Hoe zich te ontdoen van onkruid in gras

persoon die handschoenen draagt en onkruid opgraaft

Het weghouden van ongewenst gazononkruid is een van de meest veeleisende huishoudelijke taken in de buitenlucht. Hardnekkige gezwellen van paardenbloemen, klaver en krabbengras kunnen een tuin er fragmentarisch en onverzorgd uit laten zien. Leer hoe u onkruid in grasgebieden kunt verwijderen en uw gazon weer mooi kunt maken.

Soorten grasonkruid en hoe ze kwijt te raken

Door de soorten grasonkruid in uw tuin te kennen, kunt u de juiste moordenaar kopen om het probleem op te lossen. In deze gids leer je hoe je je kunt ontdoen van kruipend Charlie-onkruid en andere veel voorkomende planten die koppig in je tuin blijven.

Hoe zich te ontdoen van paardenbloemen

Hoe het eruit ziet: Dit veel voorkomende meerjarige onkruid is gemakkelijk te identificeren met zijn lange, harige stengel en felgele cirkelvormige bloem met talloze bloemblaadjes. Wanneer de bloem rijpt, verandert het in een cirkelvormige witte puf vol kleine zaadjes.

Waar het meestal groeit: Paardenbloemen komen in het vroege voorjaar tevoorschijn en kunnen in de tuin blijven zolang het warm weer is.

Hoe het zich verspreidt: De iconische bladerdeegzaden komen gemakkelijk los en waaien weg. De wind voert hen naar nieuwe bestemmingen waar ze zaad nemen en groeien.

Beste manieren om er vanaf te komen: Mensen die willen weten hoe ze paardenbloemen kunnen doden, vinden een uitstekende oplossing in een breedbladige onkruidverdelger zoals Ortho Weed B Gon Weed Killer.

Hoe zich te ontdoen van klaver

Hoe het eruit ziet: Een klaverkruid is een laagblijvende plant met sets van drie deelblaadjes die uit zijn vele stengels tevoorschijn komen. De bloemen zijn meestal wit en cirkelvormig met meerdere lange, dunne bloemblaadjes.

Waar het meestal groeit: Er zijn veel soorten klaver die gedijen in verschillende omstandigheden zoals volle zon, schaduw, droge grond of natte grond.

Hoe het zich verspreidt: Klavers planten zich voort via hun zaden en door knopen op hun stengels.

Beste manieren om er vanaf te komen: Een geweldige klavermoordenaar is Bonide Chickweed, Clover en Oxalis Weed Killer, een kant-en-klare formule.

Hoe zich te ontdoen van crabgrass

Hoe het eruit ziet: Dit gewone onkruid ziet eruit als tuingras, maar groeit horizontaal en heeft plattere, bredere bladeren die zich vanuit het midden uitstrekken. Het heeft ook bloemhoofdjes die op aartjes lijken.

Waar het meestal groeit: Krabbengras groeit overal waar kale grond zich aandient en is het meest prominent in de nazomer.

Hoe het zich verspreidt: Crabgrass vermenigvuldigt zich door zijn zaden en stukjes van zijn stengels die nieuwe wortels kunnen ontkiemen.

Beste manieren om er vanaf te komen: Een dubbelwerkende krabbengrasmoordenaar zoals Roundup Ready-to-Use Extended Control Weed &Grass Killer Plus Weed Preventer doodt bestaand krabbengras en voorkomt dat nieuwe zaden in de grond ontkiemen. Voor meer details en tips, bekijk deze uitgebreide gids voor het verwijderen van krabbengras.

Lees ook:   6 ideeën voor het creëren van een hedendaags landschap

Hoe zich te ontdoen van gele notenkruid

Hoe het eruit ziet: Nutsedge heeft lange, dunne stengels en clusters van grasachtige bladeren die horizontaal uitbarsten. Lichtbruine bloemaartsen groeien tussen de bladeren.

Waar het meestal groeit: Nutsedge kan overal groeien, maar het geeft vooral de voorkeur aan vochtige grond.

Hoe het zich verspreidt: Nutsedge produceert zaden, maar het verspreidt zich voornamelijk via ondergrondse knollen of wortelstokken, die horizontale ondergrondse stengels zijn.

Beste manieren om er vanaf te komen: De beste killer voor nutsedge is Bonide Sedge Ender Nutsedge & Crabgrass Killer, die het onkruid van nutsedge doodt en voorkomt.

Hoe zich te ontdoen van kruipende Charlie

Hoe het eruit ziet: Het kruipende charlie-onkruid wordt ook wel grondklimop genoemd. Het is een lid van de muntfamilie en is vooral bekend om zijn kleine, paarse bloemen. Het heeft lagen van getextureerde, spadevormige bladeren en een algehele wazige textuur.

Waar het meestal groeit: Dit onkruid geeft de voorkeur aan vochtige grond en schaduw, maar het kan ook gedijen op zonnige locaties.

Hoe het zich verspreidt: Kruipend onkruid kan zich voortplanten door hun zaden of door stolonen, dat zijn hardlopers die boven de grond bestaan.

Beste manieren om er vanaf te komen: Huiseigenaren die willen weten hoe ze klimop effectief kunnen doden, hebben een breedbladige onkruidverdelger nodig zoals Ortho WeedClear Lawn Weed Killer.

Hoe zich te ontdoen van bakbananen

Hoe het eruit ziet: Dit onkruid heeft grote, brede bladeren aan de onderkant en hoge, verticale bloemaren die uit het midden tevoorschijn komen. De bloemstelen kunnen paars of groen zijn en zwart worden wanneer ze tot zaden rijpen.

Waar het meestal groeit: U kunt bakbananen vinden in tuinen, grasgras, weiden en in bermen. Ze kunnen op elk moment van het jaar groeien, behalve in extreme kou en hitte.

Hoe het zich verspreidt: Bakbananen verspreid door hun zaden.

Beste manieren om er vanaf te komen: Een breedbladige moordenaar zoals Ortho Weed B Gon Weed Killer richt zich op weegbreeplanten zonder je gras te beschadigen.

Hoe zich te ontdoen van kwakzalvergras

Hoe het eruit ziet: Dit rechtopstaande onkruid lijkt op tarwe wanneer de bloemen en zaden in afwisselend afgeplatte aren tevoorschijn komen. De bladeren zien eruit als lange grassprieten.

Waar het meestal groeit: Kwakzalver is te vinden in of op gazons, bermen en rivieroevers, en in vele grondsoorten en omstandigheden. Het kan zelfs gedijen in droge omstandigheden.

Lees ook:   De beste ongediertebestrijdingsdiensten van

Hoe het zich verspreidt: Kwakzalvergras plant zich voornamelijk voort via ondergrondse knollen, maar het vermenigvuldigt zich ook door zijn eigen zaden en wortelstokken.

Beste manieren om er vanaf te komen: De beste manier om kwakzalvergras te doden is door het te besproeien met een breedbladige moordenaar zoals Hi-Yield Triclopyr Ester.

Hoe zich te ontdoen van ambrosia

Hoe het eruit ziet: Deze veel voorkomende allergeenovertreder heeft lange, harige bladeren met veel kleine geelgroene bloemen. Het breedbladige onkruid lijkt op een varen en heeft harige stengels.

Waar het meestal groeit: Ambrosia groeit overal, behalve in extreem koude of warme klimaten.

Hoe het zich verspreidt: De ambrosiaplant kan zich snel voortplanten door zijn eigen zaden. Elke plant kan tot 60.000 zaden per seizoen maken.

Beste manieren om er vanaf te komen: Een breedbladige onkruidverdelger zoals Ortho Weed B Gon Weed Killer richt zich op ambrosia en laat de rest van je gazon met rust.

Hoe zich te ontdoen van postelein

Hoe het eruit ziet: Dit onkruid groeit laag bij de grond en heeft dikke, wasachtige bladeren die op vetplanten lijken. De plant krijgt een paarsgroene tint en heeft kleine gele bloemetjes.

Waar het meestal groeit: Postelein kan gedijen in veel grondsoorten en is bestand tegen droogte. Je kunt het vaak levend en wel vinden op rotsachtige en droge plaatsen.

Hoe het zich verspreidt: De zaden en stengelfragmenten kunnen ervoor zorgen dat nieuwe planten groeien.

Beste manieren om er vanaf te komen: Een onkruidverdelger die zich richt op extreem hardnekkige planten zoals Compare-N-Save 2, 4-D Amine Selective Weed Killer kan zich ontdoen van postelein.

Hoe zich te ontdoen van kruipende houtorrel

Hoe het eruit ziet: Ook bekend als Oxalis, dit onkruid heeft een paarse tint en heeft sets van drie hartvormige bladeren. De stelen zijn behaard en ze hebben felgele bloemen die in het voorjaar tevoorschijn komen.

Waar het meestal groeit: Kruipende houtwallen groeien liever in de schaduw dan in de volle zon.

Hoe het zich verspreidt: De Oxalis plant verspreidt zich door zijn kruipende stengels en uitgebreide wortelstelsels. De bloemen geven ook zaden vrij die nieuwe planten ontkiemen.

Beste manieren om er vanaf te komen: Een onkruidverdelger die zich richt op breedbladige onkruiden zoals Ortho Weed B Gon Weed Killer werkt goed om van deze plant af te komen.

Producten en gereedschappen die je nodig hebt om onkruid in gras kwijt te raken

  • In de winkel gekochte onkruidverdelger
  • Spuitfles
  • Waterslang
  • Azijn
  • Zout
  • Spade of kleine schop om hardnekkig onkruid uit te graven
  • Tuinhandschoenen
Lees ook:   Beste outdoor beveiligingscamera's

Hoe zich op natuurlijke wijze te ontdoen van grasonkruid

Om op natuurlijke wijze van grasonkruid af te komen, kunt u niet-toxische ingrediënten uit uw voorraadkast gebruiken. Vul een spuitfles vol azijn en spuit deze op onkruid om de stengels en bladeren uit te drogen. Dit doodt ze op natuurlijke wijze zonder synthetische chemicaliën in de tuin te gebruiken.

Het is ook mogelijk om een mengsel van zout en water te gebruiken en het op ongewenste planten en onkruid te spuiten. Houd er echter rekening mee dat elk natrium dat de grond binnendringt, wortels uitdroogt, ongeacht welk planttype in de buurt is.

Hoe u uw gazon kunt onderhouden om grasonkruid te voorkomen

Om te weten hoe u zich kunt ontdoen van onkruid in grasgebieden zonder de gewenste vegetatie te doden, kunt u pre-emergente moordenaars gebruiken, ook bekend als preventers, die in de grond werken om te voorkomen dat onkruidzaden zich ontwikkelen.

Er zijn ook dubbelwerkende onkruidverdelgers die een combinatie zijn van post-emergente en pre-emergente onkruidcontrollers. Dit betekent dat het product bestaand onkruid doodt en voorkomt dat er tegelijkertijd nieuwe onkruiden ontstaan.

De bottom line over het verwijderen van onkruid van uw gazon

Huiseigenaren die op zoek zijn naar de antwoorden op het doden van onkruid in gazons, zullen blij zijn om alle oplossingen te vinden die beschikbaar zijn in de winkel en thuis. Velen houden zich bezig met het per ongeluk doden van gras in deHet proces van het doden van breedbladige indringers zoals paardenbloemen en klaveronkruid, maar selectieve herbiciden zoals Ortho Weed B Gon Weed Killer kunnen zich richten op breedbladige planten zonder gras te beschadigen. Er zijn ook natuurlijke manieren om van onkruid af te komen – door oplossingen op basis van azijn of zout te gebruiken, kunt u gewoon onkruid effectief doden.

Veelgestelde vragen

Hoe dood ik onkruid zonder het gras te doden?
Om onkruid te doden zonder het gras te doden, gebruikt u een selectieve onkruidverdelger die zich alleen richt op bepaalde soorten planten, zoals breedbladig onkruid. Deze laten gewenst gras met rust.

Is er een app voor het identificeren van onkruid?
Ja, er zijn apps op je smartphone die je kunnen helpen om onkruid gemakkelijk te identificeren. Een populaire app is ID Weeds waarmee gebruikers naar onkruid kunnen zoeken op basis van hun fysieke kenmerken.

Hoe bestrijd ik onkruid in mijn gazon op een organische manier?
U kunt onkruid in uw gazon biologisch bestrijden door onkruid te besproeien met een herbicide op basis van azijn.