Landschapsarchitectuur voor brandveiligheid

Overdekt terras met open haard.

Bepaalde delen van het land hadden vroeger een redelijk voorspelbaar brandseizoen, maar de tijden veranderen. Californië, bijvoorbeeld, moet nu het hele jaar door op brandalarm staan. Dat betekent dat er geen tijd is zoals het heden om je huis voor te bereiden op een brand. En dat betekent niet alleen het kopen van een verzekering voor huiseigenaren of huurders. Er zijn enkele brandveiligheidsmaatregelen die u kunt nemen om uw huis of appartement minder snel te laten branden in een brand.

Door deze drie brandveiligheidstips voor landschapsarchitectuur te implementeren, kunt u uzelf, uw gezin, uw bezittingen en uw eigendom beter beschermen tegen een bosbrand.

Overdekt terras met open haard.

chuckcollier / Getty Images

Creëer verdedigbare ruimtes

Een van de beste brandveiligheidsstappen die elke huiseigenaar en huurder zou moeten nemen, is het creëren van verdedigbare ruimte. Dit is in wezen het vrijmaken van ruimte rond de muren van uw woning. Als je een huurder bent, kan dit iets lastiger zijn; vraag eerst toestemming van je huisbaas. Het Federal Emergency Management Agency (FEMA) beveelt aan om vegetatie, puin of iets anders dat vuur kan vatten uit de omtrek rond uw huis te verwijderen. Over het algemeen wordt het beschouwd als de beste praktijk om twee zones van verdedigbare ruimte te behouden.

Verdedigbare ruimte 1

Stel je een ring van 30 voet rond je huis voor. Verwijder nu alles wat zelfs op afstand brandbaar is uit die ring. Dat betekent dat u uw dakgoten regelmatig moet opruimen, gevallen vegetatie van uw dak moet verwijderen en indien nodig boomtakken moet snoeien. Als u een houtstapel houdt, zorg er dan voor dat u deze minstens 30 voet van uw huis verplaatst. Ja, het betekent dat je het hout wat verder moet sjouwen als je een vuurtje wilt maken. Maar het betekent ook dat er geen grote stapel aanmaakhout zal zijn die vlak naast je huis in vlammen opgaat.

Lees ook:   Ideeën om uw landschapsrand te perfectioneren

Als je terrasmeubilair hebt dat je in de eerste verdedigbare ruimte opbergt, zorg er dan voor dat het niet brandbaar is. Misschien wilt u uw deck ook upgraden naar een onbrandbaar materiaal.

Verdedigbare ruimte 2

Blijf op de hoogte van uw buitenonderhoud binnen 100 voet van uw huis of tot aan uw eigendomslijn. Dit betekent regelmatig gras maaien en ander gebladerte snoeien en de grond vrijmaken van dode bladeren en dennennaalden. Over het algemeen moet elke boomtak die zich op minder dan zes voet van de grond bevindt, worden gesneden. Als je bomen, struiken of ander plantenleven hebt, denk dan na over de afstand. Bomen moeten bijvoorbeeld minstens tien meter uit elkaar staan, zodat vuur het moeilijker heeft om ertussen te springen.

Zelfs buiten 100 voet van uw huis, maakt het verdund en gesnoeid houden van uw eigendom het minder waarschijnlijk dat een brand snel uw huis bereikt.

Huis in cabinestijl met open haard ingebouwd in de patio aan de achterkant

chuckcollier / Getty Images

Gebruik harde oppervlakken

Hardscaping heeft een aantal voordelen. Het is gemakkelijk te onderhouden, voegt architecturale aantrekkingskracht toe aan uw buitenruimtes en is brandveilig. Een brede betonnen oprit kan bijvoorbeeld de voorkant van je huis beschermen. Grind, staal en steen zijn andere geweldige harde oppervlakte-opties die bestand zijn tegen vuur en u kunnen helpen uw huis te beschermen.

Of u nu een kleinschalige buitentaak op zich neemt, zoals het omranden van uw plantenbakken of het renoveren van uw terras of terras, kies harde oppervlakken om letterlijk brandveiligheid in de stof van uw buitenruimte in te bouwen. U kunt ook harde oppervlakken in uw landschapsarchitectuur afwisselen om grote stukken vegetatie op te breken.

Modern rustiek huis met buitenhaard

Mint Images / Getty Images

Gebruik inheemse vegetatie

Branden hebben brandstof nodig. Uw landschapsarchitectuur kan precies zijn wat het nodig heeft om tot aan uw huis te reizen, waardoor het onmiddellijk in gevaar komt. Of het kan een hulp zijn. Wanneer u de gebieden rond uw huis plant, is het over het algemeen een goede vuistregel om inheemse soorten te kiezen. Deze planten zijn aangepast om in uw omgeving te gedijen, wat betekent dat ze diep wortelen en gemakkelijker water vasthouden, waardoor ze minder snel verbranden. Aan de andere kant hebben niet-inheemse soorten meer kans om uitgedroogd te raken door de omstandigheden waaraan ze niet van nature gewend zijn, waardoor ze ideaal aanmaakhout zijn voor een vuur.

Lees ook:   10 verstandige manieren om te besparen op de verwarming van winterhuizen

De meeste gebieden zullen middelen beschikbaar hebben over welke inheemse soorten het meest brandwerend zijn. Zoek over het algemeen naar planten met bladeren die een hoog watergehalte hebben en niet veel droog hout of bladeren maken. Vetplanten zijn een uitstekend voorbeeld omdat ze water opslaan in hun bladeren.

Verstandig planten, gebruik maken van hardscaping en het creëren van verdedigbare ruimtes zijn de sleutels tot brandveiligheid buiten uw huis of appartement. Gebruik deze tips om je te verdedigen tegen deze natuurramp, zodat je gemakkelijker kunt rusten, ongeacht wat de mensen op je pad brengen.