Gemeenschappelijke huiswantsen: hoe huishoudelijke plagen te identificeren

Close-up van hand die kakkerlak tegen huis houdt

Er is niet veel dat een ontspannen nacht thuis meer kan verpesten dan de aanblik van een onbekend insect dat over de vloer scharrelt. Gewone huiswantsen komen misschien van nature veel voor, maar dat maakt ze niet meer welkom in onze huizen.

De sleutel tot het wegwerken van deze ongewenste gasten begint met een goede identificatie. Hoewel u hoogstwaarschijnlijk geen ongediertebestrijdingsexpert of een entomoloog bent, kunt u nog steeds met succes de veel voorkomende huisinsecten identificeren waarmee u te maken heeft en een actieplan ontwikkelen.

Hoe veelvoorkomende huisbugs op de juiste manier te identificeren

Stap 1: Zorg voor de juiste afstand en veiligheid voordat u iets doet

Hoewel zeldzaam, kunnen enkele van de meest voorkomende insecten die hun weg naar huizen vinden giftig zijn en een risico vormen voor u, uw gezin en uw huisdieren. Voordat u begint met onderzoeken, moet u ervoor zorgen dat u een veilige afstand houdt.

Stap 2: Maak een foto van de bug en noteer de kenmerken ervan

Gewone huiswantsen zijn meestal fast-movers die niet lang zullen blijven hangen als ze geloven dat hun leven in gevaar is. Daarom is het belangrijk om te proberen een foto te maken en zoveel mogelijk informatie te krijgen over hoe de bugs bewegen en eruit zien. Let bovendien op de tijden dat de bug actief is en wat hij doet.

Stap 3: Gebruik het internet om te zoeken naar vergelijkbare foto’s en beschrijvingen

Zoek naar gewone huisinsecten en vergelijk wat je ziet met de foto’s en eigenschappen die je waarneemt. Houd er rekening mee dat veel gewone huiswantsen op elkaar lijken, dus zoek naar specifieke onderscheidende kenmerken.

Stap 4: Vergelijk uw locatie met waar die gewone huisbugs meestal wonen

Het is belangrijk om uw bevindingen te vergelijken met de gewone huisinsecten die in uw geografische gebied leven. Als je denkt dat je een match hebt gevonden, maar dat insect is niet in jouw omgeving gevonden, is het terug naar de tekentafel.

Stap 5: Zoek professionele hulp als je het niet zeker weet of denkt dat je een besmettingsprobleem hebt

Als u de beestjes in uw huis niet goed kunt diagnosticeren, moet u mogelijk hulp zoeken bij een ongediertebestrijdingsexpert. Helaas zijn er beperkte ongediertebehandelingen die voor alle insecten werken. Een cruciale stap om een plaag onder controle te krijgen, is het identificeren van de griezelige kruiper.

Wat u moet weten over veelvoorkomende bugs die u in uw huis kunt vinden

Mieren

Rij mieren op tafelkleed

Chris Stein / Getty Afbeeldingen

Hoe ze eruit zien

Mieren zijn relatief magere insecten met zes poten en twee antennes die zich uitstrekken aan de voorkant van het lichaam. Er zijn verschillende mierensoorten met variabele maten en kleuren. Voor het grootste deel zijn mieren rood, oranje of zwart en zijn ze tussen de .05 en 2,5 centimeter. Een van de gemakkelijkste manieren om mieren te identificeren, is dat ze meestal lange rijen vormen die van en naar voedselbronnen gaan. Sommige mieren, zoals timmermieren, kunnen delen van uw huis vernietigen door houten armaturen op uw eigendom te eten.

Lees ook:   Creepy Crawler Alert: Hoe zich te ontdoen van Huis Duizendpoten

Waar mieren waarschijnlijk zullen opduiken

Helaas zijn mieren te vinden op alle continenten behalve Antarctica. Deze veel voorkomende huisinsecten zijn het hele jaar door buiten of binnen te vinden. Mieren mogen hun kolonies buiten houden en alleen naar binnen reizen op zoek naar voedsel. In andere situaties kunnen mieren echter hun huizen binnen muren, zolders of kelders maken.

Lees meer: Hoe zich te ontdoen van mieren en ze voorgoed weg te houden

Termieten

Close-up van termieten

Arthit Thi-Ngakhruea / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Hoe ze eruit zien

Meestal tussen een kwart inch en een halve inch, zijn termieten zachte insecten met zes poten en twee antennes die zich uitstrekken uit de voorkant van het lichaam. Afhankelijk van het werk dat de termiet in de kolonie doet, kan hun kleur zwart, rood of doorschijnend zijn. Het is gemakkelijk om termieten te verwarren met timmermieren, maar het grote verschil tussen de twee is dat termieten een lang, continu lichaam hebben zonder merkbare segmentatie.

Waar termieten waarschijnlijk zullen opduiken

Net als mieren zijn termieten te vinden op alle continenten behalve Antarctica. Het is onwaarschijnlijk dat termieten uit de grond of uw muren tevoorschijn komen wanneer ze schade aanrichten, waardoor ze moeilijk te diagnosticeren zijn. Over het algemeen weet je dat je een termietenprobleem hebt op basis van de schade die ze aan je muren of structuur hebben veroorzaakt.

Lees meer: Hoe zich te ontdoen van termieten in uw huis, stap voor stap

Kakkerlakken

Close-up van kakkerlak

Michael Anlauf / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Hoe ze eruit zien

Kakkerlakken hebben platte, ovaalvormige lichamen met zes poten, vleugels en antennee die uit de voorkant van hun lichaam steken. Qua kleur zijn kakkerlakken voornamelijk bruin en zwart. Wanneer ze volgroeid zijn, zijn de meeste kakkerlakken ongeveer een halve inch tot 2 inch lang, met ’s werelds langste meting in ongeveer een indrukwekkende 6 inch lang.

Waar kakkerlakken waarschijnlijk zullen opduiken

Hoogstwaarschijnlijk zul je kakkerlakken vinden in donkere, vochtige delen van je huis. Deze gewone huisinsecten geven de voorkeur aan dergelijke gebieden om te leven en om te fokken. Als je zolders, kelders, oude dozen of rommel in je garage hebt, zijn dit populaire plaatsen waar je kakkerlakken kunt vinden.

Lees meer: Hoe zich te ontdoen van kakkerlakken

Muggen

Close-up van Mug

Tevarak Phanduang / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Hoe ze eruit zien

Muggen zijn vliegende insecten die vaak ziektekiemen en ziekten met zich meedragen. Meestal grijs of bruin van kleur, muggen gemiddeld een kwart inch tot een halve inch lang. Hoewel je een mug voor een vlieg kunt verwarren, is de beste manier om onderscheid te maken tussen de twee door de mond van muggen en hun benen. Muggen hebben lange poten en een lange buisachtige neus die uit de voorkant van het lichaam steekt en die ze gebruiken om bloed uit hun prooi te zuigen.

Lees ook:   15 tuinontwerpideeën om uw huis in een vredig toevluchtsoord te veranderen

Waar muggen waarschijnlijk zullen opduiken

Je zult hoogstwaarschijnlijk muggen zien rond water of moerassige gebieden. Meestal geven muggen de voorkeur aan warme en vochtige tropische klimaten. Hoewel ze hun tijd graag buiten doorbrengen, komen muggen vaak woningen binnen wanneer je deuren of ramen op een kier laat staan.

Lees meer: Hoe muggen weg te houden

Spinnen

gemeenschappelijke huisspin op de vloer in een huis

CBCK-Christine / Getty Afbeeldingen

Hoe ze eruit zien

Spinnensoorten kunnen er anders uitzien, maar over het algemeen hebben ze vergelijkbare kenmerken. Spinnen hebben acht lange poten en een klein centraal lichaam. Kleuren en maten variëren sterk, afhankelijk van het type spin waarmee je te maken hebt. Deze gewone huisinsecten kunnen een van de grootste veiligheidsrisico’s zijn, omdat er verschillende giftige soorten in de Verenigde Staten zijn, waaronder de zwarte weduwe en de bruine kluizenaar.

Waar spinnen waarschijnlijk zullen opduiken

Je kunt spinnen vinden in de hele Verenigde Staten en vrijwel overal als het gaat om je huis en eigendom. Over het algemeen zullen spinnen webben maken in hoeken of tussen verhoogde oppervlakken. Spinnen gebruiken hun webben als huizen en om prooien te vangen, maar veel soorten zwerven rond op zoek naar nieuwe gebieden om zich te vestigen. Hierdoor zou je een spinnenprobleem kunnen hebben, zelfs als je geen webben ziet.

Lees meer: Hoe zich te ontdoen van spinnen, stap voor stap

Bedwantsen

bedwants naderende hand

John Downer / Getty Afbeeldingen

Hoe ze eruit zien

Het wegwerken van bedwantsen kan een uitdaging zijn, maar het is absoluut noodzakelijk wanneer ze hun intrek nemen in uw huis. Bedwantsen zien eruit als zeer kleine ovaalvormige insecten die bruinachtig van kleur zijn. Deze beestjes lijken op teken, maar zijn veel kleiner van formaat. Afhankelijk van het tijdstip van hun laatste voeding, kunnen bedwantsen plat zijn of een ballonachtige vorm hebben.

Waar bedwantsen waarschijnlijk zullen opduiken

Ondanks de naam kunnen bedwantsen overal in huis opduiken. Ja, de primaire plaats waar je ze vindt, is in je bedden, maar je kunt ze ook vinden op meubels, in kleding of genesteld in je opgeslagen linnengoed. Bedwantsen kunnen zich verplaatsen naar andere delen van uw huis als u niet voorzichtig bent bij het omgaan met een plaag.

Lees meer: Hoe zich te ontdoen van bedwantsen

Teken

Close-up van hand met tikkie

Judita Juknele / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Hoe ze eruit zien

Teken zijn zespotige of achtpotige gewone huiswantsen. Het aantal benen is afhankelijk van de leeftijd van de bug. Qua grootte zijn teken vrij klein en meestal bruin of zwart van kleur. Net als bedwantsen hangt de vorm van een teek af van wanneer ze voor het laatst zijn gevoed. Als ze gewoon aten, zullen ze een veel dikkere ballonachtige vorm hebben. Als ze onlangs niet hebben gevoerd, lijken ze vrij plat te zijn.

Lees ook:   Eenvoudige en gemakkelijke front-of-house landschapsideeën die u moet proberen

Waar teken waarschijnlijk zullen opduiken

De meeste tekensoorten komen voor in de hele continentale VS en op Hawaï. Hoewel sommige soorten vaker voorkomen in beboste gebieden, is het bekend dat teken hun weg vinden naar huizen via open deuren en ramen of gehecht aan mensen en huisdieren. Op je lichaam zullen teken hoogstwaarschijnlijk hun intrek nemen in warme, donkere gebieden zoals je hoofdhuid of oksels.

Zilvervisje

Zilvervis op papier

Leonid Eremeychuk / Getty Afbeeldingen

Hoe ze eruit zien

Zoals de naam al zegt, zijn zilvervisjes zilver (of grijs) van kleur. Deze gewone huisinsecten zijn lang en slank, met drie staartachtige aanhangsels die op antennes lijken. Bovendien hebben zilvervisjes lange enkelvoudige staarten die van het achterste deel van het lichaam van het insect komen. De gemiddelde lengte van een zilvervis ligt tussen een halve inch en driekwart inch.

Waar zilvervisjes waarschijnlijk zullen opduiken

Hoewel ze in de meeste klimaten kunnen leven en gedijen, geven zilvervisjes de voorkeur aan donkere, vochtige gebieden. In uw huis zult u waarschijnlijk merken dat ze badkamermuren schalen of op zolder of kelder wonen. Bovendien houden deze veel voorkomende insecten van vochtige kleding en papier. Net als termieten kun je deze beestjes herkennen aan het spoor van schade dat ze achterlaten. Als u grote gaten in kleding, bestanden of boeken vindt, heeft u mogelijk een zilvervisprobleem.

Lees meer: Hoe zich te ontdoen van zilvervisjes

Waar het op neer komt

Veelvoorkomende huisbugs kunnen uitgebreide problemen veroorzaken voor nieuwe of bestaande huiseigenaren. De eerste stap om een plaag onder controle te krijgen, is het goed identificeren van de bug, omdat niet alle insecten- en insectenbehandelingen hetzelfde zijn. Hoewel u misschien de hulp van een ongediertebestrijdingsexpert nodig heeft om het probleem te identificeren, kunt u uw probleem mogelijk ook zelf diagnosticeren.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik van de insecten in mijn huis af?

Het wegwerken van ongedierte in uw huis begint met het goed identificeren van het probleem. Van daaruit kunt u de verschillende containment- of uitroeiingsproducten en -strategieën onderzoeken die tot uw beschikking staan.

Welke insecten kunnen worden aangezien voor kakkerlakken?

De drie meest voorkomende insecten die worden aangezien voor kakkerlakken zijn krekels, waterstriders en loopkevers.

Wat zijn enkele veel voorkomende huiswantsen?

Enkele van de meest voorkomende huiswantsen die u kunt tegenkomen, zijn mieren, termieten, zilvervisjes, teken, spinnen, bedwantsen, muggen en kakkerlakken. Afhankelijk van waar je in de wereld woont, kunnen sommige van deze insecten vaker voorkomen.