Hoe zich te ontdoen van termieten in uw huis voorgoed

Een man doet thuis een doe-het-zelf termietenbehandeling

Hoe zien termieten eruit?

Het is mogelijk om een termietenplaag te hebben en geen enkele termiet te zien, omdat ze meestal verborgen blijven in grond, modderbuizen of tunnel door voedselbronnen. Uiteindelijk worden termietenkolonies echter overvol en volwassen volwassenen ontspruiten vleugels en komen tevoorschijn om te broeden en nieuwe huizen te vinden. Dit proces staat bekend als zwermen.

Termieten worden vaak verward met mieren, omdat ze een vergelijkbare grootte, vorm en lichaamsstructuur hebben. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen die u kunnen helpen uw probleemplaag te identificeren als een termiet of niet. Mieren hebben uitgesproken geknepen tailles, terwijl termieten over het algemeen dezelfde breedte hebben over de hele lengte van hun lichaam. Een ander belangrijk verschil is dat termieten rechte antennes hebben, terwijl mieren gebogen, elleboogvormige antennes hebben. Je kunt ook gemakkelijk gevleugelde termieten onderscheiden van gevleugelde mieren: termieten hebben lange vleugels van gelijke lengte, terwijl mieren een paar voorvleugels hebben die langer zijn dan hun achtervleugels.

Er zijn een paar verschillende soorten termietensoorten in de VS, met herkenbare fysieke verschillen tussen hen. De meest voorkomende zijn ondergrondse termieten, die nestelen in de grond maar zich voeden met hout. Vochtig hout en drooghout termieten nestelen en voeden zich met hout, waarbij de vochtige houtvariëteit vochtig hout nodig heeft om te leven en meestal wordt aangetroffen in kustgebieden. Gevreesde Formosan termieten zijn invasieve ondergrondse termieten geïdentificeerd door hun traandruppelvormige hoofden, terwijl inheemse ondergrondse termieten uniform gevormde hoofden hebben.

Termiet close-up op witte achtergrond

BEJITA / Shutterstock

Hoe kom je aan termieten?

Nestelende termieten komen uit hun kolonies tevoorschijn om zich te voeden. Ze worden aangetrokken door vochtigheid, vocht en voedselbronnen – inclusief de houten structuren waaruit uw huis bestaat. Het hebben van houten delen van uw huis die de grond raken, is een manier om termieten op uw eigendom uit te nodigen. Onjuist aangebrachte mulch, slechte drainage en het opslaan van brandhout naast uw huis zijn andere fouten die ertoe kunnen leiden dat termieten hun intrek nemen in uw huis.

De grootste bedreiging van een termietenplaag is structurele schade aan uw huis. Hongerige termieten veroorzaken elk jaar miljarden euros schade aan gebouwen. Elke huiseigenaar moet weten hoe termieten effectief te identificeren en te doden. Wanneer u de eerste tekenen van termieten detecteert, moet u stappen ondernemen om onmiddellijk een termietencontroleprogramma te implementeren om verdere schade aan uw eigendom te voorkomen. Zwermende termieten is een trefzeker teken dat je misschien een termietenprobleem hebt, maar je moet regelmatig controleren op beschadigd hout en de modderbuizen die termieten gebruiken om van het nest te reizen om voedselbronnen te vinden.

Hoe lang kunnen termietenbesmettingen duren?

Zodra termieten een kolonie stichten, zijn ze er voor de lange termijn. Elke kolonie heeft een koning en koningin die de enige reproduceerders van het nest zijn, en van sommige is bekend dat ze al 25 jaar leven. Daarom moet je het op je nemen om termieten te verdrijven als je een plaag ontdekt, anders blijven ze de structurele houten elementen van je huis verslinden.

Lees ook:   Ultrasone ongediertewerende middelen: werken ze?

Hoe zich te ontdoen van termieten in uw huis, stap voor stap

Stap 1: Lokaliseer en identificeer termieten

Inspecteer uw huis regelmatig op tekenen van termieten. Zoek naar beschadigd hout, vooral in gebieden rond uw huis waar houten oppervlakken contact maken met de grond. Modderbuizen, ongeveer 6 mm in diameter, die langs muren, funderingen of balken lopen, zijn een ander zeker teken. Drywood termieten bouwen geen modderbuizen, omdat ze nestelen in droge stukken hout. Zoek naar kleine verteerde houtpellets, die kleiner zijn dan een rijstkorrel, die droge houttermieten achterlaten terwijl ze zich een weg door hout eten.

Stap 2: Neem contact op met een professional

Het wordt meestal aanbevolen dat huiseigenaren hulp zoeken bij een professionele terminator-verdelger in plaats van zelf te proberen termieten kwijt te raken. Dat komt omdat termieten moeilijk te verwijderen zijn en speciaal opgeleide professionals beter uitgerust zijn om met termietenverwijdering om te gaan. Termietenverdelgers gebruiken meestal gespecialiseerde apparatuur en soms honderden liters vloeibaar bestrijdingsmiddel. Doe-het-zelf termietenbehandelingen zijn echter in de handel verkrijgbaar en het meest geschikt voor het omgaan met accessoire structuren zoals schuren, hekken of dekken.

Stap 3: Breng een barrièrebehandeling aan

Als je de doe-het-zelf-route gaat proberen, begin dan met het toepassen van een barrièrebehandeling zoals BioAdvanced Termite Killer. Deze consumentenbarrièrebehandeling bestaat uit korrels die u over de buitenkant van uw huis kunt verspreiden om termieten te doden voordat ze uw huis kunnen binnendringen. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen op het etiket zorgvuldig opvolgt.

Stap 4: Use termiet aas

Om een bestaande termietenplaag te elimineren, breng je aas zoals Spectracide Terminate aan. Consumentenaas zijn staken die je in de grond rond je huis steekt. Het aas trekt foeragerende termieten aan, die het gif terugbrengen naar het nest. Het aas werkt langzaam en het duurt drie tot 14 dagen om de kolonie te doden.

Stap 5: Voorkom toekomstige plagen

Naast het regelmatig toepassen van een barrièrebehandeling, kunnen huiseigenaren een aantal niet-chemische preventieve maatregelen nemen om toekomstige termietenplagen te ontmoedigen. Dergelijke maatregelen omvatten het verwijderen van houten gevelbeplating of andere structuren die in contact komen met de grond, het afleiden van regenwater van de fundering met functionele goten en het gebruik van grind in tuinbedden in plaats van houtmulch.

Weg met ondergrondse termieten

Ondergrondse termieten kunnen het beste worden behandeld met behulp van een combinatie van barrièrebehandelingen en aas. Vloeibare barrières in de bodem weerstoten termieten af om uw huis binnen te komen om zich te voeden met hout. Barrièrebehandelingen dienen ook om termieten in uw huis te doden, omdat ze niet naar de grond kunnen terugkeren om te drinken.

Lees ook:   Grasallergie? Hier zijn 3 manieren waarop u een allergievrij gazon kunt hebben

Aas combineert een cellulose voedselbron met een langzaam werkend gif. Foeragerende termieten worden naar de aasstations getrokken en verspreiden het gif rond de kolonie, waardoor de inwoners worden gedood. U kunt aas alleen gebruiken of in combinatie met vloeibare behandelingen.

Het wegwerken van termieten van drooghout

Het wegwerken van termieten van drooghout vereist een andere aanpak. Omdat ze naast hun voedselbron nestelen, zijn barrières niet effectief en kan aas ontoegankelijk zijn. Drywood termietenplagen vereisen vaak een behandeling van het hele huis, vooral wanneer hun nest aan het zicht is onttrokken. Dit vereist termietenontsmetting met behulp van sulfurylfluoridegas in de loop van een paar dagen. Termietententen vereisen dat uw gezin, huisdieren en planten het pand tijdens de behandeling verlaten. Een andere optie is het verwarmen van uw huis, zodat het hout ongeveer 33 minuten een temperatuur van 120 graden Fahrenheit bereikt.

Producten die u kunt gebruiken om een termietenplaag te behandelen

  • Barrière behandeling: BioAdvanced Termite Killer is een in de handel verkrijgbare barrièrebehandeling die u kunt gebruiken om te voorkomen dat termieten uw huis binnenkomen.
  • Aasstations: Spectracide Terminate verspreidt insecticide naar de hele kolonie en doodt het geleidelijk.
  • Spuitbus: Terro Carpenter Ant and Termite Killer elimineert termieten op zicht als je ontdekt dat ze zich voeden met besmet hout.
  • Insecticide schuimTermidor Foam is een effectieve termietendoder die je direct in kleine scheurtjes, spleten en nesten kunt spuiten als een effectieve spotbehandeling.

Wil je geen chemicaliën gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van termieten afkomt

Er zijn veel verschillende chemicaliënvrije alternatieven voor het doden van termieten die verschillende gradaties van succes en inspanning hebben. Naast warmtebehandeling is koudebehandeling ook een effectieve methode voor het beheersen van termieten van drooghout waarbij gaten worden geboord en geïnjecteerd met vloeibare stikstof. Andere chemicaliënvrije methoden om termieten van drooghout te doden, omvatten het gebruik van microgolfstraling en elektrische hoogspanningsstroom. Deze methoden moeten worden ingevuld door een professional.

Er zijn twee hoofdmethoden voor het beheersen van ondergrondse termieten zonder chemicaliën. Een daarvan is door een product te gebruiken dat de bodemschimmel Metarhizium anisopliae bevat, die termieten in de loop van een paar weken doodt. De andere is door de grond te injecteren met nuttige nematoden, een soort worm die op termieten jaagt. Ze kunnen tot twee jaar in de bodem leven en hebben een werkzaamheid tussen 50% en 95%. Ten slotte, als je een termietennest vindt, kun je het openbreken en blootstellen aan de elementen. Mieren jagen eigenlijk op termieten, dus het vernietigen van hun nest maakt ze gemakkelijke doelwitten.

Lees ook:   Slechte keukenreinigingsgewoonten om te schoppen

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen voor een termietenbehandeling?

Zoals eerder vermeld, wordt het meestal aanbevolen om een professionele verdelger in te huren om de meeste termietenplagen te behandelen. Dit geldt vooral als termietenfuming en termietententen noodzakelijk zijn. Het inhuren van een professional is de beste manier om ervoor te zorgen dat termieten volledig worden verwijderd en minder snel terugkomen. De meeste termietencontrolebedrijven hebben een garantie, wat betekent dat ze zonder extra kosten zorgen voor herhaling van termieten binnen een bepaalde periode.

Termietenbestrijding: Termieten weghouden

Zodra u termieten uit uw eigendom verwijdert, neemt u preventieve maatregelen om ze weg te houden. Vergeet niet dat termieten worden aangetrokken door vocht en cellulose-bevattende voedselbronnen: voornamelijk hout en papier. Om termieten weg te houden, moet je ervoor zorgen dat je mulch minstens zes centimeter van je fundering houdt en nooit meer brandhout stapeltst uw huis. Verwijder dode boomstronken en bewaar geen ander afval of puin rond uw huis. Onderhoud uw dakgoten om water weg te leiden van uw huis en elimineer contact tussen hout en grond.

De bottom line over termieten

Termieten kunnen ernstige schade aan uw huis veroorzaken als ze onbehandeld blijven en zijn moeilijk en duur om te verwijderen. Professionele verdelgers zijn bijna altijd de beste manier om van termieten af te komen, maar er zijn ook veel doe-het-zelf-opties om termieten te beheersen en te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de tekenen van termieten in uw huis?

Het meest voor de hand liggende teken van termieten is de aanwezigheid van dode termieten of afgedankte vleugels. Andere tekenen zijn beschadigd of verzakt hout, modderbuizen en termietenuitwerpselen.

Zijn termieten gevaarlijk?

Termieten worden beschouwd als onschadelijk voor mens en dier, hoewel soldatentermieten kunnen bijten. Het echte gevaar van termieten is het veroorzaken van structurele schade aan uw huis.

Zijn termietenbehandelingen veilig?

De EPA reguleert termiticiden die worden verkocht of gebruikt door professionals in de VS, en ze ondergaan meer dan 100 verschillende studies en tests. Veel pesticiden die worden gebruikt om termieten te behandelen zijn zeer giftig, maar het zorgvuldig volgen van de aanwijzingen op het etiket of het inhuren van een erkende verdelger minimaliseert de risico’s.

Wanneer zwermen termieten uit?

Termieten zwermen meestal in het voorjaar wanneer het weer opwarmt en er meer regenval is. Dit zijn optimale omstandigheden voor opkomende termieten om nieuwe kolonies te starten.