De beste gazonsproeiers

Afhankelijk van waar u in de Verenigde Staten woont, kan uw tuin bestaan uit een van de meer populaire soorten gras – van Bermuda en Bluegrass tot Tall Fescue of Bahia – die allemaal goed onderhoud en irrigatie nodig hebben. Naast het volgen van enkele basistips voor gazonbemesting, is het installeren van een sprinkler (zoals de beste gazonsproeiers die hieronder worden vermeld) essentieel om dat perfecte groene gras te bereiken waar je van droomde.

De 8 beste gazonsproeiers van

 • Het beste voor uw budget: Melnor 65049-AMZ Oscillerende Sprinkler
 • Beste overall: Rain Bird 32ETI Eenvoudig te installeren in de grond automatisch sprinklersysteem
 • Meest intuïtief: Orbit 58322 Reizende Sprinkler
 • Meest betrouwbaar: Fortivo Gazon en Tuinsproeier
 • Het beste voor grote voortuinen: Kadaon Tuinsproeier
 • Het beste voor eenvoudige installatie: WOVUU Tuinsproeier Upgrade
 • Het meest betaalbaar voor installatie in de grond: Melnor Pulsator Gazon & Tuinsproeiers
 • Het beste voor grote achtertuinen: Orbit 58308N Statief Base Sprinklers

Methodologie: We hebben onze bovenstaande lijst gevonden door te kijken naar de best verkopende sprinklers beschikbaar op Amazon. We hebben onze top acht producten gekozen op basis van kosten, belangrijke functies, productbeoordeling en echte klantrecensies.

Het beste voor uw budget: Melnor 65049-AMZ oscillerende sprinkler met QuickConnect-productadapterset

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Deze oscillerende sprinkler kan tot 3.400 vierkante voet bedekken, afhankelijk van het model. Dankzij het instelbare sproeibereik kunt u het op verschillende gazontypen en -maten gebruiken. De Melnor Oscillating Sprinkler wordt ook geleverd met een beperkte garantie van twee jaar die eventuele fabrieksfouten dekt die na de aankoopdatum verschijnen.

Dit product heeft niet alleen een beoordeling van 3,9 sterren op Amazon, maar het is ook goedkoop! Voor minder dan $ 10 kunt u een basissproeier krijgen om uw gazonverzorgingsbehoeften te dekken.

Prijs op Amazon: $ 7.98 – $ 14.99 (op basis van de grootte van het dekkingsgebied)

Beste overall: Rain Bird 32ETI eenvoudig te installeren in-ground automatische sprinklerinstallatie

Waarom het onze lijst heeft gehaald

De beste sprinkler in het algemeen is een systeem dat installatie in de grond vereist. Eenmaal correct geplaatst rond uw tuin, zal The Rain Bird 32ETI uw gazon automatisch het hele seizoen besproeien. Dit systeem elimineert de noodzaak om constant een tuinslang te verplaatsen of sprinkleraanpassingen te maken. Zodra de sprinklers een cyclus hebben voltooid, trekken ze zich automatisch terug in de grond.

Lees ook:   Beste beveiligingscamera's voor thuis

Je moet het systeem wel zelf installeren. Sommige Amazon-beoordelingen zeggen dat de installatie een paar uur kan duren, maar dat het hebben van een onderhoudsarme wateroplossing de moeite waard was. Dit product heeft een beoordeling van 3,9 sterren op Amazon.

Prijs bij Home Depot: $ 136

Meest intuïtief: Orbit 58322 Reizende Sprinkler

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Een van de problemen van het bezitten van een goedkope gazonsproeier is dat u deze handmatig over uw tuin moet verplaatsen voor maximale dekking. De Orbit 58322 Traveling Sprinkler doet het bewegen voor u. Deze zelfrijdende sprinkler kan tot 13.500 vierkante voet ruimte bedekken met behulp van een slang van 200 voet. Met een eenvoudige draai aan de sproeiarm kunt u kiezen tussen drie verschillende snelheden en het totale dekkingsgebied aanpassen.

Dit product heeft een beoordeling van 4,3 sterren op Amazon, waarbij klanten zeggen dat het het aantal keren dat ze hun sprinklers moesten aanpassen om bitgazons te bedekken, heeft verminderd. Sommige recensenten merken op dat u ervoor moet zorgen dat u de slang recht houdt, anders zal de sprinkler niet de volledige afstand van 200 voet afleggen.

Prijs op Amazon: $ 57.05

Meest betrouwbaar: FORTIVO Gazon en Tuinsproeier

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Fortivo is een uiterst betrouwbaar merk en deze specifieke sprinkler heeft een beoordeling van 4,1 van de 5 sterren op Amazon. Het product bedekt een groot gebied, laat geen droge plekken achter en lekt niet tijdens het gebruik. Het nieuwe model wordt ook geleverd met metalen hulpstukken aan de onderkant die voorkomen dat het apparaat omdraait. De Fortivo Gazon- en Tuinsproeier is handig voor alle landschappen en kan gemakkelijk door hobbelige oppervlakken navigeren.

Prijs op Amazon: $ 22.99 (wordt ook geleverd met een 100% kwaliteitsgarantie van de fabrikant)

Het beste voor grote voortuinen: Kadaon Garden Sprinkler

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Het Kadaon Garden Sprinkler-systeem kan 360 graden draaien en tot 3.000 vierkante voet per eenheid bedekken. U kunt het apparaat rechtstreeks in het vuil plaatsen en aansluiten op uw tuinslang. Een extra bonus? Het is licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

Lees ook:   Hoe vinylbeplating in 3 eenvoudige stappen te reinigen

Dit product heeft een gemiddelde viersterrenbeoordeling op Amazon. Klanten prijzen het brede dekkingsgebied en het gebruiksgemak. Maar sommige recensenten schreven dat de waterbedekking na lang gebruik ongelijk wordt, wat in sommige gebieden leidt tot overbewatering.

Prijs op Amazon: $ 16.99

Beste voor eenvoudige installatie: WOVUU Garden Sprinkler Upgrade

Waarom het onze lijst heeft gehaald

De verbeterde versie van de basis WOVUU Garden Sprinkler wordt geleverd met nog eens 36 eenheden op de sproeikoppen, waardoor de sprinkler grotere gebieden kan bedekken. Met een waterdruk van minder dan 60 PSI kan het gazons bedekken met een afstand tot 42 voet afstand. De snelkoppeling die bij deze upgrade wordt geleverd, maakt de installatie zeer eenvoudig en minimaliseert waterlekkage.

Deze sprinkler heeft een beoordeling van 4,5 sterren op Amazon, waarbij klanten schrijven dat hij lichtgewicht, lekvrij en gemakkelijk te gebruiken is.

Prijs op Amazon: $ 15.99

Meest betaalbaar voor installatie in de grond: Melnor Pulsator Lawn &Garden Sprinklers

Waarom het onze lijst heeft gehaald

Als u tijd hebt om individuele sprinklerunits te installeren, is de Melnor Pulsator een betaalbaar en betrouwbaar product dat alleen rubberen buizen nodig heeft om het apparaat en de waterbron aan te sluiten. U kunt de waterstroom eenvoudig aanpassen met een schakelaar op elke unit. U kunt ook meerdere eenheden rond de tuin installeren voor maximale dekking.

Met een gemiddelde beoordeling van 3,9 sterren op Amazon schrijven recensenten dat dit sprinklersysteem lichtgewicht is met een goede waterdruk. Sommige klanten schreven negatieve beoordelingen over duurzaamheid en zeiden dat de sprinkler brak of defect was na langdurig gebruik.

Prijs op Amazon: $ 29.99

Beste voor grote achtertuinen: Orbit 58308N Statief Base Sprinklers

Waarom het onze lijst heeft gehaald

De beste eigenschap van de Orbit 58308N Tripod Base Sprinkler is het dekkingsgebied van maximaal 6.360 vierkante voet. Elke unit is gemaakt van zwaar messing materiaal, dat bestand is tegen extreem hoge waterdruk en zowat elk type weersomstandigheden. Onze beste sprinkler voor grote werven wordt ook geleverd met een duurzame statiefbevestiging die tot 48 inch kan worden verlengd en bestand is tegen kantelen.

Met een gemiddelde beoordeling van 4,1 sterren wordt dit product vermeld als de “Amazon Choice” voor statiefsproeiers. Sommige recensenten schreven dat het product goed gemaakt en gemakkelijk te gebruiken was. Sommige beoordelingen met een lagere ster zeiden dat het product soms water zou lekken of breken na langdurig gebruik.

Lees ook:   Checklist voor onderhoud van winterhuizen: hoe u uw huis kunt voorbereiden op kouder weer

Prijs op Amazon: $ 39.97

*Prijzen vanaf 14-05-

Dingen om te overwegen bij het winkelen voor sprinklers

Op zoek gaan naar de beste gazonsproeiers kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als u kijkt naar de vele producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Houd rekening met deze factoren bij het winkelen voor uw volgende sprinklerinstallatie:

 • De grootte van uw gazon: Uw ruimte is een enorme bepalende factor bij het kiezen van de beste gazonsproeiers. Let op het geadverteerde dekkingsgebied voor een potentiële sprinkler voordat u deze koopt.
 • Bewateringsfrequentie: Als u uw gazon vaak water geeft, overweeg dan om een systeem te gebruiken dat in de grond is geïnstalleerd. Dit vermindert de tijd en helpt de hoofdpijn van het handmatig verplaatsen van uw sprinkler over het gazon te voorkomen.
 • De ernst van uw klimaat: Als u in een deel van het land woont met strenge winters en zomerstormen, zoek dan naar een sprinklersysteem dat is gebouwd om elk type klimaat te weerstaan.
 • Vereist onderhoud van het systeem: Koop een sprinklerinstallatie die wordt geleverd met een garantie of waarborg en die zo min mogelijk onderhoud vereist.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je beginnen met het besproeien van je gazon?

De beste tijd om je gazon water te geven is voor 10 uur. Als je gazon er een beetje grijs uit begint te zien, is het tijd om de sproeiers aan te zetten.

Wat is de meest effectieve gazonsproeier?

De meest effectieve sproeier hangt af van het type gazon dat u heeft en waar u woont. In de meeste gevallen zorgen automatische sprinklersystemen ervoor dat uw gazon regelmatig wordt bewaterd, zelfs als u niet thuis bent.

Hoe bespaart een sprinkler water?

De beste gazonsproeiers worden geproduceerd en gekalibreerd op een manier die de hoeveelheid water die via de slang naar elke eenheid wordt gevoerd, maximaliseert. Automatische sprinklersystemen zijn meestal efficiënter dan bovengrondse sprinklers.

Wat zijn regensensoren?

Regensensoren kunnen worden geïnstalleerd met automatische sprinklerunits. Deze sensoren vertellen de sprinklers wanneer het regent om het waterbehoud te maximaliseren.