Doe-het-zelf ongediertebestrijding die echt werkt

Persoon die doe-het-zelf bestrijdingsmiddelen in kast spuit

Ongedierte kan ernstige problemen in uw huis veroorzaken. Van beestjes zoals kakkerlakken en knaagdieren is bekend dat ze ziekten naar mensen verspreiden, terwijl anderen – zoals termieten – ernstige schade aan de structuur van uw huis kunnen veroorzaken. Het is heel gebruikelijk om op een gegeven moment problemen met ongedierte te ondervinden. Gelukkig kun je met wat innovatie en elleboogvet ongedierte in je huis kwijtraken en buiten houden.

Alles wat u moet weten over doe-het-zelf ongediertebestrijding

Voor sommige mensen rechtvaardigt het zien van een enkele bug die over de vloer loopt een oproep aan een verdelger. Maar anderen nemen het heft in eigen handen en zoeken naar doe-het-zelf ongediertebestrijdingsopties voordat ze hun toevlucht nemen tot het inhuren van hulp. Als je in de tweede groep zit, zijn er een aantal opties voor doe-het-zelf ongediertebestrijding die je kunt proberen.

Stap 1: Zorg ervoor dat u de plaag goed identificeert voordat u deze behandelt

Het goed identificeren van de kleine indringers in uw huis zal u helpen bij het kiezen van het juiste type doe-het-zelf ongediertebestrijding. Het aanpassen van het type en de hoeveelheid doe-het-zelf ongediertebestrijding op basis van de specifieke plaag die u tegenkomt, zal de beste resultaten opleveren en uw kansen vergroten om het probleem voorgoed uit te roeien.

Er zijn een aantal manieren waarop u de griezelige crawler kunt identificeren die uw huis besmet. Het is duidelijk dat het zien van de plaag de gemakkelijkste manier is om een goede identificatie te maken. U kunt foto’s van veel voorkomende huishoudelijke plagen bekijken om een goed begrip te krijgen van hoe ze eruit zien, en dan kunt u van daaruit uw identificatie maken.

Als je het wezen niet goed kunt bekijken, zet dan je detectivehoed op en doorzoek je huis. Zoek naar bewijs dat het ongedierte achterlaat, zoals uitwerpselen en schade. Neem bijvoorbeeld knaagdieren. Ze laten uitwerpselen achter rond voedselproducten en kauwen gaten in muren en vloeren.

Het gebruik van aanwijzingen die beestjes achterlaten is meestal de snelste manier om plaagactiviteit te identificeren, omdat veel soorten ongedierte er de voorkeur aan geven om zoveel mogelijk uit het zicht te blijven.

Stap 2: Zoek uit hoe ongedierte in uw huis komt

Als u uw eigen ongediertebestrijding wilt doen, is het essentieel om erachter te komen hoe ongedierte in uw huis komt. Het vinden en elimineren van toegangspunten kan voorkomen dat de kleine indringers uw huis opnieuw besmetten nadat u een doe-het-zelf ongediertebestrijdingsbehandeling hebt toegepast. Ongedierte zoals kakkerlakken, mieren, zilvervisjes en spinnen kunnen zich via zeer kleine bressen in uw huis wurmen. Ander ongedierte, zoals knaagdieren en termieten, hebben het vermogen om hun weg naar uw huis te kauwen.

Gelukkig zijn er enkele gemeenschappelijke toegangspunten die u kunt identificeren, controleren en adresseren.

Lees ook:   De beste allergievriendelijke bloemen voor uw tuin

Gemeenschappelijke toegangspunten voor plaagorganismen

 • Rondom deuren: Beschadigde weerstrippen, gekrompen kit en deuren die niet helemaal sluiten, kunnen allemaal ruimte achterlaten rond een buiteningang die groot genoeg is voor ongedierte om zich er doorheen te wurmen.
 • Rondom ramen: Als een raam niet goed afsluit, kan het een bres achterlaten die groot genoeg is voor beestjes zoals kakkerlakken, mieren, zilvervisjes en spinnen om in uw huis te komen.
 • Daklijn: Schade aan soffits en fascia kan scheuren en gaten achterlaten die groot genoeg zijn om gemakkelijke toegangspunten te creëren.
 • Stichting: Schade aan uw fundering kan leiden tot scheuren en scheiding tussen bouwmaterialen die ongedierte binnenlaten.

Stap 3: Bepaal de juiste doe-het-zelfbehandelingen voor veel voorkomende huishoudelijke plagen

Er zijn een aantal doe-het-zelf ongediertebestrijdingsopties die geen gebruik van gespecialiseerde apparatuur of kennis van geavanceerde toepassingsprocessen vereisen. Met een beetje tijd en toewijding kunt u leren om veelvoorkomende ongediertebestrijdingsopties op de juiste manier te gebruiken en zelfs uw eigen doe-het-zelf ongediertebestrijdingsbehandeling te maken.

 • Huisvliegen: Je kunt een kleverige val ophangen in een deel van je huis waar vliegen hinderlijk zijn, zoals je keuken. Wanneer vliegen op een van deze vallen landen, komen ze vast te zitten en kunnen ze niet wegvliegen. Het plaatsen van een van deze vallen is eenvoudig en vereist niet de hulp van een verdelger. Meer informatie over hoe zich te ontdoen van vliegen.
 • Kakkerlakken: Twee doe-het-zelf ongediertebestrijdingsopties voor kakkerlakken omvatten het uitzetten van aascentra en het verwijderen van de elementen rond uw huis die hen naar binnen aantrekken, zoals water en voedsel. Meer informatie over hoe zich te ontdoen van kakkerlakken.
 • Muizen: Doe-het-zelf ongediertebestrijdingsopties voor muizen omvatten het uitzetten van aas en vallen. Meer informatie over het wegwerken van muizen.
 • Termieten: De doe-het-zelf-optie voor termieten is om aassystemen rond de omtrek van uw huis uit te zetten. Meer informatie over hoe zich te ontdoen van termieten.
 • Spinnen: De beste doe-het-zelf ongediertebestrijdingsverdediging tegen spinnen is om de gebieden waar ze webben bouwen afgestoft en schoon te houden.
 • Mieren: Je kunt mierenaas en moordenaar maken door wattenbollen gedrenkt in een oplossing van borax, suiker en water uit te zetten in gebieden waar mieren een probleem zijn. Meer informatie over hoe zich te ontdoen van mieren.
 • Fruitvliegjes: Maak een val met behulp van een frisdrankfles, appelciderazijn en afwasmiddel. Texas A &M AgriLife Extension biedt een gedetailleerde beschrijving van het maken van een zelfgemaakte fruitvliegval. Meer informatie over hoe zich te ontdoen van muggen en fruitvliegjes.
 • Zilvervisje: Het behandelen van zilvervisjes alleen omvat het succesvol behandelen van de toegang tot de dingen in uw omgeving die hen helpen gedijen, zoals vochtigheid en onjuist opgeslagen zetmeelrijke voedingsmiddelen. Meer informatie over hoe zich te ontdoen van zilvervisjes.
Lees ook:   Hoe slangen weg te houden van uw tuin en huis

Ongediertebestrijdingsproducten versus huismiddeltjes: wat moet je gebruiken?

Een snelle online zoekopdracht zal u laten zien dat er geen tekort is aan recepten die er zijn als u geïnteresseerd bent in het maken van een doe-het-zelf ongediertebestrijding huismiddeltje. Maar het succes dat u zult vinden met de verschillende recepten is afhankelijk van het type plaag en het niveau van uw plaag. Je kunt succes vinden met het omgaan met een paar fruitvliegjes met behulp van een doe-het-zelf fruitvliegenval. Aan de andere kant zal een wijdverspreide kakkerlakkenplaag moeilijker te elimineren zijn met behulp van huismiddeltjes.

Als u overweegt een commercieel gemaakt ongediertebestrijdingsproduct te gebruiken, vindt u een lange lijst met opties. Maar lees het etiket. Sommige opties kunnen pesticiden en andere chemicaliën omvatten.

Er is geen tekort aan volledig natuurlijke opties als u chemicaliënvrij wilt gaan. Vallen en aassystemen zijn twee voorbeelden van ongediertebestrijdingsproducten die effectief kunnen zijn zonder chemische pesticiden te gebruiken. Volledig natuurlijke ongediertebestrijdingsproducten kunnen het beste van twee werelden bieden als het gaat om effectief zijn en het vermijden van pesticiden.

Hoeveel geld kunt u besparen met doe-uw-eigen ongediertebestrijding?

Het is mogelijk om geld te besparen met doe-het-zelf ongediertebestrijding. De meest effectieve manier om dat te doen, is door je te concentreren op het voorkomen dat ongedierte in de eerste plaats in je huis komt. Om ongedierte buiten te houden, moet u zich concentreren op het dichten van inbreuken rond uw huis en het elimineren van elementen die hen naar binnen aantrekken, zoals gemakkelijke toegang tot voedsel en water.

Spuiten op ongedierte of het uitzetten van vallen kan snel duur en tijdrovend worden als je een ernstige plaag hebt. Als je al een plaag hebt die ernstige problemen veroorzaakt, is het de moeite waard om een professionele verdelger te overwegen. Maar het inhuren van een professional is zeker de duurdere optie. Om u een idee te geven van de kosten, zijn hier enkele voorbeeldcitaten.

Kosten van professionele uitroeiing

Pest Bedrijf 1 Kosten Bedrijf 2 Kosten
Muggen Mosquito Joe $ 74,69 per behandeling Mosquito Authority $ 79,00 per behandeling
Termieten East Texas Termite and Pest Control $ 100 voor de eerste behandeling, met verschillende kosten voor bescherming in de toekomst. The Bug’s End $ 139 voor individuele spotbehandeling 10 lineaire voeten of minder.
Knaagdieren The Bug’s End $ 200 voor de eerste behandeling en het repareren van plekken waar knaagdieren binnenkomen. Lane Pest Control begint bij $ 25 tot $ 65 per maand, afhankelijk van de grootte van het huis plus een initiële vergoeding voor de eerste service.

*Prijzen vanaf 18-3- voor een uitroeiingsbaan in Longview, Texas (75603)

Maar wanneer moet je een professionele verdelger bellen?

Als je een ernstige plaag hebt, heb je waarschijnlijk de hulp van een professionele verdelger nodig. Wanneer een plaag ernstig wordt, is het moeilijk om alle getroffen gebieden te behandelen zonder training en de juiste apparatuur.

Lees ook:   Laat de bedwantsen niet bijten: feit van fictie scheiden

U moet ook overwegen om de professionals in te schakelen als of wanneer uw doe-het-zelf ongediertebestrijdingsinspanningen zijn mislukt. Als u uw huis zonder succes hebt behandeld voor ongedierte, is dit een teken dat u uw behandelmethode moet veranderen of hulp moet inschakelen.

Tips om toekomstige besmettingen te voorkomen

 • Haal het afval er regelmatig uit.
 • Ruim morsen meteen op.
 • Behandel eventuele waterproblemen.
 • Verzegel inbreuken.

Andere factoren om rekening mee te houden wanneer u zelf ongediertebestrijding uitvoert

Andere factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u zelf ongediertebestrijding uitvoert, zijn veiligheid, effectiviteit en uw tijd. Werken met chemicaliën kan gevaarlijk zijn. Voordat u een huismiddeltje maakt of een ongediertebestrijdingsproduct gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u om stappen te ondernemen om uw veiligheid te beschermen. Voordat u een ongediertebestrijdingsproduct kiest, moet u rekening houden met uw gezinsleden. Heeft u jonge kinderen of zieke dierbaren die gevoelig kunnen zijn voor sterke chemische producten? En zorg ervoor dat je een masker, handschoenen en bril draagt wanneer je met chemicaliën werkt.

U moet ook overwegen hoe effectief uw doe-het-zelf ongediertebestrijdingsinspanningen zullen zijn. Ineffectieve doe-het-zelf-methoden voor uit de hand gelopen plagen laten u het risico lopen het probleem te verlengen en uw tijd (en geld) te verspillen door in de nabije toekomst opnieuw een behandeling toe te passen.

Doe-het-zelf ongediertebestrijding kan effectief zijn als u bereid bent om tijd en moeite te steken in het onderzoeken van opties en het nemen van een weloverwogen beslissing. Aan het einde van de dag is het je doel om zo snel en effectief mogelijk van het ongedierte af te komen.

Waar het op neer komt

Identificeer eerst het ongedierte dat uw huis teistert. Sluit toegangspunten af en vind de behandelingsoptie die het meest effectief is in uw situatie. Misschien vindt u dat een combinatie van huismiddeltjes en gekochte producten u de beste resultaten biedt voor het elimineren van ongedierte en het weghouden ervan. Als de plaag te groot lijkt om alleen aan te pakken, bel dan een professionele verdelger bij u in de buurt voor een offerte.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn eigen ongediertebestrijding doen?

Ja, als u bereid bent om de tijd te besteden aan het leren over de meest effectieve opties.

Hoe maak je je eigen ongediertebestrijdingsspray?

Gebruik essentiële oliën zoals pepermuntolie om een natuurlijke ongediertebestrijdingsspray te maken. Maar voordat u uw eigen huismiddeltje maakt, moet u ervoor zorgen dat het in overeenstemming is met de meest effectieve ongediertebestrijdingsmethode voor uw type plaag.

Hoe houd ik insecten op natuurlijke wijze uit mijn huis?

Sluit toegangspunten af en verwijder elementen die ze naar binnen trekken.