De beste allergievriendelijke bloemen voor uw tuin

Shota Sato / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Voel je de drang om te niezen als je alleen maar naar die foto kijkt? Je bent niet de enige. De CDC meldt dat meer dan 50 miljoen Amerikanen leven met allergieën. In feite is het de zesde belangrijkste oorzaak van chronische ziekten in het land. Gelukkig zijn er deze lente en zomer nog steeds manieren om van het buitenleven te genieten zonder verstikt te worden door allergieverzwarende pollen. Plant deze zes kleurrijke allergievriendelijke bloemen en je kunt snuffelvrij genieten van je tuin!

RiverNorthPhotography / Getty Images

1. Viooltje

Viooltjes zijn er in een enorm scala aan kleuren, dus ze zijn ideaal als je wat opvallende pops aan je tuin wilt toevoegen. Hoewel ze stuifmeel maken, is het plakkerig; als gevolg hiervan kan de wind het niet vangen en naar je verspreiden. Deze bloemen zijn niet alleen perfect voor mensen met een allergie, ze zijn ook praktisch voor beginnende tuinders. Ze zijn erg vergevingsgezind, vooral als ze zich in een plantbed bevinden. Viooltjes belonen minimale zorg met langdurige, levendige bloemen. Ze kunnen zelfs kleur toevoegen aan je eten als je deze zomer avontuurlijk wilt worden met je salades.

Manuel De Los Reyes Rubio / EyeEm / Getty Images

2. Bougainville

Het toevoegen van kleur aan uw tuin zou uw waterrekening niet moeten verhogen. Als u op zoek bent naar droogtetolerante, winterharde en allergievriendelijke bloemen om levendigheid aan uw buitenruimtes toe te voegen, hoeft u niet verder te zoeken dan bougainvillea. De levendige roze en oranje bloemen van de bougainvillea zijn eigenlijk helemaal geen bloemen, hoewel ze je vrienden en buren voor de gek houden. De eigenlijke bloem van de plant bevindt zich in de bladeren. Omdat de echte bloem erg klein is, produceert hij minimaal stuifmeel, waardoor je je comfortabel voelt.

Steve Satushek / Getty Images

3. Tulp

Het is verrassend dat de bloem die het meest geassocieerd wordt met de lente ook een van de minst waarschijnlijke allergieën veroorzaakt. Het lage aantal pollen van tulpen maakt ze een geweldige aanvulling op uw tuin. Je kunt de bloemen zelfs knippen en binnen rangschikken: elke tulpenbol bevat zo weinig stuifmeel dat het naar binnen brengen ervan geen piek in je symptomen zou moeten veroorzaken.

Lees ook:   6 kastreinigingstips om (eindelijk) je kledingkast georganiseerd te krijgen

Let wel op contact tijdens het planten. Sommige mensen met allergieën hebben een milde uitslag gemeld na het hanteren van de bloemen gedurende langere perioden. Draag handschoenen om jezelf te beschermen.

Wax Begonia of Clubed Begonia (Begonia cucullata) in een tuin in Medellin, Colombia

Alexandre Morin-Laprise / Getty Images

4. Begonia

Als u allergieën heeft en schaduwrijke buitenruimtes, kunt u het gevoel hebben dat het bezitten van een lichte tuin onmogelijk is. Begonia’s kunnen echter de perfecte oplossing zijn. Deze allergievriendelijke bloemen zijn er in een breed scala aan schaduwminnende variëteiten. Sommigen hebben gegolfde bloemblaadjes. Sommigen worden tot twee voet hoog. Ze kunnen rood, roze, geel, wit, oranje of een combinatie van die kleuren zijn. Het maakt echter niet uit welk type begonia u kiest, u kunt er gerust op zijn dat het minimaal stuifmeel zal afgeven.

Paul Fuller / EyeEm/ Getty afbeeldingen

5. Hortensia

Als u uw tuin wilt vullen met allergievriendelijke bloemen die het grootste deel van het jaar meegaan, bekijk dan hortensia’s. Ze blijven in bloei van de lente tot de herfst. Net als begonia’s zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze gedijen in een breed scala aan omgevingen – je kunt ze overal vinden groeien, van North Carolina tot Zuidoost-Azië – maar hebben altijd een goede hoeveelheid water nodig. Houd je hortensia’s gehydrateerd en ze zullen je belonen met grote bloemen.

Oranje rozen in de openbare tuinen van Werribee park, in het westen van Melbourne.

John W Banagan / Getty Afbeeldingen

6. Roos

Een roos met een andere naam zou zo zoet ruiken, en zelfs mensen met een allergie kunnen vol vertrouwen de geur van deze tuinfavorieten inademen. Rozen maken wel stuifmeel aan, maar de stuifmeeldeeltjes zijn vrij groot. Als gevolg hiervan pikt de wind er niet veel van op, waardoor het omliggende luchtruim veilig blijft voor mensen met allergieën. Als u uw buitenruimte een klassieke uitstraling wilt geven en uw symptomen op afstand wilt houden, zijn rozen een goede keuze.

Lees ook:   Hoe nagellak uit tapijt te krijgen in 10 eenvoudige stappen

Allergiepatiënten, verheug je! Het is nog steeds mogelijk om te genieten van een levendige, met bloemen bedekte tuin. Kies je bloemen verstandig en je kunt jezelf omringen met kleur zonder dat je jezelf hoeft te omringen met allergiemedicijnen en weefsels.

Wat zijn je favoriete allergievriendelijke bloemen? Welke plant jij deze zomer in jouw gaen? We horen het graag in de comments.