Uw checklist voor onderhoud van uw voorjaarswoning

boom schaduw over huis

De frisheid van de lente is inspirerend en kan precies zijn wat we nodig hebben om de grootste, meest ontmoedigende taken van ons huis aan te pakken. En daarom is dit naast de voorjaarsschoonmaak ook de perfecte tijd van het jaar om ervoor te zorgen dat alles rondom je huis in orde is. Gebruik deze checklist voor onderhoud van het voorjaarshuis om eventuele schade van de winter ongedaan te maken. Hierdoor kunt u ontspannen tijdens de warmere maanden, wetende dat uw huis in topvorm is.

Checklist voor veeronderhoudDownloaden

Algemene inspectie

Pak je verrekijker en controleer je dak. Zoek naar tekenen van slijtage, zoals verschoven gordelroos of nagels die omhoog steken. Deze kunnen paden creëren voor vocht om onder uw dak te komen. Kijk naar uw gevelbeplating, buitenraam, deurafdichtingen en elk ander deel van de buitenkant van uw huis dat in de winter aan schade had kunnen worden blootgesteld. Door uw huis een keer te geven, kunt u problemen opsporen terwijl ze klein en nog steeds gemakkelijk (en goedkoop) te repareren zijn.

Ga nu naar binnen. Controleer al uw rook- en koolmonoxidemelders. Kijk nogmaals naar de afdichtingen rond ramen en deuren. Zelfs als de temperatuur gematigder wordt, wilt u geen maanden gaan zonder problemen te ontdekken.

Interieur van het huis met uitzicht op de tuin door het raam
Olga_Ionina / Shutterstock

Ramen

Laat de zon binnen! Na het winterweer hebben je ramen waarschijnlijk een beetje TLC nodig. U kunt een professional inhuren, maar als uw huis één verdieping heeft of als u zich comfortabel voelt op een ladder, is dit een gemakkelijke om zelf aan te pakken. Pak een wisser, een zachte doek en een emmer die gelijk is aan heet water en witte azijn. Gebruik de doek die in die oplossing is gedoopt om vuil voorzichtig weg te vegen en knijp vervolgens je ramen uit totdat ze schitteren.

Lees ook:   De beste gazonbeluchters

Vergeet ook niet om je schermen schoon te maken. Gebruik een mild reinigingsmiddel om ze helemaal schoon te krijgen en laat ze vervolgens drogen voordat je ze weer op je ramen zet. Terwijl je bezig bent, controleer je ze op gaten. Omdat je waarschijnlijk je ramen opent tijdens de warmere maanden, wil je geen openingen achterlaten voor insecten.

Dakgoten

De winter eist zijn tol van het plantenleven rond je huis, en dat is slecht nieuws voor je dakgoten. Gebruik het lenteseizoen als een herinnering om gevallen bladeren en ander puin uit uw dakgoten te verwijderen. Je zult jezelf bedanken wanneer de voorjaarsbuien veranderen in stortbuien en al dat water veilig en effectief uit je huis kan weglopen.

Om deze taak van de onderhoudschecklist voor uw veerhuis te stoten, klimt u veilig een ladder op en verwijdert u alles wat u in de goot vindt. Laat vervolgens een slang naar uw dak lopen, zodat u kunt zorgen voor een goede afvoer helemaal door de regenpijp. Wanneer het water eruit stroomt, zorg er dan voor dat het wegloopt van de fundering van uw huis. Controleer ook of alle regenpijpen nog steeds stevig aan uw huis zijn bevestigd en repareer alles wat is weggetrokken.

Getty Afbeeldingen

Hardscaping

Wintertemperaturen zijn niet gemakkelijk op hardscaping. Controleer uw oprit en looppaden op tekenen van schade. Kleinere betonscheuren kunnen waarschijnlijk gemakkelijk worden opgevuld als u een doe-het-zelver bent, maar grotere schade aan beton of asfalt vereist over het algemeen een professional.

Houtverzorging

Nogmaals, de kou en vochtigheid van de winter kunnen hard zijn voor buitenhoutwerk zoals dekken en leuningen. Dit is de perfecte tijd van het jaar om alle houten armaturen van uw huis te wassen en opnieuw te sluiten, zodat u kunt genieten van schoon, mooi hout wanneer u buiten dineert of ontspant in de tuin zodra de temperaturen opwarmen. Terwijl u bezig bent, let op tekenen van houtschade, zodat u ze kunt repareren voordat ze een veiligheidsrisico worden.

Lees ook:   Hoe slijm uit tapijt te krijgen
Getty Afbeeldingen

Grills

Geen checklist voor onderhoud van het voorjaarshuis zou compleet zijn zonder een beetje grillvoorbereiding voor warmer weer. Als je een houtskoolgrill hebt, verwijder dan alle as en vet. Als u een gasgrill heeft, controleert u de leidingen op eventuele lekken door ze te bedekken met een sopje. Wanneer het gas is ingeschakeld, zullen zich zeepbellen vormen op eventuele lekpunten.

Het maakt niet uit welk type grill je hebt, zorg ervoor dat het minstens 10 voet van je huis is en 5 voet van alles wat brandbaar is, inclusief het omliggende gebladerte. Geen zin om brandgevaar te creëren als je de grill aansteekt! En vergeet niet om onze lijst met andere manieren te bekijken om uw terras of achtertuin op te fleuren.

Luchtcirculatie

Uw HVAC-systeem heeft de hele winter zijn gewicht getrokken. Plan een servicebezoek van een gekwalificeerde technicus om ervoor te zorgen dat uw AC-eenheid u de hele zomer zonder problemen koel kan houden. Je wilt niet wachten tot de hitte intreedt om erachter te komen dat je een probleem hebt. Trane Comfort Specialists dealers zijn opgeleid en gecertificeerd om professioneel advies en service te bieden, of u nu seizoensgebonden airconditioneronderhoud nodig hebtce of vervanging.

Zet op dezelfde manier het vervangen van al uw luchtfilters op uw checklist voor veerhuisonderhoud. Het gemiddelde huis heeft dit elke drie maanden nodig, dus maak er een gewoonte van om het seizoensgebonden te doen. Als je dat niet doet, verspil je energie. Bedenk eens hoeveel moeilijker het is om door een zakdoek te blazen. Een verstopt luchtfilter remt uw HVAC-systeem, waardoor het overuren maakt.

Pieter Estersohn/ Getty Images

Irrigatie

Voordat u dit voorjaar begint met water geven, zet u uw irrigatiesysteem aan en loopt u met uw eigendom. Zoek naar tekenen van storingen en corrigeer eventuele sprinklerkoppen die uw looppaden of huis mogelijk water geven. Het kost je slechts een paar minuten, maar het kan je redden van aanzienlijke waterverspilling of, erger nog, vochtschade aan je fundering.

Lees ook:   Deurbelcamera's Koopgids

Fijne voorjaarsschoonmaak en onderhoud! We hopen dat deze checklist voor huisonderhoud van het voorjaar het een fluitje van een cent maakt om uw huis in topvorm te houden. En om u te helpen precies dat te blijven doen als de seizoenen veranderen, vergeet dan niet om onze zomeronderhoudsgids bij de hand te houden.

Waar het op neer komt

De lente is het perfecte moment om uw checklist voor huisonderhoud aan te pakken. Door dit onderhoud in het voorjaar te doen, kunt u eventuele schade die in de winter is aangericht opvangen en de zomer ingaan zonder dat deze (soms letterlijk) boven uw hoofd hangt.

Veelgestelde vragen

Q:

Waar kan ik een checklist voor voorjaarsonderhoud krijgen?

Een:

U kunt het MYMOVE-onderhoudsschema voor thuis pakken om u te helpen bij het plannen van uw onderhoudskalender.

Q:

Hoe vaak moet ik HVAC-onderhoud doen?

Een:

Professionals raden over het algemeen aan om uw HVAC twee keer per jaar door een professional te laten onderhouden, maar zorg ervoor dat u contact opneemt met uw HVAC-fabrikant voor meer specifieke richtlijnen.

Q:

Waar moet ik mijn thermostaat op instellen in het voorjaar?

Een:

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie is het het beste om je thermostaat op een temperatuur te zetten die net koel genoeg is om je comfortabel te houden en de luchtvochtigheid te behouden. De afdeling adviseert 78 graden als de optimale temperatuur voor de lente en de zomer.