Gazon- en landschapsprojecten die u zeker aan de professionals moet overlaten

Als huiseigenaar houdt u waarschijnlijk van de uitdaging en de kostenbesparingen van het omgaan met veel van uw eigen gazon- en landschapsprojecten. Het wekelijks maaien van uw gras is bijvoorbeeld een onderhoudstaak voor thuis die de meeste doe-het-zelvers met succes kunnen voltooien.

Er zijn echter andere scenario’s waarin huiseigenaren het heft in eigen handen nemen – met desastreuze gevolgen. Dit zijn enkele van de gazon- en landschapsprojecten die u aan de professionals moet overlaten.

Het testen van de grond voor het planten

Zuur of alkalisch?

Dit is een project dat doe-het-zelf kan worden gedaan met een bodemtester voor thuis, maar onze experts raden het niet aan. “Het brengen van een bodemmonster naar uw lokale provinciale uitbreidingsdienst biedt de meest gedetailleerde informatie over de pH-waarden van de bodem – zuurgraad en alkaliteit – evenals kalium-, stikstof- en fosforniveaus”, aldus Keven Shanks, manager van retailertraining bij Scotts Miracle-Gro.

Het is belangrijk om de grond te testen, vooral als je een moestuin plant, omdat verschillende soorten planten de voorkeur geven aan verschillende soorten grond. “Planten zoals asperges, uien, knoflook, komkommers en tomaten geven de voorkeur aan zure grond (pH 5,8-6,5), die de neiging heeft om te domineren in natte klimaten,” legt Shanks uit. Aan de andere kant houden planten zoals spruitjes, rapen, kool en mosterd van een meer alkalische grond (pH 6,0-7,5) die volgens Shanks meestal in droge gebieden wordt aangetroffen.

Het gazon beluchten

Professionals kunnen uw gazon correct beluchten.

Beluchten kan een doe-het-zelfproject zijn, maar u moet een beluchter huren en vervoeren. Dus, wat is beluchten? “Het is het proces van het verwijderen van pluggen uit het grasgebied met behulp van een kernbeluchter, waardoor een kunstmatig systeem van grote poriën ontstaat,” legt Shanks uit. En het is belangrijk omdat het lucht, water en voedingsstoffen in staat stelt om de wortels te bereiken. “Beluchting verlicht problemen met bodemverdichting en / of riet,” zegt Shanks.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van gele hesjes in 5 eenvoudige stappen

Dit is een taak om jaarlijks te voltooien. Het huren en manoeuvreren van de gespecialiseerde apparatuur is echter niet het enige doe-het-zelfprobleem.

“Veel huiseigenaren hebben ook ondergrondse infrastructuur, waaronder septische, huisdierhekken en / of irrigatie”, aldus Dr. Brad DeBels, operationeel directeur bij Weed Man Lawn Care. Dit betekent dat het mogelijk is om de infrastructuur te beschadigen. Volgens DeBels weten professionals dit echter te voorkomen – en als er schade optreedt, zijn ze verantwoordelijk voor de reparatiekosten.

Plannen en installeren van een permanent irrigatiesysteem in de grond

Een irrigatiesysteem moet voldoende dekking bieden.

Als u zich comfortabel voelt bij het uitvoeren van bouwprojecten, kunt u mogelijk een bewateringssysteem plannen en installeren. “Je moet bekend zijn met sanitair, elektriciteit en lokale bouwvoorschriften en bereid zijn om de tijd te nemen om het systeem goed te onderzoeken en te ontwerpen,” zegt Shanks. Daarbij wordt ook loopgraven gegraven. Hij zegt echter dat het het papier- en potloodproces is dat meestal doe-het-zelvers struikelt.

“Irrigatiespecialisten zijn verreweg het best uitgerust om een irrigatiesysteem te ontwerpen en te installeren dat zowel volledig als efficiënt water geeft”, adviseert Shanks.  “Zoek een specialist die is gecertificeerd door een professionele groep, zoals de Irrigation Society of America, om ervoor te zorgen dat u goed advies krijgt.” En als je een groot gazon hebt, het aanzienlijke hoogteverschillen bevat of een zeer slechte drainage heeft, zegt Shanks dat je zeker een professionele irrigatieontwerper moet raadplegen.

Brad Unruh, directeur van nieuwe productontwikkeling voor Hustler Turf Equipment, is het ermee eens dat doe-het-zelvers gewoon de professionals moeten inschakelen. “Dit is een betrokken project en professionals hebben de juiste apparatuur om het een stuk minder pijnlijk en storend te maken voor je huidige landschap,” zegt hij.  “Het is belangrijk dat uw irrigatiesysteem de juiste dekking heeft om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals het hoort, wat uiteindelijk uw toekomstige landschapsplannen ten goede zal komen.”

Lees ook:   Gemeenschappelijke huiswantsen: hoe huishoudelijke plagen te identificeren

Pesticide behandelingen

Toepassingssnelheden en timing zijn cruciaal.

Je zou jezelf best handig kunnen vinden in huis met een blik insectenspray, maar landschapspesticiden zijn een beetje anders. En DeBels raadt aan om deze pesticidenbehandelingen over te laten aan de professionals. “Zeer effectieve onkruid-, insecten- en schimmelbestrijding kan erg afhankelijk zijn van hoe en wanneer je kant-en-klare producten aanbrengt, waardoor het moeilijk is om maximale effectiviteit te bereiken,” legt hij uit.

En als je een fulltime baan hebt en een leven, je past gewoon willekeurig behandelingen toe als je erover nadenkt. DeBels legt echter uit dat professionals een aanzienlijke hoeveelheid tijd hebben besteed aan het perfectioneren van applicatiesnelheden en timing, en vergeet niet – ze zijn eigenlijk getraind en ligecensureerd. “Dit leidt tot de meest effectieve bestrijding van plagen, terwijl de resistentie tegen pesticiden wordt beperkt en de milieuveiligheid wordt geoptimaliseerd,” zegt hij.

De meeste projecten voor probleemoplossing

Haal het giswerk uit het oplossen van problemen.

“Wanneer uw gazon fragmentarisch begint te worden, onkruid het overneemt of uw grond verdicht, kan het moeilijk zijn om de tuin in een gezonde staat te resetten,” zegt Sherrington. “Op deze momenten is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat uw gazon goed wordt belucht, de PH-niveaus van de bodem op peil zijn en onkruidbestrijding wordt toegevoegd aan de juiste gebieden.” En als het verkeerd wordt gedaan, kunnen deze procedures volgens hem desastreuze gevolgen hebben voor een tuin.

Het overmatig aanbrengen van stikstof kan bijvoorbeeld resulteren in het ’s nachts verbranden van een gazon,” onthult Sherrington. Hij zegt dat het ook verwarrend kan zijn om het juiste product te kopen, correct op te slaan en het op de juiste manier toe te passen. “Daarom raden we huiseigenaren aan om experts in te schakelen om hun grond te testen, producten te hanteren en de nodige stappen te nemen om hun gazon te onderhouden en het snel in een bloeiende staat te krijgen,” legt Sherrington uit.

Lees ook:   Hoe zorg je voor je gazon en landschapsarchitectuur voor de winter

Vaardigheidsniveau maakt het verschil

Expertise levert deskundige resultaten op.

Hoewel veel van deze gazon- en landschapsprojecten het beste aan de professionals kunnen worden overgelaten, is het antwoord soms afhankelijk van het vaardigheidsniveau van de huiseigenaar. Unruh gelooft bijvoorbeeld dat huiseigenaren gras kunnen bemesten en onkruid kunnen besproeien – maar ze kunnen het beste worden gedaan met enige kennis.

Hij zegt dat je moet weten wat je spuit, hoe het het gebladerte beïnvloedt en wat het moet doden of verbeteren. “Ik raad ook aan om vertrouwd te raken met de planten, bomen, struiken en gras op uw terrein om te weten welke soorten kunstmest het beste zijn en wanneer u ze moet gebruiken.” Hij stelt voor om je lokale kwekerij of tuinwinkel te bezoeken als je hulp nodig hebt. En vergeet niet dat je gazon niet alleen maar eye candy is. Grasgrasvelden hebben milieu- en gezondheidsvoordelen.