huisdier op een nieuwe plek meedoen aan de opwinding van de eerste nacht.

Lees ook:   Hoe u uw kinderen veilig (en gezond) kunt houden op bewegende dag

Overweeg een oppas voor huisdieren

Om het u en uw huisdier gemakkelijker te maken, huurt u een oppas in of brengt u ze op Moving Day naar een bekend kinderdagverblijf. Hoewel dit misschien niet werkt voor lange afstanden of het verplaatsen door het hele land met huisdieren, is het een geweldige optie voor gestreste dieren die angstig en destructief gedrag kunnen gaan vertonen wanneer ze zien dat hun huis wordt ingepakt. Bovendien maakt het je vrij om je te concentreren op de verhuizing zonder je zorgen te hoeven maken dat je trouwe viervoeter uitstapt of een ongeluk krijgt.

Zorg voor voldoende beweging

Als een oppas geen optie is, zorg er dan voor dat je huisdier voldoende beweging krijgt, zodat ze de hele dag rustiger zijn. Een vroege ochtendrun of een uitstapje naar het hondenpark zou de truc moeten doen en hun angst helpen verlichten. Het opzij zetten van speeltijd met je kat kan hem helpen zich op het goede spoor te voelen met zijn vertrouwde routine.

Voor oudere honden of katten die niet geneigd zijn om te oefenen, introduceer een gloednieuw speeltje of traktatie op Moving Day. Dit kan helpen om hen een tijdje af te leiden en hun stressniveau te verminderen.

Laat ze met je meereizen

Verlatingsangst is een groot probleem voor de meeste dieren, omdat ze het concept van bewegen niet begrijpen en zich zorgen kunnen maken dat je ze achterlaat. Door ze bij u in de buurt te laten reizen, in plaats van ze te verzenden of op te slaan met de koffers in een vliegtuig, kan hun gedrag aanzienlijk verbeteren en hen comfort bieden tijdens wat een traumatiserende tijd kan zijn. Als ze bij je zijn, praat dan vaak met ze met een kalmerende stem en beloon ze met traktaties, aandacht en geliefd speelgoed om ervoor te zorgen dat ze kalm blijven, wat er ook gebeurt.

Lange afstanden afleggen

Je geliefde huisdier in een vliegtuig zetten kan een enge ervaring zijn als je niet weet wat je kunt verwachten.

Praat eerst met de dierenarts van uw huisdier. Is uw dier gezond genoeg om te vliegen? Honden met een korte neus hebben bijvoorbeeld moeite met luchtstroom en ademhaling. Uw huisdier kan ziek, ouder of te zwaar zijn. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het beslissen of de vlucht een te groot risico vormt. Sommige rassen mogen niet vliegen op commerciële vluchten en verboden omvatten onder andere bulldogs, pitbulls en mastiffs.

Uw dierenarts zal u waarschijnlijk laten weten dat kalmerende middelen niet worden aanbevolen voor huisdieren tijdens de vlucht, omdat het dier zijn lichaamstemperatuur op hoogte niet kan regelen.

Dit is een stressvolle tijd voor u en uw huisdier, dus zorg ervoor dat u kalm bent rond het dier, help ze te wennen aan hun reiskennel terwijl u nog thuis bent en overweeg om kauwspeelgoed en “ongeluk” -pads in de kennel te bieden voor de vlucht.

Weet dat uw huisdier als “bagage” in het ruim van het vliegtuig zal vliegen als u ook op de vlucht zit. Als u dat niet bent, wordt het huisdier vermeld als ‘vracht’. De ruim is temperatuurgeregeld en onder druk gezet.

Helaas kunt u bij geen enkele grote luchtvaartmaatschappij een stoel voor uw huisdier kopen. Met de meeste kunt u echter uw kleine hond of kat meenemen als zij en hun reismand comfortabel onder uw stoel passen. U kunt het beste de vereisten en regels bevestigen voordat u uw vlucht boekt. Emotionele steundieren mogen tijdens vluchten niet meer uit hun kratten, maar gecertificeerde hulpdieren wel.

Als u zich zorgen maakt over uw vlucht van het huisdier, controleer petflight.com voor maandelijkse incidentrapporten en informatie over specifieke luchtvaartmaatschappijen.

Maak hun eerste avond leuk

Het is erg belangrijk om een routine vast te stellen en zo snel mogelijk positieve herinneringen te creëren. De eerste nacht in uw huis kan het vermogen van uw huisdier om zich op zijn gemak te voelen in zijn nieuwe omgeving maken of breken.

Breng veel tijd door met uw huisdier in elke kamer. Speel spelletjes en geef je huisdier veel aandacht – dit zal hen helpen positieve herinneringen met elke kamer te verbinden. Hoewel de meeste dingen die ze weten en waar ze van houden misschien zijn ingepakt, kan een nachttas gevuld met hun favoriete speelgoed, dekens en lekkernijen hen helpen zich op hun gemak te voelen op die eerste nacht.

Huisdier die uw huis waterdicht maakt

Het doel van het huisdierbestendig maken van uw huis is om u, uw huisdier en uw huis veilig te houden. Dit is vooral belangrijk in een nieuw huis waar het nieuwe tapijt- of hardhouten vloeren, verse verf op de muren of verschillende gevaren kunnen zijn die ertoe kunnen leiden dat uw huisdier gewond raakt of erger. Hoewel elke kamer in uw huis misschien gevaarvrij lijkt, wilt u nog steeds huisdierbestendig zijn om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren.

Keuken

De keuken heeft net zoveel gevaren, mogelijk meer dan welke kamer in huis dan ook. Tussen voedsel, afval en schoonmaakmiddelen kan uw huisdier gemakkelijk in de problemen komen. Om ervoor te zorgen dat uw keuken een veilige ruimte is voor uw huisdier, bewaart u schoonmaakmiddelen waar uw dier niet bij kan, bewaart u vuilnisbakken in een kast met een kindveilige klink en vermijdt u het achterlaten van voedsel op een gemakkelijk toegankelijke locatie.

Woonkamer

Naast de keuken zul je waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in de woonkamer. Als u wilt dat uw huisdier net zoveel van deze ruimte geniet als u, zorg er dan voor dat u gevaren elimineert die uw woonkamer onveilig kunnen maken voor uw huisdier.  Open haarden, elektrische draden en snoeren en planten kunnen gevaarlijk zijn voor huisdieren. U kunt dit gebied veilig houden door een beschermend scherm voor uw open haard te plaatsen, elektrische draden en snoeren weg te stoppen of te verbergen en planten te verwijderen die giftig zijn voor uw huisdier.

Lees ook:   verhuizers inhuren

Als je dol bent op diffusers, zorg er dan voor dat je alleen huisdierveilige essentiële oliën gebruikt. Bepaalde essentiële oliën kunnen tremoren veroorzaken of ronduit giftig zijn voor het huisdier. De lijst verschilt voor katten en honden.

Slaapkamer

Slaapkamergevaren omvatten zaken als elektrische snoeren en draden, medicijnen en persoonlijke verzorging of schoonheidsproducten zoals lotion en make-up. Om je slaapkamer te bestendigen, hoef je eigenlijk alleen maar dingen op te bergen in een veilige ruimte. Uw huisdier kan gemakkelijk dingen van uw nachtkastje pakken of op een lampsnoer kauwen, dus u wilt er zeker van zijn dat gevaren uit het zicht en onbereikbaar zijn.

Badkamer

Uw huisdier kan gemakkelijk naar uw badkamer gaan en toiletpapier versnipperen, uit het toilet drinken of iets in de vuilnisbak of kast bemachtigen dat hem ziek kan maken. U wilt uw huisdier waarschijnlijk te allen tijde uit deze kamer houden, dus het is een optie om de deur gesloten te houden. Maar voor het geval ze toegang krijgen, moet u de wc-bril naar beneden houden, kindveilige grendels op de kasten installeren en schoonmaakmiddelen op een veilige plaats bewaren.

Zorg voor uw huisdier na de verhuizing

Hoewel je misschien uitgeput bent na het verhuizen, doe je best om een vergelijkbaar trainingsschema met je huisdieren aan te houden om hen te helpen zich aan te passen aan hun nieuwe huis. Breng veel tijd door in huis en geef je huisdieren veel liefde tijdens die eerste paar weken, want dat is wanneer verlatingsangst ongebreideld kan oplopen. Door nu de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat uw huisdieren zich veilig en getroost voelen, kunt u de weg bereiden voor een leven lang geluk in hun nieuwe huis.

Controleer op gevaren

Maak een vliegende start met het maken van huisdieren. Hoewel nieuwe huizen en appartementen meestal kaal zijn, kunnen er enkele onbekende gevaren zijn waar uw huisdier tijdens het verkennen in kan komen. Doe een snelle controle in elke kamer van het huis op dingen waar ze zich in kunnen verslikken. Zorg ervoor dat er geen losse bedrading, chemicaliën of insectenvallen zijn die uw huisdier kunnen schaden.

Hier is een volledige lijst met items om op de uitkijk te staan die uw dier in uw nieuwe huis kunnen schaden:

 • Antivries
 • Batterijen
 • Bugvallen
 • Sigaretten
 • Schoonmaakmiddelen
 • Compostering
 • Wasverzachter
 • Meststoffen
 • Insecticiden
 • Losse draden
 • Medicijn
 • Nagels
 • Schilderen
 • Planten
 • Plastic zakken
 • Zeep
 • Speelgoed

Voorzichtig uitpakken

Buiten de potentiële gevaren die al aanwezig zijn in uw nieuwe huis, kunnen de items die u tijdens de verhuizing hebt meegenomen (zoals bedwantsspray) mogelijk ook schadelijk zijn voor uw huisdier. Als je een nieuwsgierig dier hebt of iemand die geneigd is om dozen te verscheuren, zorg er dan voor dat je dozen verplaatstscherpe voorwerpen of schoonmaakmiddelen vast te leggen zodat ze er niet bij kunnen.

Houd tijdens het uitpakken goed rekening met wat je laat liggen en waar je je dozen uitpakt. Tijdens stressvolle tijden zoals bewegen, zullen zelfs de meest goed opgevoede honden en katten zich waarschijnlijk gedragen en dingen kauwen die ze normaal niet zouden doen. Als je een bijzonder rommelige of gevaarlijke kamer hebt, is het het beste om de deur te sluiten om je huisdieren buiten te houden wanneer je niet actief aan het uitpakken bent.

Verken de buurt

Misschien wel het meest opwindende aspect van een nieuw huis voor uw pup is het verkennen van de buurt. Zorg ervoor dat je elke dag tijd besteedt aan wat lichaamsbeweging, wat kan helpen om zowel jou als je huisdier te ontstressen. Ze zullen dol zijn op alle nieuwe geuren en dieren die ze onderweg tegenkomen, je krijgt de kans om je buren te ontmoeten en je zult je allebei meer op je gemak voelen in je nieuwe omgeving.

Houd een vergelijkbaar schema aan

De meeste dieren gedijen volgens een vast schema, dus het houden van dezelfde routine tijdens de verhuizing kan hen helpen zich sneller meer thuis te voelen. Hoewel het misschien moeilijk is om op exact hetzelfde schema te blijven als voorheen, is het hetzelfde houden van hun trainings- en voedingstijden een eenvoudige handeling die u kunt doen die uw huisdier op de lange termijn enorm ten goede zal komen.

Geef ze veel aandacht

Een van de belangrijkste dingen die uw huisdier tijdens het verhuisproces wil weten, is dat u nog steeds van hem houdt en dat u nergens heen gaat. Veel tijd met ze doorbrengen, knuffelen en spelen zijn de beste manieren om te bewijzen dat je band niet verandert (ook al is hun omgeving dat wel). Experts raden aan om die eerste paar weken zoveel mogelijk thuis te blijven totdat uw huisdier van zijn nieuwe huis gaat houden en zich op zijn gemak voelt om daar alleen te blijven.

Huisdieren en weer aan het werk na de pandemie

In stopten mensen met naar kantoor en begonnen ze vanuit het comfort van hun eigen huis te werken om hun kansen op gezondheid en veiligheid te verbeteren.  Dit heeft enige aanpassing gekost, maar eigenaren van gezelschapsdieren hebben een bijzonder interessante ervaring gehad om thuis te zijn met hun huisdieren.

Of uw nieuwe werkmodel nu hybride of fulltime is, het creëren van een gezonde routine met uw huisdier is een essentieel onderdeel van een comfortabele overgang terug naar kantoor.

Omdat dit zich op onbekend terrein bevindt, zijn mensen op zoek naar extra middelen om hen te helpen bij het navigeren door dit nieuwe normaal, met name hoe ze met een huisdier kunnen bewegen, hoe ze hun huizen huisdierbestendig kunnen maken en hoe ze moeten omgaan met angst voor huisdieren.

Tips om weer aan het werk te gaan

Na meer dan een jaar of langer thuiswerken met hun huisdieren, kunnen eigenaren van gezelschapsdieren zich zorgen maken over hoe hun dieren het leven na de pandemie zullen aanpakken. Uw terugkeer naar het werk zal een andere grote verandering voor uw huisdier zijn, en als u niet voorzichtig bent, kunnen ze verlatingsangst ervaren.

Lees ook:   Maak een lijst met bewegende inventarissen om uw dozen bij te houden

Als u zich zorgen maakt over hoe uw huisdier uw schema na de pandemie zal aanpakken, kunt u hem voorbereiden op deze grote verandering door actie te ondernemen terwijl u nog thuis in quarantaine bent met uw huisdier.

Maak een wandeling zonder je huisdier. Uw huisdier is gewend geraakt aan uw aanwezigheid, dus ze moeten er opnieuw aan wennen dat u naar het werk gaat. Een wandeling maken zonder uw huisdier geeft hen tijd alleen. Hoewel je wandeling misschien niet zo lang is als je werkdienst, zal deze keer zonder jou je huisdier een stap dichter bij het comfortabel zijn met je weg.

Geef ze speelgoed om zichzelf de hele dag door af te leiden. Uw huisdier wil misschien de hele tijd bij u in de buurt zijn omdat hij zich verveelt. Als je huisdier het druk heeft, zullen ze niet gefocust zijn op wat je aan het doen bent of dat je zelfs in huis bent. Terwijl je werkt, geef je je huisdier speelgoed om ze af te leiden. Dit kan ook een geweldige manier zijn om te helpen met de angst van uw huisdier zodra u weer aan het werk gaat.

Zet dieren in een andere kamer terwijl je werkt. Nogmaals, uw huisdier moet eraan wennen dat u niet elke dag de hele dag in zijn aanwezigheid bent, dus alleen tijd is belangrijk bij het proberen om ze te laten wennen aan het leven na quarantaine. Door ze in een andere kamer te plaatsen terwijl je aan het werk bent, wordt ze de toegang tot jou ontzegd. Wanneer je weer aan het werk gaat, zullen ze je niet kunnen zien, en door ze nu in de kamer te zetten, zullen ze geconditioneerd zijn om een deel van de dag tijd alleen door te brengen.

Maak geen groot probleem van aankomsten en vertrekken. Wanneer u uw huis binnenkomt of verlaat, zal uw huisdier het merken. Sinds het begin van de quarantaine ben je misschien niet zo vaak vertrokken, dus als je de deur uitloopt, hebben ze misschien meer reactie dan vroeger. Of je nu gaat wandelen, naar de supermarkt gaat of naar je werk gaat, let niet op je huisdier. Als u van vertrek en aankomst geen groot probleem maakt, kan uw huisdier groeien om niet te veel om uw komen en gaan te geven.

Laat je recent gedragen kleding achter met yonze hond. Je huisdier alleen laten kan moeilijk voor jullie beiden zijn. Tijdens de tijd dat uw huisdier alleen is, kan uw geur kalmerend zijn voor uw huisdier, dus als u de overgang voor hen soepel wilt maken, laat dan een recent gedragen kledingstuk bij hen achter wanneer u vertrekt. Je bent er misschien niet fysiek, maar je huisdier zal het op prijs stellen om nog steeds van je geur te kunnen genieten.

Dierenangst: hoe u uw huisdier kunt helpen

De grootte, persoonlijkheid en ervaring van een huisdier spelen allemaal een factor in hoeveel angst ze zullen vertonen wanneer grote veranderingen in het leven optreden. Sommige van deze reacties liggen buiten de controle van de eigenaar, terwijl andere kunnen worden onderdrukt door een verscheidenheid aan acties en medicijnen. Maar voordat u ingaat op hoe u de angst van uw huisdier kunt behandelen, moet u eerst de symptomen begrijpen die angst kan veroorzaken.

Tekenen van dierlijke angst

 • Staart tucking
 • Verbergen
 • Dingen vernietigen
 • Ongevallen in huis
 • Overmatig blaffen
 • Proberen te ontsnappen
 • Abnormaal hijgen
 • Verandering in energieniveaus

Typische symptomen zijn een verandering in stemming en energieniveaus, overmatig blaffen of miauwen, verbergen, proberen te ontsnappen en ander over het algemeen destructief gedrag. Maar afhankelijk van de persoonlijkheid van uw huisdier, zijn deze mogelijk niet allemaal van toepassing.

Angst kan zich laten zien als een grote verandering in hun stemming, gedrag of emoties die niet zijn wat je meestal van je huisdier verwacht. Als je deze symptomen ziet, is het belangrijk om ze extra aandacht te geven en hun voortgang in de loop van de tijd te volgen.

Uw huisdier helpen zich aan te passen

Tijdens dit overgangsproces van verhuizen naar een nieuw huis, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om uw huisdier te helpen wennen aan zijn nieuwe omgeving en normaal gedrag te hervatten.

Om uw huisdier te helpen wennen aan een nieuwe ruimte, zijn stappen nodig die tegengesteld zijn aan de stappen die worden aanbevolen om uw huisdier te laten wennen aan het thuis zijn zonder u. Breng meer tijd door met je huisdieren, omdat ze meestal het meest nerveus zijn om alleen op een nieuwe plek te zijn of van je gescheiden te worden. Wanneer uw huisdieren destructief gedrag vertonen, kan het afleiden van hen met speeltijd of nieuw speelgoed hen helpen om hen bezig te houden en die nerveuze energie eruit te halen.

Er zijn ook verschillende natuurlijke angstremedies gericht op honden en katten die perfect zijn voor de eerste paar maanden in een nieuw huis. Als u echter merkt dat deze op de lange termijn niet helpen, of als de symptomen van uw huisdier erger worden, heeft het mogelijk een reis naar de dierenarts nodig. Dierenartsen kunnen anti-angst medicatie voorschrijven die gestreste dieren kan helpen.

Natuurlijke remedies voor angst bij huisdieren

Naast het doorbrengen van meer quality time met uw huisdieren, zijn er veel objecten en natuurlijke remedies die kunnen helpen uw huisdier te kalmeren. Nieuw speelgoed is een eenvoudige oplossing omdat het uren speelplezier en opwinding kan bieden, perfect voor als je even het huis uit moet. Andere ideeën zijn kattenkruid, CBD-olie, omleiden met training en geluidsmachines om onbekende geluiden te overstemmen.

Behandeling van bewegende angst

 • Introduceer nieuw speelgoed of bied traktaties aan om verveling te onderdrukken.
 • Zorg voor nieuwe schuilplaatsen in het hele huis.
 • Gebruik een geluidsmachine als uw nieuwe huis ’s nachts luid is.

Kattenangst

 • Spuit feromoonproducten in elke kamer.
 • Maak eten leuker met puzzelschalen.
 • Voeg meer kattenbakken toe in het hele huis.

Angst bij honden

 • Leid angstige acties om met trainingsoefeningen.
 • Oefen met vertrekken om angst te verminderen.
 • Probeer CBD-olie uit als ze niet kalmeren.