Ultrasone ongediertewerende middelen: werken ze?

Close-up muis knaagt draad aangesloten op stopcontact

Ongedierte zijn kleine wezens die grote problemen in uw huis kunnen veroorzaken. Sommige plagen kunnen ziekten verspreiden en allergieën veroorzaken, terwijl anderen eigendommen kunnen vernietigen. Om uw huishouden en eigendommen te beschermen tegen de dreiging van ongedierte, moet u stappen ondernemen om te voorkomen dat ze uw huis en tuin besmetten. Ultrasone ongediertebestrijders zijn een van de keuzes die u zult vinden bij het zoeken naar preventie-opties. De grote vraag is, werken ultrasone ongediertebestrijders? Eerst moet u weten hoe deze apparaten ongedierte afstoten en vervolgens kijken naar het bewijs dat hun effectiviteit ondersteunt of ontkent.

Wat zijn ultrasone ongedierteverdelgers?

Ultrasone ongediertebestrijders zijn apparaten die geluid produceren op een niveau dat in theorie ongewenste plagen zoals insecten en knaagdieren zal afstoten, afschrikken of doden. Ultrasone apparaten zenden een geluid uit dat te hoog is om door menselijke oren te worden gehoord, maar kan door sommige soorten ongedierte worden gedetecteerd. Sommige ultrasone ongediertebestrijders richten zich op specifieke soorten ongedierte zoals spinnen, kakkerlakken of muggen, terwijl anderen zich richten op grotere plagen zoals knaagdieren. Ultrasone ongedierteverdelgers kunnen ook worden geadverteerd als elektronisch knaagdierafweermiddel, plug-in afweermiddel, volledig natuurlijke ongediertebestrijding en rattenwerende geluidsapparaten.

Het fysieke ontwerp van ultrasone ongedierteverdelgers kan variëren, afhankelijk van de fabrikant. Sommige werken op batterijen, andere worden aangesloten op een stopcontact en er zijn zelfs ultrasone ongedierteverdelgers die worden aangedreven door zonne-energie. Alle ultrasone ongediertebestrijders werken op dezelfde basismanier door een ultrasoon geluid uit te zenden om ongedierteproblemen in uw huis te elimineren.

Werken ultrasone ongediertebestrijders?

Het klinkt ideaal – continue bescherming tegen ongedierte zonder chemicaliën of de noodzaak om opnieuw aan te brengen. Maar werken ultrasone ongediertebestrijders?

Om de vraag te beantwoorden, moet u zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp. Er is voldoende wetenschappelijk onderzoek naar de impact van ultrasone geluidsapparaten op de activiteit van plagen. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere studies die de claim testten dat ultrasone ongedierteverdelgers ongedierte weghouden. De consensus van elke studie was dat ultrasone ongedierteverdelgers weinig tot geen invloed hebben op de plaagactiviteit. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De consensus onder onderzoekers die zich afvragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er gewoon niet genoeg bewijs is om de beweringen dat ze dat doen te ondersteunen.

Lees ook:   De ultieme checklist voor onderhoud van het herfsthuis om uw huis klaar te maken voor koeler weer

Veel klantrecensies over deze producten beweren dat het in een bepaalde hoedanigheid werkte, maar er is weinig bewijs buiten die getuigenissen. Laten we eens kijken naar enkele populaire ultrasone repellers om te zien wat ze beweren te doen:

Voorbeelden van ultrasone ongedierteverdelgers

  • Ultrasone pestverdelger: Dit apparaat maakt gebruik van een combinatie van ultrasoon geluid en elektromagnetische chips om te proberen ongedierte af te weren. De fabrikant van dit product beweert dat de twee elementen “het gehoor en het zenuwstelsel van ongedierte desoriënteren” om ze weg te jagen. Sommige van de plagen die als getroffen worden vermeld, zijn knaagdieren, kakkerlakken, mieren, muggen en spinnen. De Ultrasonic Pest Repeller moet op een stopcontact worden aangesloten om te kunnen werken. Klantrecensies op Amazon geven dit product gemiddeld 4.8 van de 5 sterren. Je kunt een sixpack van de Ultrasonic Pest Repeller op Amazon kopen voor minder dan $ 30.
  • Loraffe batterijgevoed knaagdierafstotend ultrasoon rattenafschrikmiddel: De fabrikant van dit apparaat stelt dat het is ontworpen om ongedierte af te schrikken met behulp van een combinatie van ultrasone geluidsgolven en knipperende LED-lampjes. Het werkt op batterijen en kan worden gebruikt op plaatsen waar u niet gemakkelijk toegang heeft tot een stopcontact, zoals zolders en schuren. Klantrecensies op Amazon geven dit product gemiddeld 4.1 van de 5 sterren. Een two-pack van de Loraffe Rodent Repeller kost je ongeveer $ 50 op Amazon.
  • Wikomo Outdoor Zonne-energie Ultrasone Pest en Animal Repeller: Dit apparaat is ontworpen om buiten te worden gebruikt om ongedierte zoals knaagdieren af te weren die problemen in uw tuin of huis kunnen veroorzaken. De fabrikant beweert dat het apparaat een geluid uitzendt dat niet door menselijke oren kan worden gehoord, maar hinderlijk is voor ongedierte. Deze ultrasone ongediertebestrijder maakt ook gebruik van bewegingsgeactiveerde lichten om ongedierte af te weren. Het apparaat werkt volledig op zonne-energie en heeft geen batterijen of een stopcontact nodig. Klantrecensies op Amazon geven dit product gemiddeld 2.8 van de 5 sterren. De Wikomo Animal Repeller is $ 35 op Amazon.
Lees ook:   Hier zijn 5 eenvoudige manieren om uw huis warmer en gezelliger te maken voor de winter

Alternatieven voor ultrasone ongedierteverdelgers

Werken ultrasone ongediertebestrijders? Waarschijnlijk niet. Dit betekent dat u moet consider alternatieven voor ultrasone ongedierteverdelgers. Het Environmental Protection Agency (EPA) heeft een paar suggesties voor de meest effectieve ongediertebestrijdingsopties, waaronder preventie en chemische behandelingsopties.

Preventie is de goedkoopste optie. Als u kunt voorkomen dat ongedierte uw huis in de eerste plaats binnendringt, kunt u dure behandelingen vermijden. Effectieve ongediertepreventie vereist het elimineren van potentiële voedselbronnen voor ongedierte zoals morsen, kruimels of onjuist opgeslagen voedsel, zodat u ze niet per ongeluk in uw huis aantrekt. Water kan ook sommige soorten ongedierte binnen aantrekken, dus het is belangrijk om lekken of andere waterproblemen aan te pakken zodra u een probleem opmerkt. Een ander essentieel element voor ongediertepreventie is het afsluiten van gebieden rond uw huis die ongedierte binnenlaten. Omgaan met voedsel, waterproblemen en toegangspunten zal een lange weg helpen om ongedierte buiten te houden.

De EPA schetst ook opties voor chemische ongediertebestrijding als u merkt dat u een plaag heeft. Als u besluit om een doe-het-zelfbenadering van ongediertebestrijding te volgen, beveelt de EPA aan om aas als uw eerste optie en kant-en-klare chemicaliën als de volgende verdedigingslinie te gebruiken, indien nodig. Het inhuren van een ongediertebestrijder is een andere optie als u snel en effectief met chemicaliën met ongedierte wilt omgaan. De EPA beveelt aan dat u alleen overweegt een ongediertebestrijder in te huren die de juiste licentie heeft in uw staat. Verschillende chemische ongediertebestrijdingsopties zijn effectief tegen ongedierte en veilig rond uw gezin.

We hebben ook enkele ongediertebestrijdingsstrategieën geïdentificeerd voor wasberen, gophers, chipmunks, stinkdieren en meer.

Veelgestelde vragen

Moet ik een ultrasone ongediertebestrijder kopen?
Het onderzoek dat momenteel beschikbaar is over de effectiviteit van ultrasone ongediertebestrijders vond geen bewijs dat ze consistent effectief zijn tegen plagen. Hoewel sommige online beoordelingen werkzaamheid claimen, moeten andere alternatieven worden gebruikt om uzelf van het ongedierte te ontdoen.

Lees ook:   12 landschapsideeën voor kleine achtertuinen

Werkt een elektronisch knaagdierafweermiddel?
Elektronisch knaagdierafweermiddel lijkt niet op lange termijn te werken tegen ongedierte wanneer het in gecontroleerde omgevingen wordt bestudeerd. Hoewel sommige mensen het gebruiken als een back-up naar andere methoden, lijkt het op zichzelf niet effectief te zijn.

Waar kan ik ultrasone ongediertebestrijders vinden?
Vind ultrasone ongediertebestrijders beoordelingen op Amazon.com en andere grote retailerssites.

Hoe kan ik ongedierte uit mijn huis houden?
De meest effectieve manier om ongedierte uit uw huis te houden, is door preventie-inspanningen zoals het goed opslaan van voedsel, het oplossen van waterproblemen en het dichten van gaten en gaten. Vroege interventie door het inhuren van een ongediertebestrijdingsspecialist, verdelger of door een doe-het-zelf ongediertebestrijdingsoplossing te gebruiken, wordt aanbevolen zodra een plaag in of nabij uw huis optreedt.

Storen ultrasone ongediertebestrijders huisdieren?
Hoewel het onderzoek naar het afweren van ongedierte aangeeft dat het niet veel effect heeft, kunnen uw huisdieren thuis, inclusief knaagdierdieren zoals muizen en gerbils, het apparaat horen. Er is niet veel onderzoek gedaan naar de impact van deze apparaten op katten en honden, maar wetenschappers denken dat ze het kunnen horen, hoewel ze er misschien geen last van hebben.