Dingen om te overwegen bij het installeren van stopcontacten

witte keuken

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Hoewel het misschien niet zo leuk is als het kiezen van werkbladen of verfkleuren, kan het plannen van de stopcontacten van uw nieuwe huis uw dagelijks leven meer beïnvloeden dan u zich realiseert. Hoe vaak ben je immers nog op zoek naar een plek om je oplader aan te sluiten of een nieuwe lamp te installeren? Uw architect zal een elektrisch plan bij uw blauwdrukken voegen, dus het ontwerpen van stopcontacten zal deel uitmaken van het proces. Laat het niet aan uw architect over om te raden waar u verkooppunten wilt hebben. Overweeg deze factoren en je hebt altijd de kracht die je nodig hebt.

Voorbij de muur

Uw architect zal plannen rond stadscodes als het gaat om het plaatsen van verkooppunten. Uw stad of provincie zal bepalen hoe ver uw verkooppunten moeten zijn. Maar u kunt nog steeds input hebben over waar ze naartoe gaan, of als u verkooppunten op specifieke plaatsen wilt. Uiteraard worden de meeste stopcontacten in je muren geplaatst, maar denk verder dan de muur om er echt zeker van te zijn dat je bedekt bent. Door je voor te stellen hoe je het huis zult gebruiken en je dagelijks leven zult leiden, kun je de beste plaatsen voor stopcontacten visualiseren. Hier zijn enkele slimme plaatsen om ervoor te zorgen dat je stroom hebt:

  • In keukenlades en kasten. Laden en kasten zijn een stiekeme manier om meer stroom door je keuken te laten lopen. Of u nu een telefoon moet opladen, een handmixer moet gebruiken of zelfs een klein lampje moet aansluiten, als u stroom in uw laden hebt weggestopt, krijgt u gemakkelijk toegang die uw inrichting niet verstoort. Je kunt ook kastuitlaten gebruiken om enkele van de donkere hoeken van je kasten te verlichten.
  • Onder kasten. Verlichting onder de kast is een coole functie, maar het kan duur zijn. Bovendien kunt u merken dat u prijzige speciale lampen verwisselt of ze gewoon opgebrand laat. Met pluggen onder de kasten kunt u goedkopere verlichting kiezen en ruimte bieden om elektronica en keukengadgets aan te sluiten zonder aanrechtruimte in beslag te nemen.
  • Op het eiland. Als je een kookeiland hebt, overweeg dan om stroom op en in je eiland te laten lopen met een stopcontact aan de zijkant. Zelfs als je andere balieruimte hebt, zul je je eiland waarschijnlijk gebruiken voor voorbereidend werk. Het is vervelend om voedsel naar een andere werkruimte te moeten verplaatsen om een mixer, blender of keukenmachine aan te sluiten. Het eiland is ook de perfecte plek om pannenkoeken warm van de elektrische bakplaat te serveren.
  • In de ingang. Waarom stopcontacten toevoegen aan de ingang? Het is gewoon een plek om jassen en schoenen uit te trekken, toch? Nou, denk er eens over na hoe vaak je je telefoon aansluit op een stopcontact in huis, om het vervolgens te vergeten? Of hoe vaak heb je gasten die een oplader nodig hebben? Door stekkers aan uw ingang toe te voegen, hebt u een handige afgelegen plek om telefoons en elektronica op te laden, zodat ze altijd klaar staan wanneer u dat bent.
  • Woonkamer vloeren. Wil je niet struikelen over snoeren en stekkers? Door stopcontacten in de vloer van uw woonkamer te plaatsen, kunt u verlichting precies aansluiten waar u dat nodig hebt, waarbij u de snoeren onder meubels verbergt in plaats van een constant struikelgevaar te veroorzaken.
  • Badkamers. Uw architect zal zeker van plan zijn om stekkers in de badkamer te plaatsen, maar u kunt hun plaatsing zo ontwerpen dat ze functioneler zijn. Denk na over hoe je badkamerelektronica zoals scheerapparaten of haardrogers gebruikt. Vergeet niet dat het onveilig is om snoeren over gootstenen te rijgen, dus plan dienovereenkomstig. Verslaafd aan rustige baden en reality-tv? Uw architect kan u ook helpen bij het vinden van een veilige plek om een stopcontact voor een tv in de badkamer te plaatsen.
Lees ook:   Elektrische generatoren en huisbeveiliging: wat u moet weten
witte woonkamer
Wachirawut Priamphimai / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Slimme stopcontacten

Oude, verouderde stekkers kunnen de truc doen, maar nieuwe slimme stopcontacten maken het leven zoveel gemakkelijker. Bekijk enkele van de nieuwe slimme stopcontactopties om te zien of ze een upgrade zijn die u wilt maken.

  • USB-uitgangen. Waarom zou je je ├╝berhaupt zorgen maken over USB-converters? Als u stopcontacten plaatst waarvan u weet dat u uw telefoon wilt opladen, installeert u gewoon een USB-stopcontact en kunt u rechtstreeks op de muur aansluiten.
  • Bluetooth-uitgangen. Maak van uw huis goedkoop een smarthome door slimme stopcontacten en stekkers te gebruiken om uw elektronica vanaf uw telefoon te bedienen. Ze gebruiken Bluetooth om verbinding te maken met je elektronica, zodat je niet uit bed hoeft te komen omdat je bent vergeten de lamp beneden uit te doen.
  • WiFi-stopcontact. Vraagt u zich af hoeveel stroom het kost om uw huis te runnen? WiFi-stopcontacten kunnen informatie over uw stroomverbruik verzenden en zelfs bepaalde apparaten of elektronica uitschakelen wanneer ze aan een quotum voldoen. Dit kan u op de lange termijn veel geld besparen.

Ze zijn misschien niet het meest zichtbare deel van uw huis, maar stekkers zijn misschien wel een van de meest important. Het zijn kleine dingen die een groot verschil maken in je dagelijks leven. Door het ontwerpproces te vertragen om ze te kiezen en op de juiste manier te plaatsen, zult u veel meer van uw huis houden.