Biologische ongediertebestrijding voor de tuin

Je doet al deze moeite om je tuin eindelijk te laten ontkiemen. Dan ga je op een dag naar buiten en worden al je planten tot de grond gekauwd. Soms is het zo uitgebreid dat het lijkt alsof je helemaal nooit bloemen in dat bed hebt gehad. Maar in plaats van op te raken en de zwaarste ongediertebestrijding op de markt te kopen, is er een zachtere manier. Voordat u Nature One Pest Control belt, probeert u zelf biologische ongediertebestrijding te gebruiken.

De EPA heeft een waslijst aan belangrijke soorten symptomen bij blootstelling aan pesticiden, waaronder een verhoogd risico op kanker, hoofdpijn, misselijkheid en spierzwakte, om er maar een paar te noemen. In feite beveelt de EPA aan dat u waar mogelijk niet-chemische methoden voor ongediertebestrijding gebruikt. Dus hieronder bespreken we verschillende ideeën voor biologische ongediertebestrijding in de tuin.

Deze opties voor biologische tuinplaagbestrijding zijn meestal ook laag voor kosten en tijdsinvestering. U kunt bijvoorbeeld biologische hertenafstotende sprays kopen voor ongeveer $ 15 per fles of sommige methoden vereisen items die u misschien al in huis hebt.

Organische methoden met toegepaste producten

Het kopen van uw biologische ongediertebestrijdingsproducten kan net zo eenvoudig zijn als het kopen van een veiliger, natuurlijker item in plaats van een met chemicaliën beladen item. Enkele ideeën zijn de volgende:

 • Veel biopesticiden gebruiken veilige, natuurlijk voorkomende protozoa, bacteriën en schimmels om ongewenste soorten buiten te houden.
 • Botanische insecticiden worden gemaakt van planten, zoals de naam al doet vermoeden. Neemolie is bijvoorbeeld een veel voorkomend volledig natuurlijk insecticide, fungicide en miticide. Je kunt het vinden in een concentraat voor deze doeleinden.
 • Fungiciden met een lage toxiciteit tellen ook als een organische methode.
 • Biologisch geurende sprays kunnen ongedierte afweren, zoals hertenafweermiddelen.
 • Ierse lentezeep heeft een zeer sterke geur die bepaalde plagen kan afstoten. Hang repen van de zeep aan bomen in gaaszakken.
 • Veel online en lokale retailers in de biologische, natuurlijke en milieuvriendelijke industrie verkopen dit soort groene ongediertebestrijding.
Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van Junebugs
Biologische ongediertebestrijding Bug Trap Buiten
Beeld: bblitz/Shutterstock

Fysische biologische ongediertebestrijdingsmethoden

In sommige gevallen kunt u ongedierte gemakkelijk weghouden van uw tuin met fysieke middelen. Enkele manieren om deel te nemen aan dit type biologische ongediertebestrijding zijn de volgende:

 • Vallen en kunstaas zoals insectenvallen of levende vallen kunnen werken.
 • Probeer fysieke barrières zoals het plaatsen van een draad of elektrische omheining rond de tuin. Kopertape en flashtape worden zelfs verkocht om ongedierte zoals slakken en vogels te vangen of bang te maken.
 • Een veel voorkomende manier om dieren weg te houden, is door standbeelden op te hangen, zoals hertenlokken, om het ongedierte te laten denken dat een ander dier al in dat gebied is. Verplaats de lokvogel om hem er overtuigend uit te laten zien.
 • Zoek planten die het dier afstoten dat je buiten wilt houden. Herten houden bijvoorbeeld niet van overdreven krachtige planten, dus je kunt items zoals munt, rozemarijn of salie rond de omtrek van de tuin planten.
 • Je kunt stroboscooplampen of knipperlichten kopen die ongedierte kunnen afschrikken. Geautomatiseerde watersproeiers die als dierlijke afweermiddelen worden verkocht, kunnen een vergelijkbaar effect hebben.

Een belangrijk voordeel van barrières, lokvogels en vallen is dat u niet voortdurend oplossingen opnieuw hoeft aan te brengen, wat kan besparen op het tuinbudget.

En vergeet niet, wees niet bang om meerdere biologische ongediertebestrijdingsmethoden te proberen. Zodra een plaag je tuin vervreet, is het moeilijk om opnieuw te groeien, vooral laat in het seizoen.

Waar het op neer komt

Hoewel insecten die op je groente- of bloementuinen kauwen een frustrerende ervaring kunnen zijn, zal het op de lange termijn beter zijn voor zowel jou als je tuin om de biologische route te volgen in plaats van met een chemisch zwaar product. Chemisch geregen ongediertebestrijding kan hoofdpijn, misselijkheid en zelfs kanker veroorzaken. Wees creatief en zoek naar natuurlijke methoden en behandelingen die veiliger zijn, zoals biopesticiden, fungiciden met een lage toxiciteit of botanische insecticiden. Je kunt ook vallen plaatsen, lichten installeren of barrières plaatsen om ongedierte buiten te houden.

Lees ook:   De 13 beste achtertuinplanten om te kweken voor privacy

Veelgestelde vragen

Q:

Werkt biologische ongediertebestrijding?

Een:

Ja, biologische ongediertebestrijdingsmaatregelen kunnen net zo effectief zijn als chemische ongediertebestrijding. De sleutel is om de juiste biologische ongediertebestrijding af te stemmen op het juiste insect.

Q:

Is azijn een goed insecticide?

Een:

Zowel azijn als appelciderazijn kunnen werken als effectieve insecticiden. Je hoeft alleen maar azijn, water en afwasmiddel in een spuitfles te mengen.

Q:

Welk bestrijdingsmiddel is het beste voor moestuinen?

Een:

Neemolie is een niet-toxisch, zij het stinkend, bestrijdingsmiddel dat veilig is om te gebruiken in je moestuin. Het is een van de best ongediertebestrijding sprays, vrij van chemicaliën, en zal uw insectenprobleem in een mum van tijd oplossen.