Vliegende mieren of termieten? Ken het verschil

Een zwerm vliegende mieren in het veld met blauwe lucht op de achtergrond

Je hebt het ongedierte gezien dat je huis teistert: ze zien eruit als mieren met vleugels, maar wat zijn ze eigenlijk en hoe kom je er vanaf?

Ongewenste bugs zijn zeker een probleem dat u moet oplossen. Ze kunnen ziektes herbergen en uw huis beschadigen. Je zou versterkingen kunnen inschakelen: ongediertebestrijdingsspecialisten weten wat ze doen en kunnen je wat gemoedsrust geven dat de beestjes niet terugkeren. Maar als je dit probleem kunt doen, kun je een bundel deeg besparen en de vaardigheden leren die je nodig hebt om er in de komende jaren mee om te gaan.

Het heeft geen zin om al je bug-zappende artillerie naar de indringer te gooien wanneer een eenvoudige oplossing de truc zou kunnen doen. Om te weten wat je moet doen, moet je eerst je vijand een naam geven.

Wat zijn mieren met vleugels?

Vleugels verschijnen op bijna elk type mier op bepaalde tijden van het jaar. Tijdens deze tijden sturen kolonies zwermen reproductieve mannetjes en vrouwtjes uit om nieuwe broedgebieden te vinden en zich voort te planten om nieuwe nesten te vormen. Zodra ze zijn geland en een nieuw thuis hebben gevonden, zullen zowel mannen als vrouwen hun vleugels afwerpen en hun leven voortzetten.

Veel mensen realiseren zich niet dat mieren vleugels kunnen krijgen omdat de hele episode binnen een dag of twee voorbij kan zijn en voor veel soorten slechts twee keer per jaar tijdens de lente en vroege herfst. De mieren die het meest verward worden met termieten zijn timmermieren omdat ze een vergelijkbare grootte hebben als termieten en ook door hout tunnelen.

Alle mieren kunnen hinderlijk zijn in uw huis, omdat ze gemeenschappelijke paden afleggen op zoek naar voedsel in uw hele huis. Timmermieren tunnelen zelfs in hout, waardoor langere paden worden gemaakt dan termieten. In tegenstelling tot termieten eten ze het hout niet op, maar laten ze het achter als een soort zaagsel. Dat is niet het soort dingen dat je nodig hebt in je muren.

Wat zijn termieten?

Termieten worden vaak verward met gevleugelde mieren, maar hebben meer kans om uw bouwstructuren te beschadigen als ze in staat zijn om binnen te komen en zich te vestigen. Hoewel ze vaker voorkomen in de zuidelijke staten, kunnen ze bijna overal in de VS voorkomen. Ze geven de voorkeur aan vochtige, warme omgevingen en zullen vaak het hout aanvallen dat zich het dichtst bij de grond bevindt.

Lees ook:   De beste muizenvallen

Net als mieren met vleugels werpen termieten hun vleugels af zodra ze een goede plek vinden om te leven. Afhankelijk van de soort kunnen ze variëren van 1/8 inch tot 1 inch lang. Ze zijn bleek van kleur, in tinten wit tot lichtbruin.

Zijn het vliegende mieren of termieten?

Hoe weet je of je mieren of termieten hebt? Ten eerste kunt u de schade in uw huis bekijken om te vertellen welke plaag u heeft.

Hoewel termieten bekend staan om het veroorzaken van vernietiging, weten huiseigenaren vaak niet dat ze een plaag hebben totdat ze een inspectie hebben uitgevoerd. Een veelbetekenend teken van termieten is dat ze soms modderbuizen achterlaten die zich uitstrekken over funderingsmuren of dorpelplaten. Dit is de bescherming die ze gebruiken bij het verlaten van een ondergrondse ruimte totdat ze tevoorschijn komen in het hout waarin ze van plan zijn te tunnelen.

Hout dat termiet beschadigd is, wordt uitgehold in overeenstemming met de nerf van het hout en kan vuil hebben dat grotere gebieden bekleedt waar de termieten zich voeden. Timmermieren laten spaanders achter terwijl ze door hout tunnelen en de openingen naar tunnels kunnen op spleten lijken. Als je de mieren ziet, is het mogelijk dat ze door bestaande gaten en gaten naar binnen sluipen en niet echt tunnelen in je hout.

Termieten kunnen zelfs gezond, sterk hout beschadigen, terwijl mieren zich hechten aan vochtig hout dat mogelijk al aan het rotten is.

Mieren met vleugels: Uiterlijk

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen mieren en termieten die je zullen helpen te vertellen naar welk beestje je kijkt. Mieren hebben meestal

  • Antennes die buigen tot een hoek van 90 graden
  • Een zeer slanke taille tussen hun midden- en staarteinde
  • Donker roodbruine of bruinzwarte kleuring
  • Voorvleugels die veel groter zijn dan de achtervleugels
zwarte mier met vleugels, soort niger lasius

Cristina Romero Palma / Shutterstock

Termieten: Uiterlijk

Als je daarentegen naar een termiet kijkt, zal deze waarschijnlijk het volgende hebben:

  • Rechte antennes
  • Een dikkere taille tussen thorax en buik
  • Lichtwitte tot lichtbruine kleur
  • Voorvleugels die even groot zijn als achtervleugels
close-up van termiet met vleugels

Pan Xunbin / Shutterstock

Mieren met vleugels: Locatie

Afhankelijk van uw locatie, heeft u mogelijk meer kans op mieren of termieten. Timmermieren leven in de VS en Canada en er zijn meer dan 20 soorten timmermieren in de Verenigde Staten.

Lees ook:   Beste videodeurbelcamera's

Termieten: Locatie

Termieten zijn minder kieskeurig over het hout dat ze besmetten en kunnen in veel gevallen geluid hout aanvallen Gebieden. Termieten zijn te vinden in de hele VS behalve Alaska, maar ze genieten vooral van de warme, vochtige omgeving in de zuidelijke staten.

Mieren met vleugels: Gedrag

Mieren zoeken naar zacht hout en worden vaak gevonden in schaduwrijke beboste gebieden in oude stronken, maar ze kunnen tunnelen in de trim van gebouwen, evenals houten treden en vensterbanken. Ze zullen in de winter slapen en in het voorjaar weer opduiken. Hun primaire voedsel is insecten, maar als ze het huis binnenkomen, eten ze zoete goederen of eiwitten.

Termieten: Gedrag

Je kunt termieten vaak vinden die door papier, hout en zelfs behang tunnelen. Ze zijn meestal goed verborgen, vaak net onder de oppervlakte in veel delen van het huis. Als ze boven de grond moeten reizen, bouwen ze tunnels van modder en uitwerpselen om zichzelf te beschermen tegen roofdieren en het buitenleven. Ze worden verkennende tunnels genoemd en zijn een van de beste manieren om een plaag te herkennen.

Hoe zich te ontdoen van mieren met vleugels

Stap 1: Ontdoe je van de verleiding voor de mieren

Verwijder rottend hout uit het hele huis, inclusief brandhout en boomstronken. Corrigeer ook vochtproblemen in uw huis. Omdat mieren alleen in nat hout tunnelen, heb je misschien te veel vocht binnen. Ruim potentiële voedselbronnen op en verzegel voedsel in containers

Stap 2: Gebruik een goedgekeurd bestrijdingsmiddel om een bestaande kolonie te behandelen

Je zult het nest moeten lokaliseren om van de bron van je probleem af te komen. Je kunt het nest vinden door naar mierengedrag te kijken en hun patronen te volgen. Soms hoor je hun activiteit in de muren.

Lees ook:   Effectieve opties voor het verwijderen van zwarte schimmels voor uw huis

Stap 3: Let op terugkerende activiteit

Zodra je het probleem hebt opgelost, blijf je je huis controleren om er zeker van te zijn dat je alles hebt. Blijf vervolgens waakzaam met stap één om afbreuk te doen aan verdere activiteit.

Meer informatie over zich ontdoen van mieren bij u thuis.

Hoe zich te ontdoen van termieten

Stap 1: Voorkomen met een goede constructie

Veel van termietenbestrijding gebeurt tijdens de bouw, inclusief de juiste sortering en drainage om vocht in de grond te minimaliseren, de fundering uit beton te bouwen en ruimte tussen grond en hout te laten. Met een reeds gebouwde structuur, zorg ervoor dat u scheuren in de fundering vult en de ruimte rond draden en leidingen die in het huis komen grondig afsluit. Repareer lekken om het huis droog te houden en struiken op een veilige afstand van het huis te houden.

Stap 2: Huur een verdelger in

In veel gevallen heb je een professional nodig om chemicaliën te verwerken die termieten (termiticiden) doden.

Stap 3: Onderhoud uw huis en landschapsarchitectuur

Ga verder met stap één om te voorkomen dat termieten terugkeren.

Meer informatie over het wegwerken van termieten bij u thuis.

Waar het op neer komt

Als je vermoedt dat mieren met vleugels of termieten je huis binnendringen, zijn er dingen die je kunt doen om ze zich daar minder thuis te laten voelen. Het beheersen van vocht, het aanpakken van lekken en spleten en het zorgvuldig controleren van het hout in en rond uw huis kan uw huis beschermen tegen deze destructieve wezens. Als u vermoedt dat u een plaag heeft, kunt u overwegen een ongediertebestrijdingsdienst te bellen om u te helpen er voorgoed vanaf te komen.